| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Trepper Újonc

Csatlakozott: Mar 26, 2006 Hozzászólások: 17 Tartózkodási hely: Gyöngyös
|
Elküldve: 2006. Március 26. Vasárnap, 12:07 Hozzászólás témája: infórmációt szeretnék |
|
|
Szeretnék önöktől információt kérni. A nyár folyamán szeretnék
> Angliába menni dolgozni. Egy pékipari terméket /élelmiszert/ szeretnék
> készíteni és árulni.
> A magyarországi követségen már érdeklődtem, és azt mondták, hogy
> ennek akadálya nincsen Angliában, de kell hozzá vállalkozói engedély
> amit csak Londonban lehet kérvényezni.
>
> Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen engedély/engedélyek
> szükségesek ha pékárút szeretnék készíteni és árulni pl egy piacon.
> Szeretnék még önöktöl arról is információt kérni, hogy milyen
> feltételekkel lehet magyar állampolgárnak ilyen jellegű kisvállalkozása
> Angliában, mekkora összegbe kerül egy vállakozói engedély, és hol
> lehet kérvényezni ezt.
> Segítségüket előre is köszönöm.
> |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
fuligjimmy Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Március 26. Vasárnap, 12:29 Hozzászólás témája: Re: infórmációt szeretnék |
|
|
| Trepper írta: | Szeretnék önöktől információt kérni. A nyár folyamán szeretnék
> Angliába menni dolgozni. Egy pékipari terméket /élelmiszert/ szeretnék
> készíteni és árulni.
> A magyarországi követségen már érdeklődtem, és azt mondták, hogy
> ennek akadálya nincsen Angliában, de kell hozzá vállalkozói engedély
> amit csak Londonban lehet kérvényezni.
>
> Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen engedély/engedélyek
> szükségesek ha pékárút szeretnék készíteni és árulni pl egy piacon.
> Szeretnék még önöktöl arról is információt kérni, hogy milyen
> feltételekkel lehet magyar állampolgárnak ilyen jellegű kisvállalkozása
> Angliában, mekkora összegbe kerül egy vállakozói engedély, és hol
> lehet kérvényezni ezt.
> Segítségüket előre is köszönöm.
> |
Heló
A magánvállalkozói engedély kiváltása nem kerül pénzbe, a lényege az, hogy a vállalkozás indításától számított egy hónapon belül el legyen intézve. Piacokon lehet pékárut árusítani, de sajnos nemtudom kell-e hozzá külön engedély. az viszont tuti, hogy a gyártás helyének kell, hogy legyen egészségügyi engedélye, és a gyártóknak is kell, hogy legyen egészségügyi igazolványa, amit itt az országban kell megszerezni. Nem nagy dolog, de azért kell hozzá némi nyelvtudás.
Üdv _________________ Fülig Jimmy |
|
| Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2006. Március 26. Vasárnap, 12:41 Hozzászólás témája: Re: infórmációt szeretnék |
|
|
Heló
A magánvállalkozói engedély kiváltása nem kerül pénzbe, a lényege az, hogy a vállalkozás indításától számított egy hónapon belül el legyen intézve. Piacokon lehet pékárut árusítani, de sajnos nemtudom kell-e hozzá külön engedély. az viszont tuti, hogy a gyártás helyének kell, hogy legyen egészségügyi engedélye, és a gyártóknak is kell, hogy legyen egészségügyi igazolványa, amit itt az országban kell megszerezni. Nem nagy dolog, de azért kell hozzá némi nyelvtudás.
Üdv[/quote]
...még annyit, hogy tévedtem, nem egy hónapon belü, hanem három hónapon belül kell regisztrálni, de azért jobb hamarabb, mint később, hogy elkerüld a büntit.
Ahol regisztrálni lehet: Telefonon :0845 915 4515 _________________ Fülig Jimmy |
|
| Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2006. Március 27. Hétfő, 6:56 Hozzászólás témája: |
|
|
Helo Tamás
A személyi egészségügyi vizsga egy napos, és 35 fontba kerül, további info: http://www.llandrillo.ac.uk/elwycentre/FoundationHealthSafetyCertificate.htm
A helység engedélyét csak akkor kaphatod meg, ha már megvan a hely, de általában eleve van engedélye az olyan helyeknek amit erre a célra bérelsz. _________________ Fülig Jimmy |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szimonetta Újonc

|
Elküldve: 2006. Április 28. Péntek, 21:02 Hozzászólás témája: |
|
|
sziasztok a szépségoiparon belüli vállakozás elinditásával kapvsolatban szeretnék érdeklődni...
Mi a meneteÍ???
ha válaszolnátok.. nagyon köszi.. heni |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
d1981ori Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 1. Hétfő, 22:19 Hozzászólás témája: |
|
|
Hello Enci!
Tudnál segíteni.
Mennék ki dolgozni.
Hol tudnék munkát keresni?
Vagy csak ugy kimegy az ember, és lesz, ami lesz , majdcsak talál munkát?
Vagy vannak állásajánlatok valahol. Ha jól értelmezem te kint élsz. Nem szoktál ilyesmivel foglalkozni , állásközvetítés?
Köszi! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2006. Máj 2. Kedd, 21:57 Hozzászólás témája: |
|
|
| szimonetta írta: | sziasztok a szépségoiparon belüli vállakozás elinditásával kapvsolatban szeretnék érdeklődni...
Mi a meneteÍ???
ha válaszolnátok.. nagyon köszi.. heni |
Annyi, hogy szépségiparon belüli szerintem kevés információ ahhoz, hogy tanácsot adjak. A maszek engedélyt kiváltani nem gond, pénzbe sem kerül, de ha üzlethelyiséget szeretnél, az húzós, a felszerelés sem olcsó, persze nem körömreszelőre gondolok, hanem pl szolárium ágyra. Pontosan mit szeretnél csinálni? _________________ Fülig Jimmy |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kisvakond Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 2. Kedd, 22:15 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
A következő kérdésem volna: Ha self-employedként dolgozom, akkor számla ellenében kapom a fizumat ( mint mo-on az alvállalkozó) vagy sima salary slip hónap végén, és annak alapján adózom? ( csak mert amikor megkérdeztem a munkahelyemen, csak néztek és mosolyogtak, hogy én ugyan milyen invoice-ot akarok submitolni nekik, aszonták, jön a salary slip hónap végén és majd a könyvelő elrendezi az adózásomat az alapján...) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 8:15 Hozzászólás témája: |
|
|
Ha munkahelyed van, es fizetesi kivonatot kapsz, akkor nem vagy self-employed.
Self-employedkent a beveteledbol van a fizetesed, ev vegen kell adoelszamolast csinalni, es az utan fizeted az adot meg a Class 4 NICS-t. Ev kozben pedig fizetned kell a Class 2 NICS-t, ami heti 2.10 font. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kisvakond Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 18:48 Hozzászólás témája: |
|
|
A különbség világos.
Az igazság az, hogy a főnököm aszonta, self-employedként kell dolgoznom, ugyanakkor salary slipet emlegetett számlaadási kötelezettségemre vonatkozó kérdésemre válaszul. A kérdés az, hogy akkor most mi is van tulajdonképpen, van vmi munkaszerződésfélém is, amin persze szó sincsen se számlaadásról, se salary slipről, csak az éves fizumról... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 20:00 Hozzászólás témája: |
|
|
| kisvakond írta: | A különbség világos.
Az igazság az, hogy a főnököm aszonta, self-employedként kell dolgoznom, ugyanakkor salary slipet emlegetett számlaadási kötelezettségemre vonatkozó kérdésemre válaszul. A kérdés az, hogy akkor most mi is van tulajdonképpen, van vmi munkaszerződésfélém is, amin persze szó sincsen se számlaadásról, se salary slipről, csak az éves fizumról... |
Az Inland Revenue különböző dolgokat néz ahhoz, hogy megállapitsa, valaki employed vagy self-employed.
Ha valakinek munkaszerződése van, a cégtől kap fizetést, az adóját és NI-t a cég vonja, akkor az egyértelműen munkaviszony és nem magánvállalkozás.
Akkor is, ha valaki számla ellenében kapja a pénzt, de ugyanannál a cégnél dolgozik az ideje nagy részében, a cég határozza meg, hogy mit csinál és hol dolgozik, a cég adja a szerszámokat, stb., az megint csak munkaviszony és nem magánvállalkozás.
A te esetedben teljesen egyértelmű, hogy ez munkaviszony. Főleg, ha a payslip-eden van adólevonás.
Munkaszerződésben általában nincs szó payslipről, mert ezt nekik kötelező adni, ami mutatja a havi és az adott évre vonatkozó levonásokat.
Csak akkor kell majd adóbevallást csinálnod, ha regisztrált magánvállakozó vagy és az Inland Revenue küldi a papirt az év végén, vagy más helyről is van jövedelmed.
Mindegy, mit mondott a főnököd, az számit, mi van a gyakorlatban...
Heni |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kisvakond Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 22:40 Hozzászólás témája: |
|
|
Hát igen, tényleg mindegy, mit mond a főnököm... Köszi a segítséget, bár most már végképp nem értem, mi is vagyok én ebben a világegyetemben (azonkívül, hogy egy kis porszem ) eszerint a felállás szerint... A szerződésem nem rendes munkaszerződés, vmi service level agreement a címe, én vagyok a performer, aki elvégzi a "piszkos" munkát, a főnök pedig a provider, aki ehhez biztosítja a helyiséget, stb.-t. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kisvakond Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 22:42 Hozzászólás témája: |
|
|
| payslipet még nem kaptam, mert állítólag csak május végén szeretne fizetést adni, szóval azt nem tudom, azon van-é adólevonás... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

|
Elküldve: 2006. Máj 4. Csütörtök, 10:24 Hozzászólás témája: |
|
|
| kisvakond írta: | Hát igen, tényleg mindegy, mit mond a főnököm... Köszi a segítséget, bár most már végképp nem értem, mi is vagyok én ebben a világegyetemben (azonkívül, hogy egy kis porszem ) eszerint a felállás szerint... A szerződésem nem rendes munkaszerződés, vmi service level agreement a címe, én vagyok a performer, aki elvégzi a "piszkos" munkát, a főnök pedig a provider, aki ehhez biztosítja a helyiséget, stb.-t. |
An SLA, eh? Very clever indeed... Szoval igy akarja kikerulni a berszamfejtesi kotelezettseget. Ezzel egyebkent szabalysertest kovet el.
Viszont az SLA-ben benne kell lennie, hogy mennyit fizet es mikor. Szerintem idokozben kezdj el masik allas utan nezegetni.... Milyen munkat keresel?
Ugy tunik, a magyar konyvelo klienseinek a szama szepen novekszik... Talan megis erdemes lenne konyveloirodat nyitnom egy par ev mulva...
Heni |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Olsen Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 4. Csütörtök, 10:59 Hozzászólás témája: Kérdés |
|
|
Kérdésem:
Beutazáshoz, munkavállaláshoz elég-e a magyar személyi igazolvány, vagy útlevél is kell? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|