Elküldve: 2006. Április 3. Hétfő, 23:30 Hozzászólás témája: Kozepiskolak Londonban
Sziasztok Erika vagyok. Nyar vegen koltozunk at Londonba. A lanyunk 14 eves.Amennyiben valaki tud informacioval szolgalni a kozepiskolai dolgokrol, hogy melyik iskola tipus milyen, es London melyik korzete vagy korzetei a legjobbak .Koszonom
Elküldve: 2006. Április 4. Kedd, 7:23 Hozzászólás témája:
Szia!
Az én középső lányom 15 lesz nyáron.
Ő most fog ugyancsak nyáron kiköltözni, mert az apukájával maradt a 8. befejezéséig Magyarországon.
Szeptemberben a Croydon Collageben fog kezdeni 1 év intenzív angollal, egy olyan osztályban amit kifejezetten 14-16 éves gyerkőcöknek inditanak akik most érkeztek az országba.Reggel 9-től délután 3-ig tanulnak.
Az 1 év után pedig rendesen menni fog a 10. osztályba.
Nem tudom erre gondoltál-e vagy már kint éltek és csak a sulikra vagy kiváncsi?
Elküldve: 2006. Április 6. Csütörtök, 10:09 Hozzászólás témája:
12 éves gyerkőcök ebbe nem mehetnek, ez 14-16 éveseknek van.
A 12 éves rendes iskolába kerül, / legalábbis akiket én ismerek mind igy volt / és külön is foglalkozik velük tanár.Jó dolguk van, nem viseli meg őket a dolog, nagyon gyorsan elsajátitják a nyelvet.
Ne félj, aggodalomra semmi ok.
Elküldve: 2006. Április 8. Szombat, 19:47 Hozzászólás témája:
Szia Enci!
Koszonom valaszod, nekunk rendes iskola kell, mert kint elunk Floridaban mar 4 eve. Ami nagyon erdekelne az, hogy itt korzeti iskolai rendszer van, csak oda jarhat a gyerek, mert kulonben nem viszi az iskolabusz.Milyen a rendszer oda at? Ott is korzetek vannak, vagy szabad iskola valasztas? Aztan pl. London melyik korzete milyen? Ertem ezalatt az iskolak szinvonalat, a kozbiztonsagot.Azert erdeklodom ennyire efelol, mert itt eleg rosszak a tapasztalataim e teren. Nem mindegy milyen kozegben kell a 14 eves lanynak laknia, tanulnia stb. Bocsi, hogy ennyi ilyen kerdesem van, de ilyen forman teljesen idegen minden oda at. Koszonom
Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
Elküldve: 2006. Április 11. Kedd, 19:04 Hozzászólás témája:
Szia!
A középiskolák nem körzetek szerint működnek, beadhatod a jelentkezési lapot az általad kivánt iskolába. Az általános iskolához nekünk hármat kellett megjelölni a lapon, gondolom, ez a középiskolákkal is igy működik. Aztán oda vesznek fel, ahol hely van.
Az iskolabuszok itt az iskolától függnek, nem mindegyik járat. A legtöbb gyerek tömegközlekedésen jár, vagy szülők hozzák-viszik őket.
Az iskolákat a vizsgaeredmények alapján értékelik, úgynevezett league tables-ban jelenitik meg, amit a kormány közzétesz. Keresd a www.dofe.gov.uk oldalon. Sajnos London környékeiről nem tudok felvilágositás nyújtani, már évek óta nem lakunk ott.
Elküldve: 2006. Április 12. Szerda, 12:32 Hozzászólás témája:
Enci írta:
12 éves gyerkőcök ebbe nem mehetnek, ez 14-16 éveseknek van.
A 12 éves rendes iskolába kerül, / legalábbis akiket én ismerek mind igy volt / és külön is foglalkozik velük tanár.Jó dolguk van, nem viseli meg őket a dolog, nagyon gyorsan elsajátitják a nyelvet.
Ne félj, aggodalomra semmi ok.
Köszi. Remélem fordulhatok bizalommal máskor is hozzád.
Elküldve: 2006. Április 12. Szerda, 21:47 Hozzászólás témája:
Koszonom a valaszokat. Nem lesz konnyu megtalalni majd a megfelelot azt hiszem. Akinek van meg jo informacioja a temaban es tud segiteni jobban eligazodni az iskolak kozott koszonom elore is
Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
Elküldve: 2006. Április 13. Csütörtök, 20:59 Hozzászólás témája:
Nem lesz könnyű. Mert a league table megmondja, hogy az iskola tanulói milyen vizsgaeredményeket értek el, de azt nem, hogy milyen az oktatás szinvonala, és hogy bánnak a gyerekekkel. Meg hány bully van. Meg ilyenek.... Arról nem is beszélve, hogy sokszor csalnak az eredményekkel.
Nekem az a tapasztalatom, hogy az itteni iskolák meg sem közelitik a magyar iskolák szinvonalát.
Elküldve: 2006. Április 15. Szombat, 16:49 Hozzászólás témája:
Szia Heni!
Koszi az infot, nezegettem az oldalt, es nem lettem nyugodtabb. Lehet, hogy csak en vagyok ilyen idetlen , de nekem ez eleg fejfajast okoz. Megtudnad mondani, hogy milyen helyi irodat kell keresni ha megerkezunk, ahol reszletes felvilagositast tudnak adni a lehetosegekrol?Megkerdezhetem, hogy Te merre laksz? Ha ismersz valakit, akinek van 14 ev koruli gyermeke es kinnt jar suliba, kerlek emlitsd meg neki a temat es hogy szivesen beszelgetnek errol. Emilen is elerheto vagyok: erikaeszeki@yahoo.com
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban