| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
monya Újonc

|
Elküldve: 2006. Március 24. Péntek, 17:21 Hozzászólás témája: autóval angliába |
|
|
sziasztok!régóta olvasgatom a fórumot és nagyon hasznosnak talalom.autóval indulnék angliába és információhiányban szenvedek.tud vki segíteni?
A legpraktikusabb útvonal és a hozzá kapcsolodó költsegek érdekelnének(pályamatrica, mennyiért, hol) + kompdíj
gondolom vannak páran akik már megjárták párszor ezt az utat...
KÖSZI!!!
m |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
dia11 Haladó

|
Elküldve: 2006. Március 24. Péntek, 18:23 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
Legfontosabb tanács a hajójegyet vedd meg már jóval előbb,és ne ott a kikötőben.
Mi most megyünk haza a mostani árakat tudom neked mondani.
Kompban a legolcsóbb most a Norfolkline 76 font,a Seafrance már 90 font.
Norfolkline Dunkerque-ből indul Doverbe,a Seafrance Calaisból Doverbe.
Van még a Transeuropa ami Ramsgate-ből indul és Oostende köt ki,hát lehet ezt nem igy kell irni,de mindegyiknek megtudod nézni a honlapját.
Nekünk diesel autónk van annka a költségét tudom mondani,durván számolva kb.120-130l gázolaj.De majd megnézem neked a pontos km-t,és azzal már tudsz számolni.
Autópályadíj csak Ausztriában van,a német-belga ingyenes,és a Belga határtól Calais-ig sem kell fizetni.
Ha érdekel a jöv.héten leirom mi pontosan merre szoktunk menni részletesen,ez a legrövidebb és a leggyorsabb.Ausztria-Németország-Belgium-Calais.
A többit jöv.héten ha addig nem ad neked pontosabb választ. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
dia11 Haladó

|
Elküldve: 2006. Március 24. Péntek, 18:31 Hozzászólás témája: |
|
|
Bocs!
A gázolaj oda vissza szokott ennyi lenni,és a Transeuropa lehet hogy olcsóbb pár fonttal,és spórolsz 100km-t,de nem javaslom,mert 4 óra hajóút,mi még soha nem próbáltuk ki,mert xóra vezetés után szerintem elég "nehéz" kibirni plusz 4 órát ugy,hogy Doverből még tovább is kell menned.
Ha egyhuzamban jössz,és nem állsz meg aludni sehol,akkor kitartás,mert elég "gyilkos" futam.Mi este 10 körül szoktunk hajózni és másnap kb.késő délután vagy estére érünk haza.És mi ketten vezetünk. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
monya Újonc

|
Elküldve: 2006. Március 24. Péntek, 18:42 Hozzászólás témája: |
|
|
KÖSZI!a kompár meglepett, mert kb 55-60 fontra számítottam
minden plussz infonak nagyon örülök
m |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
monya Újonc

|
Elküldve: 2006. Március 24. Péntek, 18:48 Hozzászólás témája: |
|
|
jajj...ezt elfelejtettem:a kompár single vagy return? reménykedek  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
sealspietro Mester

Csatlakozott: Feb 15, 2006 Hozzászólások: 131 Tartózkodási hely: GB London - South Norwood
|
Elküldve: 2006. Március 24. Péntek, 22:22 Hozzászólás témája: |
|
|
| monya írta: | KÖSZI!a kompár meglepett, mert kb 55-60 fontra számítottam
minden plussz infonak nagyon örülök
m |
Hahóó!
Az attól függ, hogy milyen autó! A Norfolkline dunkerkue - dover 44 Pounds síma személyautóra. E hónap 15-én én annyit fizettem. Viszont érdemes interneten keresztül megvásárolni , mert az csak 19 Pounds. Ez értendő az éjszakai járatokra , a nappali valóban drágább.
Üdv: Péter |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
dia11 Haladó

|
Elküldve: 2006. Március 25. Szombat, 0:12 Hozzászólás témája: |
|
|
Amit én irtam az return ,de számold bele,hogy ebben van egy húsvét hétfői visszajövetel,ezért magasabb az ár.
De azért azt sem kell elfelejteni,hogy a ferry-nél is májustól emelkednek felfelé az árak,ezért foglalj minél előbb. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sosy Újonc

|
Elküldve: 2006. Március 28. Kedd, 21:46 Hozzászólás témája: |
|
|
Hali!
Én május közepén tervezek kimenni Londonba motorral. Ha valakit érdekel, mint utas szóljon.
Üdv! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ignac Mester

Csatlakozott: Jan 09, 2006 Hozzászólások: 169 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Március 28. Kedd, 21:59 Hozzászólás témája: |
|
|
| Sosy írta: | Hali!
Én május közepén tervezek kimenni Londonba motorral. Ha valakit érdekel, mint utas szóljon.
Üdv! |
Te aztán bevállalós csávó vagy... _________________
IGI  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sosy Újonc

|
Elküldve: 2006. Március 28. Kedd, 22:51 Hozzászólás témája: |
|
|
| ignac írta: | | Sosy írta: | Hali!
Üdv! |
Te aztán bevállalós csávó vagy... |
Miért? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ignac Mester

|
Elküldve: 2006. Március 28. Kedd, 23:02 Hozzászólás témája: |
|
|
| Sosy írta: | | ignac írta: | | Sosy írta: | Hali!
Üdv! |
Te aztán bevállalós csávó vagy... |
Miért? |
Motor miatt, gondolom kitaláltad... _________________
IGI  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Március 28. Kedd, 23:03 Hozzászólás témája: |
|
|
| És a csomagokat hová teszed, a fejedre? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
sealspietro Mester

Csatlakozott: Feb 15, 2006 Hozzászólások: 131 Tartózkodási hely: GB London - South Norwood
|
Elküldve: 2006. Március 28. Kedd, 23:42 Hozzászólás témája: |
|
|
| dia11 írta: | Szia!
Ha érdekel a jöv.héten leirom mi pontosan merre szoktunk menni részletesen,ez a legrövidebb és a leggyorsabb.Ausztria-Németország-Belgium-Calais.
Hali!
Hátha hozzásegíthetek a pontosításhoz.
Budapest - hegyeshalom ( autopályadíj 1200 Huf) , hegyeshalomtól salzburgig ( osztrák autópályadíj 7.5 euró , a határátkelő utánn az első shell kuton már kapható ) . Salzburg előtt van egy elágazás , vigyázat , sem salzburg , hanem passau felé menni. Itt lépsz be németországba. már a 3-as autópályán vagy , és innen csak egyenesen majdnem köln -ig , regensburg , Nümberg melett el. Erre az útra készülj fel vizzel , élelemmel , mert számomra érthetetlen okokból csak kb. 100 km-enként van benzitkút , az ugyancsak ritka parkolókba...hát oda inkább ne. se wc ,se világítás. Köln előtt kell nagyon figyelni az Aachen -i leágazóra , ott kell kimenni belgium felé. Aachen előtt megint csak vigyázni , mert ha bemész , az kerülö. Alulról kell megkerülni a várost , tehát Aachen előtt az autópályán figyelni a Liege felé vezető leágazást. Ez a rővidebb út , nem Brüsszel felé , hanem végig a francia határ melett. Ez is autópálya , gyönyörű , végig ki van világítva , én hajnal 2-kor jöttem ott , háát..egy élmény volt:-) Tehát Liege -től a következő táblákat kell figyelni: Namur , Mons , és Lille , de ez már franciaország. Lille -től egyértelmüen táblázza , de egy majdnem egyenes 70km-eres út vezet Dunkerkue -ba. Ott le kell menni olyan közel a tengerhez , ahogy csak tudsz , és megkeresni a Calais felé vezető utat. Ott ki lesz táblázva valamelyik körforgalomban vagy az , hogy lon plage , vagy west port. Ott van a norforkline irodája , engem szép nagy hajóval hoztak át a szigetre.
Az utvonalat ,amit itt leírtam , itt tudod megnézni , csak be kell irni az indulás - érkezés címet
http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/tpl/hme/MaHomePage.htm
A norfolkline honlapja meg itt van:
http://travel.norfolkline.com/step1.asp
Ha tudsz bankszámlával fizetni a neten , az megéri , mert kb fele , mint ha ott az irodában veszed meg a jegyet.
Nekem 59 000 Huf re jött ki ,úgy hogy Londonba beérve maradt még fél tank benzinem ( -6000 ). És ha a neten vettem volna meg a hajójegyet , akkor sporolok 25 Poundot ( -9250 ).
Ez végig autópálya , ha gyors kocsid van azért jó , ha van benne tempomat , akkor meg azért ( nekem nincs , elzsibbadt a jobb lábam:-)
Üdv: Péter |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ignac Mester

|
Elküldve: 2006. Március 29. Szerda, 7:16 Hozzászólás témája: |
|
|
| sealspietro írta: | | dia11 írta: | Szia!
Hali!
Hátha hozzásegíthetek a pontosításhoz.
Budapest - hegyeshalom ( autopályadíj 1200 Huf) , hegyeshalomtól salzburgig ( osztrák autópályadíj 7.5 euró , a határátkelő utánn az első shell kuton már kapható ) . |
A határátkelő előtt is kapható forintért, pl a tatai Shell kúton, az M1 mellet. _________________
IGI  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Március 29. Szerda, 19:50 Hozzászólás témája: |
|
|
| Angliában nincs autópályadij. Benne van a benzin árában... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|