| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Samyke Újonc

|
Elküldve: 2010. Február 24. Szerda, 9:35 Hozzászólás témája: B jogsi csere es A megszerzese |
|
|
Sziasztok!
En azt szeretnem kerdezni hogy van nekem magyar B jogsim de angliaban elek! Viszont szeretnek majd az ev vege fele itt mint venni egy nagymotort! A kerdesem az lenne hogy hogyan erdemes ezt osszehoznom hogy otthon leteszem az A kategoriat es igy egyutt az A es B met cserelem itt le angol jogsira! Vagy lecserelem a magyar Bmet angolra majd utanna megcsinalalom itt kint az A kategoriat? Mint idobe mint penzbe es utannajarasban hogyan jonnek ki jobban? Es hol kezdjem el intezni?
Alap angollal megtud itt kint egy tanfolyamot csinalni?
Segitsegeteket elore is koszonom! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
atabas Újonc

|
Elküldve: 2010. Március 22. Hétfő, 17:23 Hozzászólás témája: |
|
|
| Sziasztok. Magyar országon élek és Kanadába készülök. Mivel ott hosszú távon a Britt jogsit fogadják el így át szeretném cseréltetni Angol jogsira a Magyart. Kérdésem a következő: Ha kimegyek egy hétre mondjuk valami hotelba az ottani címmel eltudom intézni ezt az ügyet??? Megvenném a postán a D1-es nyomtatványt, elküldeném ahova kell és mondjuk a hotelban megkérnék valakit hogy amikor megjön a szálloda címére, az tovább postázná nekem Mo.-ra. Szerintetek kivitelezhető??? bármilyen más ötletre nyitott vagyok mert nagyon nem szeretnék Kanadában félév ottlét után jogsira járni. Válaszotokat előre is KÖSZÖNÖM |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Guru

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 1452 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2010. Március 22. Hétfő, 17:26 Hozzászólás témája: |
|
|
| atabas írta: | | Sziasztok. Magyar országon élek és Kanadába készülök. Mivel ott hosszú távon a Britt jogsit fogadják el így át szeretném cseréltetni Angol jogsira a Magyart. Kérdésem a következő: Ha kimegyek egy hétre mondjuk valami hotelba az ottani címmel eltudom intézni ezt az ügyet??? Megvenném a postán a D1-es nyomtatványt, elküldeném ahova kell és mondjuk a hotelban megkérnék valakit hogy amikor megjön a szálloda címére, az tovább postázná nekem Mo.-ra. Szerintetek kivitelezhető??? bármilyen más ötletre nyitott vagyok mert nagyon nem szeretnék Kanadában félév ottlét után jogsira járni. Válaszotokat előre is KÖSZÖNÖM |
Ha megbizol a szallodaban, es vallajak is, akkor jarhato ut. _________________ A vér nem válik VAZZE!™ |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
atabas Újonc

|
Elküldve: 2010. Március 22. Hétfő, 17:30 Hozzászólás témája: |
|
|
| Az ott tartózkodást bekell jelenteni valamilyen hivatalnál????Egyébként köszi a gyors választ. Kiadják a jogsit egy szállodai címre???? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Guru

|
Elküldve: 2010. Március 23. Kedd, 10:33 Hozzászólás témája: |
|
|
| atabas írta: | | Az ott tartózkodást bekell jelenteni valamilyen hivatalnál????Egyébként köszi a gyors választ. Kiadják a jogsit egy szállodai címre???? |
Kiadjak, van aki evekig hostelben lakik, ez nem problema. Mas kerdes, hogy megkapod-e a szallodatol, ha nem is laksz ott, ismeretlenul valoszinuleg nagyivben nem erdekli oket a jogsid sorsa.
Nem kell bejelenteni, de ha postan intezed, ala kell irni egy ket evnel regebben itt elo emberkenek a form-ot. _________________ A vér nem válik VAZZE!™ |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Didu Újonc

|
Elküldve: 2010. Március 23. Kedd, 14:43 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Saját példámmal szeretnék segíteni az érdeklődőknek:
2009 augusztusában kiváltottam a DVLA-nél az ideiglenes jogosítványomat, szerintem erre a leggyorsabb módszer a postán ingyenesen beszerezhető igénylőlap személyesen történő beadása a DVLA-hoz (plusz 2 db ig.kép és 50 font) -nekem 8 nappal utána elküldték a jogsit, ezután már vezethettem is a párommal, aki megfelelt a követelményeknek -min 3 éves jogsi és 21 éves életkor-, plusz 2 db "L" a járműre és a kötelező biztosítás a nevemre.
Egy interneten vásárolható elméleti-teszt-szoftver (5-6 fontba került)segítségével, tankönyv nélkül készültem az elméleti vizsgára, amin szeptemberben hibapont nélkül sikeresen átmentem. Interneten jelentkeztem és 31 fontba került. Nincs kötelező tanfolyam.
Ezután -szintén az interneten- jelentkeztem a gyakorlati vizsgára, ami novemberben volt és 62 fontba került. Nincs kötelező vezetési-gyakorlati óraszám.
Ennyi.
Mindent összegezve a "B" kat. jogsi:
- ideiglenes jogsi: 50 pénz
- számítógépes segítség (opcionális):~6 pénz
- elméleti vizsgadíj: 31 pénz
- gyakorlati vizsgadíj: 62 pénz
Összesen: 149 pénz (~ 43000 forint)
Remélem hasznos információk minden érdeklődőnek! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
kristoph Újonc

|
Elküldve: 2010. Március 24. Szerda, 2:56 Hozzászólás témája: |
|
|
Helló.
Csak azért írok mert nemrég ismerkedtem meg a 3 nevű szolgáltatóval és szerintem nekünk, kint élő magyaroknak, pároknak nagyon ideális. Olcsó, mindössze 10font feltöltésért cserébe 150mega netezést engednek a telón + INGYEN skype-ot és msn-t korlátlanul. jah....és ilyen feltöltőkártyás rendszerben egyedülállóként INGYEN lehet hálózaton belül beszélni korlátlanul. Szóval kinti párok, haverok előnyben. A lenti linkre kattintva házhoz küldik a simeket (amennyi csak kell) és ha feltöltötted 10fonttal jóváírnak +2fontot automatikusan. NEM CSALÁS. Ez Nagy Britannia legjobb 3g-s lefedettségű szolgáltatója. Szerintem egy próbát mindenképp megért.
Mindenkinek a legjobbakat!
http://freeagent.three.co.uk/stand/view/id/11868 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Guru

|
Elküldve: 2010. Március 24. Szerda, 8:26 Hozzászólás témája: |
|
|
| kristoph írta: | Helló.
Csak azért írok mert nemrég ismerkedtem meg a 3 nevű szolgáltatóval és szerintem nekünk, kint élő magyaroknak, pároknak nagyon ideális. Olcsó, mindössze 10font feltöltésért cserébe 150mega netezést engednek a telón + INGYEN skype-ot és msn-t korlátlanul. jah....és ilyen feltöltőkártyás rendszerben egyedülállóként INGYEN lehet hálózaton belül beszélni korlátlanul. Szóval kinti párok, haverok előnyben. A lenti linkre kattintva házhoz küldik a simeket (amennyi csak kell) és ha feltöltötted 10fonttal jóváírnak +2fontot automatikusan. NEM CSALÁS. Ez Nagy Britannia legjobb 3g-s lefedettségű szolgáltatója. Szerintem egy próbát mindenképp megért.
Mindenkinek a legjobbakat!
http://freeagent.three.co.uk/stand/view/id/11868 |
Es a kedves mamad jol van???
sajnalom szegenyt, hogy ilyen gyengeelmeju utoda lett, minek szarod tele az osszes topikot???
MODERATORT akarunk  _________________ A vér nem válik VAZZE!™ |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 1851 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2010. Március 24. Szerda, 9:19 Hozzászólás témája: |
|
|
| Didu írta: | Sziasztok!
Saját példámmal szeretnék segíteni az érdeklődőknek:
2009 augusztusában kiváltottam a DVLA-nél az ideiglenes jogosítványomat, szerintem erre a leggyorsabb módszer a postán ingyenesen beszerezhető igénylőlap személyesen történő beadása a DVLA-hoz (plusz 2 db ig.kép és 50 font) -nekem 8 nappal utána elküldték a jogsit, ezután már vezethettem is a párommal, aki megfelelt a követelményeknek -min 3 éves jogsi és 21 éves életkor-, plusz 2 db "L" a járműre és a kötelező biztosítás a nevemre.
Egy interneten vásárolható elméleti-teszt-szoftver (5-6 fontba került)segítségével, tankönyv nélkül készültem az elméleti vizsgára, amin szeptemberben hibapont nélkül sikeresen átmentem. Interneten jelentkeztem és 31 fontba került. Nincs kötelező tanfolyam.
Ezután -szintén az interneten- jelentkeztem a gyakorlati vizsgára, ami novemberben volt és 62 fontba került. Nincs kötelező vezetési-gyakorlati óraszám.
Ennyi.
Mindent összegezve a "B" kat. jogsi:
- ideiglenes jogsi: 50 pénz
- számítógépes segítség (opcionális):~6 pénz
- elméleti vizsgadíj: 31 pénz
- gyakorlati vizsgadíj: 62 pénz
Összesen: 149 pénz (~ 43000 forint)
Remélem hasznos információk minden érdeklődőnek! |
Azert egy par dolgot tegyunk ehhez hozza:
1. Az, hogy rakerultel a biztositasra provisional licence-szel havi 50+ font
2. a vezeteshez tankoltatok ugyanennyit
3. iszonyatos mazlid/tehetseged volt, hogy elsore atmentel (nem, nem az elmeleti vizsgan, az konnyu; a gyakorlatin)
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Icu009 Újonc

|
Elküldve: 2010. Március 25. Csütörtök, 9:42 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
A páromnak akarok segíteni, lenne söfőri állás, csak legtöbb helyen ragaszkodnak az angol jogsihoz. Szeretné lecserélni a magyart. Hol szerezheti be ezeket a nyomtatványokat, hová kell küldeni, B,C kategória és nagymotor is kellene. Egy weboldal is jó lenne, ha ott mindent megtalálunk. (Infó, nyomtatvány, címek, stb.)
Köszi előre is. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Guru

|
Elküldve: 2010. Március 25. Csütörtök, 14:45 Hozzászólás témája: |
|
|
| Icu009 írta: | Sziasztok!
A páromnak akarok segíteni, lenne söfőri állás, csak legtöbb helyen ragaszkodnak az angol jogsihoz. Szeretné lecserélni a magyart. Hol szerezheti be ezeket a nyomtatványokat, hová kell küldeni, B,C kategória és nagymotor is kellene. Egy weboldal is jó lenne, ha ott mindent megtalálunk. (Infó, nyomtatvány, címek, stb.)
Köszi előre is. |
Ha dolgozni is szeretne vele, akkor a D2 form kell neki, ezt beszerezheti barmelyik DVLA office-ban, vagy ha kitoltod online ezt a linket, kikuldik postan. (Magyarorszagra is).
http://www.dft.gov.uk/dvla/onlineservices/order_forms.aspx
A D2 pack-ot kell bepipalni. A tajekoztaton pontosan le van irva hova kell bekuldeni _________________ A vér nem válik VAZZE!™ |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Icu009 Újonc

|
Elküldve: 2010. Március 25. Csütörtök, 20:04 Hozzászólás témája: |
|
|
| Köszönöm, innen már menni fog. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Segzi Újonc

Csatlakozott: Feb 20, 2010 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: port talbot
|
Elküldve: 2010. Április 4. Vasárnap, 14:03 Hozzászólás témája: |
|
|
Hali'
Csak annyit akarnék megtudni h a magyar vizsga áthozható-e
mivel nekem otthon megvan a kresz meg a rutin de forgalomból meghúztak,
de már nem volt újad vizsgára időm és hogy itt letehetném-e csak a forgalmit?
köszi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 1851 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2010. Április 4. Vasárnap, 15:50 Hozzászólás témája: |
|
|
| Segzi írta: | Hali'
Csak annyit akarnék megtudni h a magyar vizsga áthozható-e
mivel nekem otthon megvan a kresz meg a rutin de forgalomból meghúztak,
de már nem volt újad vizsgára időm és hogy itt letehetném-e csak a forgalmit?
köszi |
Valoszinu nem, de a DVLA fog erre csak erdemi valaszt adni neked, kerdezd meg oket.
Viszont a helyedben megtanulnam az itteni kreszt, ugyanis ez alapjan fogsz vezetni. Az az 50 font tobbletkoltseg (ennyi a vizsgadij+a konyv/CD) meg fog terulni!
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
polakow1111 Újonc

|
Elküldve: 2010. Április 24. Szombat, 23:05 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok !
Kérdésem : van magyar B-s jogsim és szeretném lecserélni. Ha itt élek és dolgozom már egy éve,akkor beadom (DVLA,formanyomtatvány stb.) és full UK-t kapok,vagy provisional-t ?
Köszönöm |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|