Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

jogsi!
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Angol jogsi
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Samyke
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010. Február 24. Szerda, 9:35    Hozzászólás témája: B jogsi csere es A megszerzese Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

En azt szeretnem kerdezni hogy van nekem magyar B jogsim de angliaban elek! Viszont szeretnek majd az ev vege fele itt mint venni egy nagymotort! A kerdesem az lenne hogy hogyan erdemes ezt osszehoznom hogy otthon leteszem az A kategoriat es igy egyutt az A es B met cserelem itt le angol jogsira! Vagy lecserelem a magyar Bmet angolra majd utanna megcsinalalom itt kint az A kategoriat? Mint idobe mint penzbe es utannajarasban hogyan jonnek ki jobban? Es hol kezdjem el intezni?
Alap angollal megtud itt kint egy tanfolyamot csinalni?

Segitsegeteket elore is koszonom!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
atabas
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010. Március 22. Hétfő, 17:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok. Magyar országon élek és Kanadába készülök. Mivel ott hosszú távon a Britt jogsit fogadják el így át szeretném cseréltetni Angol jogsira a Magyart. Kérdésem a következő: Ha kimegyek egy hétre mondjuk valami hotelba az ottani címmel eltudom intézni ezt az ügyet??? Megvenném a postán a D1-es nyomtatványt, elküldeném ahova kell és mondjuk a hotelban megkérnék valakit hogy amikor megjön a szálloda címére, az tovább postázná nekem Mo.-ra. Szerintetek kivitelezhető??? bármilyen más ötletre nyitott vagyok mert nagyon nem szeretnék Kanadában félév ottlét után jogsira járni. Válaszotokat előre is KÖSZÖNÖM
Vissza az elejére
Tovi
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2010. Március 22. Hétfő, 17:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

atabas írta:
Sziasztok. Magyar országon élek és Kanadába készülök. Mivel ott hosszú távon a Britt jogsit fogadják el így át szeretném cseréltetni Angol jogsira a Magyart. Kérdésem a következő: Ha kimegyek egy hétre mondjuk valami hotelba az ottani címmel eltudom intézni ezt az ügyet??? Megvenném a postán a D1-es nyomtatványt, elküldeném ahova kell és mondjuk a hotelban megkérnék valakit hogy amikor megjön a szálloda címére, az tovább postázná nekem Mo.-ra. Szerintetek kivitelezhető??? bármilyen más ötletre nyitott vagyok mert nagyon nem szeretnék Kanadában félév ottlét után jogsira járni. Válaszotokat előre is KÖSZÖNÖM

Ha megbizol a szallodaban, es vallajak is, akkor jarhato ut.
atabas
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010. Március 22. Hétfő, 17:30    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az ott tartózkodást bekell jelenteni valamilyen hivatalnál????Egyébként köszi a gyors választ. Kiadják a jogsit egy szállodai címre????
Vissza az elejére
Tovi
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2010. Március 23. Kedd, 10:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

atabas írta:
Az ott tartózkodást bekell jelenteni valamilyen hivatalnál????Egyébként köszi a gyors választ. Kiadják a jogsit egy szállodai címre????

Kiadjak, van aki evekig hostelben lakik, ez nem problema. Mas kerdes, hogy megkapod-e a szallodatol, ha nem is laksz ott, ismeretlenul valoszinuleg nagyivben nem erdekli oket a jogsid sorsa.
Nem kell bejelenteni, de ha postan intezed, ala kell irni egy ket evnel regebben itt elo emberkenek a form-ot.
Didu
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010. Március 23. Kedd, 14:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Saját példámmal szeretnék segíteni az érdeklődőknek:
2009 augusztusában kiváltottam a DVLA-nél az ideiglenes jogosítványomat, szerintem erre a leggyorsabb módszer a postán ingyenesen beszerezhető igénylőlap személyesen történő beadása a DVLA-hoz (plusz 2 db ig.kép és 50 font) -nekem 8 nappal utána elküldték a jogsit, ezután már vezethettem is a párommal, aki megfelelt a követelményeknek -min 3 éves jogsi és 21 éves életkor-, plusz 2 db "L" a járműre és a kötelező biztosítás a nevemre.
Egy interneten vásárolható elméleti-teszt-szoftver (5-6 fontba került)segítségével, tankönyv nélkül készültem az elméleti vizsgára, amin szeptemberben hibapont nélkül sikeresen átmentem. Interneten jelentkeztem és 31 fontba került. Nincs kötelező tanfolyam.
Ezután -szintén az interneten- jelentkeztem a gyakorlati vizsgára, ami novemberben volt és 62 fontba került. Nincs kötelező vezetési-gyakorlati óraszám.
Ennyi.
Mindent összegezve a "B" kat. jogsi:
- ideiglenes jogsi: 50 pénz
- számítógépes segítség (opcionális):~6 pénz
- elméleti vizsgadíj: 31 pénz
- gyakorlati vizsgadíj: 62 pénz
Összesen: 149 pénz (~ 43000 forint)

Remélem hasznos információk minden érdeklődőnek!
Vissza az elejére
kristoph
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010. Március 24. Szerda, 2:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Helló.

Csak azért írok mert nemrég ismerkedtem meg a 3 nevű szolgáltatóval és szerintem nekünk, kint élő magyaroknak, pároknak nagyon ideális. Olcsó, mindössze 10font feltöltésért cserébe 150mega netezést engednek a telón + INGYEN skype-ot és msn-t korlátlanul. jah....és ilyen feltöltőkártyás rendszerben egyedülállóként INGYEN lehet hálózaton belül beszélni korlátlanul. Szóval kinti párok, haverok előnyben. A lenti linkre kattintva házhoz küldik a simeket (amennyi csak kell) és ha feltöltötted 10fonttal jóváírnak +2fontot automatikusan. NEM CSALÁS. Ez Nagy Britannia legjobb 3g-s lefedettségű szolgáltatója. Szerintem egy próbát mindenképp megért.

Mindenkinek a legjobbakat!

http://freeagent.three.co.uk/stand/view/id/11868
Vissza az elejére
Tovi
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2010. Március 24. Szerda, 8:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kristoph írta:
Helló.

Csak azért írok mert nemrég ismerkedtem meg a 3 nevű szolgáltatóval és szerintem nekünk, kint élő magyaroknak, pároknak nagyon ideális. Olcsó, mindössze 10font feltöltésért cserébe 150mega netezést engednek a telón + INGYEN skype-ot és msn-t korlátlanul. jah....és ilyen feltöltőkártyás rendszerben egyedülállóként INGYEN lehet hálózaton belül beszélni korlátlanul. Szóval kinti párok, haverok előnyben. A lenti linkre kattintva házhoz küldik a simeket (amennyi csak kell) és ha feltöltötted 10fonttal jóváírnak +2fontot automatikusan. NEM CSALÁS. Ez Nagy Britannia legjobb 3g-s lefedettségű szolgáltatója. Szerintem egy próbát mindenképp megért.

Mindenkinek a legjobbakat!

http://freeagent.three.co.uk/stand/view/id/11868

Es a kedves mamad jol van???
sajnalom szegenyt, hogy ilyen gyengeelmeju utoda lett, minek szarod tele az osszes topikot???

MODERATORT akarunk Nagyon boldog
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2010. Március 24. Szerda, 9:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Didu írta:
Sziasztok!

Saját példámmal szeretnék segíteni az érdeklődőknek:
2009 augusztusában kiváltottam a DVLA-nél az ideiglenes jogosítványomat, szerintem erre a leggyorsabb módszer a postán ingyenesen beszerezhető igénylőlap személyesen történő beadása a DVLA-hoz (plusz 2 db ig.kép és 50 font) -nekem 8 nappal utána elküldték a jogsit, ezután már vezethettem is a párommal, aki megfelelt a követelményeknek -min 3 éves jogsi és 21 éves életkor-, plusz 2 db "L" a járműre és a kötelező biztosítás a nevemre.
Egy interneten vásárolható elméleti-teszt-szoftver (5-6 fontba került)segítségével, tankönyv nélkül készültem az elméleti vizsgára, amin szeptemberben hibapont nélkül sikeresen átmentem. Interneten jelentkeztem és 31 fontba került. Nincs kötelező tanfolyam.
Ezután -szintén az interneten- jelentkeztem a gyakorlati vizsgára, ami novemberben volt és 62 fontba került. Nincs kötelező vezetési-gyakorlati óraszám.
Ennyi.
Mindent összegezve a "B" kat. jogsi:
- ideiglenes jogsi: 50 pénz
- számítógépes segítség (opcionális):~6 pénz
- elméleti vizsgadíj: 31 pénz
- gyakorlati vizsgadíj: 62 pénz
Összesen: 149 pénz (~ 43000 forint)

Remélem hasznos információk minden érdeklődőnek!

Azert egy par dolgot tegyunk ehhez hozza:
1. Az, hogy rakerultel a biztositasra provisional licence-szel havi 50+ font
2. a vezeteshez tankoltatok ugyanennyit
3. iszonyatos mazlid/tehetseged volt, hogy elsore atmentel (nem, nem az elmeleti vizsgan, az konnyu; a gyakorlatin)

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Icu009
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010. Március 25. Csütörtök, 9:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

A páromnak akarok segíteni, lenne söfőri állás, csak legtöbb helyen ragaszkodnak az angol jogsihoz. Szeretné lecserélni a magyart. Hol szerezheti be ezeket a nyomtatványokat, hová kell küldeni, B,C kategória és nagymotor is kellene. Egy weboldal is jó lenne, ha ott mindent megtalálunk. (Infó, nyomtatvány, címek, stb.)

Köszi előre is.
Vissza az elejére
Tovi
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2010. Március 25. Csütörtök, 14:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Icu009 írta:
Sziasztok!

A páromnak akarok segíteni, lenne söfőri állás, csak legtöbb helyen ragaszkodnak az angol jogsihoz. Szeretné lecserélni a magyart. Hol szerezheti be ezeket a nyomtatványokat, hová kell küldeni, B,C kategória és nagymotor is kellene. Egy weboldal is jó lenne, ha ott mindent megtalálunk. (Infó, nyomtatvány, címek, stb.)

Köszi előre is.

Ha dolgozni is szeretne vele, akkor a D2 form kell neki, ezt beszerezheti barmelyik DVLA office-ban, vagy ha kitoltod online ezt a linket, kikuldik postan. (Magyarorszagra is).

http://www.dft.gov.uk/dvla/onlineservices/order_forms.aspx

A D2 pack-ot kell bepipalni. A tajekoztaton pontosan le van irva hova kell bekuldeni
Icu009
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010. Március 25. Csütörtök, 20:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm, innen már menni fog.
Vissza az elejére
Segzi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010. Április 4. Vasárnap, 14:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hali'
Csak annyit akarnék megtudni h a magyar vizsga áthozható-e
mivel nekem otthon megvan a kresz meg a rutin de forgalomból meghúztak,
de már nem volt újad vizsgára időm és hogy itt letehetném-e csak a forgalmit?
köszi
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2010. Április 4. Vasárnap, 15:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Segzi írta:
Hali'
Csak annyit akarnék megtudni h a magyar vizsga áthozható-e
mivel nekem otthon megvan a kresz meg a rutin de forgalomból meghúztak,
de már nem volt újad vizsgára időm és hogy itt letehetném-e csak a forgalmit?
köszi

Valoszinu nem, de a DVLA fog erre csak erdemi valaszt adni neked, kerdezd meg oket.
Viszont a helyedben megtanulnam az itteni kreszt, ugyanis ez alapjan fogsz vezetni. Az az 50 font tobbletkoltseg (ennyi a vizsgadij+a konyv/CD) meg fog terulni!
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
polakow1111
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2010. Április 24. Szombat, 23:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok !

Kérdésem : van magyar B-s jogsim és szeretném lecserélni. Ha itt élek és dolgozom már egy éve,akkor beadom (DVLA,formanyomtatvány stb.) és full UK-t kapok,vagy provisional-t ?
Köszönöm
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Angol jogsi Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14  Következő
11 / 14 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban