| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
kisvakond Újonc

|
Elküldve: 2006. Március 27. Hétfő, 9:03 Hozzászólás témája: |
|
|
Akkor is a landlord dönti el, ha kifejezetten benne van a szerződésben, hogy "vagy a depozit 2 hét lelakására szolgálhat" (= "or the deposit will be used for this two weeks period as a rent")?
Egyébként én őszintén szólva attól félek igazándiból, hogy majd nem lesz kedve visszaadni a kedves landlordnak a depositot, nem bizonyult sajnos valami szupermegbízható alaknak... Akkor fordulhatok vkihez majd?
1 hónapos szerződést azért kötöttünk, mert én nem szeretnék hosszú távon Londonban maradni, a főbérlő meg ki tudja mit akar... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kolera Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 2. Kedd, 21:36 Hozzászólás témája: Mennék Londonba |
|
|
Halihó!
Nos, lehet elég idétlen leszek néha a hozzászólásaimban, de az a lényeg, hogy 20 leszek idén, Londonba szeretnék menni szűk 1 évre, és van egy rakás dolog amit nemvágok.
-Szóval az ilyen kiközvetitő cégekről már alapból lemondtam, és úgy érzem kezdetben a szállás a legfontosabb, de ezen a területen nem tudtam tovább lépni. Mármint hogy nem tudom hogyan is kezdjek neki szállást keresni Londonban.
-a másik dolog a munka, szeretnék dolgozni is, nem tsak lakni :D
Na most volna pár kérdésem, mert ahogy visszaolvastam itt van pár tapasztalt londonista :)
-Szóval, milyen munkát kaphatok mondjuk én, fiú, erősen középfokú nyelvtudással, diploma, szakma nélkül, és ezért mennyit fizetnek?
-Mennyibe jön ki mondjuk 1 főnek 1 hétre a kaja?
-mennyibe kerülne albérlet, mondjuk egy olyan amiben 4-en laknnánk?
-A szállásnál úgy mennyi a rezsiköltség?
-mennyibe kerül szélessávú internet? :D
-érettségi ér ott valamit?
-hja és legfontosabb: van e reális esély arra hogy olyan munkát találok, amiből MEG TUDOK élni Londonban, szóval nekem nincsenek olyan vágyaim hogy hülyére keressem magam, és abból még hozzak is haza, csak egyszerűen nem akarok a szüleimnek plusz pénzbe kerülni.
Na most még annyit hozzátennék, hogy nem vagyok valami nagy igényű a szállás terén, vagyis egy elte kollégiumban eltöltött 8 hónap után ebből kinevelődtem:D :
egy kicsike szobában lakunk 3an, és úgy 10 fiura jut 2 wc és egy zuhanyzó, 150 emberre 1 mosógép, és itt is ugyanugy van csótány, meg poloska (de legalább gyors a net!).
Szóval ha bárki tud igy cakk um pakk reagálni, az jó lenne, de az se fájna ha vki megdobna egy szálláslehetőséggel (4 fő részére) :) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
sealspietro Mester

Csatlakozott: Feb 15, 2006 Hozzászólások: 131 Tartózkodási hely: GB London - South Norwood
|
Elküldve: 2006. Máj 2. Kedd, 22:33 Hozzászólás témája: Re: Mennék Londonba |
|
|
| kolera írta: | Halihó!
Hali kolera! ( de szép neved van!
Nos, lehet elég idétlen leszek néha a hozzászólásaimban, de az a lényeg, hogy 20 leszek idén, Londonba szeretnék menni szűk 1 évre, és van egy rakás dolog amit nemvágok.
-Szóval az ilyen kiközvetitő cégekről már alapból lemondtam, és úgy érzem kezdetben a szállás a legfontosabb, de ezen a területen nem tudtam tovább lépni. Mármint hogy nem tudom hogyan is kezdjek neki szállást keresni Londonban.
-a másik dolog a munka, szeretnék dolgozni is, nem tsak lakni
Na most volna pár kérdésem, mert ahogy visszaolvastam itt van pár tapasztalt londonista
"-Szóval, milyen munkát kaphatok mondjuk én, fiú, erősen középfokú nyelvtudással, diploma, szakma nélkül, és ezért mennyit fizetnek?"
Bármilyen munkát , amit tudsz szerezni magadnak. Autómosó - 30 L/ nap , konyhai mosogató: 5.05 L / óra , ARGOS ( raktáráruház ) raktári segédmunkás 5.05 L / ora.
"-Mennyibe jön ki mondjuk 1 főnek 1 hétre a kaja?"
Ha vásárolsz Tesco , Lidl , ilyen helyeken , akkor az othonihoz hasonló árakra számíts , kb. 3 L/nap el lehet lenni , ha nem vagy megrögzött husevő
"-mennyibe kerülne albérlet, mondjuk egy olyan amiben 4-en laknnánk?"
Kérdezd itt a forumon az Encit , Ő a szobaszakértő , de tudomásom szerint 60 - 70L / hét / fő
"-A szállásnál úgy mennyi a rezsiköltség?"
Az nem szok' lenni , mert benne van az árban.
"-mennyibe kerül szélessávú internet? "
Töbnyire az is benne van az árban , ha nem , akkor is olcsó.
"-érettségi ér ott valamit?"
Ahogy én észrevettem , itt a kutyát nem érdekli , hogy mi voltál othon , vagy milyen papirod van - vagy nincs. A kérdés amit itt feltesznek , hogy U.K -ban milyen tapasztalatod van?
"-hja és legfontosabb: van e reális esély arra hogy olyan munkát találok, amiből MEG TUDOK élni Londonban, szóval nekem nincsenek olyan vágyaim hogy hülyére keressem magam, és abból még hozzak is haza, csak egyszerűen nem akarok a szüleimnek plusz pénzbe kerülni."
Bármilyen munkát találsz ,abból már meg tudsz élni. Az élet kb. 400L / hó - ba kerül egy egyedülálló embernek , de ez csak az élet , nincs benne buli , meg sörözés pub-ban.
Az emberek többnyire alapból 700 -800 L / honap ( én most ennyit ) keresnek , természetesen ez szakma - nyelvtudás - helyezkedési kézség fügvényében emelkedik.
Tehát amit írtam , az nagyon alap , egy férfi általában 1200 L / ho keres.
Én a hebegős angol tudásommal keresek 700 -800L -t , akkor az neked is össze fog jönni:-)
 |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kolera Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 2. Kedd, 23:10 Hozzászólás témája: |
|
|
Értem, akkor úgy megnyugodtam.
Ésss mennyibe kerül ott átlagban a sör? Jobb mint a itthoniak? Télleg mi ott a legolcsóbb tömény? Mondjuk ami még nem kommersz
Aztán lehet hólye kérdés, de reptéren ugye nem néznek bele hogy mik vannak a laptopomon ??? Meg mennyi töményet vihetek ki magammal?
Félre ne érts, nem vagyok alkoholista, de szeretnék azért vinni pár üveg mézest meg unicumot, néha biztos jó lesz felidézni a hazai izeket
Ezek tudom idééétlennek tűnő kérdések, de sztem a kortársaimat ez még jobban izgatja mint a komolyabb kérdések.
Na akkor egy normális kérdés: lehet e kapni újságárusnál magyar újságokat, mert newyorkban van már nemis tudom melyik napilap a nagyobb helyeken. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
sealspietro Mester

Csatlakozott: Feb 15, 2006 Hozzászólások: 131 Tartózkodási hely: GB London - South Norwood
|
Elküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 0:10 Hozzászólás témája: |
|
|
| kolera írta: | Értem, akkor úgy megnyugodtam.
Ésss mennyibe kerül ott átlagban a sör? Jobb mint a itthoniak? Télleg mi ott a legolcsóbb tömény? Mondjuk ami még nem kommersz
Aztán lehet hólye kérdés, de reptéren ugye nem néznek bele hogy mik vannak a laptopomon ??? Meg mennyi töményet vihetek ki magammal?
Félre ne érts, nem vagyok alkoholista, de szeretnék azért vinni pár üveg mézest meg unicumot, néha biztos jó lesz felidézni a hazai izeket
Ezek tudom idééétlennek tűnő kérdések, de sztem a kortársaimat ez még jobban izgatja mint a komolyabb kérdések.
Na akkor egy normális kérdés: lehet e kapni újságárusnál magyar újságokat, mert newyorkban van már nemis tudom melyik napilap a nagyobb helyeken. |
Hali Gonorrea..Ööö..bocs , Kolera! )
A sör 24xféllitykós doboz foster's - 14 L. Nem tudok határvonalat vonni hogy jobb -e mint az othoni , nagyon sokféle van , olyan is , amelyik borizű , de én személy szerint most szivesen meginnék egy ászokot:-)
Töményügyileg nem tudok neked segíteni , mert rég voltam részeg:-)
Legutóbb 10 éves skót wiszkit vettem 10 L -ért , és jól megittuk:-)
Nem hinném , hogy a lapitopiba belenéznek , de nem tudom hogy mi van a repülővel , mivel én kocsival jöttem , és Budapesttől Londonig senki nem nézett bele még a kocsiba sem. ( csak egy ló németországban egy pihenőhelyen:-)
Ujságot biztos lehet kapni , ámbár én még nem láttam , de nem is kerestem. Viszont láttam török , orosz ujságot , akkor csak van magyar is.
De mondsza , minek neked ujság itt , ha széleshátú neted lesz? Az összes valamirevaló magyar ujság rajta van!
Üdv: Péter |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 8:09 Hozzászólás témája: |
|
|
Az erettsegi kerdeshez annyit tennek hozza, hogy az az itteni A-level-nek felel meg, van olyan hely, ahol kerik, illetve ha jelentkezesi lapot toltesz ki, ott minding kerik az iskolai vegzettseget, oda szepen beirod, hogy A-level equivalent es hogy mibol erettsegiztel, es az mar ugy rogton szebben hangzik, es elonyosebb helyzetbe tesz.
Heni |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kolera Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 11:44 Hozzászólás témája: |
|
|
Hát ha úgy számolom hogy az a 14 font úgy 2-3 óra munka, akkor az nem is sok.
Majd az lesz sztem h beosztjuk hogy egyik nap a sörért dolgozunk, másik nap meg whiskeyért.
[/img][/list] |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kolera Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 11:49 Hozzászólás témája: |
|
|
| HenriettaWH írta: | Az erettsegi kerdeshez annyit tennek hozza, hogy az az itteni A-level-nek felel meg, van olyan hely, ahol kerik, illetve ha jelentkezesi lapot toltesz ki, ott minding kerik az iskolai vegzettseget, oda szepen beirod, hogy A-level equivalent es hogy mibol erettsegiztel, es az mar ugy rogton szebben hangzik, es elonyosebb helyzetbe tesz.
Heni |
Mármint hogy konkrétan hol töltenék ki jelentkezési lapot? Ilyen job centre-kben? A másik, hogy az érettségimet azt igy ahogy van elfogadják e A-level equivalent, vagy kell egy hivatalos okmányforditás róla.
Valamint hogy van-e az itthoni szociális támogatáshoz hasonló támogatás ott kinnt, ha én mondjuk beiratkozok egy nyelviskolába. És hogy van e államilag finanszirozott felsőoktatás Angliában. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 12:22 Hozzászólás témája: |
|
|
Jelentkezesi lapot altalaban irodai munkakhoz kell kitoltened. Meg ha egy ugynokseghez bejelentkezel, altalaban ott is ki kell tolteni valami hasonlot.
En annak idejen lefordittattam az erettsegi bizonyitvanyomat, de eddig meg sosem kertek, hogy mutassam be. Viszont ha valami iskolaba akarsz menni, ahol az A-level kikotes, biztos, hogy fogjak kerni.
Altalaban minden fajta felsooktatasert fizetni kell. Az egyetemi arak eleg huzosak. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tdaniel Mester

Csatlakozott: Feb 13, 2006 Hozzászólások: 321 Tartózkodási hely: budapest
|
Elküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 12:28 Hozzászólás témája: |
|
|
kolerakolega, én azt javallom, jobban nézd meg a munkaügyi dolgokat: EU-s hivatalos honlapok(ált. feltételek), de biztos jobb a brit kormányzati oldalakat nézni, gondolom van.. szoci ellátás x nap munkaviszony után fog járni, nem írommennyi,lehet hogy nem jól tudom...(ha csak besétálsz első nap megérkezés után bizti hogy nem adnak, max a nagykövetség segélyt hazamenni,a mit otthon vissazfizetsz...) a 21 éves életkor asszem beszámít fizu alapba-mármint onnantól van teljes alapfizu.. a munkakeresésről ált, ás a mégegyszer a munkakeresésről topikok hemzsegnek az infótól! neten jobcentre és van jobcentre+ weboldal is... monster, gummtree, stb. én megnézném, tájékozódásnak, mi a felhozatal, mik a tendenciák... érdemes egy CV-t meg motivációs levelet írni, ha nem bizol benne, még mindig ellenőrizhető vki által... azért sok sikert a tájékozódásbanis! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Frenky Mester

|
Elküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 15:51 Hozzászólás témája: Re: Lakasok,szobak,stb.. |
|
|
| Krisz972 írta: | Ezuton szeretnek ertesiteni minden kedves Angliaba indulo szallaskeresot,hogy matol modositottam kicsit a szokasaimon az eddigi,MAGYAR SZALLASKERESOKKEL-LAKOKKAL kapcsolatos tapasztalatok alapjan.Tehat:
-- rovid es hosszutavra egyarant SZERVEZEK-KOZVETITEK szallast barkinek.
-- Sajat nevere lefoglalva kapja a szallast,otthonrol is elintezheti,akar ket nappal az erkezes idopontja elott is.
-- Erkezeskor sajat maga kotheti a szerzodest sajat nevere,kozvetlenul a landlorddal,nem kell gyanakodnia,hogy esetleg 20-30 fonttal tobbet fizet hetente,mint amennyi a valodi berleti dij,mert nem nekem fizeti a dijat,hanem egybol a hazigazdanak.
--Tovabbra is MINDEN segitseget megadok INGYEN,ami az elindulashoz kell.
DE!
Ezentul csak akkor hivjatok-irjatok,ha:
Hajlandoak vagytok otthon befizetni fontban a font-alapu szamlamra a foglalo oszeget (ami ahhoz kell,hogy ne adjak ki a szobat masnak,amig ideertek),amit itt leveszek es kifizetem belole a szoba foglalojat,valamint egy meghatarozott osszeget,ami az en koltsegeimet fedezi.Ugyanis en nem vagyok lusta felhivni benneteket otthon,hogy megvan a szallasotok,utazgatok mindenfele,hogy normalis,europai ember szamara lakhato szobat talaljak.Ezert minimum elvarnam,hogy bekoltozzetek,vagy legalabb telefonaljatok,emilezzetek,ha megoldottatok maskepp.Ma tortent meg negyedszer ebben az evben,hogy az elore lefoglalt szobaba nem erkezett meg a magyar lako,telefonon sem lehetett elerni.Ha nem haragszotok,senki miatt nem csinalok tobbet segget a szambol,de foleg:nem fizetek foglalot senki helyett.
De tovabbra is maradok tisztelettel:
Krisz
krisz972@yahoo.com +44 79 6254 7669 |
Krisssz ez nagyon jó hír !
Mert nekem sokszor van olyan hogy , hirtelen felindulásból kirándulok London ba
üdv |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kolera Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 16:56 Hozzászólás témája: |
|
|
| Tdaniel írta: | kolerakolega, én azt javallom, jobban nézd meg a munkaügyi dolgokat: EU-s hivatalos honlapok(ált. feltételek), de biztos jobb a brit kormányzati oldalakat nézni, gondolom van.. szoci ellátás x nap munkaviszony után fog járni, nem írommennyi,lehet hogy nem jól tudom...(ha csak besétálsz első nap megérkezés után bizti hogy nem adnak, max a nagykövetség segélyt hazamenni,a mit otthon vissazfizetsz...) a 21 éves életkor asszem beszámít fizu alapba-mármint onnantól van teljes alapfizu.. a munkakeresésről ált, ás a mégegyszer a munkakeresésről topikok hemzsegnek az infótól! neten jobcentre és van jobcentre+ weboldal is... monster, gummtree, stb. én megnézném, tájékozódásnak, mi a felhozatal, mik a tendenciák... érdemes egy CV-t meg motivációs levelet írni, ha nem bizol benne, még mindig ellenőrizhető vki által... azért sok sikert a tájékozódásbanis! |
Najóó, azért hülye nem vagyok az egészhez, azt tudtam eddig is h jól jön cv meg motiv. levél... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 17:27 Hozzászólás témája: |
|
|
Frenky a Krisz ezt kb 3 hónapja irta  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kolera Újonc

|
Elküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 19:03 Hozzászólás témája: |
|
|
Na most igy nézegetem gumtree-t, a lakásokat ésss ha pl ilyen van irna, hogy:
2/double bedroom and 2/bathroom in the Metro Central development- Gym, pool and Sauna incl in rent (Elephant Castle) Available 03/05 AGY
akkor ennek a végén mit jelent hogy "Available 03/05 AGY"
Üdv,
Laci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

|
Elküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 20:14 Hozzászólás témája: |
|
|
| Szerintem azt, hogy május 3-tól beköltözhető és hogy ez egy ügynökség (agency). De ez drágának hangzik... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|