Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Vállalkozást indítani Londonban?
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
fuligjimmy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 1. Hétfő, 21:23    Hozzászólás témája: Re: self emploer Hozzászólás az előzmény idézésével

Laci43 írta:
Sziasztok, szeretném elkérni a magyar könyvelő számát, ha lehet.

laszlodombradi@yahoo.co.uk

Előre is köszönöm.

Eszter a neve, Tel: 07985521246
muci
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 12:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Arra, hogy a ferjem Family permittel van itt, amit allandoan meg kell ujitgatni. De ha nekem van residence permitem, akkor neki lesz residence documentje, ami 5 evre szol.
Remelhetoleg, mert igy olvastam ossze az internetrol.
De szerintem egy magyarnak ez nem sok mindenre jo.

Szoval 9 font havonta a fizetendo. Ez is kibirhato, sot megeri, de ahhoz kepest, hogy idaig 2.1 fontrol volt szo...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
muci
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 12:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tenyleg, ha vallalkozo vagy, elarulnad, hogy hogy me a jovedelmed igazolasa?

Ugy irtatok, nem kall szamlakonyv, eleg bankszamla kivonat is.
Szoval gondolom, ehhez kell nyitnom egy kulon vallalkozoi bankszamlat, a HSBC alap az nem eleg, ugye?

Es ezt a regisztracio elott vagy utan kell megtenni?
Vissza az elejére
Laci43
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 12:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi szépem Füligjimmy, már fel is vattem vele a kapcsolatot.
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 13:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

muci írta:

Szoval 9 font havonta a fizetendo. Ez is kibirhato, sot megeri, de ahhoz kepest, hogy idaig 2.1 fontrol volt szo...

2.1 font HETENTE - ez a minimum, az adozando jovedelmedre 8% ezen felul az NI, plusz az ado.

Heni
Vissza az elejére
muci
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 15:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jo, persze gondoltam, hogy ezert.
Csak felteteleztem az elso honapokban senkinek sincs tul sok bevetele.
Szoval, tudja valaki pontosan, hogy megy ez a bevetel igazolas a bankszamlakivonatokkal?

Ha igen, koszi az infot.
Vissza az elejére
Kamill
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 18:06    Hozzászólás témája: bank Hozzászólás az előzmény idézésével

En a HSBC-nel nyitottam szamlat (business account), azonnal kaptam pl. 1000 font creditet, ami jol tud jonni az elejen.
Az alap is jo, de szerintem erdemes kulonvalasztani a magant es a businesst, pont az adozas miatt. Ha jol tudom, csak a businesst nezik, amire ugye annyi penzt raksz, amennyit akarsz, a tobbi mehet a sajatra.
De ez csak az en velemenyem.
Vissza az elejére
Kamill
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 18:08    Hozzászólás témája: permit Hozzászólás az előzmény idézésével

De mire akarod hasznalni a permitet? Nem ertem mire kell. Bocs, en 2 eve vagyok itt, de errol nem tudok. Illetve, a csatlakozas elott kellett.
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 20:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nos, megkérdeztem mindent tudó kollégáimat, hogy hogyan is működik ez a gyakorlatban.

Nem kell külön bankszámla, de sokszor nehéz szétválasztani, hogy mi a magánjövedelem és a vállalkozásból származó. Az IR általában nézi mindkettőt.

Elég a bankszámlakivonat a jövedelmed igazolásához, de az adóbevalláson be kell vallani a készpénzes jövedelmet és kiadásokat is, tehát érdemes vezetni valami pénztárkönyvszerűséget és megtartani a számlákat, amiket kifizettél.

Az Inland Revenue-nak jogában áll kérdéseket feltenni a bevallásoddal kapcsolatban, iratokat kérhet, és ha úgy gondolják, hogy a bevallásod nem megfelelő, felbecsülhetik az egészet és küldik, hogy mennyi adót fizess. Ez ellen természetesen fellebbezhetsz, de a határidőkön nem változtat, és akkor is ki kell fizetned, különben még büntetést is fizetsz. Tehát érdemes valamiféle könyvelési kivonatot csatolni az adóbevallásodhoz, ezt nem kell könyvelőnek készitenie, egy Excel-len készitett bevétel-kiadás egyenleg is megfelel. Azt általában nem szokták elhinni, hogy nincs készpénzes jövedelmed, hacsak nem olyan vállalkozást csinálsz, ahol ez nem szokás. Ha könyvelővel csináltatod a bevallást, kevesebb esély van rá, hogy kérdezősködnek. Ha több éven keresztül deficitben vagy, biztos, hogy rá fognak kérdezni.

Érdemes felvenni a kapcsolatot a magyar könyvelővel, a Fülig Jimmy már megirta a számát kicsit feljebb.

Heni
Vissza az elejére
muci
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 4. Csütörtök, 8:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kamill!!

A ferjem nem EU-s allampolgar, szoval neki kell a permit.
Most mar lejart neki az eredeti, beadtuk a hosszabbitasra az igenyt, amikor meg volt munkam.
Kb 1 honapja tokolnek mar rajta, de kozben nem hosszabbitottak meg a munkaszersodesemet. Pedig nekem gazdasagilag aktivnak kell lennem, ahhoz, hogy o itt lehessen. Ilyen az EU family permit.

Ha meghosszabbitjak is a family permitjet, akkor is csak augusztusig, es akkor megint meg kell hosszabbitani, ami most ugy tudom, csak felevre lehetseges. Azert mert nem volt meg a 12 honapos munkaviszonyom, hanem csak 9. Ha meg lett volna a 12 honap, akkor mind a ketten rezidensek lennenk, es ot evig beken hagyna a ferjemet a home office.
Megmondom oszinten, hogy most csak fake self employed leszek, egy darabig, mondjuk domestic services alneven futok majd. Regisztralom magam, meg egy baratom majd utal egy par szaz fontot a szamlamra.
Igy el tudjuk intezni a ferjemnek a papirokat 5 evre, akkor is megeri, ha par szaz fontot kell adoznunk a semmiert.

En kozben hazamegyek, egy par honapra, mert unom mar a banant, es amugy is el akarok vegezni egy-ket tanfolyamot, hogy a kovetkezo allasom mellett (amit szeptemberben akarok felkajtatni) legyen mar valami mellekesem is.

Hat ezek a terveim, drukkoljatok, hogy sikeruljon.

De nagyon koszi az infot a szamlarol.
Rendesek vagytok, hogy igy segitetek.
Vissza az elejére
jani1970
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. November 17. Szombat, 15:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Nem reg jottem ki, vegre sikerult munkat kapnom, de csak mint self employed.
Most sajnos fogalmam sincs, hogy kell e home office regisztracio, es ha igen akkor mikepp intezendo.(self employed eseteben)
A lakcim igazolasal is vannak problemaim, mert az en nevemre nagyon soka fog kozuzemi szamla erkezni, legfeljebb a kovetkezo honapban.
Tudtok olyan bankot pl. ahol nem problemaznak a lakcim igazolassal?
(vagy ez is pofara megy, akarom mondani szubjektiv elbiralas ala esik?)
Koszi
Vissza az elejére
muci
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2007. November 19. Hétfő, 19:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hello Jani

Vallalkozokent nem kell magadat regisztralni. A lakcimigazolasban azonban nem nagyon tudok segiteni. Lehet, hogyha vallalkozoi folyoszamlat nyitsz, akkor keszsegesebbek lesznek a bankok, ugy vettem eszre szeretnek vallalkozoi folyoszamlat nyitni.
Vissza az elejére
bara1972
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. December 9. Vasárnap, 18:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Mi itthon a Férjemmel vállalkozóként dolbozunk.Ő masszőr, én pedikűr-manikűrös vagyok.Angliában mennyire keresettek ezek a szolgáltatások?lehet erre alkalmas üzletet bérelni?

Bara1972
Vissza az elejére
Eduscho
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. December 11. Kedd, 17:44    Hozzászólás témája: bérszámfejtőt keresek Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
London és környékéről szeretnék magyar ajkú bérszámfejtőt alkalmazni.
Légyszíves segítsetek nekem találni!
Köszike
Vissza az elejére
Eduscho
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2007. December 11. Kedd, 19:16    Hozzászólás témája: bérszámfejtőt keresek Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Cégünk London és környékén szeretne bérszámfejtőt találni.
Tudtok ebben segíteni?
Ha ismertek valakit, kérlek juttassátok el nevét és elérhetőségét a következő e-mail címre: g-company@freemail.hu, vagy írjátok ki az üzenőfalra.
Köszönettel:
Edina
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
4 / 5 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban