Londoni Magyarok
Keresés     
Buckingham Palace
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Motorkerékpár szerviz Londonban
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - adóvisszaigénylés
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

adóvisszaigénylés

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Janos
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Április 20. Csütörtök, 23:39    Hozzászólás témája: adóvisszaigénylés Hozzászólás az előzmény idézésével

Szervusztok Magyarok!
Hallottam egy olyat, hogy amit itt kint adózok, azt
vissza tudom igényelni. De eddig még senki sem
tudta megmondani, hogy hogyan. Van errol
valakinek infoja?
Koszonom!
Udv.:
J
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Április 21. Péntek, 9:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Pedig errol mar volt szo, tobbszor is a forumon.

Eloszor is meg kell varnod, hogy a munkaltatodtol megkapd a P60 nevezetu iratot. Aztan felhivod az Inland Revenue megfelelo irodajat, es elmondod a banatodat. Ok megmondjak, hogy csak kuldj egy levelet, vagy ok kikuldik a nyomtatvanyukat, amit amugy is szoktak automatikusan, csak egy kicsit varni kell ra. Aztan visszakuldod nekik a P60-t, es kuldik a csekket.

Az a lenyeg, hogy ha idokozben visszamesz Magyarorszagra, irnod kell nekik egy levelet az uj cimeddel, hogy el tudjanak erni.

Heni
Vissza az elejére
Janos
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Április 21. Péntek, 13:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Koszonom a választ!

J
Vissza az elejére
muci
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 16:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az nem lehet, hogyha peldaul abbahagyom a munkat, akkor a P50 nevu iratot is bekuldhetem, ami az internetrol letoltheto?
Igy legalabb meguszok egy kort a hivatalokkal. Ezt, ami itt van, ezen a linken?
http://www.hmrc.gov.uk/pdfs/p50.pdf

Bar ez lehet, hogy csak annak van, aki vegkep abbahagyja a munkat itt?
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 20:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A P50 arra vonatkozik, aki nyugdijba megy vagy több, mint 4 hétig munkanélküli.

Adóvisszatéritéshez a P60-as igazolást kell csatolnod, vagy ha évközben otthagytad a munkahelyedet és nincs másik, akkor a legutolsó P45-t. Általában az Inland Revenue küldi neked a papirt, hogy igazold, mennyi volt a jövedelmed az év folyamán.

Heni
Vissza az elejére
Trepper
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 9. Kedd, 18:38    Hozzászólás témája: adó? Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Nemvágom ezt az adóvisszatérítés dolgot:(( Hogy hogy visszafizetik itthon amitkint adózok? Ez csak vállalkozókra érvényes vagy mindenkire?
Írjatoklégyszi
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 9. Kedd, 18:55    Hozzászólás témája: Re: adó? Hozzászólás az előzmény idézésével

Trepper írta:
Sziasztok!

Nemvágom ezt az adóvisszatérítés dolgot:(( Hogy hogy visszafizetik itthon amitkint adózok? Ez csak vállalkozókra érvényes vagy mindenkire?
Írjatoklégyszi

Nem otthon fizetik ki, hanem itt, küldenek neked egy csekket. Merthogy túlfizetted az adót itt, és az visszajár. MO-n meg fizeted a magyar adót. Ha itt dolgozol fél évet, fizetsz adót egy évre, aztán visszamész MO-ra, és ott elkezdesz dolgozni, és fizeted az adót, akkor duplán fizetsz, ugye? A lényeg, hogy ha visszamész MO-ra, irj egy levelet a Inland Revenue-nak a cimeddel, vagy továbbittasd a leveleidet MO-ra a legutóbbi cimedről, mert fognak neked irni.

Mindenkire érvényes, nemcsak magánvállalkozókra.
Vissza az elejére
Gabor76
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 15. Hétfő, 13:58    Hozzászólás témája: adovisszaterites Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Van valami hatarideje az adovisszaterites iranti igenynek? Merthogy a munkaltato a regi cimre kuldte a P60-t es egy honapja nem tudok hozzajutni az ugynokseg benasaga miatt. Ördög

Koszi elore is!

Gabor
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 15. Hétfő, 14:14    Hozzászólás témája: Re: adovisszaterites Hozzászólás az előzmény idézésével

Gabor76 írta:
Sziasztok!

Merthogy a munkaltato a regi cimre kuldte a P60-t es egy honapja nem tudok hozzajutni az ugynokseg benasaga miatt.
Gabor

Ezert miert a munkaltatodat es az ugynokseget szidod?

A te feladatod lett volna, hogy gondoskodj a leveleid atiranyitasarol az uj cimedre (vagy valahova, ahol biztosan atveszik es tovabbitjak neked)

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Gabor76
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 15. Hétfő, 14:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Koszonom ertekes segitsegedet... Sajnos nem tudtam, hogy van ilyen lehetoseg. Viszont a munkaltatot es az ugynokseget is idoben ertesitettem. Ha lehet, akkor a valaszokban a problemara koncentraljatok es ne az okokra. Koszonom.
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 15. Hétfő, 15:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gabor76 írta:
Koszonom ertekes segitsegedet... Sajnos nem tudtam, hogy van ilyen lehetoseg. Viszont a munkaltatot es az ugynokseget is idoben ertesitettem. Ha lehet, akkor a valaszokban a problemara koncentraljatok es ne az okokra. Koszonom.

Akkor ezek szerint meg sosem koltoztel. A magyar kiralyi postanak is van ilyen szolgaltatasa.

Ket dolgot tehetsz: Odamegy az ugynokseghez es beszelsz a fonokkel, hogy marpedig neked be kell jutni oda a lakasba es fel kell szedned a te nevedre erkezett kuldemenyeket.

Masreszt megkerheted a munkahelyedet, hogy kuldjenek egy P60 masolatot, merthogy az eredeti elveszett. Ezzel talal lehet valamit csinalni az adohatosag fele. Bar nagyon nem szoktak szeretni a masolatokat...

Mondjuk ezek egyike sem olyan valasz, amire magadtol nem jottel volna ra. Mas valasz meg nem nagyon lesz, az IR nem fog P60 nelkul neked kuldeni csekket (meg a regi cimedre sem Kacsintó )

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Gabor76
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 16. Kedd, 10:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Van valami hatarideje az adovisszaterites iranti igenynek? Vagy barmikor megteheto? Ez volt az eredeti kerdesem, de nem kaptam valaszt. Koszonom.
Gabor
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 16. Kedd, 13:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mert elfelejtettem megnezni a konyvemben. Elvileg igen, csak nem tudom, mennyi. Majd visszairok. Vagy magad is utananezhetsz a www.hmrc.gov.uk oldalakon.
Vissza az elejére
Hand
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Június 10. Kedd, 16:09    Hozzászólás témája: adó Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok
Elnézést kérek, lehet, hogy ez már téma volt itt, de én nem találtam erre utaló bejegyzést.
Igaz az, hogy, hazaköltözök Magyarországra, akkor vissza tudok igényelni minden adót, amit ezidáig itt fizettem?
Lehet, hogy ez baromság, én mindenesetre hallottam jó néhány helyről.
Ha valaki tud segíteni, kérem, hogy írja le, hogy hogyan megy ez.
Köszönöm
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban