Elküldve: 2006. Március 25. Szombat, 15:25 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
kérdésem a következő lenne, remélem valaki fel tud homályosítani...
szóval:
van nékem itthon egy pannonos feltöltőkártyás telóm.
szeretném kint használni, de csak sms küldésre, mivel itthon egy olyan opcio van a kártyához, (havi 3100.-) hogy 10 000 smst küldhetek szintén pannonos számra
én ezt kint tudom majd használni? mondjuk ha itthon vmi Roaming csomagot is berendelek mellé?
a másik telom szintén pannonos, akkor ezekszerint nem fogok tudni kinti kártyát beletenni? kell egy telefont is vennem??????
Csatlakozott: Feb 06, 2006 Hozzászólások: 57 Tartózkodási hely: Southfields, London
Elküldve: 2006. Március 25. Szombat, 16:56 Hozzászólás témája:
Mazsi0001 írta:
én ezt kint tudom majd használni? mondjuk ha itthon vmi Roaming csomagot is berendelek mellé?
elvileg ki tudod hasznalni, de jol nezd meg a Pannonnal kotott szerzodesedben, hogy nincs-e esetleg ott apro betukkel, hogy ez az SMS-kuldes csak akkor ervenyes, ha a telefonod eppen nem roamingol. nem elkepzelhetetlen, hogy belerakjak. de magat a telefont termeszetesen tudod majd kinn hasznalni, en is hasznaltam az enyemet kb egy hetig.
Mazsi0001 írta:
a másik telom szintén pannonos, akkor ezekszerint nem fogok tudni kinti kártyát beletenni? kell egy telefont is vennem??????
bele fogod tudni tenni a kartyat, csak azt fogja mondani, hogy vendor lock van a telefonodon. itt minden putri telefonos boltban ki van rakva, hogy barmilyen telefont kikodolnak, ez persze altalaban nem igaz, de ha nem valami ritkasagszamba meno keszuleked van, valoszinuleg ki tudod itt kodoltatni. persze ezert nyilvan a Pannon otthon nem olel majd a keblere, tehat lehet, hogy ha otthon Pannon szervizbe vinned a telefonod, akkor azt mondjak ra, hogy sorry, ki lett kodolva.
mindenesetre az Amazonon ha szerencsed van, mar 20 font koruli osszegert tudsz telefont venni, tehat nem olyan veszes a helyzet. en szemely szerint meg otthon vettem magamnak kartyafuggetlen telefont, biztos, ami biztos alapon.
Elküldve: 2006. Március 25. Szombat, 18:28 Hozzászólás témája:
Mazsi0001 írta:
Hali!
Nekem is lockolt telefonom volt pár nappal ezelőttig. A változás mindössze annyi, hogy rákerestem a telefon típusára +"unlock" a Google-n a magyar lapok közt és néhány óra múlva már ki is volt lockolva! Típustól függ a dolog, de:
A függetlenítő kód minden telefonra egyedi, a telefon IMEI számából és a szolgáltató ismeretében lehet csak kiszámolni! Véges számú unlock kísérletet engednek a telefonok (5 a maximum!), ha ennyiszer tévesen adod be a kódot, akkor nem hogy nem nyílnak meg, hanem még jobban lezárnak és onnan kezdve már csak speciális hardveres megoldással (szervízkábel + célhardver) lehet unlockolni őket...
A legtöbb Nokia engedi a fenti "bepötyögöm a kódot" unlock-ot, a legújabb, szuperokos típusok már nem!
Samsung, SonyEriccson, Siemens telók szinte csak hardveresen nyithatók, bár egy-két régebbi típusnál még működik a kódbepötyögés is.
Mondom, keress rá a neten, szerintem 15 perc alatt találsz valami helyet, ahol kiokosodhatsz a témában!
Elküldve: 2006. Március 26. Vasárnap, 11:02 Hozzászólás témája:
Mazsi0001 írta:
Hello!!
akkor a legjobb megoldás lenne, ha kikodolnám a telom?
akkor meg elveszti a garanciáját...
kódoltassak? vagy ne?
A legjobb megoldás... amit Te választasz!
Ha akarod, megveszed otthon a telót, ami eleve független... Ez persze drágább, mint ha szolgáltató-függő lenne...
Ha akarod, veszel egy függőt, aztán kinn megpróbálod kikódoltatni. Hallod, angliában minden gsm butikban hirdetik, hogy mindent unlockolnak... Ez vagy sikerül vagy nem, mivel a legújabb, dizájnos intelligens telók kikódolása némi IQ-t is igényel a boltostól... Aki arra állt be, hogy a netről letöltött 1-2 kódgeneráló progit, az könnyen árnyékra vetődhet ezeknél az újabb csodáknál és nemhogy nem lesz kikódolva a telód, de ráadásul még be is adhatja az unalmast, de annyira, hogy már csak tényleg hozzáértő guru tudja helyretenni... Olvastam ilyen rémtörténeteket is...
Ha akarod, kiviszed magaddal a jelenlegi telód, aztán kiérkezésed után 1-2 nappal veszel kinn egyet, akciósan, olcsóé..., ami ugyancsak vagy függő vagy független lesz...
(Láttam olyan kinti SIM-t, amihez unlock segítséget is ad a cég, ha megveszed. Persze garanciát nem vállalnak az unlock sikerére...)
Hello,
nem tudja vki hol unlockolnak siemens c75 mobilt? mar probaltam vagy 5 helyen es mindenhol aszongyak hogy no software (aztan mar lassan szuksegem lenne egy elarhetosegre)... csak azt ne mondjatok, hogy vegyek ujat mert olcso.
Probaltam mar ilyen all mobil unlocking helyen is de ott is csak lestek...
HI'
Milyen szolgáltatók vannak kint ott Londonban???
Csak érdekelne!
Ja, és gondolom, hogy ott jobbak a készülékek, tehát jobb készülékeket forgalmaznak, végül is itthon is jók, csak kevés az új készülék.
T-Mobile, Vodafone, O2, Orange, Virgin Mobile - most ezek jutottak eszembe. szerintem olyan tul sok kulonbseg nincs kozottuk.
Gabi írta:
Ja, és gondolom, hogy ott jobbak a készülékek, tehát jobb készülékeket forgalmaznak
mitol jo egy keszulek? en pl ruhellem, ha telerakjak mindenfele sz*rral, mint kamera meg MP3 lejatszo meg radio meg Java meg Bluetooth meg anyamkinja es ezert elkernek egy csomo penzt, amikor soha nem is fogom ezeket hasznalni. otthon se birtam mar olyan "sz*r" telefont venni, ami pont megfelelt volna az igenyeimnek (egyszerusegben), itt meg mar vegkepp nem.
T-Mobile, Vodafone, O2, Orange, Virgin Mobile - most ezek jutottak eszembe. szerintem olyan tul sok kulonbseg nincs kozottuk.
[quote]
Van meg a 3 (three). Welcome to our network.
A Virgin Mobile-nak nincs sajat halozata. A tobbiek halozatat hasznalja. Ettol persze meg lehet jo.
Amugy hamar itt tartunk nem regiben olvastam, hogy az O2-nak 15 millio a Vodafone es Orangenak 14.5 millio a T-Mobilenak 13 millio elofizetoje van Nagy Brittaniaban.
Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2006. Április 7. Péntek, 15:11 Hozzászólás témája: Mobilteflonok vagy telefonok?
Amugy ennek a topicnak a cime a legviccesebb. Ne tudom, hogy Peter csak veletlenul, vagy szandekosan irta a Mobilteflonokat a Mobiltelefonok helyett, de jo.
Csatlakozott: Feb 15, 2006 Hozzászólások: 131 Tartózkodási hely: GB London - South Norwood
Elküldve: 2006. Április 7. Péntek, 20:38 Hozzászólás témája: Re: Mobilteflonok vagy telefonok?
Artin írta:
Amugy ennek a topicnak a cime a legviccesebb. Ne tudom, hogy Peter csak veletlenul, vagy szandekosan irta a Mobilteflonokat a Mobiltelefonok helyett, de jo.
Hahóó!
Direkt teflont írtam , elég későn esett le:-))
De gratula neked , mert te vagy a befutó)
Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
Elküldve: 2006. Április 7. Péntek, 22:21 Hozzászólás témája: Re: Mobilteflonok vagy telefonok?
sealspietro írta:
Artin írta:
Hahóó!
Üdv: Péter
Nem keson esett le, hanem eddig nem neztem meg alaposan. Mi a nyeremeny a befutasert
Csatlakozott: Feb 15, 2006 Hozzászólások: 131 Tartózkodási hely: GB London - South Norwood
Elküldve: 2006. Április 8. Szombat, 2:46 Hozzászólás témája: Re: Mobilteflonok vagy telefonok?
Artin írta:
sealspietro írta:
Artin írta:
Hahóó!
Üdv: Péter
Nem keson esett le, hanem eddig nem neztem meg alaposan. Mi a nyeremeny a befutasert
Hahóó!
Majd jól meghívlak valahol - valamire , megittasodunk , énekelgetünk , meg ilyenek , jó??!! :_)))
Gabi írta:
Ja, és gondolom, hogy ott jobbak a készülékek, tehát jobb készülékeket forgalmaznak
mitol jo egy keszulek? en pl ruhellem, ha telerakjak mindenfele sz*rral, mint kamera meg MP3 lejatszo meg radio meg Java meg Bluetooth meg anyamkinja es ezert elkernek egy csomo penzt, amikor soha nem is fogom ezeket hasznalni. otthon se birtam mar olyan "sz*r" telefont venni, ami pont megfelelt volna az igenyeimnek (egyszerusegben), itt meg mar vegkepp nem.
Hali!
Na mi zu veled? Régen hallottam rólad.
Minden ok?
Lehet, hogy igazad van, mert nem régen vettem egy 55000ft-os telót samsungot, és egy köcsög gyerek kiütötte e kezemböl, és a belsö kijelzője betört
És mikor szoltam neki, hogy vagy fizet, vagy megyek a jardokhoz, még az anya az utcán leszólított, és neki ált fejebb.
Köcsög! genya!
Na ennyi!
Van már csaj????
Jó légy: Gabi
mar lassan minden del-londoni varosreszben meg tudok nevezni legalabb egy kocsmat, ahol mar voltam hianyoznak az otthoni rendes elozenes rockkoncertek, a jo csipos magyar paprika es a becherovka. kb ennyi
[quote="Gabi']
Van már csaj????
[/quote]
ez sajnos (?) nem ilyen egyszeruen mukodik. :-/ nem is akarnam, hogy ilyen egyszeruen mukodjon.
Na mi zu veled? Régen hallottam rólad.
Minden ok?
Lehet, hogy igazad van, mert nem régen vettem egy 55000ft-os telót samsungot, és egy köcsög gyerek kiütötte e kezemböl, és a belsö kijelzője betört
És mikor szoltam neki, hogy vagy fizet, vagy megyek a jardokhoz, még az anya az utcán leszólított, és neki ált fejebb.
Köcsög! genya!
Na ennyi!
Van már csaj????
Jó légy: Gabi
Es mi lett az ugy vege? Te nem torted be az o kijelzojet? Azt kelett volna. Inkabb vigyazz jobban a telefonodra, mint ilyen k...gok kiverjek a kezedbol. Otthon nincs olyan, hogy biztositast lehet kotni a telefonokra, ha ellopjak, vagy tonkremegy stb??? Itt mar mukodik.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban