| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
fuligjimmy Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Február 26. Vasárnap, 11:30 Hozzászólás témája: Vezetés |
|
|
| Laller írta: | Üdv!
A közlekedésről jut eszembe. Magát az autó kezelését mennyire nehéz megszokni? Mármint, hogy a sebváltó, stb.. a másik oldalon van. Itthon már évek óta vezetek, és amióta tervben van, hogy kimegyek dolgozni azon jár az agyam D , hogy milyen lehet fordítva közlekedni. Jah, és azt sem tudom, hogy a pedálok (kuplung, fék, gáz) is fordítva vannak a kocsiban mint nálunk? |
Nem veszélyes, hamar megszokod, ha egyébként gyakorlott sofőr vagy. Londonban egyébként is lassú a forgalom, csak mész a többi után A pedálok különben ugyan úgy helyezkednek el, mint otthon.
Fülig Jimmy |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Február 27. Hétfő, 17:45 Hozzászólás témája: |
|
|
A közlekedésről jut eszembe. Magát az autó kezelését mennyire nehéz megszokni? Mármint, hogy a sebváltó, stb.. a másik oldalon van. Itthon már évek óta vezetek, és amióta tervben van, hogy kimegyek dolgozni azon jár az agyam D , hogy milyen lehet fordítva közlekedni. Jah, és azt sem tudom, hogy a pedálok (kuplung, fék, gáz) is fordítva vannak a kocsiban mint nálunk? |
Nem nehez megszokni, persze ez alkat kerdese is, kinek milyen gyorsan all at az agya. A pedalok es a sebessegvalto epp ugyanolyan sorrendben vannak mint otthon, csak epp a balkezeddel hasznalod a seb.valtot, es jobb oldalon ulsz. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Február 27. Hétfő, 17:48 Hozzászólás témája: |
|
|
| ntamas írta: | | Fruzsi írta: | | Bocs,hogy ide a kozlekedos panaszkodosba irok, de az angol emberekkel senkinek nem volt meg rossz tapasztalata?kulonben nem utott el a busz csak vicceltem.de szerintem az angolok butak |
nem mindenki, az én házinénim pl egész művelt. mondjuk nem véletlen, pszichoterapeuta és két diplomája van. de emlékszem rá, teljesen leesett neki az álla, amikor mondtam neki, hogy bizony, mi Magyarországon a középiskolában igenis olvastunk angol irodalmat, meg franciát, meg minden mást. valami komoly baj lehet az angliai oktatással, több helyről is hallottam már itt panaszkodni az idősebbeket.
de ha így folytatjuk, odahaza is lassan eljutunk egy hasonló szintre  |
Ez tenyleg igy van allitolag. A magan sulik jok itt, de azok fizetosek. Az allami iskolak gyengek. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Zsuzsika Újonc

Csatlakozott: Mar 11, 2006 Hozzászólások: 3 Tartózkodási hely: Tunbridge Wells
|
Elküldve: 2006. Március 12. Vasárnap, 18:20 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Meg uj vagyok itt, egeszen pontosan ket napja vagyok az orszaban (Tunbridge Wells), de tudatlansagrol nekem is vannak tapasztalataim. Az egyik, mikor a szallasadom megprobalta elmagyarazni mi az a bankautomata (a falbol jon ki a penz...) a masik, mikor megkerdeztek, hogz Magyarorszag meg mindig a monarchiahoz tartozik e vagy mar fuggetlen.... No comment.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ignac Mester

Csatlakozott: Jan 09, 2006 Hozzászólások: 169 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Március 28. Kedd, 21:58 Hozzászólás témája: |
|
|
| Zsuzsika írta: | Sziasztok!
Meg uj vagyok itt, egeszen pontosan ket napja vagyok az orszaban (Tunbridge Wells), de tudatlansagrol nekem is vannak tapasztalataim. Az egyik, mikor a szallasadom megprobalta elmagyarazni mi az a bankautomata (a falbol jon ki a penz...) a masik, mikor megkerdeztek, hogz Magyarorszag meg mindig a monarchiahoz tartozik e vagy mar fuggetlen.... No comment.  |
Asszem, ez nem téged/minket minősít... _________________
IGI  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Március 28. Kedd, 23:10 Hozzászólás témája: |
|
|
Ezt én meg tudom tetőzni.... Hajón dolgoztam Szingapúrban évekkel ezelőtt. Az egyik fülöp-szigeteki hölgyike megkérdezte, hogy honnan jöttünk. Mondtuk, Magyarországról. Mire ő: az hol van, Florida mellett?
Sikerült a barátnőmmel nem hülyére röhögnünk magunkat előtte, megvártuk, mig végzünk a műszakban...
Heni |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ntamas Haladó

Csatlakozott: Feb 06, 2006 Hozzászólások: 57 Tartózkodási hely: Southfields, London
|
Elküldve: 2006. Március 28. Kedd, 23:13 Hozzászólás témája: |
|
|
| HenriettaWH írta: | | Mire ő: az hol van, Florida mellett? |
volt osztalytarsam esete az USA-ban:
- Where are you from?
- From Hungary.
- Hmmm... is Hungary somewhere in Africa?
(jo, a sracnak tenyleg az atlagosnal barnabb volt a bore, de azert nem _ennyire_) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 937 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2006. Március 29. Szerda, 9:29 Hozzászólás témája: |
|
|
| ntamas írta: | | HenriettaWH írta: | | Mire ő: az hol van, Florida mellett? |
volt osztalytarsam esete az USA-ban:
- Where are you from?
- From Hungary.
- Hmmm... is Hungary somewhere in Africa?
(jo, a sracnak tenyleg az atlagosnal barnabb volt a bore, de azert nem _ennyire_) |
Miert csodalkoztok ezen? Lattatok ti mar angol foldrajzoktatast? Az kb 1/3 annyi anyagot tartalmaz, mint a magyar. Az amerikai meg az angol 1/3-at sem...
Egy par evvel ezelotti "Who wants to be a millionaire".
Kerdes: Melyik kontinensen van Nepal? (Ami, mint tudjuk a Brit birodalomhoz erosen kotodott es minden varosban van Nepali/Ghurka etterem) Valaszok: A. Europa, B: Azsia, C: Del-Amerika, D: Afrika (vagy ilyesmik). Pasi nem tudja, kerdezzuk meg a kozonseget.
11%: Europa. Chris, pedig ezdett musorvezeto, kiakad. Mint allat. Faszi kiesik, jon a kovetkezo, az is keri a kozonseg segitseget.
Chris: Do you really want to ask and trust this audience? 11% of them said Nepal is in Europe...
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2006. Március 29. Szerda, 9:45 Hozzászólás témája: |
|
|
| Mas. Menjetek be egy bankba es probaljatok meg egy nagyobb osszeget hazautalni. HSBC/NatWest szemelyzet mindig leellenorzi, hogy Magyarorszag nincs-e azon a listan, amelyen a penzmosasban elenjaro (es tiltott) orszagok szerepelnek... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ntamas Haladó

Csatlakozott: Feb 06, 2006 Hozzászólások: 57 Tartózkodási hely: Southfields, London
|
Elküldve: 2006. Március 29. Szerda, 10:24 Hozzászólás témája: |
|
|
| seci írta: |
Egy par evvel ezelotti "Who wants to be a millionaire".
|
hmm... kulfoldiek erre jelentkezhetnek? szerintem akkor mi gyorsan meggazdagodhatnank itt kint ebbol a jatekbol  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Frenky Mester

|
Elküldve: 2006. Március 29. Szerda, 13:38 Hozzászólás témája: |
|
|
Figyejj a sebváltóval semmi gond mert az középen van mint mindig !
Nem cinkellek...nyugi ...... én is keresgéltem mindehol a sebváltót a kocsiban mire "kiderült" hogy autó-mata !
Na jó van ez csak vicc volt a poén kedvéért !
Viszont ami igaz , hamar meglehet szokni a jobb oldalt ! ( bár ez rutintól is függ)
Kicsivel óvatosabban vezess elinte ...aztán hamar megszokod!
üdv neked |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Frenky Mester

|
Elküldve: 2006. Március 29. Szerda, 13:42 Hozzászólás témája: |
|
|
Ja és mégvalami !
Az autóban minden ugyanolyan...... a pedálok.... ugyanaz a leosztás...képzeld milyen lenne ha a megszokott erős bal lábaddal fékeznél....bele se gondolunk !
Viszont az index az forditva van ! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

|
Elküldve: 2006. Március 29. Szerda, 14:15 Hozzászólás témája: |
|
|
| Frenky írta: |
Viszont az index az forditva van ! |
Nincs forditva. Legalabbis a nem-japan autokban pont ugy van, mint otthon... Azaz az EU autokban az index a kormany bal oldalan van, a japan kocsikban meg a kormany jobboldalan.
Persze ha a csaladban van ilyen is, meg olyan is, akkor van index helyett ablaktorles rendesen
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Március 29. Szerda, 19:54 Hozzászólás témája: |
|
|
Ez érdekes... Nekem japán autóm van, Toyota, és az index a bal oldalon van, az ablaktörlő a jobbon. Az előző autóm is Toyota volt, csak régebbi, és azon is igy volt. Más autóhoz nem tudok hozzászólni.
Nekem forditva van a bajom, mikor Magyarországra megyek, mindig a bal kezemmel akarok a sebváltóhoz nyúlni, persze csak az ajtót találom helyette... És nagyon oda kell figyelnem, hogy ne az út bal oldalán menjek, és hogy a körforgalomban merre megyek és merre nézek először.
Hamar meg lehet szokni...
Az iskolák itt elég gyatrák, Magyarországon sokkal többet tanitanak. De úgy vettem észre, hogy ez nemcsak itt, hanem Nyugat-Európára is érvényes, Amerikára meg pláne. A magyar iskolák összehasonlithatatlanul jobbak.
Heni |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Március 29. Szerda, 20:17 Hozzászólás témája: |
|
|
Nekem egy Ford Probem van, de nekem is jobb oldalt index, bal oldalt ablaktörlő.Viszont van egy pozitiv dolog is itt a vezetésben nekem, csak nagy ritkán gyujtok rá, mert az Istennek sem esik a kezemre a hamveder  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|