| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
erus Guru

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 1250 Tartózkodási hely: Samorin, Slovakia
|
Elküldve: 2009. December 8. Kedd, 11:21 Hozzászólás témája: |
|
|
| bertie írta: | | gibi írta: | sziasztok, a kerdesemre akarhol keresgeltem meg nem kaptam valaszt, de latom ti minden temaban profik vagytok ami jukej ha angol allampolgar vagy, brit utleveled van, es angliabol magyarorszagra jossz akkor lepecsetelik a hataron? marmint a repteren |
bar nem vagyok angol (brit) allampolgar es utlevelem sincs ilyen, Angliabol Magyarorszagra szoktam jonni, es nem nagyon pecsetelnek a repteren |
Én sem láttam, hogy pecsételtek volna, de mikor busszal utaztam Görögországba Szerbián és Macedónián keresztül, akkor kaptunk pecsétet dögivel. Szerintem EU-n belül nem divat, fene tudja... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
dennisthemenace Újonc

Csatlakozott: Mar 08, 2009 Hozzászólások: 25 Tartózkodási hely: Northampton
|
Elküldve: 2010. Január 4. Hétfő, 9:05 Hozzászólás témája: |
|
|
| Sziasztok. En 2005 majusaban erkeztem es azonnal elkezdtem dolgozni legalisan. Viszont csak joval kesobb lett meg a WRS-em,majd az egy ev letelte utan a "kek kartya" Residence permit. Gondolom,ebben az esetben nem az szamit,hogy mikor erkeztem,hanem a kek kartyam ervenyessege,azaz,amikor az lejer akkor kervenyezhetem csak a letelepedesi engedelyt. Igy lenne? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 1839 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2010. Január 4. Hétfő, 11:44 Hozzászólás témája: |
|
|
| dennisthemenace írta: | | Sziasztok. En 2005 majusaban erkeztem es azonnal elkezdtem dolgozni legalisan. Viszont csak joval kesobb lett meg a WRS-em,majd az egy ev letelte utan a "kek kartya" Residence permit. Gondolom,ebben az esetben nem az szamit,hogy mikor erkeztem,hanem a kek kartyam ervenyessege,azaz,amikor az lejer akkor kervenyezhetem csak a letelepedesi engedelyt. Igy lenne? |
Erre max a HomeOffice/IND fog neked erdemben valaszolni.
De szeritnem ha rendes payslipjeid vannak folyamatosan 5 evre vissazmenoen, akkor en beadnam a jelentkezest, fuggetlenul a WRS-tol es a kek konyvtol.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
dennisthemenace Újonc

Csatlakozott: Mar 08, 2009 Hozzászólások: 25 Tartózkodási hely: Northampton
|
Elküldve: 2010. Január 4. Hétfő, 19:40 Hozzászólás témája: |
|
|
Seci irta;
Erre max a HomeOffice/IND fog neked erdemben valaszolni.
De szeritnem ha rendes payslipjeid vannak folyamatosan 5 evre vissazmenoen, akkor en beadnam a jelentkezest, fuggetlenul a WRS-tol es a kek konyvtol.
-seci
Nos, felhivtam oket,leirom a valaszt,hatha valaki mas is hasznat veszi..
Az ot ev a WRS kiallitasi datumatol indul,akkor is,ha korabban kezdtem el dolgozni es igazolni tudom. A Wrs kiallitasi datumatol szamitott ot ev utan kerhetem tehat a Permanent residence Permitet,a meglevo Residence Permit ervenyessegi ideje nem szamit,nem kell megvarni az ervenyessegenek veget..  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Pkriszta Újonc

Csatlakozott: Nov 11, 2008 Hozzászólások: 23 Tartózkodási hely: Holloway
|
Elküldve: 2010. Március 9. Kedd, 23:07 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Intézett valaki kék kártyát mostanság személyesen? Kellett fizetni a személyes ügyintézésért? (azt tudom hogy a kártyáért nem kell)
Időpontot mennyivel előtte kell kérni!
Előre is köszi a segítséget!! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bertie Guru

|
Elküldve: 2010. Március 12. Péntek, 7:38 Hozzászólás témája: |
|
|
| Pkriszta írta: | Sziasztok!
Intézett valaki kék kártyát mostanság személyesen? Kellett fizetni a személyes ügyintézésért? (azt tudom hogy a kártyáért nem kell)
Időpontot mennyivel előtte kell kérni!
Előre is köszi a segítséget!! |
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/eucitizens/applyingundereuropeanlaw/making-your-application/
ha visszamentél volna 1, azaz egy oldalt ebben a topicban, te is megtalálhattad volna a Border Agency linkjét... tudom, elfoglalt mindenki, meg nem ér rá, nekem is tartott vagy 80 másodpercig... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Pkriszta Újonc

Csatlakozott: Nov 11, 2008 Hozzászólások: 23 Tartózkodási hely: Holloway
|
Elküldve: 2010. Március 20. Szombat, 17:27 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszönöm a választ de nem kellene ennyire cinikusnak lenned. Igenis sokat bogarászom az oldalakat és az alábbi hozzászólás után talán félig jogos a kérdés.
whiteteam
Újonc
Újonc
HozzászólásElküldve: 2009-09-30, 19:06:09 Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével
Sziasztok!
Néhány aktuális info a "kék kártyával" kapcsolatban, hátha valakinek jól jön:
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/newsfragments/european-applications-june-09
Személyesen már nem lehet igényelni csak postai úton, ami viszont meglepően felgyorsult. Feladástól számítva 3 héten belül küldték vissza a "kék kártyát" és az összes dokumentumot!!!
Barátoméból hiányzott egy dokumentum és egy héten belül visszaküldték, hogy nem jó.
Ahoz képest, hogy egy ismerősöm tavaly még 11 hónapot várt rá, elég jelentősnek mondható a javulás!
Szóval akinek még nincs most érdemes belevágni, nem kell sokáig nélkülözni az útlevelet / személyit.
Minden jót!
Üdv.: Tamás |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Guru

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 917 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2010. Április 27. Kedd, 19:27 Hozzászólás témája: |
|
|
Megkaptuk a Residence Permitet. Négy hónapig ültek rajta. Nejem már többször rájuk telefonált, de a fülük botját se mozdították, csak annyit közöltek, hogy mivel most telt le az 5 év az EU bővítését követően, ezért akár fél évet is várnunk kell. Ehhez képest a 4 hónap nem is olyan rossz.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Guru

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 1250 Tartózkodási hely: Samorin, Slovakia
|
Elküldve: 2010. Április 27. Kedd, 20:42 Hozzászólás témája: |
|
|
| tothz írta: | Megkaptuk a Residence Permitet. Négy hónapig ültek rajta. Nejem már többször rájuk telefonált, de a fülük botját se mozdították, csak annyit közöltek, hogy mivel most telt le az 5 év az EU bővítését követően, ezért akár fél évet is várnunk kell. Ehhez képest a 4 hónap nem is olyan rossz.  |
tothz él és virul! jupííííííííí!!!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
alliL Mester

Csatlakozott: Jan 28, 2008 Hozzászólások: 327 Tartózkodási hely: London W13
|
Elküldve: 2010. Április 27. Kedd, 21:37 Hozzászólás témája: |
|
|
ja de vajon mi van szszabolcs-csal ... hmmm ...  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bertie Guru

|
Elküldve: 2010. Április 28. Szerda, 6:44 Hozzászólás témája: |
|
|
| Hová tűnt Damon Hill? (tothz, szabolcs...) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Guru

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 917 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2010. Április 28. Szerda, 9:37 Hozzászólás témája: |
|
|
Az egyik Démon besokalt egy kicsit az egyik kanyarban és pihenésre volt szüksége!
| bertie írta: | | Hová tűnt Damon Hill? (tothz, szabolcs...) |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Krisz23 Újonc

|
Elküldve: 2010. Máj 21. Péntek, 21:54 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Tudna valaki segiteni abban hogy mennyire fontos a P60-as dokumentum az allampolgarsaghoz?A tavalyit nem talalom, viszont ennek ellenere a heten folyamodtam az allampolgarsagert.Elkuldtem nekik mindent, kiveve a P60-as dokumentumot. Meg lehet ezt esetleg kervenyezni megegyszer ?Probalok most tenni valamit , mert az ugyintezes az nagyon lassu errefele es ha tenyleg kerni foglyak akkor bajban lehetek.Ugy hallottam csak 3 hetet adnak ha kell nekik valami.Minden info jol jon.
Koszi!
Krisz |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bertie Guru

|
Elküldve: 2010. Máj 22. Szombat, 7:16 Hozzászólás témája: |
|
|
| Krisz23 írta: | Sziasztok!
Tudna valaki segiteni abban hogy mennyire fontos a P60-as dokumentum az allampolgarsaghoz?A tavalyit nem talalom, viszont ennek ellenere a heten folyamodtam az allampolgarsagert.Elkuldtem nekik mindent, kiveve a P60-as dokumentumot. Meg lehet ezt esetleg kervenyezni megegyszer ?Probalok most tenni valamit , mert az ugyintezes az nagyon lassu errefele es ha tenyleg kerni foglyak akkor bajban lehetek.Ugy hallottam csak 3 hetet adnak ha kell nekik valami.Minden info jol jon.
Koszi!
Krisz |
ha jol emlekszem vagy 5 ev P60-jeit kerik, vagy 5 ev payslipjeit. Namarmost, az elso esetben ez 5 papirdarab, mig a masodiknal, havi fizetesnel 60, hetinel...ki sem birom szamolni de tobb szaz... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Krisz23 Újonc

|
Elküldve: 2010. Máj 22. Szombat, 18:57 Hozzászólás témája: |
|
|
Koszi Bertie!
Szoval eleg ha a payslip-eket megkapjak, es valoszinu nem fogjak kerni a hianyzo P60-ast?
Krisz |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|