Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

D.H.I.R.
Ugrás oldalra 1, 2  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
zgergo
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 10. Szerda, 12:49    Hozzászólás témája: D.H.I.R. Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Hálás lennék ha megírná vki aki dolgozott már a D.H.I.R. (egy szegedi cég ) szervezésében hogy mi a tapasztalata, megbízhatóak-e stb.
Sürgős lenne, jövő 7en utazhatnék.

Köszi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 10. Szerda, 21:08    Hozzászólás témája: Re: D.H.I.R. Hozzászólás az előzmény idézésével

zgergo írta:
Sziasztok!

Hálás lennék ha megírná vki aki dolgozott már a D.H.I.R. (egy szegedi cég ) szervezésében hogy mi a tapasztalata, megbízhatóak-e stb.

Köszi

Mi csak elmentunk hozzajuk es nem szerzodtunk veluk, mert eleg egyoldalu volt, amit ala akartak iratni velunk: 600 fontot akartak kerni a kozvetitesert, ha 6 honapig nem talanak nekunk megfelelo allast. Amikor felhivtuk a figyelmuket, hogy ez nem torvenyes, meg ok fenyegetoztek. A legedesebb az volt, hogy megkérdezte a noci, hogy akkor o mibol fizesse a telefonszamlajat, ha tolunk nem ker penzt - ja es telefonon azt mondtak, hogy tudnak nekunk allast, amikor leutaztunk Pestrol, akkor persze semmi sem volt, meg igeret sem.... Nekunk nagyon nem tunt fair-nek a noci, mi csak vele talalkoztunk. Ennek ellenere van aki jokat ir roluk - de ezt csak forumokon olvastam.
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 11. Csütörtök, 11:01    Hozzászólás témája: Re: D.H.I.R. Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury írta:

Mi csak elmentunk hozzajuk es nem szerzodtunk veluk, mert eleg egyoldalu volt, amit ala akartak iratni velunk: 600 fontot akartak kerni a kozvetitesert, ha 6 honapig nem talanak nekunk megfelelo allast. Amikor felhivtuk a figyelmuket, hogy ez nem torvenyes, meg ok fenyegetoztek. A legedesebb az volt, hogy megkérdezte a noci, hogy akkor o mibol fizesse a telefonszamlajat, ha tolunk nem ker penzt - ja es telefonon azt mondtak, hogy tudnak nekunk allast, amikor leutaztunk Pestrol, akkor persze semmi sem volt, meg igeret sem.... Nekunk nagyon nem tunt fair-nek a noci, mi csak vele talalkoztunk. Ennek ellenere van aki jokat ir roluk - de ezt csak forumokon olvastam.

Na ne rohogtessenek, hogy 600 font a telefonszamlaja Magyarorszagon. Ez meg viccnek is rossz lenne, abbol a 600 fontbol fedezni a tel szamlat. az itt egy havi fizetes, ha minimalberert dolgozol.

En utalom az ilyen penzert kozvetitos embereket, de nem tudom sajnalni azt sem, aki kifizet 600 fontot ezeknek a barmoknak. Annyi penzbol mar onalloan eltud itt eldegelni 3-4 hetig minimum szinten. Es kozben tud allast keresni.

Azert ennyire ne legyetek mar onallotlanok. Hogy akar itt barki is megelni egyedul, ha keptelen munkat talalni onalloan? Tegyuk fel, hogy az ugynokseg ad mukat. Es ha onnan kesobb kirugnak, mit csinalsz? Az ugynokseg nem fog masikat adni, mehetsz keresni magadnak.

Ha meg valaki szallast iger itt, azzal kozvetitoskodik az hagyjan, de senki ne gondolja, hogy mas fog neki munkat talalni. Vagy ha talal is, az lehet, hogy nem fog tetszeni az illetonek, es akkor mi van, megint ott vagyunk, ahol a part szakad.
Vissza az elejére
Tdaniel
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 11. Csütörtök, 15:01    Hozzászólás témája: Re: D.H.I.R. Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury írta:
zgergo írta:
Sziasztok!

Köszi

Figyu mindenki! Nagyon boldog Nem értem, hogy valakinek 7 napon belül kéne dönteni az élete egyik meghatározó eseményéről???? :evil:ha csak sürgetnek, az szimpla pressziónak tűnik nekem! És amit nem irtál, de én mániákusan felvetem a forumon: Hogyan szerződsz??? A magyar céggel itthon írsz alá, tehát kvázi kiküldenek munkavégzésre, és itthon adózol, stb. vagy fizetsz a közvetítésért, és a kinti cégel, az ottani jog alá tartozó szerződést kötsz??? Vagy egyéb, hogy a cég akivel szerződnöd kéne, 3. országban székel, és az ottani feltehetőleg általad nem nagyon ismert jog alapján döntene a szerződéssel kapcsolatos jogi kérdésekről...Láttál szerződés mintát??? Sokkolt Forgó szemek Tudod a jogaidat? Tudod, hova fordulj, ha valami nem stimmel a kiutazás után???????? Ha 7 nap nem elég ennek megválaszolására, inkább ne menj! Én is várok inkább fél évet, de nem akarom el---- a kinnti melóvállalást! Kacsintó
Vissza az elejére
zgergo
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 11. Csütörtök, 15:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hello!

Köszi a reagokat. A szitu a következő: én megbízási szerződést kötöttem a D.H.I.R-rel hogy keressenek nekem melót. A szerz. eredetileg valóban 6 hónapra szólt, de kérésemre lerövidítettük 2-re. kb másfél hónap alatt találtak nekem munkát, a munkaszerződésem közvetlenül a munkáltató hotelből jött és nincs benne semmi trükk. Az egyetlen gebasz, hogy ha kirugnának az első 3 hónapban akkor fizetnem kell 500 font kártérítést a D.H.I.R.-nek.
Egyébként eddig rendkívül segítőkészek voltak mindenben, mindig el tudtam őket érni. De mint tudjuk, az ördög nem alszik...
Vissza az elejére
zgergo
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 11. Csütörtök, 15:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ja, és én nem fizettem semmit a DHIR-nek, őket a munkáltató fizeti...
Vissza az elejére
Tdaniel
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 11. Csütörtök, 16:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szóval, akkor valamilyen szállodai melóról van szó... Laza Így látatlanba nem lehet megmondani, hogy 3 hónap hogy telik majd el, Ha a külföldi cég megbízta a magyar céget, hogy a kiválasztási folyamatot végigcsinálja, akkor elvben a neki megfelelő szintű embert kell nekik prezentálni... Forgó szemek Ha a kinti cég embere is látott, és rádbólintott, inkább érezném biztosnak a bulit... Sokkolt elég ütősnek tűnik így is a dolog...kiutazás, szállás, stb. költség fel se merült??? Ördögi vagy nagyon őrült Mielőtt esetleg szeződnél, én azt javallom, legalább gummtree-n és monster-en nézd meg, mik a fizuk/feltételek hasonló munkakörben... és a cég le is bonyolítja az Kérdés egész felvételiztetést, vagy csak talál valamit valahol??? garanciák?? (startlap.munkajog.hu???)
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 11. Csütörtök, 17:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Artin: egyet ertek veled - mi nem fizettunk nekik, hanem kijottunk es 2 het utan mar volt allasunk, szerzodessel, ajanlasokkal a banknak es landlordoknak.

zgergo: ez az 500 font volt az, ami nekunk nem tetszett, mert mi van, ha kimegy es egy lepratelep a hely. Velunk egy masik helyen csinaltak azt meg, hogy "city job"-kent akartak eladni egy skot falusi fogadot, amit eppen akkor inditottak es a fizetes fele a forgalomtol fuggott.... HA meg tudod nezni az interneten, hova akarnak kuldeni, az mar egy fokkal jobb.
Ennek ellenere azt mondom, ha mar eddig eljutottal, akkor erdemes megfontolni, hogy belevagj. Itt megtapadni, Nino, bankszamla, lakas szerzese elsore nem konnyu. Ha lesz londoni tapasztalatod, akkor mar egy masodik allast is sokkal konnyebb lesz talani - ha esetleg az amit a DHIR szerzett nem tetszik. Azt az 500 fontot meg ugysem tudjak behajtani, mert nincs birosag, ami igazat adna nekik.
Vissza az elejére
zgergo
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 12. Péntek, 13:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hello!

Optimista vok (vagy hülye?), de kimegyek, már a repjegyet megvettem, a DHIR-es lány segített vonatot is keresni, mert vidékre megyek, és linket is kaptam a hotel honlapjára...

Megadták egy másik srác telszámát is aki ugyanott fog dolizni,akivel azóta összefutottam és megbeszéltük a részleteket + hogy együtt utazunk. Neki van némi rutinja külföldi munka terén ami kicsit megnyugtat...

A szállásért heti 35 fontot vonnak le ami sztem elég korrekt
Vissza az elejére
Frenky
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 12. Péntek, 14:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hozzá szólnék a témához egy nyüansznyit ha nem baj .

Történt hogy nekem is ajánlottak hasonlót , csak azt magyar pezóba kellet volna fizetni , nevezetesen 50.000 magyar Ft ért !

Ezért a pénzért itt is 6 hónapra regsisztráltak volna !

A következő feltételekkel , vendéglátói vonalon !

Minima 3-5 év gyakorlat , erős középfoku angol nyelvtudással !

Ja és neked kell telefonon eggyeztetni a kinti céggel a továbbiakról !

Na akkor "kérdem én" !

Ha ezen kritériumoknak te is megfelelsz , és van benned kurázsi , akkor minek neked hogy bárki is munkát keressen ?!

Mivelhogy !

Az internet ugye bárhol elérhető ez nem titok , munkát akár itthonról is tudsz keresni ( gumtree , catering.com , stb ) , regisztrálsz mint ahogy én is tettem aztán úgy jönnek az állásajánlatok ( szakmára bontva ) mintha kötelező lenne ! Csodálkozó

Ma már egész olcsón lehet beszélni telefonon akár angliával is itthonról .

A többit meg már te is tudod !

Akkor meg minek kifizetni egy komoly összeget ismeretlen cégeknek ?!

Csak megsúgom ( ők is ugyanezt teszik ) Nevető

Na üdv mindenkinek !
Vissza az elejére
Tdaniel
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 12. Péntek, 18:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

zgergo írta:
Hello!

Optimista vok (vagy hülye?), de kimegyek, már a repjegyet megvettem, a DHIR-es lány segített vonatot is keresni, mert vidékre megyek, és linket is kaptam a hotel honlapjára...

Megadták egy másik srác telszámát is aki ugyanott fog dolizni,akivel azóta összefutottam és megbeszéltük a részleteket + hogy együtt utazunk. Neki van némi rutinja külföldi munka terén ami kicsit megnyugtat...

A szállásért heti 35 fontot vonnak le ami sztem elég korrekt

Hy! reméllem, sikeres leszel ott! Szerintem elég sokan szóltak hozzá a kérdésedhez, biztos mindenki kiváncsian várja, mik a tapasztalataid! Nevető Végülis, ha valami gáz van, meg kell nézni, hogy a szerződés kiterjed-e rá, stb. semmisség, érvénytelen feltétel,stb. van-e....
Vissza az elejére
zgergo
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 13. Szombat, 14:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hi!

hello!

hja, lehet h kicsit lehetem volna önállóbb, de azért elsőre nem mertem bevállalni...
angol tudásom erős középszintű (4 éve középfokúztam azóta szakmai angolt tanulok)

uh eladni biztos nem fognak Mosoly
Vissza az elejére
Tdaniel
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 13. Szombat, 19:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintem meg nem kell ezen bucsálódni....lehet, hogy jól jártál azzal, hogy a biztosra mentél, és lesz melletted valaki. Az már önmagában önálló és komoly döntés, hogy kimész melózni... a mai világban, ahol sok managert ,stb.-t is közvetítővel vesznek fel, nem ciki azon át menni. egyedül az gáz, ha vki nem készülfel, abból, amiből lehet!!!!!!!!!(jogismeret, helyismeret, nyelv...kondi).... Forgó szemek sok sikert! És írjál vissza ide, hogy milyen a benyomásod ott kinnt !Köszi!!
Vissza az elejére
zgergo
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 15. Hétfő, 18:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Aminek csak tudtam, utánanéztem (jogok, kötelességek stb...),
a DHIR-es csaj küldött egy 30 oldalas "munkavállalás és tartózkodás az EK-ban" című doksit ami azóta a bibliám Nagyon boldog
A bérem a minimálbér (5.05 font) , de nem kell adóznom belőle és TB-t se vonnak le.
Nyugdíjalapom nem növexik de az még ráér... Nagyon boldog
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 15. Hétfő, 19:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Miért nem kell belőle adóznod?
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2  Következő
1 / 2 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban