Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Melyik banban erdemes szamlat nyitni.
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Március 29. Szerda, 19:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nem kell, de hagyj rá több időt...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Ivan
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Március 30. Csütörtök, 12:46    Hozzászólás témája: Szamla Hozzászólás az előzmény idézésével

Csak, hogy visszaterjunk a forum cimehez.

meg egy kerdesem lenne,

a Loydsnal van szamlam es megyek haza. Lehet valamilyen kovetkezmenye annak, ha leveszem a penzem es ugy hagyom ahogy van.
Ennel a banknal nincs szamlavezetesi dij, tehat, elvileg 0 egyenleggel allna, ki tudja meddig? Megszuntetik?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
ntamas
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Március 30. Csütörtök, 13:21    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

További fejlemények: voltam bent a Lloyds-nál ma, visszahívtak jövő hét csütörtökre. amit kérnek: útlevél + egy papirusz a munkáltatómtól, ami igazolja, hogy itt dolgozom náluk és tényleg az a lakcímem, amit én mondok. tehát úgy tűnik, a utility bill-t meg lehet úszni, csak személyesen kell velük beszélni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Fofoo
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Március 30. Csütörtök, 14:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

avnire írta:
Nekem is NatWestem van, egy honapig levelezgettem a bankkal, mire megnyitottak a szamlamat. Csak First Step accountot tudtam nyitni, amihez bizony nem jar ertelmes debit card, hanem csak cash card, ha 6 honapig megbizhato ugyfelnek bizonyultam, akkor igenyelhetek debit cardot.

Ami tiszta rohej.. A repulojegyemet sem tudtam lefoglalni magamnak, mast kellett arra megkernem, hogy vegye meg nekem a repjegyemet haza, mert ezzel a kartyaval nem lehet semmi ertelmeset kezdeni.

Hali

Nekem egesszen mas tapasztalatom van a Natwest_el. Siman megnyitottak a szamlat angol jogsival+utlevellel+a munkaltatomtol volt 1 igazolas. Egybol kaptam cash+debit kartyat. A cashcardot ha csak solo elfogadja az easyjet csak switch_re kell allitani a foglalasnal a kartya tipusat. Ezenkivul rengeteg mas oldalon tod hasznalni.
Vissza az elejére
kasa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Március 31. Péntek, 17:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tehát összegezve: ha van angol jogsim és füllentek egy mhelyet nyithatok szlát. Ezt vigigvitte már vki?
Köszi
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2006. Április 3. Hétfő, 9:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az, hogy a bank milyen szamlat nyit es milyen kartyad ad hozza nagyreszt attol fugg, hogy azon a bizonyos munkaltatoi igazolason/munkaszerzodesen milyen havi fizetes szerepel.

Tovabba ha rendesen van jovedelmed es nem megy minuszba az elso idokben, akkor elobb utobb kapsz overdraft-ot (azaz elmehet a szamlad minuszba, ana automatikus hitelkeret), emelik a kartyarol naponta felveheto osszeget, illetve emelik a credit-kartya limitjet.

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kozmik
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Április 3. Hétfő, 12:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nemreg jottem en is udvozlom az oreg rokakat! Eppen munkat keresek es szallast is ha valaki tud segiteni koszi!
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Április 3. Hétfő, 12:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szallas ugyben keresd meg Encit, hatha tud segiteni.

Allas ugyben olvasd vegig a forumot a Munka Londonban cimszo alatt. Ott kapsz otleteket meg javaslatokat.
Vissza az elejére
Finsbury
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Április 4. Kedd, 15:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ntamas írta:
További fejlemények: voltam bent a Lloyds-nál ma, visszahívtak jövő hét csütörtökre. amit kérnek: útlevél + egy papirusz a munkáltatómtól, ami igazolja, hogy itt dolgozom náluk és tényleg az a lakcímem, amit én mondok. tehát úgy tűnik, a utility bill-t meg lehet úszni, csak személyesen kell velük beszélni.

Tamas, mi mult penteken ynitottunk a Lloyds-nal szamlat. Tenyleg csak 1 level kellett, amiben benne kell, hogy legyen a fizetesed, amit a munkahelyed igazol es az is, hogy mi volt az otthoni cimed - ha meg meg tudod tenni, kerd meg oket, hogy ezt irjak bele. Ha a munkahelyednek is Lloyds-nal van szamlaja akkor menj abba a fiokba, amelyikben ok vezetik - velunk annyira kedvesek voltak, hogy meg kaveval is megkinaltak, ez a Knightbridge-i fiokban tortent, 2 sarokra a Harrodstol!

Mi Classic szamlat nyitottunk, ennek a veztese ingyenes, interneten keresztul is lehet hasznalni, chippes Visa Electron debit kartyat adnak hozza (5 nap alatt van kesz, holnap erkezik) es bankfiokbol kulfoldre is lehet utalni rola. Good luck!
Vissza az elejére
ntamas
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Április 6. Csütörtök, 13:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Finsbury írta:
Tamas, mi mult penteken ynitottunk a Lloyds-nal szamlat. Tenyleg csak 1 level kellett, amiben benne kell, hogy legyen a fizetesed, amit a munkahelyed igazol es az is, hogy mi volt az otthoni cimed - ha meg meg tudod tenni, kerd meg oket, hogy ezt irjak bele. Ha a munkahelyednek is Lloyds-nal van szamlaja akkor menj abba a fiokba, amelyikben ok vezetik - velunk annyira kedvesek voltak, hogy meg kaveval is megkinaltak, ez a Knightbridge-i fiokban tortent, 2 sarokra a Harrodstol!

ma voltam benn a Nagy Interjún, tényleg működött a dolog, pedig a levelembe nem volt beleírva a fizetésem, azt önbevallás alapján elhitték. kávét ugyan nem kaptam, de nem is kértem Mosoly azon mondjuk meglepődtem, hogy gyakorlatilag csak vért nem kellett adnom, minden mást alaposan megkérdeztek (miért vagyok itt, mióta lakom a lakcímemen, hol laktam előtte, mennyi a lakbér stb).
mindenesetre tanulság: úgy tűnik, online tényleg nem lehet semmit elintézni Angliában sem, ami nemtriviális, előtte már három-négy bankot megkerestem emailben, hogy hogy a halálba igazoljam a lakcímem, ha csak bérlem a szobát, de nem kaptam normális választ. be kell menni és addig verni az asztalt, amíg be nem adják a derekukat Mosoly
Vissza az elejére
Andrew
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Április 13. Csütörtök, 18:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jo lenne vmi tablazat felet osszerakni bankszamla temaban. Vmi ilyesmire gondolok:

Bank - account type(s) - credit card(s) type - internet banking - annual fee - charges* - default charges** - APR - EAR - AER - folyt...

HSBC
Citiroup
Natwest
Loyds TSB
Halifax
FirstDirect

*charges - cash withdrawals, transaction handling fees, bill payments, purchasing of foreign currency

**default charges - late payment, over credit limit

Ha vkinek van ra par oraja es turelme osszegyujteni ezeket az infokat sokkal konnyebben tudnanak az ujjoncok (mint en) donteni, hogy melyik bankban nyisson szamlat.

Pl. nalam a Visa kartyas bankok a nyerok mert a fapadosra olcsobb a jegy mint Masterral. Evente 3-4x mennek haza.
Ne legyen szamlavezetesi dij, online banking (ez szerintem alap), banki atutalasi dij pl. kulfordi szamlara (minel kevesebb annal jobb).

A baj az, hogy keves idom van netezni, egyebkent osszeszednem en az infokat es kozzetennem szivesen.

Jelenleg minden papirom megvan a szamlanyitashoz, melyik bankot ajanlanatok szamomra?
Vissza az elejére
fuligjimmy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Április 13. Csütörtök, 19:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Andrew írta:
Jo lenne vmi tablazat felet osszerakni bankszamla temaban. Vmi ilyesmire gondolok:

Bank - account type(s) - credit card(s) type - internet banking - annual fee - charges* - default charges** - APR - EAR - AER - folyt...

HSBC
Citiroup
Natwest
Loyds TSB
Halifax
FirstDirect

*charges - cash withdrawals, transaction handling fees, bill payments, purchasing of foreign currency

**default charges - late payment, over credit limit

Ha vkinek van ra par oraja es turelme osszegyujteni ezeket az infokat sokkal konnyebben tudnanak az ujjoncok (mint en) donteni, hogy melyik bankban nyisson szamlat.

Pl. nalam a Visa kartyas bankok a nyerok mert a fapadosra olcsobb a jegy mint Masterral. Evente 3-4x mennek haza.
Ne legyen szamlavezetesi dij, online banking (ez szerintem alap), banki atutalasi dij pl. kulfordi szamlara (minel kevesebb annal jobb).

A baj az, hogy keves idom van netezni, egyebkent osszeszednem en az infokat es kozzetennem szivesen.

Jelenleg minden papirom megvan a szamlanyitashoz, melyik bankot ajanlanatok szamomra?

Itt böngészhetsz a bankok között: http://www.moneysupermarket.com/currentaccounts/CurrentAccountsResults.asp

Vagypedig itt válogathatsz különböző pénzügyekkel foglalkozó intézmények közül: http://www.moneysupermarket.com/moneydefault.asp
Judy
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 17. Szerda, 20:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Van egy olyan infóm, hogy számlát lehet nyitni úgy is, ha az itthoni bankodtól legutoljára elkuldott számlakivonatot beviszed /még itthon/ a bankodba, akkor ráírják "igazolásként" a kinti címedet. Ennek persze feltétele, hogy kint elore lefoglalt és kifizetett szállásod legyen. Ezt el kéne fogadniuk, mivel végul is a hazai bankod igazolja, hogy igenis fizetoképes vagy. Ehhez néha még kérhetik a landlord igazolását, a szállásod kifizetését igazoló számlakivonatot és hasonló nyalánkságokat. De megér egy próbát, persze csak ha most indulsz ki.

Kacsintó
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 18. Csütörtök, 6:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Andrew írta:
...

Hali!

Addig, hogy alapszamlak, lehet ilyen tablazatot csinalni.
De attol a ponttol kezdve, hogy hitelkartya, overdraft es hasonlo nyalanksagok nincs szabaly. Illetve van, attol fugg, hogy milyen a szamlatorteneted, mennyi penzt varhat a bank a szamladra (aka munkaszerzodesen levo osszeg), stb. Egy ido utan ugy kell oket lebeszelni arrol, hogy emeljek a credit/OD limitet...

Ha VISA kartyat szeretnel, akkor HSBC, nincs szamlavezetesi dij, van internet-banking, eleg jo ISA kamatok. De keszulj arra, hogy az elso idoben a credit limited nem lesz magasabb 500 fontnal (hacsak nincs nagyon jo fizetesed).

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Frenky
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 18. Csütörtök, 15:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kasa írta:
tehát összegezve: ha van angol jogsim és füllentek egy mhelyet nyithatok szlát. Ezt vigigvitte már vki?
Köszi

Tudsz nyitni igen !

De ezt bank válogatja , nem mind "puposkodik" !

Érdeklődj a lakóhelyed környékén élőktől !

Én is ezt tettem Mosoly

üdv
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Következő
3 / 9 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban