Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Pénzkérdések...
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 17, 18, 19  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
rixus
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Január 18. Szerda, 0:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szióka Mindenkinek!

Piszok módon én is csak kéréssel tudok fordulni a Nagyérdeműhöz! Kb. 800 font, meg "B"-s jogsi a zsebben, jan. 26-ra elkészül a diplomám fordítása is (nem hiszem, hogy hasznát veszem, de hátha). Szóval 99%-on állok indulásilag. Feb. elején lépnék ki. Keresnék olyan jótét lelkeket, akik szállást tudnának nyújtani korrekt áron (ha jól láttam 60font/hét/fő korrekt)! Áprilisban a barátnőm is jönne, addig intenzív angolkurzusra jár! Szóval leginkább olyan szállás kellene, ahol áprilistól megoldható kettőnknek egy privát szoba. Addig szinte mindegy kivel raknak össze! Persze szarkák kivételével!
Kérdés: érek bármit odakint egy közgazdász diplomával, vagy marad a kétkezi meló? Érdemes bicót vinni, vagy úgysem venném hasznát? Ha érdemes, hogyan kivitelezhető mondjuk fapadoson?
Sok mindent olvastam már a fórumokon, így egy kicsit kezdek bezavarodni! Segítsetek légyszi! London-Vidék, kevés angoltudás-folyékonyan kell beszélni, 40-50 font/hét/fő- 60-70font/fő per szoba, mi a difi?
Asszem egyenlőre ennyi!

Előre is köszi!
Norbi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
lukimiki
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Január 18. Szerda, 1:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok!

feb. 2-án érkezünk, és egy kicsit el vagyok csúszva a szállásfoglalással. most ezt a helyet néztem ki: http://www.accommodation-for-students.com/
elég jónak tűnik minden szempontból nekem.
az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy figyelmeztessetek, ha vmi buktatót nem vettem észre! úgy látom, ha viszek 100 fontot, meg heti 70-et, akkor el fognak szállásolni egyébb költségek nélkül. főzhetek ott, lesz ágyneműm, stb.
Amit nem látok, hogy kell-e igazolnom vhogy, hogy én is student vagyok. merthogy nem vagyok, hármunk közül egyikünk sem az. 25 éves srácok vagyunk, munkát keresni megyünk oda kevés pénzzel (3-400 font /fő)

köszi: Miki
lukkermikker@freemail.hu
Vissza az elejére
Krisz972
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Január 18. Szerda, 3:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

lukimiki írta:
sziasztok!

feb. 2-án érkezünk, és egy kicsit el vagyok csúszva a szállásfoglalással. most ezt a helyet néztem ki: http://www.accommodation-for-students.com/
elég jónak tűnik minden szempontból nekem.
az lenne a tiszteletteljes kérésem, hogy figyelmeztessetek, ha vmi buktatót nem vettem észre! úgy látom, ha viszek 100 fontot, meg heti 70-et, akkor el fognak szállásolni egyébb költségek nélkül. főzhetek ott, lesz ágyneműm, stb.
Amit nem látok, hogy kell-e igazolnom vhogy, hogy én is student vagyok. merthogy nem vagyok, hármunk közül egyikünk sem az. 25 éves srácok vagyunk, munkát keresni megyünk oda kevés pénzzel (3-400 font /fő)

köszi: Miki
lukkermikker@freemail.hu

Szia !

Szombattol szombatig lehet csak foglalni.A deposit 70 font,plusz 25 font foglalasi koltseg.Minimum foglalas 4 het kulfoldrol.Az elso,12 het vagy annal kevesebb ideig tarto foglalast egy osszegben kell kifizetni.

"breaking the house rules, not keeping the property clean enough, unreasonably wasting gas, electricity and water, etc" szal akarmiert kirughatnak es depositot se kapod vissza.

"In order to receive the deposit-refund, the Client should complete the Deposit-Refund form, providing his/her contact details and bank details. "

Hogy a depositot visszakapd,ki kell toltened formanyomtatvanyt.Csekken vagy atutalassal fizetik vissza es a banki transzfer koltsegei teged terhelnek,ami annyit tesz,hogy miutan magyar szamlad van csak(valszeg nem modosithato a formanyomtatvany kesobb),20 fontot levon a bank kulfoldi utalas cimen.

Sztem irj nekik egy e-mail,hogy te ippen itt vagy mittomen Manchesterben,de szeretnel Londonba menni es lehet-e naluk szobat foglalni akkor is,ha esetleg nem vagy tanulo.

El tudod intezni otthonrol is,ha rakatt az agencies-re,ott azt talalod,hogy www.studyabroad.hu Es ott magyarul is erdeklodhetsz.:)Mert ugy latom,ha itt kezded el intezni,csak a site-on talalhato ket ugynoksegen keresztul tudsz szobat kivenni keszpenzert,amugy nekik nincs irodajuk,online foglalhatsz csak.
De azert Finsburytol odzkodnek kicsit.Nagyon fekete a kornyek,azert is olcso.:)En ott neztem eloszor lakast,de aztan feljottem a metrobol es 400 emberbol en voltam egyedul feher.Nem tetszett.:)De egy probat meger,hatha szerencsetek lesz!

Krisz
Vissza az elejére
aTOM82
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Január 18. Szerda, 10:48    Hozzászólás témája: Krisz Hozzászólás az előzmény idézésével

Hello!

No nem sajnálom a 6000-et az útlevélre, de ez azt hiszem volt már kérdés a fórumban és nem tudtak pontos választ adni:
Anglia EU-s tagország. Tehát nem kell útlevél, elég a szép magyar személyi. Akkor hogy is van ez? Csak a belépéshez nem kell az útlevél, minden máshoz igen?

Köszi az infót.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Január 18. Szerda, 11:52    Hozzászólás témája: Re: Krisz Hozzászólás az előzmény idézésével

aTOM82 írta:
Hello!

No nem sajnálom a 6000-et az útlevélre, de ez azt hiszem volt már kérdés a fórumban és nem tudtak pontos választ adni:
Anglia EU-s tagország. Tehát nem kell útlevél, elég a szép magyar személyi. Akkor hogy is van ez? Csak a belépéshez nem kell az útlevél, minden máshoz igen?

Köszi az infót.

Szerintem en mar valaszoltam valahol erre, de mindegy Őrült
Az angoloknál nincs személyigazolvány.Magukat csak jogsival, vagy utlevélellel igazolják.Ezt varják el tyőled is. Vannak helyek ahol két különbözö fenykepes igazolványt kérnek töled.Akkor kell az utlevel.
De pl épp a minap történt. Számlanyitás .Angol jogsi, számlák ott hevernek mar a holgy elott a bankban,m erre aszonygya utlevel?
Utlevel nincs ott, mert az illető előtte elolvasta mit vigyen és vagy számlákat kért a bank, vagy utlevelet az angol jogsi mellé.A bankos holgy ettol fuggetlenul ragaszkodott az utlevélhez.Valószinű nem volt kedve dolgozni.
Vissza az elejére
vadcic
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Január 18. Szerda, 12:19    Hozzászólás témája: Szia Enci! Hozzászólás az előzmény idézésével

Tudnál adni egy emilcímet?Szeretnék kérdezni pár dolgot privátban,ha lehet. Kacsintó
Köszi Mosoly
Adri
vadcic@freemail.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
rixus
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Január 18. Szerda, 13:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hali!

Azt hiszem egy kicsit kimaradtam! Tudna valaki válaszolni a kérdéseimre? Néhány hozzászólással előrébb tettem fel őket. Rixus voltam!

Csáó

Norbi
Vissza az elejére
Krisz972
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Január 18. Szerda, 13:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

rixus írta:
Szióka Mindenkinek!

Piszok módon én is csak kéréssel tudok fordulni a Nagyérdeműhöz! Kb. 800 font, meg "B"-s jogsi a zsebben, jan. 26-ra elkészül a diplomám fordítása is (nem hiszem, hogy hasznát veszem, de hátha). Szóval 99%-on állok indulásilag. Feb. elején lépnék ki. Keresnék olyan jótét lelkeket, akik szállást tudnának nyújtani korrekt áron (ha jól láttam 60font/hét/fő korrekt)! Áprilisban a barátnőm is jönne, addig intenzív angolkurzusra jár! Szóval leginkább olyan szállás kellene, ahol áprilistól megoldható kettőnknek egy privát szoba. Addig szinte mindegy kivel raknak össze! Persze szarkák kivételével!
Kérdés: érek bármit odakint egy közgazdász diplomával, vagy marad a kétkezi meló? Érdemes bicót vinni, vagy úgysem venném hasznát? Ha érdemes, hogyan kivitelezhető mondjuk fapadoson?
Sok mindent olvastam már a fórumokon, így egy kicsit kezdek bezavarodni! Segítsetek légyszi! London-Vidék, kevés angoltudás-folyékonyan kell beszélni, 40-50 font/hét/fő- 60-70font/fő per szoba, mi a difi?
Asszem egyenlőre ennyi!

Előre is köszi!
Norbi

Szia !

1., A kozgazdasz diplomaddal nem sokra mesz,ha nem beszeled jol a nyelvet.Akkor marad a ketkezi melo.
2., Hogy erdemes-e bringat hoznod,az akkor derul ki,amikor megvan a szallasod meg a melohelyed is,mert a ketto kozott siman tud lenni 30 kilometer tavolsag ugy,hogy metroval egyenesen mesz,kozuton meg ennel is tobb.
3., A bringaszallitas kivitelezhetosege:Telefon: (+36 1) 470 9499 Itten jol megmondja a Wizzair.
4., Londonban heti 40-50 fontert altalaban bombatolcserben kell lakni.A 60 font es attol felfele realis,de persze lehet szerencsed.

Krisz
Vissza az elejére
rixus
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Január 18. Szerda, 13:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszike! Nemtod honnan kotorjak szállást? 60font környékén? Szerintem magyarok által kellene szállást találnom legelőször! Úgy hiszem Encinek nem igen van febr. elején kiadó szobája!Egyébként van egy üzleti középfokom angolból, bár már 2 éve nem foglalkoztam a nyelvvel! Spanyolból alap szinten lehetek, ér valamit?

Norbi
Vissza az elejére
Krisz972
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Január 18. Szerda, 14:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

rixus írta:
Köszike! Nemtod honnan kotorjak szállást? 60font környékén? Szerintem magyarok által kellene szállást találnom legelőször! Úgy hiszem Encinek nem igen van febr. elején kiadó szobája!Egyébként van egy üzleti középfokom angolból, bár már 2 éve nem foglalkoztam a nyelvvel! Spanyolból alap szinten lehetek, ér valamit?

Norbi

Hat,azert a magyarokkal legyel eleg ovatos...Van itt Londonban par nagyhangu,aki hirdeti magat egy csomo forumon olcso lakassal,aztan mikor kier a kliens,akkor mar ugyis ki van szolgaltatva nekik ugye...Ceges formaban,maganhirdetesek utjan,mindenhogy.Tisztelet a kivetelnek,de azert lassan a testeddel. Nevető
Hogy hatvan fontert hol tudsz megszallni...?Probald meg a Gumtree.com-ot,ott sztem lesz olyan hirdetes,amit otthonrol is le tudsz intezni.Foleg,amit mittomen feb. 05.-tol hirdetnek.
Nalam sajna nincs 60 fontos szoba,de megigerem,aztan majd mikor itt vagy,110-ert lesz mar csak,mert a masikat kiadtam delelott... Nagyon boldog Nagyon boldog Nagyon boldog
Vissza az elejére
rixus
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Január 18. Szerda, 14:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi!

Úgy vélem a lehető legsegítőkészebb magyarok egyike vagy ezzel az utolsó mondatoddal! Mosoly
A spanyolra, ha reflektálnál még, megköszönném!

Egyébként egy szoba 2 főre mennyi/hét?

Norbi
Vissza az elejére
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Január 18. Szerda, 15:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintem a spanyolnak itt nem, tul sok hasznat veszed...ugyanis vannak itt elkegen akiknek ez az anyanyelvük, meg meg az angolt is jol beszélik.De proba cseresznye Nagyon boldog
Vissza az elejére
Krisz972
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Január 18. Szerda, 21:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

rixus írta:
Köszi!

Úgy vélem a lehető legsegítőkészebb magyarok egyike vagy ezzel az utolsó mondatoddal! Mosoly
A spanyolra, ha reflektálnál még, megköszönném!

Egyébként egy szoba 2 főre mennyi/hét?

Norbi

Hat egen...Londonban rengeteg a del-amerikai es naluk jobban nehez spanyolul es portugalul beszelni.Szal azzal nem sokra mesz.
Egy double room,ahol ketten elfertek,az errefele olyan 140-tol kezdodik hetente,de ritka mint a feher Zorro,hogy pont kifogd.Kb 6 perc alatt adjak ki itt a kornyeken,vagy olyan putri,hogy a kutyamat nem altatnam benne.Inkabb 170-180.
Vissza az elejére
aTOM82
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Január 19. Csütörtök, 9:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hello!

Egy-két itthonról fontos dologra szeretnék választ kapni.
Aki tud, kérem írjon vissza.
Az adózás, szabadság kérdése az euban. Tehát itthon felhasználhatom az összes szabimat mielött kimegyek Angliába? Ott ujra meglesz az ottani törvények szerinti X szabadnapom?
Ha itthon kérem a 9000HUF adójóváirást, és májusba kimegyek Angliába. Év végén nem kell az ottani jövedelmemet itthon is bevallani, és értelemszerűen nem fogják majd behajtani a havi 9000-et?
Orvosi ellátást mit kapok kinn. Egyáltalán milyen biztositással induljak neki? Ha kinn elüt egy autó, akkor nagy bajban leszek? Mert ha jól tudom, külföldieken csak az életmentő műtéteket hajtják végre. Mondjuk pl. fájdalomcsillapitót nem kapok, csak ha kemény fontokért megveszem, nem?

No egyenlőre ennyi.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
neverig
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Január 19. Csütörtök, 13:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
En ugyan nem Londonban vagyok, hanem Brightonban, de vegigolvasva ezt a topikot, egy-ket dologra gyorsan referalnek:

- Mit hozz? Utlevelet vagy eleg a szemelyi(kartya formatumu) is.
Ha tudsz hozz mindkettot, mert ha kapsz munkat, akkor 30 napon belul regisztraltatnod kell magad a Home Office-nal (helyi BM). Ehhez valamelyiket EL KELL postaznod nekik, es ha a szemelyid kuldod el, addig is tudsz kulfoldre utazni az utleveleddel, amig a HO vissza nem kuldi neked az irataidat (kb 3-4 het).
De ez a regisztracios kotelezettseg ha jol tudom 2006 Majusaban megszunik. Ezt azert ne vegyetek keszpenznek! Nezzetek meg, biztos rajta van valami hivatalos weboldalon, nekem erre most nincs idom.

- Kell-e erkolcsi?
Ez munkahelytol fugg! De aki olyan munkat talal ahol kisgyerekekkel (tanar, pedagogus, egeszsegugy), bizalmas szemelyi adatokkal vagy idos emberekkel (egeszsegugy) fog kapcsolatba kerulni, ott kerni fogjak.
Ha valaki ker otthon erkolcsit es elhozza, az forditassa le otthon egy hivatalos forditoirodaval!

- Telefonalas haza
Van egy csomo discount telefontarsasag. Amelyekkel itteni foldi vonalrol 1-3p/min-ert lehet otthoni vezetekes telefont hivni es 10-15p/min-ert mobilt.
Sajna nekem csak feltoltos mobilom van (itt Pay as You GO-nak hivjak). De egy kicsit meg vagyok zavarodva a mobil arak korul, leirom miert:
En a O2 mobilszolgaltatot hasznalom, es a telediscount szamait hivom attol fuggoen hogy Mo-n milyen vonalat hivok (vezetekes:08444390390 mobil:09119220220). Elvileg a vezetekes 3p/min, a mobil meg 10p/min.
Ha csucsidoben telefonalok akkor ennel sokkal dragabb. Ha hetkoznap este csucsidon livul, akkor is dragabb mint ha hetvegen hivnam. En csak hetvegen szoktam Mo-i vezetekes telefont hivni, de akkor meg olcsobb mint 3p/min. (60-90 perceket szoktam beszelni es ugy 1-1.5£-ba szokott kerulni, ami kb 2p/min.) Szoval erdemes a neten rakeresni a discount international hivasokkal foglalkozo tarsasagokra. Ki lehet probalni hogy melyik a legolcsobb.

- Ez a resz inkabb CSIGA-nak, aTOMI82-nek es TOMY-nak szol:
Ha valakinek muszaki/muszeresz/raktarozas+szallitmanyozas-i stb... vagy ipari szakmai vegzettsege es tobb eves (min. 2 ev) munkatapasztalata van es tud a korabbi munkahelyerol ajanlolevelet kerni (ha angolul az hasznos lenni), es raadasul beszel valamilyen szinten angolul (ne perfektre gondolok, de nem is alapszintre) az ne kisegitoi munkat akarjon itt kint talalni!
Azt ajanlom, ha mar itt van akkor nyugodtan keressen meg munkakozvetitoi irodakat, mert egy halom szakmunkast keresnek. Amikor Wales-ben tanultam (Swansea-ban) akkor en csak a nyarra kerestem diak munkat, de egy csomo allashirdetest lattam hogy targoncast/foldmunkagep kezelot, karbantartot, kamionsofort es egyeb muszaki szakmunkast kerestek a helyi ipari vallalatok. Szerintem ez Londonban ez hatvanyozottan igaz.
Szerintem hiany van ipari szakmunkasokbol.
Aki viz/gazszerelo vagy villanyszerelo annak nehezebb dolga lesz, mert csak allami engedellyel lehet ilyen munkakat vegezni (mondjuk ez ertheto is, azt elkerulendo hogy valami `szaki` megszereli nalad a villanyt, teged meg holnaputan agyoncsap az aram)
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 17, 18, 19  Következő
8 / 19 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban