Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Egy -két kérdés szakértőknek
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Enci
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Március 23. Csütörtök, 9:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

jah...hogy éves Mosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
padam
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Március 23. Csütörtök, 10:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igaz!!
Bocsi.

A fenti táblázat az éves fizetéseket ábrázolja!!!!
Vissza az elejére
SomaAndi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Március 24. Péntek, 19:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok

Lenne egy surgos kerdesem. Hallottatok mar a Limited Companyrol?
Erdemes belelepni? Mi a veszely? Van egyalatalan?

Koszi
Andi
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Március 25. Szombat, 18:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ádám

Elfelejtetted, hogy az első 4,895 adómentes, a százalékok a fölött lépnek életbe, ugyanez vonatkozik az NI-ra is.

SomaAndi

Mit szeretnél tudni a Limited Company-ról, mármint hogy belépni? Az LTD magyar megfelelője a KFT és tulajdonképpen ugyanúgy működik. Dolgozni akarsz egynél, vagy alapitani?

Heni
Vissza az elejére
padam
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Március 25. Szombat, 22:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Helló!

Personal allowance:

4895Ł ... 2005-06-ban
5035Ł ... 2006-07-ben

De azt nem tudom, hogy ez micsoda. Ez az adómentes jövedelem?
Az évek ezért vannak fedésben, mert a pü. év április 5-én fordul?

Üdv Ádám
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Március 26. Vasárnap, 12:58    Hozzászólás témája: Adó kérdések Hozzászólás az előzmény idézésével

Azt hittem, tudod, mit jelent...

Nos, a válasz a következő:

Ha évente csak 4895 a jövedelmed, akkor nem fizetsz adót - ez a Personal allowance. E fölött érvényesek a százalékok. Az NI-ra ugyanez vonatkozik, csak a Personal Allowance fölött kell fizetni.

Az alap évente változik, vagyishogy feljebb megy az infláció miatt. Az adóév kezdődik április 5-én, a pénzügyi év április 1-én.

Egyébként könyvelést tanulok, vagyishogy chartered accountant leszek, ha végzek (ne kérdezd a magyar megfelelőjét, gőzöm nincs, itt kezdtem tanulni), úgyhogy adókérdések jöhetnek. Könyvelési kérdésekhez is tudok hozzászólni, de cégalapitásban nem vagyok expert.

Heni
Vissza az elejére
Pumukli
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Március 27. Hétfő, 6:56    Hozzászólás témája: Re: Adó kérdések Hozzászólás az előzmény idézésével

HenriettaWH írta:

Ha évente csak 4895 a jövedelmed, akkor nem fizetsz adót - ez a Personal allowance. E fölött érvényesek a százalékok. Az NI-ra ugyanez vonatkozik, csak a Personal Allowance fölött kell fizetni.

Heni

Szia!

Így viszont már én nem értek valamit! Mosoly
Pár napja padam bemásolta az adósávokat, ott volt köztük egy 10%-os is, 2090 GBP-től. Akkor most ez hogy jön a 4895 GBP-s adómentességhez?
Mert mi van, ha 4000 Fontot keresek (azon kívül, hogy éhen halok) Mosoly ???
Ez most adómentes vagy 10%-kal adózik a 2090-4000 Font közötti rész?
Vissza az elejére
padam
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Március 27. Hétfő, 8:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A fentiek alapján az egész adósáv eltolódik 4895Ł-tal!

Üdv Ádám
Vissza az elejére
SomaAndi
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Március 27. Hétfő, 9:36    Hozzászólás témája: LTD Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Heni,

Koszi a valaszt.
Azt mondta egy fejvadasz hogy szerinte lepjek be es akkor kevesebb adot kell fizetnem. De akkor maganvallakozo leszek?
Azt montda 25% utan fizetek adot, a tobbi utan dividendet.
De ez normalis itt?
Lehet belole valami hatranyom?
Ja es allitolag nem akarnak utanam fizetni nyugdijat.

Megeri?

Koszi
Andi
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Március 27. Hétfő, 12:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

padam írta:
A fentiek alapján az egész adósáv eltolódik 4895Ł-tal!

Üdv Ádám

Pontosan.

Ez azt jelenti, hogy ha az eves fizetesed nem haladja meg a £4895 (£5035 aprilistol), akkor nem fizetsz adot.

Az adozas tehat a kovetkezo (eves osszegek ertendok)

£4895 0%
£4895 - £6985 10%
£6985 - £39385 22%
£39385 felett 40%

Igy vilagosabb?

Heni
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Március 27. Hétfő, 12:36    Hozzászólás témája: Re: LTD Hozzászólás az előzmény idézésével

SomaAndi írta:
Szia Heni,

Koszi a valaszt.
Azt mondta egy fejvadasz hogy szerinte lepjek be es akkor kevesebb adot kell fizetnem. De akkor maganvallakozo leszek?
Azt montda 25% utan fizetek adot, a tobbi utan dividendet.
De ez normalis itt?
Lehet belole valami hatranyom?
Ja es allitolag nem akarnak utanam fizetni nyugdijat.

Megeri?

Koszi
Andi

Szia Andi

Mibe akarnak teged itt belerangatni? Mert az mar vilagos, hogy nem munkaviszonyrol van szo.

A ceges adozas eleg bonyolult dolog, meg kell nezni a konyvemben, hogy a 25% mire vonatkozik. Biztos, hogy nem maganvallalkozora, mert az adozas ugyanugy mukodik, mint a maganszemelye.

Divident akkor jar, ha reszvenyt veszel egy cegbe. A jovedelem ebbol szarmazoan nem garantalt, a ceg profitjatol fugg, hogy mennyit fizetnek es milyen gyakran. Riskis a dolog. Mielott reszvenyt veszel, ajanlatos megnezni a ceg elozo evi penzugyi infojat, annual accounts-nak hivjak, ezt minden cegnek le kell adnia a Company's Registrar-hoz.

Ez a fejvadasz kicsoda, itteni? Tovabbra sem ertem, hogy pontosan mit ert a belepes alatt.

Konkret valaszt csak konkret kerdesre tudok adni. Ha akarod, megirhatod priviben. Amit eddig irtal, nem tul vilagos, kerdezd meg pontosan a reszleteket. Legy ovatos.

Heni
Vissza az elejére
kisvakond
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Április 16. Vasárnap, 21:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Most lehet, hogy egy baromi hülye kérdést fogtok olvasni, de ezidáig nem bírtam kideríteni, hogy éjszaka meddig vannak nyitva a repülőtéri várók, ill. reggel mikor nyitnak? Ill. bezárnak egyáltalán? Mert ugye ha pl. 6kor indul a repcsi, és én időben megérkezem már négy előtt hajnalban, be tudok-e egyáltalán menni??
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Április 16. Vasárnap, 21:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintem nyitva vannak éjjel-nappal. Bejelentkezés általában a gép indulása előtt 2 órával szokott lenni. A Ferihegyit nem tudom, de a Heathrow biztos, hogy mindig nyitva van.

Telefonon nem kaptál felvilágositást?
Vissza az elejére
kisvakond
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Április 16. Vasárnap, 22:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Még nem telefonáltam, csak a webet nézegettem. Annyira még nem aktuális a dolog, csak úgy SZM-be 5lött... Köszi a választ!
Vissza az elejére
Artin
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Április 16. Vasárnap, 22:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kisvakond írta:
Most lehet, hogy egy baromi hülye kérdést fogtok olvasni, de ezidáig nem bírtam kideríteni, hogy éjszaka meddig vannak nyitva a repülőtéri várók, ill. reggel mikor nyitnak? Ill. bezárnak egyáltalán? Mert ugye ha pl. 6kor indul a repcsi, és én időben megérkezem már négy előtt hajnalban, be tudok-e egyáltalán menni??

Nem tudsz bemenni. Kint kell tanyaznod az utcan. Nagyon boldog Nagyon boldog Persze, hogy betudsz menni. Az osszes repter nyitva van ejjel-nappal. A Heathrow kulonosen, mert ott 24 oraban jonnek mennek a gepek. Nem csak este reggel es napkozben, hanem ejjel is, kora hajnalban. Szoval nem kell aggodnod.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
7 / 7 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban