| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
jojoteso Újonc

|
Elküldve: 2011. Július 13. Szerda, 22:37 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Bazsy!
Nagyon örülök, hogy van még ember aki segitőkész. Minket most vert át éppen egy cég hálaisten csak félig tudott lehuzni, mert végül nem utazunk ki. Elment a kedvem......
Ez mondjuk nem hangzik rosszul, amit ajánlottál. tényleg fizetnek ennyit??
Szállást hogy oldottad meg? Melyik zónába van?
Köszi előre is!!!!! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kbazsy Haladó

Csatlakozott: Feb 14, 2008 Hozzászólások: 97 Tartózkodási hely: Grays, Essex
|
Elküldve: 2011. Július 27. Szerda, 15:29 Hozzászólás témája: Valasz |
|
|
| jojoteso írta: | Szia Bazsy!
Nagyon örülök, hogy van még ember aki segitőkész. Minket most vert át éppen egy cég hálaisten csak félig tudott lehuzni, mert végül nem utazunk ki. Elment a kedvem......
Ez mondjuk nem hangzik rosszul, amit ajánlottál. tényleg fizetnek ennyit??
Szállást hogy oldottad meg? Melyik zónába van?
Köszi előre is!!!!! |
Szervusz "jojoteso"!
Bocsi a megkesett valaszert, egy ideje nem neztem fel ide a www.magyaroklondonban.com oldalra... Orulok, ha az utmutatasaim alapjan sikerult elkerulni, hogy atverjenek odahaza. Sajnos odahaza es idekint is eleg sokan vannak, akik erre a fajta "bunozesi" formara specializalodtak. Ovatosnak kell lenni!!!
Amiket a FORUM-on keresztul irtam, az meg mindig aktualis. A fizeteseken nem valtoztattak. Egyetlen dolog, ami valtozott / valtozik idokozben, egy uj torveny, ami Szeptembertol lep hatalyban az EU teruleten (igy Angliaban is), ami alapjan nem lehett tobb kulsos (ugynoksegi) alkalmazottja a cegnek, mint 30%... emiatt most a TE$CO kenytelen atvenni az eddig ugynoksegen (agency-n) keresztul alkalmazottak nagy reszet. Most jelenleg folyamatosan mennek az interjuk es az atvetelek a TE$CO ala... igaz most a TE$CO az uj alkalmazottaknak egy elegge "lebutitott", es megkurditott szerzodest ad, ami lenyegeben csak arnyeka a regi szerzodessel bentlevoknek nyujtott juttatasoknak, de meg igy sem olyan rossz, mint Angliaban sok helyen a fizetes... viszont egyellore kulsosoket kozvetlenul meg nem vesznek fel, mindenkinek eloszor a STAFFLINE-hoz kell bekerulnie...
Szallas: nos annak idejen, amkor en felvetelt nyertem ide (meg az ex baratnommel), akkor 1-2 honapig ingaztunk a korabbi lakhelyem es a raktar kozott kocsival. Miutan ezt meguntuk, kerestunk egy kiado hazat itt a kornyeken, es azota is itt elek. Szallas ugyben, ha szobat keresel a www.gumtree.com oldalon nezelodhetsz.
Melyik zonaban van a raktar: A raktar lenyegeben mar London kulvarosaban van Purfleet-ben... nem tudom, hogy meg hozza tartozik-e ZONA szinten, de, ha igen, akkor a legkulso, azaz a 6-os ZONA-hoz.
Remelem segitettem.
Balazs |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
jojoteso Újonc

|
Elküldve: 2011. Július 30. Szombat, 23:42 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Balázs!
Nagyon köszönöm neked az utmutatást, bár előbb találtalak volna meg....!
Sajnos minket lehuztak pénzzel, és igy elment a kedvem Londontól.
Gondoltam sokat dolgozol és azért nem irsz, de ez igy van jól. Mióta vagy kint?
Akkor most kint is változnak a dolgok, nehezebb lesz az ujjaknak bekerülni?!
ÜDV, sok sikert kivánok neked!!!!! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
karmo Újonc

|
Elküldve: 2011. Július 31. Vasárnap, 17:28 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni valaki tud e kamionos állást szerezni nekem dél-nyugat londonban? Uk jogsi , digi card , ni number megvan.
Kis kocsitól a nagyig tudok vezetni mindent.3 év gyakorlatom van!
Segítségetek előre is köszönöm!
karmoka@freemail.hu a cimem!
karmo |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kbazsy Haladó

|
Elküldve: 2011. Augusztus 10. Szerda, 16:22 Hozzászólás témája: |
|
|
| karmo írta: | Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni valaki tud e kamionos állást szerezni nekem dél-nyugat londonban? Uk jogsi , digi card , ni number megvan.
Kis kocsitól a nagyig tudok vezetni mindent.3 év gyakorlatom van!
Segítségetek előre is köszönöm!
karmoka@freemail.hu a cimem!
karmo |
Kedves "karmo"
Ez nem a kamionos allast keresek topik... legyszives maradj a temanal, es ezt a tobbi FORUM olvasotol is kernem... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
renata2388 Újonc

|
Elküldve: 2011. Augusztus 11. Csütörtök, 14:27 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia
Ugy néz ki, én meg a párom kitudunk menni londonba a tesco alá dolgozni !
budapesti cég által,200 ezer kell indulotőkének,
60 ezer a repjegyn a többi 140 a szállás és többi papírmunka,meg kaució díja, fejenként ,, szerinted átverés ? de nem kell angol nyelvtudás
szerinted se kell ?
mennyire tudnánk megérteni mit mondanak,vagy a munka utasítást ?
vagy vannak magyarok is ?
válaszod előre is köszi
még majd lenne több kérdésem is
üdv |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szovya Újonc

|
Elküldve: 2011. Augusztus 12. Péntek, 9:40 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
Én Londonban vagyok és itt próbálok meg bejutni a Tescoba! Itt van egy munkaközvetítő akiről olvashattál már ha elolvastad ezt a fórumot.
Viszont még csak most megyek interjúra.
Na de előtte én is érdeklődtem a magyar hirdetés felől amiről te írsz.
Az nem az a Tesco amiről itt szó van és nem az a munka és nem az a fizetés!!!!
Amit a magyar cég kínál:
A Tesco a 3.zónában van és 6,5 fontot fizetnek óránként és sokszor kell 12 órát is dolgozni!
Nem munkaközvetítővel tartják kint a kapcsolatot, hanem egy magánemberrel! (na az ilyen már eleve nem megbízható)!!
Ezen kívül 200.000 ft-ot tegyél le még mielőtt kijönnél?? Na persze, megveszik a 30 ezres repijegyet a többit meg elveszik! Ja adnak még szállást, csak drága meg 10 emberrel kell együtt lakni!Én is a 3. zónában lakom és csak 4 en vagyunk itt, és potom összeget fizetek ahhoz képest amit ők kínáltak! Na meg azt is mondták, hogy aki kint van azon már nem segítenek, mert nincs haszon rajta! Na és ha ti kint lesztek????
Tehát a kettő nem ugyan az! Amiről itt szó van az egy elosztó ami a 6. zónán kívül van, a fizetés is jobb, egy ügynökségen keresztül lehet jelentkezni és csak is azon keresztül,ja és itt kell a nyelvtudás,mert eleve iratnak egy angol tesztet. (az én tudásom sem eget rengetően jó, de még nem vesztem el)!
Ja és ha vannak is magyarok akkor sem engedik hogy a saját nyelveden beszélj!! Legalábbis nagyon sok helyen nem!!
Tehát szerintem az összes vagyis a nagy része az ilyen magyar cégeknek átverés. Számold ki mi mennyibe kerülne ha te jönnél ki magadtól és foglalnál szállást és egy itteni legális munkaközvetítőnél keresnél állást! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
amber Haladó

Csatlakozott: Feb 08, 2007 Hozzászólások: 92 Tartózkodási hely: Hatfield
|
Elküldve: 2011. Augusztus 12. Péntek, 10:18 Hozzászólás témája: |
|
|
az mindig gyanus, ha nem kernek jo nyelvtudast!
ebbol a forumbol is kiderul, hogy a nyelvtudasod letesztelik. ha meg kozvetlenul a tescoba jelentkezel, nem az altaluk alkalmazott munkakozvetitohoz, akkor meg meg jobb nyelvtudast kernek. parom is jelentkezett kozvetlenul a tescohoz, angol szoveget olvastattak vele, es aztan kerdeseket tettek fel a szoveggel kapcsolatban.
a biztonsagi eloirasok miatt kell a nyelvtudas, es az se hatrany ha megerted mit akarnak a fonokeid toled, mik az elvarasok...
nagyon vonzo, mikor az ember elszantan, a jobb lehetosegek remenyeben el akar indulni, egy ilyen "lehetoseg", de sajnos a raktarosi munkahoz a minimalisnal jobb nyelvtudast kernek. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
jojoteso Újonc

|
Elküldve: 2011. Augusztus 12. Péntek, 18:41 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Ha a Global employmentről Szabó Lászlóval az élen 100%-os átverés!!!!
Mi is megjártuk!!!!!
Kint a minimálbér bruttó 5,93 font/óra ettől nem nagyon szoktak a kezdetekben többet fizetni!!!!
Londonba nagyon drága a megélhetés!!!!
Csak akkor fizessetek, ha van kibobni való pénzetek.....
Regisztrációs dijat nem szabad fizetni senkinek!!!!TÖRVÉNYELLENES!!!!!
Az alap nyelvtudás azért kell!!!!!
Remélem tudtam segiteni, tanuljatok inkább a más kárán!!!!!!!!!
Szép hétvégét mindenkinek!!!!! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kbazsy Haladó

|
Elküldve: 2011. Augusztus 24. Szerda, 21:09 Hozzászólás témája: |
|
|
Uhh... egy jo par napig nem neztem fel ide a FORUM-ra... de lattam, hogy azert paran megprobaltak segiteni, informaciokkal ellatni. A lenyeg, hogy idekint Angliaban egyre nehezebb munkat talalnia meg azoknak is, akik mar tobbe-kevesbe beszelik a nyelvet. Rengeteg a bevandorlo, akik mar nem vesznek el az angol nyelvteruleten nem beszelve arrol, hogy a gazdasagi valsag hatasara sok angol is munkat keres, es mar elvallalnak olyan munkakat is, amiket korabban nem szivesen... en nem szeretnek senkit sem lebeszelni a kiutazastol es a szerencseprobalasrol, mert tudom, hogy nem konnyu odahaza, es sokan nem birjak mar a felvett hiteleket torleszteni, de nekiindulni egy idegen orszagnak nyelvtudas nelkul nagyon nagy riziko. Ha pedig valaki meg a megtakaritott penzet (esetleg szinten felvett hitelet) adja oda kulonbozo munkakozvetio irodaknak, az nem lehetettlen, hogy egy "tanulsagos" ut utan mindenet elvesziti. Sajnos a mai vilagban barmi megtortenhet... rengetegen szakosodtak arra, hogy a bajban levo emberek utolso probalkozasaibol eljen meg, ugyanis sokan hajlamosak a "kecsegteto" ajanlatoknak, lehetosegenek "bedolni"... higgyetek el, idekint sincs "kolbaszbol a kerites"... sokan elnek hetrol-hetre, ugyanis idekint lehet, hogy tobbet lehet keresni, mint otthon, de az elet is dragabb. Nem beszelve arrol, hogy, ha valakinek ugynokseg ad munkat, es nem garantal heti fix munkaidot, akkor lehet, hogy meg a szallasra es a heti elelemre valot sem keresi meg az ember... rengeteg ilyet hallottam mar... persze lehet az angol alamhoz fordulni segelyekert (Benefit), de amire ezt elintezi valaki, lehet, hogy ketszer meggondolja azt, hogy idekint folytassa-e tovabb, vagy inkabb haza megy.
Amit leirtam, csak tanacs, vagy inkabb csak az altalam megtapasztalt dolgok leirasa... nem allitom, hogy nem lehet nyelvtudas nelkul munkat szerezni idekint, de azert legyetek ovatosak.
Azoknak, akik szemelyesen nekem irnak levelet, igyekszem minnel hamarabb valaszolni, de kerlek benneteket, hogy eloszor olvassatok vegig a FORUM-ot, es ne kerdezzetek meg kulon-kulon ugyanazokat a dolgokat, amiket mar tobb alkalommal is megirtam. Valamint kerlek ertsetek meg, hogy nem nekem kell irni a munka megpalyazasaval kapcsolatban. Nem en adom a munkat. En is csak egy alkalmazott vagyok bent nalunk a TESCO raktarban. Itt csak a belsos informaciokat osztom meg veletek, hogy mikent lehet bekerulni hozzank. Higgyetek el, ha rajtam mulna, teli lenne a raktar magyarokkal, es minnel tobbeteknek probalnek segiteni bejutni... sajnos en csak a bejutashoz szukseges informaciokat tudom nektek atadni... de szerintem ez is tobb, mint amit sokan masok megtehetnenek, de megsem tesznek... Orulok annak, hogy eleg sokan vannak, akik mar a FORUM-nak koszonthetoen bekerultek hozzank hosszabb, vagy rovidebb idore, illetve, ha valakinek az itt leirt, vagy szemelyes levelben elkuldott informaciok alapjan tudtam valamiben segiteni.
Tovabbra is sok sikert kivanok mindazoknak, akik most keresnek munkat es szeretnenek hozzank bekerulni! Remelem a magyarok szamaranya csak bovulni fog az elkovetkezo idokben is.
Ui.: A legutobbi informaciom szerint Szeptembertol folytatodnak a felvetelik hozzank... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Nosz Újonc

Csatlakozott: Sep 17, 2011 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Aberfoyle, Scotland
|
Elküldve: 2011. Szeptember 17. Szombat, 19:53 Hozzászólás témája: Interview |
|
|
Üdv!
Skóciában dolgozok már lassan 2 éve étterem supervisorként. Van még egy magyar pár itt rajtam kívül és mióta itt vagyunk próbálunk lelépni erről a helyről mert úgy kezelnek minket mint a szolgákat (dolgoztam már szar helyen, de itt ha teát csinálsz akkor 8 teafiltert kell belerakni de a főnök elkezd veled ordítani hogy ezt te hogy merészeled, mert csak 6-ot kell belerakni (másfél évig jó volt a 8....)).
Szóval kérdésem az lenne hogy ha jelentkezünk mind a hárman ide a tescohoz akkor van e esély megúszni az interview-t mert ugyebár én pl reggel és este dolgozok és nem tudok csak úgy 800 Km-t leutazni egy beszélgetésre aztán vissza. Meg sokba is kerül.
Tudunk mind a hárman angolul, nyelvvel nincs probléma csak a távolsággal.
Ha kell akkor már jövőhéten is tudunk menni .
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv
Nosz |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kbazsy Haladó

|
Elküldve: 2011. Szeptember 18. Vasárnap, 15:21 Hozzászólás témája: Re: Interview |
|
|
| Nosz írta: | Üdv!
Skóciában dolgozok már lassan 2 éve étterem supervisorként. Van még egy magyar pár itt rajtam kívül és mióta itt vagyunk próbálunk lelépni erről a helyről mert úgy kezelnek minket mint a szolgákat (dolgoztam már szar helyen, de itt ha teát csinálsz akkor 8 teafiltert kell belerakni de a főnök elkezd veled ordítani hogy ezt te hogy merészeled, mert csak 6-ot kell belerakni (másfél évig jó volt a 8....)).
Szóval kérdésem az lenne hogy ha jelentkezünk mind a hárman ide a tescohoz akkor van e esély megúszni az interview-t mert ugyebár én pl reggel és este dolgozok és nem tudok csak úgy 800 Km-t leutazni egy beszélgetésre aztán vissza. Meg sokba is kerül.
Tudunk mind a hárman angolul, nyelvvel nincs probléma csak a távolsággal.
Ha kell akkor már jövőhéten is tudunk menni .
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv
Nosz |
Szervusz!
En most nem vagyok Angliaban, Oktoberig nyaralok Europaban...
Ha vegig olvasod a Forum-ot, minden infot benne talalsz, ami szukseges, ezen kivul tobbet nem tudok tenni, az Interjun mar nektek kell helytallni... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Nosz Újonc

Csatlakozott: Sep 17, 2011 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Aberfoyle, Scotland
|
Elküldve: 2011. Szeptember 18. Vasárnap, 16:28 Hozzászólás témája: Re: Interview |
|
|
Hi!
Amint írtam pont az interview lenne a probléma.
Mert időnk nincs leutazni. És feladni az itteni munkát csak azért hogy elmenjek egy interviewre és nem biztos hogy lesz e munka? Ez gáz lenne.
Mind1. Csak a véleményed szerettem volna tudni hogy interview-on megjelenés nélkül felvesznek e ha jó az angolunk?
További szép napot.
Üdv.
Nosz |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
amber Haladó

Csatlakozott: Feb 08, 2007 Hozzászólások: 92 Tartózkodási hely: Hatfield
|
Elküldve: 2011. Szeptember 19. Hétfő, 22:25 Hozzászólás témája: |
|
|
Szerintem ilyen jellegu munkaknal nem lehet kibujni az interju alol. kulonben hogy tudjak hogy tokeletes az angolod? olvashatd, tesztet kell kitoltened. esetleg szemelyesen felhivhatod oket, hatha elhiszik te vagy a telefonon a jo nyelvtudassal, de kicsi az esely...
sajnos ilyen esetben a szemelyes megjelenes elkerulhetetlen. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tibby Újonc

|
Elküldve: 2011. Szeptember 21. Szerda, 17:16 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Na most akkor mi Karen száma? Megpróbáltam felhívni kettőt is, amit ebben a topicban találtam, az egyiken (01708860679) egy fickó vette fel, aki lerázott azzal, hogy hívjam vissza őket jövő héten... Megpróbáltam egy másik számot is (08712263767), ez meg "not in service". |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|