Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Állatvédelem, állattartás, munkalahetőség

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Thesztral
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2011. Április 27. Szerda, 10:52    Hozzászólás témája: Állatvédelem, állattartás, munkalahetőség Hozzászólás az előzmény idézésével

Üdv Mindenkinek!

Én arról érdkelődnék, hogy az állatvédelemben, illetve hasonló, azaz állatokkal kapcsolatos szakmákban mennyire könnyű egy magyarnak elhelyezkednie, van rálátásotok erre?

Több éve kutyák rehabilitálásából élek, veterán kiképző igazolná a munkám, mert azért frissnek számítok; a Népszigetin pedig a kiképzésvezetői tanfolyamot, a nyomkövetői szemináriumot, és az ösztönkezelést végzem; egyszerűsítve: terápiás kutyák kiképzése a cél a nyomkövetés és a rehab mellett. Ezekről oklevelem lesz – nem tudom, ez számít-e valamit odakint.
Pont azért választottam a Népszigetit, mert ők már szereztek Európában is hírnevet, és az etológusaink is elég nevesek a világban, márpedig közülük néhányan ennek a kutyaiskolának a módszereit dolgozza ki, más szakemberekkel karöltve.

A másik vonalon lovastúra-vezetést tanulok, lóosteopathia végzettségem pedig már van. Egyaránt lovagolok westernben és angolban. Ezzel csak azt szeretném érzékeltetni, hogy a lovak sem ismeretlenek. Nagyon boldog

Az angol középfokon megy, a felsőfokhoz szerintem túl passzív a tudásom Zavart

A tapasztalataim mennyiben növelhetik az esélyeim mondjuk az RSPCA-nél…?
Nem tudom, hogy kik lennének a konkurensek, mennyire felkészültek, milyen múlttal rendelkeznek. Az a sejtésem, hogy ott is elég népszerűek a fenti szakmák, tehát lenne bőven hozzám hasonló képzettségű jelentkező.

Könnyebbé teszi az elhelyezkedést, ha szakmán belül akarok munkát találni, vagy ez csak hátráltatna, és örüljek, ha egyáltalán van valami?

Nem szeretnék úgy kimenni, hogy nem vagyok 100%-ig biztos abban, lesz-e munkám, és milyen gyorsan... Sőt, jó lenne egy biztos állásra kimenni.

Magyarországon nincsenek lehetőségeim, mert nincs rá igény.

Angliában mennyire kialakult a felelősségteljes állattartók rétege?
Ott meg lehet élni (nem meggazdagodni, csak épp kijönni a pénzemből, és nem azon aggódni, hogy miből etetem a kutyákat, vagy épp magamat) egy kutyakiképzőnek (főleg, mint rehabilitátornak)?

Bármilyen kapcsolódó munkát bevállalnék egyébként, akár mint lovász, akár mint kiképző, vagy csak egy takarító egy kutyapanzióban akár.
Nem érdekel, hogy milyen munka, csak a saját közegem legyen Mosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2011. Április 27. Szerda, 11:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Miért nem küldesz egy CV-t nekik?
http://www.rspca.org.uk/in-action/aboutus/careers/jobvacancies

vagy nekik
http://www.bluecross.org.uk/1739/jobs.html

http://www.dogstrust.org.uk/az/j/jobsatdogstrust/default.aspx
Thesztral
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2011. Április 27. Szerda, 11:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:
Miért nem küldesz egy CV-t nekik?
http://www.rspca.org.uk/in-action/aboutus/careers/jobvacancies

vagy nekik
http://www.bluecross.org.uk/1739/jobs.html

http://www.dogstrust.org.uk/az/j/jobsatdogstrust/default.aspx

Köszönöm a linkeket Mosoly Az RSPCA honlapját nézegettem már, de azért nem merek önéletrajzot küldeni, mert odébb lesz a kimenetel.
Egyrészt még vannak elvarratlan szálak (vizsgák, egyik kutyám tartósan beteg, stb.), ezek pedig őszre, vagy télre fejeződnek be.
A kutyáimat vinném, így még macerásabb.

Ilyen körülmények mellett szerintem nem helyes cv-ket küldözgetni, hiszen mi van, ha alkalmaznának, én pedig közlöm, hogy okés, szívesen megyek, csak várjatok még majdnem egy évet Mosoly

Vagy érdemes úgy küldeni cv-t, hogy világossá teszem, hogy csak előzetes felmérést végzek? Nagyon boldog
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2011. Április 27. Szerda, 12:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintem egy próbát megér. A kisérő levélbe oda irhatod hogy mikortól tudnál munkába állni. Legrosszabb esetben azt mondják köszönöm nem. De vesziteni valód nincs. Igaz? Mosoly
Thesztral
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2011. Április 27. Szerda, 12:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Van még kérdésem Mosoly

Mire készüljek kutyatartóként Angliában?
Milyen a kutyatartási kultúra? Mik a jellegzetességei, a különbségei hozzánk képest?
Az etetési, állatorvosi költségek horribilisek ottani mérce szerint is?

Volt egy angliai ismerősöm, de ő megbízhatatlan informátornak bizonyult.
Az állatorvosi ellátásról például azt állította, hogy az állam finanszírozza - mert állami alkalmazásban vannak, ahogy nálunk a humán orvosok. Ez elég meredek, és mézesmadzagnak gondolom, de örülnék, ha valaki ezekről is tudna mesélni Mosoly
Vissza az elejére
Thesztral
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2011. Április 27. Szerda, 12:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:
Szerintem egy próbát megér. A kisérő levélbe oda irhatod hogy mikortól tudnál munkába állni. Legrosszabb esetben azt mondják köszönöm nem. De vesziteni valód nincs. Igaz? Mosoly

Ezzel kapcsolatban pedig az merült fel bennem, hogy a folyamatban lévő tanulmányaimat be sem tudnám írni, csak, mint tapasztalat, de nem mint végzettség. Ha most küldenék önéletrajzot, az nem lenne túl versenyképes Nagyon boldog

Számítanak ott egyáltalán a magyarországi eredmények, elismerések, papírok...?

De igazad van, egy próbát megér.
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2011. Április 27. Szerda, 15:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igaz még itt nem volt kutyám, de amit látok:
A kutya az itt "nagy úr". Majdnem olyan szinten (ha nem jobban) mint egy kisgyerek. Nagyon boldog Értem ezt úgy hogy fontosságilag, gondoskodásilag.
Az én fiam fóbiás volt a kutyák miatt otthon, mert pici korában trauma érte. Itt tanulta meg hogy a kutya nem feltétlen jelent egy vicsorgó, fenyegető veszélyt. Az itteni kutyák klasszisokkal nyugodtabbak mint az otthoniak. És legtöbbször jólneveltebbek is. Nem hallasz igazán hangos kutyaugatást, nem idegesek, nem támadóak. A fölöttünk lakó pitbullt tart. Először kicsit fenntartásaim voltak. Aztán kb. a második találkozásunkkor a kutya sétából jött hazafelé és én engedtem be őket(nem tudom miért hozzám csöngetett be) kutyuli szinte egész testét csóválva lelkesen rohant hozzám és körbenyalt. Nevető Gazdi rögvest rászólt és elnézést kért a bizalmaskodás miatt. Szóval nem csak a kutyák mások, de a gazdik is. Utcán igaz szájkosár nélkül, de mindig pórázzal sétálnak és fegyelmezik az állatot. Nincs idegre ráugrálás, ijesztegét semmi. Figyelnek hogy ne legyen incidens. Elengedni a parkokban vagy réteken szokták őket, de ott is mindig figyelik fegyelmezik a kutyákat, hogy ne zavarjanak senkit. Ennek köszönhető hogy évek óta tudok úgy sétálni a fiammal a parkba hogy ijedtében nem ugrik a nyakamba léptem nyomon csak azért mert ötven méterrel odébb feltűnik egy kutya. Mosoly
Állatorvosi ellátás. Nem hinném hogy ingyenes volna. A vizsgálatok árát nem tudom, de találtam egy éves healthcare plan brossúrát. Ott 70 font az alapdij és 26 font a havi tagsági dij diszkont áron és vállalják hogy ezen kivül más költséget nem kell fizetni. Ez igazából igy még olcsóbb mint gondoltam.
Elevendy
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2011. Április 27. Szerda, 19:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Udv!

Ha kutyakkal es lovakkal szeretnel dolgozni, az egyik legjobb orszagot valasztottad. Ha tartani szeretned valamelyiket, hat az bizony sokba fog kerulni, meg itteni mercevel is. Ahogy itten mondjak, allatot tartani komoly elkotelezettseg, sajnos anyagi oldalrol is.

Munkat biztos talalsz foleg lovakkal, rengeteg lovas hely van es kell az ember mindig. Szerintem akkor jarsz a legjobban, ha keresel egy bentlakasos munkat a http://www.yardandgroom.com/-on. Kicsit olyan mint egy au-pair munka, nem tul sok penzert es nem bejelentve altalaban, de legalabb szallas es ellatas adott mindjart az elejen, hidd el, nagyon sokat szamit ha tudod, hogy nem csak a semmire mesz ki. Szerencse itt is kell, es ha mar magabiztosabb vagy a nyelvvel valthatsz valami komolyabbra is. "Rendes" lovasmunkat bejelentve stb csak itteni angol vegzettseggel es komoly nyelvtudassal lehet kifogni.
Ha jo lovas vagy, menni fog gond nelkul a kezdes aztan majd meglatod.
Mindezt onnan tudom hogy a baratnom is igy jott ki ket eve es azota sem kellett hazamennunk.

A kutyas munkakrol kevesebbet tudok, de szerintem az sem lehet sokkal nehezebb, bar mivel kikepzokent, kutyasetaltatokent stb nagyon sokat kell a gazdikkal beszelned, magas szintu angol kell. Allatos alapitvanybol annyi van mint a rosseb, de oda altalaban onkenteseket varnak, a "rendes" allasokhoz komoly vegzettseget es tapasztalatot kernek.

Ha gondolod keress meg privatban, ha van meg kerdesed.
Vissza az elejére
Thesztral
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2011. Április 29. Péntek, 21:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm a válaszaitokat!

Élni fogok a lehetőséggel, köszönöm Mosoly
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban