Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Help!
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Barátokat keresek
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
mtarno
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Április 1. Szombat, 20:43    Hozzászólás témája: Help! Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Többször is írtam már a topikokba de nem kaptam választ (vagy nem találtam) hátha most...Szóval azt szeretném megkérdezni , hogy ismer-e valaki egy megbízható agency-t aki elindítana. Nem érdekel milyen nemzetiségű és az sem mennyiért. Nem vagyok sem béna sem hülye de a 2 évesemnek mégse adhatok crisps-et vacsira ha nem jön be a kilincselés!
Előre is köszönöm. Egy aggódó szülő.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Április 1. Szombat, 21:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia!

Azért nem kaptál választ, mert nemigen tud neked senki segiteni. Olyan ügynökség nincs, aki garantáltan tud neked állást adni, mert ők csak közvetitenek. És még ha ki is küldenek valahová, nem biztos, hogy ott tetszeni fogsz, és az ügynökség nem kényszeritheti őket, hogy téged válasszanak.

Használd a webet. Menj be a helyi jobcentre-be. Olvasd az újságokat. Előbb-utóbb valami biztos be fog jönni.

Egyébként a nyitóoldalon vannak álláshirdetések is, meg a jobb oldalon hasznos linkek.

Ha nagyon aggódsz a helyzet miatt, érdemesebb, ha előbb te jössz ki, keresel állást, lakást, aztán hozod a családot. Én is anya vagyok, megértem az aggódásodat.

Heni
Vissza az elejére
gergoa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Április 3. Hétfő, 15:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nekem van egy ismerosom,aki kozvetitessel foglakozik itt kint.O 400£-ert kozvetit.Felet elore keri,masik felet akkor ha mar dolgozol.Amugy ugy van hogy addig ad munkahely cimeket,amig nem talasz egy allando munkahelyet.De mondjuk angol nelkul nem sok mindent tud segiteni,mivel az allasinterjura neked kell elmenni,es csodak csodajara ott angolul kell kommunikalni.Ha erdekel irj mailt.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Április 3. Hétfő, 18:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az ismerősöd jobb, ha nem nagyon hirdetgetni magát. Itt ugyanis törvény tiltja, hogy a munkakeresőktől bármiféle pénzt kérjen közvetités ellenében. Én a helyedben senki ilyesmivel nem állnék szóba.
Vissza az elejére
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Április 3. Hétfő, 18:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen húzós is az ár, törvénybe is ütközik, ahhoz meg nem kell tudomány, hogy munkaközvetitőkhöz küldözgesse az angolul beszélő emberkéket, valamelyik csak ad munkát alapon. Tulajdonképpen mi ebben amiért pénzt kér? Mosoly Ez totális átverés.
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Április 3. Hétfő, 22:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem szeretnek altalanositani, ami itt kovetkezik, azok a mi privat tapasztalataink!
Mi 6 ügynökséggel vettük fel a kapcsolatot - csak a saját tapsztalatunkat tudom leírni - Magyarországon 1 olyannak találkoztunk, aki ne kért volna pénzt a közvetítésért, ami valóban törvényellenes. Akiknek erre felhívtuk a figyelmét, mind minket fenyegetett meg - no comment. Azt lattunk, hogy igyekeznek, de nem nagyon tudnak allast szerezni - igeret rengeteg volt de valodi lehetoseg semmi! A legkevesbe fair az volt a dolgoban, hogy nem igertek biztosra munkat, viszont, ha szerez egyet, a brit munkaltato kivalaszt, de te nem megy el, akkor rad ver szinte mindegyik 10-180 ezer Ft. közti összeget a szerzodes alairasatol szamitott 6 honapon belul. Azt hogy mi lesz veled otthon munka nelkul hat honapig azt persze nem tudtak megmondani.
Volt nehany ajanlatunk, pl: egy videki szallodaba, miutan a telefonos interjuban 5x elmondta, hogy "town-job", de nem volt hajlando megmondani a pontos helyet csak a szalloda nevet, rakerestunk az interneten, hat persze, hogy a semmi kozepen volt - nem mondom, hogy mindenki atver, de velunk ez tortent! Az egyetlen valoban fair cegtol viszont nem kaptunk egy allaslehetoseget sem.
Aztan ebbol elegunk lett es 3 hete kijottunk, vettunk 1 repjegyet, volt szallasunk, nehany hetre elegendo penzunk.
Probaltunk interneten keresztul allast talalni, amig otthon voltunk senki sem valaszolt az emilekre. Amint kijottunk es vettunk egy brit mobilt es beirtuk az oneletrajzba, mar jottek a hivasok. Naponta 60-80 (nem irtam el!) hirdetesre elkuldtuk a CV-nket, 2-3 neha tobb is volt, aki visszahivott minket. Harom het utan van biztos munkank, bankszamlank, amit a munkahely segitsegevel nyitottunk penteken, eljen!
En nem akartam elhinni, hogy Londonban ennyire duborog a gazdasag, hogy ennyi lehetoseg van es ennyi munka! Aki otthon van, annak furan hangzik, hogy meg ki sem pakolod az autodat es van mar munkad (ezt Salspietro irta) de innen nezve ebben nem ketelkedik az ember.
Azt azert hozza kell tennem, hogy van szakmank, sokeves gyakorlatunk es ami ennel is fontosabb jol beszelunk angolul - az IH a Bimbo uton szervez 6.000Ft/2 het haladoknak nyelvtanfolyamot, mielott kijottunk 3 v 4 kurzuson voltunk - azert ilyen olcso, mert tanarkepzoseik tartjak az orakat. Nem mondom, hogy tokeletesen helyesen beszelunk (biztosan vannak nyelvtani hibaink) de megertunk mindent es mindent el tudunk mondani! Biztos angol nelkul en nem indulnek el a hyeledben - latom, hogy nekunk mennyivel konnyebb, mint azoknak akik nem beszelik a nyelvet!
En a te helyedben:
1) csak akkor indulnek el, ha szinkron nelkul mar legalabb nagyjabol megertenem mondjuk a Bridget Jones naplojat. Az akcentus miatt nem kell aggodni, az az erzesem, hogy itt mindenki kulfoldi...
2) Csak akkor indulnek el, ha van 2 honapra eleg penzed. Ezt szamold ki te (berlet hetente 22Ł-tol felfele es nem nagyon lehet logni, kaja 5Ł/nap es akkor cspvizet iszol es a tescoban csak 1Ł alatti cuccokat vehetsz, telefon min. 20Ł havonta, internet 1Ł/ora)
Akinek gyereke van, - ahogyan itt a forumon olvasom - azt javasolja, hogy könnyebb munkat keresni ha a gyerkoc a nagyinal marad az elejen, akinel biztosan legalabb olyan jo helyen van, mint nalad. Olvasd el, amit a gyerekes/csalados topikokban irnak, az ovi 150-200 Ł havonat - engem ez nagyon meglepett!!!
Vissza az elejére
sealspietro
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Április 4. Kedd, 0:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gergoa írta:
Nekem van egy ismerosom,aki kozvetitessel foglakozik itt kint.O 400£-ert kozvetit.Felet elore keri,masik felet akkor ha mar dolgozol.Amugy ugy van hogy addig ad munkahely cimeket,amig nem talasz egy allando munkahelyet.De mondjuk angol nelkul nem sok mindent tud segiteni,mivel az allasinterjura neked kell elmenni,es csodak csodajara ott angolul kell kommunikalni.Ha erdekel irj mailt.

HahóóMosoly)
Csak egy alternatíva!
A 400 fontból , kb. egy hónapig elvagy itt ( na jó , tegyél hozzá mág 200-at depozitra ) , és egy hónapon keresztül face to face kereshetsz munkát , akár " csak éppen hebegek angolul" nyelvtudással is. Ha viszont itt egy hónap alatt nem találsz munkát , akkor az az életképtelenség ékes bizonyítéka.....
Akkkor otthon sem fogsz.
Jó ember a Te barátod , pl. ad munkahely címeket!
De azok vannak a neten ingyéé is!
Én tegnapelőtt éppen 4 helyre küldtem el a CV - met , mind netes cím.
Ha forumozol , nyilván van neted. Fejtegessem még.....?:_))

Üdv: Péter
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése AIM MSN Messenger
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Április 4. Kedd, 12:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury, kijavitanalak, az ovodak ara nem £150-200 havonta, hanem HETENTE. Nagy kulonbseg. Havonta kb. £600-1000 korul szamoljon az ember. En az iskolaszunetben heti £120-at fizetek a napkozire, 8.30-6.00 kozott, a legutobbi ovodara pedig havi £650-et fizettem.

Heni
Vissza az elejére
gergoa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Április 4. Kedd, 14:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Na akkor kezdjuk az elejen.Mi ket hete jottunk ki.Voltunk mindenfele angecybe meg mittudom en hol,ugy hogy hebegtunk habogtunk.Az elso ilyen munkakozvetitonel ugy basztak ki minket mint annak a rendje.Mivel azt se ertettuk hogy mit mond.Na ekkor jot kozbe az ismerosunk,akit nem volt muszaj megkeresnunk,mehettunk volna napi 100CV-t bedobalgatni,es varni hogy legalabb 1 visszahivjon,ja es ugyebar azt se vogtam volna hogy mi van.Erre az ismerosom(torvenyellenesen)eljott velunk a megbeszelesre,eladott minket,es csodak csodajara dolguzunk mindannyian mar egy hete,engem most jelentettek be...Hat errol ennyit.Ezert fizetek 400£-ot.De ez en vagyok.Ez nem kotelezo.Ott az ANGENCY.Az tuti!! Ördög Ördög
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
sealspietro
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Április 4. Kedd, 18:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gergoa írta:
Na akkor kezdjuk az elejen.Mi ket hete jottunk ki.Voltunk mindenfele angecybe meg mittudom en hol,ugy hogy hebegtunk habogtunk.Az elso ilyen munkakozvetitonel ugy basztak ki minket mint annak a rendje.Mivel azt se ertettuk hogy mit mond.Na ekkor jot kozbe az ismerosunk,akit nem volt muszaj megkeresnunk,mehettunk volna napi 100CV-t bedobalgatni,es varni hogy legalabb 1 visszahivjon,ja es ugyebar azt se vogtam volna hogy mi van.Erre az ismerosom(torvenyellenesen)eljott velunk a megbeszelesre,eladott minket,es csodak csodajara dolguzunk mindannyian mar egy hete,engem most jelentettek be...Hat errol ennyit.Ezert fizetek 400£-ot.De ez en vagyok.Ez nem kotelezo.Ott az ANGENCY.Az tuti!! Ördög Ördög

Hali!

Akkor neked mindenféleképp megérte kifizetni ezt a pénzt. Meg szerintem mindenkinek , akinek az élete úgy hozza , hogy ilyenhez kell fordulnia. Ki tudja , talán egyszer nekem is szükségem lessz rá?....

Üdv: Péter
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése AIM MSN Messenger
Frenky
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Április 5. Szerda, 13:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gergoa írta:

Hát ilyet én is tudok 50 Ł ér !

De nem ajánlom az illegális munkaközvetitőket , felhívja valamelyik haverját , aztán odamész , aztán nem kellessz ! (általában 80 % )

Ha középszinten beszéled a nyelvet ( az alatt meg se próbáld ... mert nem megy..akkor inkább gyurjál rá egy kicsit )

Akkor már te is tudsz munkát keresni , magadnak , felhívod odamész teccesz nem teccesz , maracc vagy mész tova és nem került semmibe , max csak az időd !
Vissza az elejére
rajcsi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Április 6. Csütörtök, 9:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Beszéltetek már a főállásokról, de milyen mellékállást lehet tálálni, mivel érdemes mellette foglalkozni? Valami üzletelési lehetőség? A masszőröket hogy fizetik kint. Ezt lehet úgy csinálni, h a lakásodon, vállalkozói nélkül?Mennyire ellenőrzik ezeket a dolgokat, mert itthon ugye sehogysem.Szerencsére, nem szerencsére....
Előre is köszi a választ, ha netán hozzászól valaki!
Vissza az elejére
Frenky
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Április 6. Csütörtök, 12:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

rajcsi írta:
Sziasztok!
Beszéltetek már a főállásokról, de milyen mellékállást lehet tálálni, mivel érdemes mellette foglalkozni? Valami üzletelési lehetőség? A masszőröket hogy fizetik kint. Ezt lehet úgy csinálni, h a lakásodon, vállalkozói nélkül?Mennyire ellenőrzik ezeket a dolgokat, mert itthon ugye sehogysem.Szerencsére, nem szerencsére....
Előre is köszi a választ, ha netán hozzászól valaki!

Bármivel foglalkozhatsz Angliában ami legális , nagyon komoly törvények szerint élnek és be is tartják ( tartatják ) szigoruan .

Viszont ami még fontos , nem érdemes hazárdirozni semmivel , mert ha véletlen kiderül egy életere kiutasithatnak az országból.

Ettől függetlenül bármilyen szakmában és foglalkoztatásban nagyon komoly kínálat van állandóan Anglia szerte , viszont eggyet ne feledj , igazán komoly szakmai tapasztalattal és éles kvalitásokkal találsz hamar munkát!

Minnél magassab a szakmai tudásod annál könyebben !

Azt ugye nemis emlitem hogy minima a az angol középfok társalágási szinten !

üdv nektek
Vissza az elejére
Tdaniel
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Április 6. Csütörtök, 20:04    Hozzászólás témája: Rajcsinak Hozzászólás az előzmény idézésével

Rajcsi!

Bocs, hogy Magyarországról adom még egyenlőre a tanácsot, de azt hiszem,nem csak téged érint! Sokkolt Talán arra gondolsz, hogy lenyomod a 9 től 17-ig tartó melót, és utánna estig még bevállalsz valamit? Zavarban levő Kiss György munkajogász(pécsiegyetem)munkajogi tankönyve szerint , amit még az EU csatklakozás előtt írt, Magyarországon munkahelyre vonatkozik a heti 40 óra munakidő,mig azEU összes többi országában (ez egy fel nem ismert probléma.. Ördög ) Ördögi vagy nagyon őrült az adott személy dolgozhat heti 40 órát(+ az eltérések, ami szabályozva van., mint veszélyes munkahely,metróvezető stb...)de hogy ezt hogy elenőrzik, azt mondja meg valaki,akinak tapasztalata van! Köszi! Ja és itt alkalmazotti állásra kell nyílván gondolni, nem pl. versírásra,vagy egyéb nem munkaviszonynak számító elfoglaltságra... azt lehet orvérzésig, ha sikerül, és bejön, még a végén jobban jársz,mint hiszed! Forgó szemek Van ott aki szerencsejátékból él? Idehaza Korda Gyuri kedvet csinált sokaknak a pénzes pókerhez!(mármint, hogy olyan élvezetes hallgatni, ahogy közvetít..) és Snooker játékosnak is megéri lenni, persze a ranglista első 100 neve között.....
Vissza az elejére
Gabi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Április 7. Péntek, 12:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Helló mindenkinek!

Én nem igen fizetnék egy ügynökségnek se, szerintem mindenki tud úgy ahogy munkát szerezni kint.
Nem hogy még fizetne! Ördögi vagy nagyon őrült
Hali. Gabi
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Barátokat keresek Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2, 3, 4  Következő
1 / 4 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban