Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Pénzkérdések...
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... , 17, 18, 19  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
ntamas
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Március 15. Szerda, 17:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Artin írta:
Ja es nem art a munkaltatotol kerni levelet amit szinten elkuldesz a boritekban. Ennyi meg a dolgod.

nem csak hogy nem árt, hanem AFAIK egyenesen kötelező. nekem egy olyat adtak, amelyiken a nevem, a címem, a beosztásom meg a felvételem dátuma volt rajta, ezt gond nélkül elfogadták.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
xtazi
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Március 16. Csütörtök, 8:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Artin írta:
xtazi írta:
Sziasztok

Nagy kerdesem lenne...
Bizti sokan hulyenek neztek majd:( de nem vagom a csekkes dolgot:))

Multheten kaptunk egy csekket a kedvesem munkahelyen..amolyan fizukiegeszites fele:) Szal bekocogtunk a bankba hogy be akarjuk cserelni manira..neztek rank hulyen:)))
Mondtak hogy menjunk es vigyuk a sajat bankunkba....megtettuk...elvettek a csekket, kaptunk helyette egy darab lapot....oszt nezem a szamlankat igaz a penz rajat van...de nem elerheto...ennek mar lassan egy hete...

Mondja mar el valaki hogy mukszik ez a dolog...mikor lesz elerheto az a penz...
Szal minden info johet a csekk bevalltasaval es irasaval kapcsolatban...

koszi

Xtazika draga Nagyon boldog

A lenyeg, a penz megjelenik a szamlan, de amig a ket bank kozott vagyis a munkaltato bankja es a ti bankotok kozott lenem zajlik a tranzakcio, es atnem utaljak egymas kozott a let, addig te nem fersz hozza. Ez altalaban 3-5 munkanap. Ha ilyen csekket kapsz mindig a sajat bankodba menj vele, ahol a te szamlad van. HA olyan csekket, hgy cashben kifizetik, akkor meg a csekk kiallitojanak a bankjaba.

Ennyi. Egyszeru mint a Budi Nagyon boldog

Koszi:)))

Mara mar elerheto lett a penzt...
nem gondoltam hogy 5 munkanap kell nekik egy sima atutalashoz:)

koszi meg1szer
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2006. Március 16. Csütörtök, 12:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

xtazi írta:
Mara mar elerheto lett a penzt...
nem gondoltam hogy 5 munkanap kell nekik egy sima atutalashoz:)

Azert kell 5 nap, mert a csekket a kiallito "megfoghatja", azaz letilthatja valahany napig (azt hiszem 3)

Az atutalas egy kicsit gyorsabb, legalabbis az utobbi idoben, egy par eve az is kb olyan volt, mint a csekk. Szoval egyszerubb volt felvenni a penzt, atsetalni vele a masik banka es ott betenni.

5 eve Natwest<->HSBC elektronikusan initott atutalas 4-5 nap volt.
Merita/Finnorszag -> Natwest 2 nap Mosoly de meg a Natwest -> OTP is megvolt 3 nap alatt.

Tenyleg, lattatok ti mar itt olyan bankot, ahol az internet bankingbol lehet nemzetkozi atutalast teljesiteni?

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Március 16. Csütörtök, 18:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:

Azert kell 5 nap, mert a csekket a kiallito "megfoghatja", azaz letilthatja valahany napig (azt hiszem 3)

Az atutalas egy kicsit gyorsabb, legalabbis az utobbi idoben, egy par eve az is kb olyan volt, mint a csekk. Szoval egyszerubb volt felvenni a penzt, atsetalni vele a masik banka es ott betenni.

5 eve Natwest<->HSBC elektronikusan initott atutalas 4-5 nap volt.
Merita/Finnorszag -> Natwest 2 nap Mosoly de meg a Natwest -> OTP is megvolt 3 nap alatt.

Tenyleg, lattatok ti mar itt olyan bankot, ahol az internet bankingbol lehet nemzetkozi atutalast teljesiteni?

-seci

Azert azt ne felejtsd el, hogy a banki transfer penzbe kerul, foleg, ha international. En akartam NatWest es Lloyds kozott utalni meg regebben, nem sokat kb. 20 fontot, es a bankos csajszi nagyon kedvesen lebeszelt, mert nem lett volna ingyen. Azt mondta menjek be a Lloyds Bankba es fizessem be csekken. Neked ingyen voltak a transferek? Ha nem mennyibe kerult?

En meg nem lattam nemzetkozi transfert neten.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2006. Március 17. Péntek, 17:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Artin írta:

Azert azt ne felejtsd el, hogy a banki transfer penzbe kerul, foleg, ha international.

Mi rendszeresen utalgatunk a NatWest es a HSBC szamlaink kozott, nem kerul penzbe (a NatWestnel mondjuk Gold accountunk van, ami 10 font/ho, a HSBC-s account az teljesen sima, havi dij nelkul azt hiszem...)

Kulfoldre (Mo-ra) HSBC-bol szoktunk utalni, onnan olcsobb, utoljara talan 20 font volt.

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Március 17. Péntek, 22:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
Artin írta:

Azert azt ne felejtsd el, hogy a banki transfer penzbe kerul, foleg, ha international.

Mi rendszeresen utalgatunk a NatWest es a HSBC szamlaink kozott, nem kerul penzbe (a NatWestnel mondjuk Gold accountunk van, ami 10 font/ho, a HSBC-s account az teljesen sima, havi dij nelkul azt hiszem...)

Kulfoldre (Mo-ra) HSBC-bol szoktunk utalni, onnan olcsobb, utoljara talan 20 font volt.

-seci

A NatWest-nel nekem is van Gold accountom, de van meg mas fajta is, ami szinten Natwestes es szinten ingyenes, en arrol akartam volna utalni, de a csaj anelkul lebeszelt rola, hogy megkerdezte volna milyen fajta szamlam van. Lehet a kis osszeg miatt beszelt le. na mindegy. Amugy Natwestnel van kulon international transferre keszult account 12 font a havi dij.
Vissza az elejére
rixus
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Március 31. Péntek, 18:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Ismet kerdessel zavarnam a nagyerdemut!

Vegre megkaptam az NI szamomat! Mondjuk eleg gyorsan, mert mult het szerdan volt az interju es tegnap megjott a level. A kerdesem viszont az lenne, hogy az elmult masfel honapban levont kb. 150 font tobbletadot, mikor es hogyan tudom visszaigenyelni, mert mar sok helyrol hallottam ezt a lehetoseget, csak azt nem tudom mi a modja!

Koszi a segitseget!

Norbi
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Március 31. Péntek, 19:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

rixus írta:
Sziasztok!

Ismet kerdessel zavarnam a nagyerdemut!

Vegre megkaptam az NI szamomat! Mondjuk eleg gyorsan, mert mult het szerdan volt az interju es tegnap megjott a level. A kerdesem viszont az lenne, hogy az elmult masfel honapban levont kb. 150 font tobbletadot, mikor es hogyan tudom visszaigenyelni, mert mar sok helyrol hallottam ezt a lehetoseget, csak azt nem tudom mi a modja!

Koszi a segitseget!

Norbi

Ha van munkahelyed, ezt általában a munkáltatód elszámolja az év végén, vagyis most.

Ha nem teszik meg, vagy nincs munkahelyed, az Inland Revenue fog neked irni, hogy küldd el nekik a P60 nevezetű igazolásod másolatát (ezt a munkáltatód adja, tartalmazza a munkaviszonyodból származó összes jövedelmedet az év során, május 15-ig megkapod), és küldik a csekket. Ha nem akarod megvárni, akkor betelefonálhatsz nekik, elmondod a bajodat, és elintézik. A weboldalukon megtalálod a telefonszámunkat.

Ha azt mondják, hogy adóbevallást kell csinálnod, ird priviben és segitek. Persze csak ha nem túl bonyolult...

Heni
Vissza az elejére
rixus
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Április 3. Hétfő, 15:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Koszi az infot!

Van melohelyem, bar most akarok valtani! Remelem azert meg ideadjak a p60-ast!

Koszi a segitseget!

Norbi
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Április 3. Hétfő, 18:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

rixus írta:
Koszi az infot!

Van melohelyem, bar most akarok valtani! Remelem azert meg ideadjak a p60-ast!

Koszi a segitseget!

Norbi

Kötelező nekik adniuk, mert ott fejezted be a pénzügyi évet. Ha otthagyod őket, adnak majd egy P45 nevezetű iratot, amit a következő helyeden le kell adni, és ők folytatják az adó levonását. Csak győződj meg, hogy megvan nekik a legutóbbi otthoni cimed, hogy el tudják küldeni.

Heni
Vissza az elejére
aTOM82
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Április 4. Kedd, 9:10    Hozzászólás témája: Melo eloszlás Hozzászólás az előzmény idézésével

Hali!

Tőletek, akik már kinn vannak, érdeklődnék, hogy milyen a munkák eloszlása zónák szerint (ha van ilyen)? Pl. a 4.- 5. zónában lehet-e inkább állást találni? Vagy a belváros 1.- 2. zónáiban van jobban munka?
Most az alap-bármilyen munkára gondolok. Pl. mosogatás, McDönci, stb.
Csak mert, ha kiköltözöm az 5.zónába (Croydon), és csak a belvárosban lehet munkát találni, akkor iszonyat nagy költség lesz az utazás. Kb. havi 150 font.
Aki kb. sejti, vagy tud válaszolni, az írjon mielöbb. Várom a válaszokat.

Ja és érdeklődnék, van-e köztetek olyan, aki Croydonban lakik? Mert érdekelne, hogy milyen is arrafelé az élet. Mennyit utaztok, milyenek az emberek, van-e álláslehetőség a környéken.

Várom megtisztelő válaszotokat. (Minél elöbb)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
ntamas
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Április 4. Kedd, 9:38    Hozzászólás témája: Re: Melo eloszlás Hozzászólás az előzmény idézésével

aTOM82 írta:
Kb. havi 150 font.

mivel Croydonban tudtommal nincs tube, lehet, hogy elég, ha egy monthly bus pass-t veszel, az 52 font, és azzal is mehetsz mindenhova, max kicsit lassabb, mint a tube.
munkaeloszlásról sajna nincs információm Szomorú
Vissza az elejére
sealspietro
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Április 4. Kedd, 19:00    Hozzászólás témája: Re: Melo eloszlás Hozzászólás az előzmény idézésével

aTOM82 írta:
Hali!

Tőletek, akik már kinn vannak, érdeklődnék, hogy milyen a munkák eloszlása zónák szerint (ha van ilyen)? Pl. a 4.- 5. zónában lehet-e inkább állást találni? Vagy a belváros 1.- 2. zónáiban van jobban munka?
Most az alap-bármilyen munkára gondolok. Pl. mosogatás, McDönci, stb.
Csak mert, ha kiköltözöm az 5.zónába (Croydon), és csak a belvárosban lehet munkát találni, akkor iszonyat nagy költség lesz az utazás. Kb. havi 150 font.
Aki kb. sejti, vagy tud válaszolni, az írjon mielöbb. Várom a válaszokat.

Ja és érdeklődnék, van-e köztetek olyan, aki Croydonban lakik? Mert érdekelne, hogy milyen is arrafelé az élet. Mennyit utaztok, milyenek az emberek, van-e álláslehetőség a környéken.

Várom megtisztelő válaszotokat. (Minél elöbb)

Hahóó!
Na, akkor minél előbb , de most gyorsan!Mosoly)
Én Croydon melett lakom , de Croydonban dolgozom , meg ott is fogok továbbiakban is munkát keresni.
Tehát!
Crolydon dél - London egyik centruma , ha úgy vesszük , rengeteg komoly főutcával , ahol egymást érik az üzletek. Én ezen a héten megyek oda állást keresni , ha gondolod , napi beszámolót küldök.
Üdv: Péter
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése AIM MSN Messenger
aTOM82
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Április 5. Szerda, 21:39    Hozzászólás témája: Köszi az infót! Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi az infót! Tényleg jól jön, ha írsz pár sort, hogy megy a munkakeresés arra felé. Te hogy állsz az angol nyelvvel egyébként?

Ha kiérek Croydonba május elején egy sör mellett megbeszélhetnénk a kintlétet, ha van kedved hozzá. Vagyis jövök egy sörrel, az infókért... Kacsintó

Encinél laksz?
Eddig hol dolgoztál?

Sok sikert a munkakereséshez!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Lexi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Április 6. Csütörtök, 9:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Sealspietro!

Tényleg nagyon hasznos lenne egy kis beszámoló!
Még nem fix, de lehet, hogy nyáron én is azon a környéken keresek állást. (első körben)

Van valami konkrét célod, hogy milyen munkát szeretnél, vagy csak lesz, ami lesz alapon keresel?
Azt tudom, hogy nagyon fontos a referencia, de pl. ha mosogatásra jelentkezem akkor is kérnek?

Üdv,

Lexi
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... , 17, 18, 19  Következő
18 / 19 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban