| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
sealspietro Mester

Csatlakozott: Feb 15, 2006 Hozzászólások: 131 Tartózkodási hely: GB London - South Norwood
|
Elküldve: 2006. Március 22. Szerda, 20:08 Hozzászólás témája: |
|
|
| Megalodon írta: | | sealspietro írta: | | Megalodon írta: | Hija Mindenkinek!
Ha valakinek van ervenyes jogositvanya az miert cserel ki ???Ma mar mindenki tudja hogy az EU orszagai koze tartozunk es a HU jogsit elfogadjak itt.Az pl az afrikai orszagoket pedig nem!A munkahelyemen az autora nekem kulon csinaltak biztositast az en jogsimra es ha nem lenne jo az angol biztosito biztosan nem ment volna bele!! Hogy nagyon hosszu idore adjak az okes de ezenfelul nem tudom miert eri meg.En most voltam otthon es meghosszabbitottam a magyart es szep unio-kompatibilis jogsit adtak mar.Ettol fuggtelenul persze csinalja mindenki azt amit jonak lat! |
Hali!
Ok, értelek. Viszont ha nem igazolja le valaki , hogy évek óta ismer, illetve a lakóhelyedről nem tudsz számlát vinni , akkor hogyan nyitsz pl. bankszámlát british jogsi nélkül? Ha tudsz valami okosat , szivesen halgatom.
Üdv: Péter |
Tehat Te most azt irod,ha nincs jogsi nincs bankszamla???Akkor mi van akik egyaltalan nem rendelkeznek meg jogsival:?vizsgazz le, lessz bankszamlad! ??Amugy az utlevel nekem bejott!Meg az USA-ban is elfogadtak de most nem ott vagyunk persze!
Udv Megalodon |
Hali!
Nem , én azt írom , hogy azt tudom ,hogy a jogsicserével egyenes az út a bankszámlanyitáshoz. Azt nem tudom , milyen út van még hozzá , azért kérdeztelek.
Üdv: Péter |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Megalodon Újonc

Csatlakozott: Mar 18, 2006 Hozzászólások: 6 Tartózkodási hely: Southampton
|
Elküldve: 2006. Március 25. Szombat, 14:58 Hozzászólás témája: |
|
|
Az utlevel az sok helyen bejon itt is azzal nyitottam,nyitotta a ceg nekem!
Szerintem lassan mar az uj sz.igazolvannyal is lehet majd !
"En meg nem probaltam" |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Frenky Mester

|
Elküldve: 2006. Március 25. Szombat, 20:36 Hozzászólás témája: |
|
|
| padam írta: | Gondolom, ha itthon van pontja az embernek azt nem viszik át az angol jogsira ugye? Nekem szerencsére nincs, csak kérdezem.
És mennyire gáz kint vezetni, ha itthon már vezettem vagy 200 000km-t? |
Mennyire gáz ?
Hát ez attól függ mennyire nyomod a vasnak
Na jó van oké komolyra .
Eggyáltalán nem gáz ... hamar belelehet szokni az anyósülésbe csak arra figyelj hogy ne az ablaktörlőd kapcsold az irányjelző helyett
Mert első időkben én is a hamuzóban kerestem a sebváltót ......aztán az a vicc hogy azt akárhonnan nézed középen van
üdv |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bb75 Újonc

|
Elküldve: 2006. Március 27. Hétfő, 16:56 Hozzászólás témája: hi |
|
|
Helló!
Nekem még régi típusú magyar jogsim van.
Mit csináljak?
Váltsam ki a magyar újtípusú (plasztik) jogsit?
Vagy elég csak a nemzetközi jogsit kiváltanom?
Melyik a célszerűbb?
Köszi!
BB |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Március 27. Hétfő, 17:52 Hozzászólás témája: |
|
|
Az új, plasztik jogsira nincs szukséged.Ha gyorsan akarsz bankszámlát nyitni akkor a nemzetközi jogsival se foglalkozz, hozd a régi magyart és itt 38 fontért cseréltesd ki angol jogsira.
Azzal egyenes az utad a bankszámlához is és a jogsi kérdésed is megoldódott. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Pumukli Haladó

|
Elküldve: 2006. Március 27. Hétfő, 20:21 Hozzászólás témája: Re: hi |
|
|
| bb75 írta: |
Nekem még régi típusú magyar jogsim van.
Mit csináljak?
|
Pont ezt kérdeztem meg két hete a DVLA-tól. Nekem is régi jogsim van...
Ezt válaszolta az ügyintéző hölgy:
"I have contacted the department who processes exchange applications.
It is our understanding that all Hungarian driving licences can be exchanged, even paper licences."
Szóval ez a hivatalos álláspont.
(Nem mintha nem bíznánk Enci (ezzel megegyező) infójában!)  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
atka Újonc

Csatlakozott: Feb 10, 2006 Hozzászólások: 16 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Április 11. Kedd, 18:28 Hozzászólás témája: Igenyelhetek e tanuloi jogositvanyt Angliaban? |
|
|
" Ha valaki rendelkezik magyar jogosítvánnyal akkor a becserélhető oly módon, ha Ł38.- illetek bélyegnek megfelelő postal order -t vásárolunk a postán és a szinten, postán ingyen beszerezhető adatlap kitöltjük és elküldjük a megfelelő helyre. Ha valakinek nincs magyar jogosítványa, akkor megigényelheti a tanuló jogosítványt, aminek elintézési útja ugyanaz, mint a becserélésnél csak az adatlap kitöltésénél kell mást bejelölni. Ezzel a tanuló jogosítvánnyal igazolhatjuk magunkat is, illetve autó vezetésére is felhatalmaz minket (vizsga nélkül) abban az esetben, ha olyan ember ül mellettünk, akinek mar minimum 3 éve van angol jogosítványa. "
En arra volnek kivancsi hogy mit is jelent pontosan ez a tanuloi jogositvany, es kik tudjak igenyelni.
Mo.-n a jogsi megszerzesehez 4 vizsgan kell megfelelni: elmeleti, egeszsegugyi, rutin, es forgalmi vizsga. Nekem a forgalmin kivul az osszes tobbi vizsga megvan. Igenyelhetek e tanuloi jogositvanyt Angliaban? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Április 11. Kedd, 18:53 Hozzászólás témája: |
|
|
Bárki igényelhet tanuló jogsit, azt hiszem 17 éves kortól.
Ez csak arra jogosít fel, hogy olyan ember mellett vezess akinek legalább két éve van jogsija és angol jogosítvánnyal rendelkezik.
A kocsin rajta kell lennie a nagy piros L betűnek.
Nem kell orvosi és egyéb vizsgálat. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Április 11. Kedd, 18:55 Hozzászólás témája: |
|
|
A tanuló jogositvány (Provisional licence) szükséges ahhoz, hogy bármilyen autót vezess, tanuláshoz is. Itt nemcsak autósiskoláknál lehet vezetni, hanem bárki tanithat, akinek van rendes jogsija. A tanulójogsival vezethetsz is, ha valaki olyan ül melletted, akinek van rendes. Vizsgázni is lehet bármilyen autóban, csak a vizsgabiztosnak be kell tenni egy külön tükröt.
Itt a vizsgának két része van: elméleti és gyakorlati. Amikor én csináltam a vizsgákat, lehetett vezetni az elmélet vizsga letétele előtt, de gyakorlatból csak akkor lehetett vizsgázni, ha már az elméletid megvolt. Műszaki vizsga nincs és elsősegély sem. Amikor mondtam itt, hogy nekünk mi mindent kell megcsinálni egy jogsihoz, nem akarták elhinni. Én három éve vizsgáztam, a csatlakozás előtt, igy a magyar jogsimat nem cserélték be, le kellett újra vizsgáznom. És ráadásul az újba nem számitották be, hogy MO-n mióta van jogsim, igy új vezetőnek számitottam, ami magasabb biztositási dijjal jár, valamint ha az első két évben összeszedsz egy meghatározott számú büntetőpontot (elfelejtettem, hogy mennyi, ha jól emlékszem, 6), akkor előlről kell vizsgáznod.
E tanulójogsi megszerzése ugyanúgy működik, mint a rendesnek. Az árra nem emlékszem.
Heni |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
snyi Újonc

|
Elküldve: 2006. Április 13. Csütörtök, 1:51 Hozzászólás témája: |
|
|
hali
majd enci azt is ird meg,hogy meg is jött az ajogsi vagy elutasitották...?
mert nemtudjuk hogy mit irt be a srác,hogy mikor jött angliába..?
fontos mert én tegnap voltam a dvla-banés belekötöttek,hogy kevés a 2 hét ezért kell lakcim igazolás.....
sanyi.
neked enci nem mennek át az én üzeneteim,soha nem kapok rá választ  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Enci Adminisztrátor

|
Elküldve: 2006. Április 13. Csütörtök, 7:29 Hozzászólás témája: |
|
|
Snyi!
Valószínűleg nem adsz meg témát és azért.Egy üzit sem kaptam Tőled. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 937 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2006. Április 13. Csütörtök, 15:55 Hozzászólás témája: |
|
|
| HenriettaWH írta: | A tanuló jogositvány (Provisional licence) szükséges ahhoz, hogy bármilyen autót vezess, tanuláshoz is. Itt nemcsak autósiskoláknál lehet vezetni, hanem bárki tanithat, akinek van rendes jogsija. A tanulójogsival vezethetsz is, ha valaki olyan ül melletted, akinek van rendes. Vizsgázni is lehet bármilyen autóban, csak a vizsgabiztosnak be kell tenni egy külön tükröt.
|
Azert egy dolgot ehhez hozzatennek: csak akkor vezetheti a tanulo az autot, ha az auto biztositasara ra van teve a tanulo! (Persze e nelkul is vezetheti, csak az illegalis, merthogy biztositas nelkul vezetni illegalis...)
A lanyom egy par hete vizsgazott, vettunk oktatotol N orat, aztan ratettuk a kis Metronk biztositasara (havi 60 GBP) es jartuk a videket (plusz tukor £4, plusz magneses L-plate-ek ujabb £1)
Es megalltunk egy korforgalomnal, a mogottunk levo meg nem. Illetve megallt, csak bennunk... Nagyon-nagyon jo, hogy rajta volt a biztositason.
Aztan meg ment egy par orat az oktatoval es elsore levizsgazott.
Vigyazat: Ugyan lehet sajat autoval vizsgazni DE nem ajanlom senkinek sem... Utaznak arra, hogy megbuktassak az igy vizsgazokat. Nem veletlen, hogy amikor jelentkezel a gyakorlati vizsgara, akkor meg kell adni az oktato ADI-szamat. Itt ez jatsza az "anyosules elott muszerfalra diszkreten elhelyezett boritek szerepet".
KRESZbol nagyon jo interaktiv oktato anyagok vannak, a teszt pontosan azokat a kerdeseket tartalmazza, mint a CD/DVD-k. Ugyhogy ha mondjuk 20-bol 20-szor atmegy a gyakorlo-programmal, akkor az igazin sem buksz meg.
Ha kell, akkor itt egy regebbi CD a KRESZ szabalyokkal: http://stargate.inf.elte.hu/~seci/AA/AA.zip
Vigyazz, mert egy ideje mar van Awareness test, ami egyfajta kozlekedesi szituacio-elemzes. Ulsz a kepernyo elott, mintha vezetnel es pereg a film. Ha valamilyen "erdekes" helyzet van, peldaul jon egy auto balrol a filmen arra az utra, ahol haladsz, akkor klikkelni kell az egerrel.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 937 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2006. Április 13. Csütörtök, 16:03 Hozzászólás témája: Re: Igenyelhetek e tanuloi jogositvanyt Angliaban? |
|
|
| atka írta: | En arra volnek kivancsi hogy mit is jelent pontosan ez a tanuloi jogositvany, es kik tudjak igenyelni.
Mo.-n a jogsi megszerzesehez 4 vizsgan kell megfelelni: elmeleti, egeszsegugyi, rutin, es forgalmi vizsga. Nekem a forgalmin kivul az osszes tobbi vizsga megvan. Igenyelhetek e tanuloi jogositvanyt Angliaban? |
Az igenyleshez "semmi" sem kell - leszamitva, hogy igazolni kell, hogy te vagy te es a lakcimedet, mert a jogsi itt ID kartya, es rajta van a lakcimed is.
Ha a lakcimed megvaltozik, akkor INGYEN cserelik... Bekuldod es egy het mulva jon az uj.
Az otthoni vizsgaidat nem fogadjak itt el - a KRESZt talan, de szerintem tobb utanajaras, mint ujbol levizsgazni.
Es meg valami: vezethetsz ugy, hogy nincs nalad a jogisitvany. Ha valamiert be kellene mutatni - mondjuk a rendor igazoltat - akkor van 5 napod, hogy megtedd.
Egeszsegugyi vizsga nincs, van az igenylolapon egy kerdoiv, amit kitoltesz, azaz deklaralod, hogy nincs olyan egeszsegugyi problemad, ami korlatoz a vezetesben. Ha van, akkor az kulon procedura.
Illetve van "latasvizsgalat": a gyakorlati vizsga ugy kezdodik, hogy a vizsgabiztos kivisz a parkoloba, ramutat egy kb 20 meterre allo autora es megker arra, hogy olvasd el a rendszamat. Ha ez megy, akkor jo a latasod
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
HenriettaWH V.I.P.

Csatlakozott: Mar 13, 2006 Hozzászólások: 612 Tartózkodási hely: Welwyn Garden City
|
Elküldve: 2006. Április 13. Csütörtök, 20:38 Hozzászólás témája: |
|
|
Igen, és itt az autó papirjait sem kell magadnál tartani. Sőt kifejezetten arra intenek a rendőrök, hogy ne hagyj papirokat az autóban.
A magánautóban való vizsgázást én sem javasolnám. A vizsgáról még annyit, hogy itt nem ül melletted az oktatód, hanem a vizsgáztató, az oktató pedig akkor ülhet az autóban hátul, ha a vizsgáztató megengedi. És, ami a legfontosabb: ha megbuktál, nem állitanak félre, hanem levezettetik veled a teljes 45 perc körüli időt. Mikor ezt mondtam az oktatómnak, azzal válaszolt, hogy ha leállitanak, akkor hogy tudják megitélni, hogy hogy tudsz vezetni? Ha megbuktál, ki az ördögöt érdekel??? Az eredményen nem változtat, akármilyen szépen vezetsz a hiba után... Én az első vizsgámon az első 10 percben megbuktam, merthogy egy buszt szépen követtem a buszsávba, mert nem vettem észre, hogy ott van, mármint a sáv, de a vizsgabiztos végigvezettette velem az időt. Olyan mérges voltam, mi a fenének kinozott...
A jogsi egyébként érvényes kb. 70 éves korodig, nem kell megújitani az egészségügyit, de az elvárják, hogy ha valami bajod van (mármint betegséged), főleg, ha szemüveg kell vezetéshez, bejelentsd a DVLA-nek.
Rutin vizsga sincs külön, ez benne van a gyakorlati vizsgában, egy csendes utcában kell manővereket csinálni, kettőt vagy hármat, már nem emlékszem.
Heni |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Artin V.I.P.

Csatlakozott: Feb 11, 2006 Hozzászólások: 731 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2006. Április 13. Csütörtök, 22:15 Hozzászólás témája: |
|
|
| seci írta: |
Azert egy dolgot ehhez hozzatennek: csak akkor vezetheti a tanulo az autot, ha az auto biztositasara ra van teve a tanulo! (Persze e nelkul is vezetheti, csak az illegalis, merthogy biztositas nelkul vezetni illegalis...) |
Akkor en is hozzatennek valamit. Tudomasom szerint akkor is kell biztositast kotni a soforre, ha nem tanulo. En kolcson kaptam az ismerosomtol az autot par napra, es arra a par napra engem is biztositott az o biztositojanal. Pedig en nem vagyok mar tanulo, es egyedul vezettem az autot. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|