| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
nasztaszja Újonc

Csatlakozott: May 04, 2006 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2006. Máj 8. Hétfő, 16:24 Hozzászólás témája: |
|
|
Hello, alapvető hiányosságaim vannak az angol adózás ismeretének területén. Tudja valaki esetleg, hogy az általában meghírdetett órabérek nettó vagy bruttóként értendőek? (pl. min. óradíj: 5,2). Valamint fontos volna tudnom, hogy hány százalékos a jövedelemadó kulcsa illetőleg a béreket milyen levonások terhelik.
Segítségeteket előre is köszönöm és lehetőség szerint viszonzom.
Üdvözlettel:
Viki |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Máj 8. Hétfő, 17:47 Hozzászólás témája: |
|
|
Az órabér mindig bruttóként értendő.
Az adósávok pedig egy ezzel kapcsolatos téma alatt megtalálható. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vidor Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 8. Hétfő, 20:54 Hozzászólás témája: |
|
|
| Munkaszerződés nélkül dolgozni ugyanúgy illegális itt, mint otthon, gondolom, de mennyire érvényes az a Mo.ról ismert szabály, hogy szóbeli megállapodás is egyfajta munkaszerződésnek minősül? Ugyanis nem voltam megelégedve a msz.em pár pontjával , és elment pár hét azzal, hogy a főnöknek elmagyarázzam, hogy ezek így nem stimmelnek. Mondta, persze, meglesz a módosítás. Nem lett meg. Most ilyenkor mi van, persze fizetést nem akar adni, hiába állapodtunk meg szóban... Futhatok a pénzem után? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Máj 8. Hétfő, 21:14 Hozzászólás témája: |
|
|
Nem illegális, de a munkáltatónak kötelező irásbeli munkaszerződést adnia, amiben benne vannak foglalva a szerződés feltételei, valamint a fegyelmi és panaszemelési eljárásra vonatkozó feltételek.
Ha tényleg nem akar fizetni, első utad vezessen a helyi Trading Standard irodájába, ahol előadod a panaszod. Ha ez sem működik, biróságra kell menned. De ezt gyorsan tedd meg, mert minél tovább dolgozol fizetés nélkül, annál több pénzed úszik a dolgon. A szóbeli megállapodás ugyanúgy érvényes, csak nehezebb bizonyitani. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vidor Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 8. Hétfő, 21:34 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszönöm a tanácsot! És gondolom, ilyen esetben nem hivatkozhat a munkaadó (hát ez szó szerint az, csak munkát ad ) felmondási időre és egyebekre, ha ott akarom hagyni rövid úton. Vagy mégis? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ignac Mester

Csatlakozott: Jan 09, 2006 Hozzászólások: 169 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Máj 8. Hétfő, 21:46 Hozzászólás témája: |
|
|
| vidor írta: | | Munkaszerződés nélkül dolgozni ugyanúgy illegális itt, mint otthon, gondolom, de mennyire érvényes az a Mo.ról ismert szabály, hogy szóbeli megállapodás is egyfajta munkaszerződésnek minősül? |
Nem tudom, ez hol szabály, de a munkaszerződéseket itthon is mindig írásba kell foglalni. _________________
IGI  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

|
Elküldve: 2006. Máj 9. Kedd, 7:39 Hozzászólás témája: |
|
|
| vidor írta: | Köszönöm a tanácsot! És gondolom, ilyen esetben nem hivatkozhat a munkaadó (hát ez szó szerint az, csak munkát ad ) felmondási időre és egyebekre, ha ott akarom hagyni rövid úton. Vagy mégis? |
Ha ezen előre nem egyeztetek meg, akkor nem. Különben sem kényszerithetik az embert, hogy letöltse a felmondási időt, legfeljebb nem adnak neki referenciát.
Egyébként a Citizens Advise Bureau az, aki még ebben tud neked segiteni. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vidor Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 9. Kedd, 8:58 Hozzászólás témája: |
|
|
köszi még1x, Heni!
Igi, elvileg a magyar Munka törvénykönyvében benne van, hogy szóbeli megállapodás is egyfajta munkaszerződésnek számít- csak hát mivel emberek vagyunk és gyarlóak, abszolúte tanácsos írásban rögzíteni a dolgokat... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Klumpeduns Mester

Csatlakozott: Apr 29, 2006 Hozzászólások: 228 Tartózkodási hely: Luton
|
Elküldve: 2006. Máj 13. Szombat, 8:55 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a hétvégéken mennyire lehet ügyeket intézni Londonban? Úgy értem itthon szombaton még szinte mindent el lehet intézni, anémeteknél pedig de 5-6 után még hétköznap bevásárolni sem lehet.
Hogy vannak a Job Center-ek és boltok nyitvatartásai? Ha pénteken érkezem Londonba, akkor mire számítsak, városnézős hétvégére, vagy hogy tudok intézni valamit is?
Köszi a választ! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
fuligjimmy Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Máj 13. Szombat, 8:59 Hozzászólás témája: |
|
|
| Klumpeduns írta: | Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a hétvégéken mennyire lehet ügyeket intézni Londonban? Úgy értem itthon szombaton még szinte mindent el lehet intézni, anémeteknél pedig de 5-6 után még hétköznap bevásárolni sem lehet.
Hogy vannak a Job Center-ek és boltok nyitvatartásai? Ha pénteken érkezem Londonba, akkor mire számítsak, városnézős hétvégére, vagy hogy tudok intézni valamit is?
Köszi a választ! |
A boltok nyitva vannak, de a hivatalos helyek csak hétfőtől péntekig üzemelnek. _________________ Fülig Jimmy |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Klumpeduns Mester

Csatlakozott: Apr 29, 2006 Hozzászólások: 228 Tartózkodási hely: Luton
|
Elküldve: 2006. Máj 13. Szombat, 9:04 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszi szépen!
Ami a bankszámlát illeti... mindenképpen javasolt, hogy nyissak ott is egyet (2 hónapra?) vagy használhatom az ittenieket? Ha mégis kell, hogy nyissak, melyik bankot ajánljátok?
Köszi, Janka |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
fuligjimmy Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Máj 13. Szombat, 9:36 Hozzászólás témája: |
|
|
| Klumpeduns írta: | Köszi szépen!
Ami a bankszámlát illeti... mindenképpen javasolt, hogy nyissak ott is egyet (2 hónapra?) vagy használhatom az ittenieket? Ha mégis kell, hogy nyissak, melyik bankot ajánljátok?
Köszi, Janka |
Ha hivatalosan fogsz dolgozni akkor vagy csekken kapsz fizetést, vagy banki átutalással. Ebben az esetben kell bankszámlát nyitnod. Azzal kapcsolatban hogy melyik bankban érdemes, a fórumot böngészve találod meg a választ. _________________ Fülig Jimmy |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
PorkTheOrk Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 18. Csütörtök, 17:45 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Lassan nekem is elegem lett a magyar posványból, úgy döntöttem, hogy megnézem, mik a lehetőségek az Egyesőlt Királyságban. Azért nem Angliát vagy Londont írtam, mert igazából bárhol érdekelne mit lehet kezdeni. Magamról:
29 éves vagyok, érettségim van, 5 évig dolgoztam rendszergazdaként egy állami vállalatnál, mikorra kiutazok (nyár vége-ősz eleje) 2 nemzetközi vizsgám lesz:
CCNA Cisco Certified Network Associate
MCSA/MCSE Microsoft Certified Systems Administrator/Microsoft Certified Systems Engineer
Ezen kívül értek a linuxhoz(szerverek installálása, adminisztrálása), a vezeték nélküli hálózatokról is vannak ismereteim, MySQL-MSSQL szerverek adminisztrálásához is értek egy kicsit. Természetesen az MS office-szal és az egyéb irodai szoftverekkel sem lehet zavarba hozni. Jelentős tapasztalatom van az AutoCAD program használatában, leginkább épületgépészet területén. Elég jól ismerem a hardvereket, szóval egy számítógépszervízben is elboldogulnék. Ha nagyon kell, építkezésen is tudok dolgozni segédmunkásként, 190 magas vagyok és hozzá 120 kiló, szóval a fizikai munka sem tud megfogni.
Az angollal az az egyetlen bajom, hogy nincs kivel beszélnem, de az egész infoszakmát angolul tanultam meg, filmeket, southparkot-simpsonst-familyguyt angolul nézek, szóval mindent megértek, de ha beszélnem kell kicsit meg vagyok szeppenve. Remélem ez odakint majd oldódik.
Kérdéseim:
-Ezekkel a paraméterekkel mennyi az esélyem az elhelyezkedésre?
-Mire kellene még rágyúrnom, hogy nagyobbak legyenek az esélyeim?
-Az IT szakmában magyarként mennyire nehéz lehelyezkedni, mire készüljek, mennyit kell kihúznom a magammal vitt pénzből?
-Több hirdetést is olvastam, ahol állami, önkormányzati szervek keresnek IT-s arcokat, megkaphatok én egy ilyen munkát, vagy fölösleges rá számítani?
-Ismerik az angolok a káposztás babot füstölt csülökkel, és ha igen hol lehet ilyet enni arrafelé?
A válaszokat előre is köszönöm! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

|
Elküldve: 2006. Máj 18. Csütörtök, 18:14 Hozzászólás témája: |
|
|
- Szerintem átlagos. Sokan vannak a szakmádban.
- Angolra, jó CV-re.
- Magyarként nincs különbség. Legalább 2 hónap, de attól függ, hajlandó vagy-e mást is csinálni, amig nem találsz irodai állást.
- Meg.
- Az angolok nem. Keress magyar éttermet.
A Hertfordshire County Council-nál keresnek most IT-s embereket, nézd meg, hátha valamelyik megfelel, weben is beadhatod a jelentkezési lapodat.
http://www.manpower.co.uk/candidateapps/hcc/jobboard/(oj0qlm45drgcvny0mqfej1rf)/frameset.aspx |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 858 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2006. Máj 19. Péntek, 8:32 Hozzászólás témája: |
|
|
| PorkTheOrk írta: | Sziasztok!
-Ezekkel a paraméterekkel mennyi az esélyem az elhelyezkedésre?
-Mire kellene még rágyúrnom, hogy nagyobbak legyenek az esélyeim?
-Az IT szakmában magyarként mennyire nehéz lehelyezkedni, mire készüljek, mennyit kell kihúznom a magammal vitt pénzből?
-Több hirdetést is olvastam, ahol állami, önkormányzati szervek keresnek IT-s arcokat, megkaphatok én egy ilyen munkát, vagy fölösleges rá számítani?
-Ismerik az angolok a káposztás babot füstölt csülökkel, és ha igen hol lehet ilyet enni arrafelé?
|
Allas ugyekben nezd meg ezt: http://www.cwjobs.co.uk
Elmeletileg az magyar (EUs) es a brit munkaero ugyanabba a kategoriaba tartozik, azaz ha nem feltetel a brit allampolgarsag egy adott munkahoz, akkor a te eselyeid megegyeznek egy angoleval - szakmai szinten.
Ha perfekt vagy angolul, akkor ez igaz is. Nyilvan ha nem tul jo az angolod, akkor olyan allast nem fogsz megkapni, ami feltetelezi az ugyfelekkel valo kapcsolattartast.
Arra nem sok eselyt latok, hogy rendszergazdai interviewra behivjanak addig, amig az oneletrajzodon magyar cim es telefonszam szerepel...
Kaposztas bab fustolt csulokkel nincs - nincs fustolt csulok meg kaposzta... De bab van!
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|