Londoni Magyarok
Keresés     
Tower Bridge
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - infórmációt szeretnék
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

infórmációt szeretnék
Ugrás oldalra 1, 2  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Trepper
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Március 26. Vasárnap, 12:07    Hozzászólás témája: infórmációt szeretnék Hozzászólás az előzmény idézésével

Szeretnék önöktől információt kérni. A nyár folyamán szeretnék
> Angliába menni dolgozni. Egy pékipari terméket /élelmiszert/ szeretnék
> készíteni és árulni.
> A magyarországi követségen már érdeklődtem, és azt mondták, hogy
> ennek akadálya nincsen Angliában, de kell hozzá vállalkozói engedély
> amit csak Londonban lehet kérvényezni.
>
> Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen engedély/engedélyek
> szükségesek ha pékárút szeretnék készíteni és árulni pl egy piacon.
> Szeretnék még önöktöl arról is információt kérni, hogy milyen
> feltételekkel lehet magyar állampolgárnak ilyen jellegű kisvállalkozása
> Angliában, mekkora összegbe kerül egy vállakozói engedély, és hol
> lehet kérvényezni ezt.
> Segítségüket előre is köszönöm.
>
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fuligjimmy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Március 26. Vasárnap, 12:29    Hozzászólás témája: Re: infórmációt szeretnék Hozzászólás az előzmény idézésével

Trepper írta:
Szeretnék önöktől információt kérni. A nyár folyamán szeretnék
> Angliába menni dolgozni. Egy pékipari terméket /élelmiszert/ szeretnék
> készíteni és árulni.
> A magyarországi követségen már érdeklődtem, és azt mondták, hogy
> ennek akadálya nincsen Angliában, de kell hozzá vállalkozói engedély
> amit csak Londonban lehet kérvényezni.
>
> Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen engedély/engedélyek
> szükségesek ha pékárút szeretnék készíteni és árulni pl egy piacon.
> Szeretnék még önöktöl arról is információt kérni, hogy milyen
> feltételekkel lehet magyar állampolgárnak ilyen jellegű kisvállalkozása
> Angliában, mekkora összegbe kerül egy vállakozói engedély, és hol
> lehet kérvényezni ezt.
> Segítségüket előre is köszönöm.
>

Heló
A magánvállalkozói engedély kiváltása nem kerül pénzbe, a lényege az, hogy a vállalkozás indításától számított egy hónapon belül el legyen intézve. Piacokon lehet pékárut árusítani, de sajnos nemtudom kell-e hozzá külön engedély. az viszont tuti, hogy a gyártás helyének kell, hogy legyen egészségügyi engedélye, és a gyártóknak is kell, hogy legyen egészségügyi igazolványa, amit itt az országban kell megszerezni. Nem nagy dolog, de azért kell hozzá némi nyelvtudás.
Üdv
fuligjimmy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Március 26. Vasárnap, 12:41    Hozzászólás témája: Re: infórmációt szeretnék Hozzászólás az előzmény idézésével

Heló
A magánvállalkozói engedély kiváltása nem kerül pénzbe, a lényege az, hogy a vállalkozás indításától számított egy hónapon belül el legyen intézve. Piacokon lehet pékárut árusítani, de sajnos nemtudom kell-e hozzá külön engedély. az viszont tuti, hogy a gyártás helyének kell, hogy legyen egészségügyi engedélye, és a gyártóknak is kell, hogy legyen egészségügyi igazolványa, amit itt az országban kell megszerezni. Nem nagy dolog, de azért kell hozzá némi nyelvtudás.
Üdv[/quote]

...még annyit, hogy tévedtem, nem egy hónapon belü, hanem három hónapon belül kell regisztrálni, de azért jobb hamarabb, mint később, hogy elkerüld a büntit.
Ahol regisztrálni lehet: Telefonon :0845 915 4515
fuligjimmy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Március 27. Hétfő, 6:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Helo Tamás
A személyi egészségügyi vizsga egy napos, és 35 fontba kerül, további info: http://www.llandrillo.ac.uk/elwycentre/FoundationHealthSafetyCertificate.htm
A helység engedélyét csak akkor kaphatod meg, ha már megvan a hely, de általában eleve van engedélye az olyan helyeknek amit erre a célra bérelsz.
szimonetta
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Április 28. Péntek, 21:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok a szépségoiparon belüli vállakozás elinditásával kapvsolatban szeretnék érdeklődni...
Mi a meneteÍ???

ha válaszolnátok.. nagyon köszi.. heni
Vissza az elejére
d1981ori
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 1. Hétfő, 22:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hello Enci!
Tudnál segíteni.
Mennék ki dolgozni.
Hol tudnék munkát keresni?
Vagy csak ugy kimegy az ember, és lesz, ami lesz , majdcsak talál munkát?
Vagy vannak állásajánlatok valahol. Ha jól értelmezem te kint élsz. Nem szoktál ilyesmivel foglalkozni , állásközvetítés?
Köszi!
Vissza az elejére
fuligjimmy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 2. Kedd, 21:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

szimonetta írta:
sziasztok a szépségoiparon belüli vállakozás elinditásával kapvsolatban szeretnék érdeklődni...
Mi a meneteÍ???

ha válaszolnátok.. nagyon köszi.. heni

Annyi, hogy szépségiparon belüli szerintem kevés információ ahhoz, hogy tanácsot adjak. A maszek engedélyt kiváltani nem gond, pénzbe sem kerül, de ha üzlethelyiséget szeretnél, az húzós, a felszerelés sem olcsó, persze nem körömreszelőre gondolok, hanem pl szolárium ágyra. Pontosan mit szeretnél csinálni?
kisvakond
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 2. Kedd, 22:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

A következő kérdésem volna: Ha self-employedként dolgozom, akkor számla ellenében kapom a fizumat ( mint mo-on az alvállalkozó) vagy sima salary slip hónap végén, és annak alapján adózom? ( csak mert amikor megkérdeztem a munkahelyemen, csak néztek és mosolyogtak, hogy én ugyan milyen invoice-ot akarok submitolni nekik, aszonták, jön a salary slip hónap végén és majd a könyvelő elrendezi az adózásomat az alapján...)
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 8:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha munkahelyed van, es fizetesi kivonatot kapsz, akkor nem vagy self-employed.

Self-employedkent a beveteledbol van a fizetesed, ev vegen kell adoelszamolast csinalni, es az utan fizeted az adot meg a Class 4 NICS-t. Ev kozben pedig fizetned kell a Class 2 NICS-t, ami heti 2.10 font.
Vissza az elejére
kisvakond
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 18:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A különbség világos.

Az igazság az, hogy a főnököm aszonta, self-employedként kell dolgoznom, ugyanakkor salary slipet emlegetett számlaadási kötelezettségemre vonatkozó kérdésemre válaszul. A kérdés az, hogy akkor most mi is van tulajdonképpen, van vmi munkaszerződésfélém is, amin persze szó sincsen se számlaadásról, se salary slipről, csak az éves fizumról...
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 20:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kisvakond írta:
A különbség világos.

Az igazság az, hogy a főnököm aszonta, self-employedként kell dolgoznom, ugyanakkor salary slipet emlegetett számlaadási kötelezettségemre vonatkozó kérdésemre válaszul. A kérdés az, hogy akkor most mi is van tulajdonképpen, van vmi munkaszerződésfélém is, amin persze szó sincsen se számlaadásról, se salary slipről, csak az éves fizumról...

Az Inland Revenue különböző dolgokat néz ahhoz, hogy megállapitsa, valaki employed vagy self-employed.

Ha valakinek munkaszerződése van, a cégtől kap fizetést, az adóját és NI-t a cég vonja, akkor az egyértelműen munkaviszony és nem magánvállalkozás.

Akkor is, ha valaki számla ellenében kapja a pénzt, de ugyanannál a cégnél dolgozik az ideje nagy részében, a cég határozza meg, hogy mit csinál és hol dolgozik, a cég adja a szerszámokat, stb., az megint csak munkaviszony és nem magánvállalkozás.

A te esetedben teljesen egyértelmű, hogy ez munkaviszony. Főleg, ha a payslip-eden van adólevonás.

Munkaszerződésben általában nincs szó payslipről, mert ezt nekik kötelező adni, ami mutatja a havi és az adott évre vonatkozó levonásokat.

Csak akkor kell majd adóbevallást csinálnod, ha regisztrált magánvállakozó vagy és az Inland Revenue küldi a papirt az év végén, vagy más helyről is van jövedelmed.

Mindegy, mit mondott a főnököd, az számit, mi van a gyakorlatban...

Heni
Vissza az elejére
kisvakond
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 22:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát igen, tényleg mindegy, mit mond a főnököm... Köszi a segítséget, bár most már végképp nem értem, mi is vagyok én ebben a világegyetemben (azonkívül, hogy egy kis porszem Kacsintó) eszerint a felállás szerint... A szerződésem nem rendes munkaszerződés, vmi service level agreement a címe, én vagyok a performer, aki elvégzi a "piszkos" munkát, a főnök pedig a provider, aki ehhez biztosítja a helyiséget, stb.-t.
Vissza az elejére
kisvakond
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 3. Szerda, 22:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

payslipet még nem kaptam, mert állítólag csak május végén szeretne fizetést adni, szóval azt nem tudom, azon van-é adólevonás...
Vissza az elejére
HenriettaWH
V.I.P.
V.I.P.

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 4. Csütörtök, 10:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kisvakond írta:
Hát igen, tényleg mindegy, mit mond a főnököm... Köszi a segítséget, bár most már végképp nem értem, mi is vagyok én ebben a világegyetemben (azonkívül, hogy egy kis porszem Kacsintó) eszerint a felállás szerint... A szerződésem nem rendes munkaszerződés, vmi service level agreement a címe, én vagyok a performer, aki elvégzi a "piszkos" munkát, a főnök pedig a provider, aki ehhez biztosítja a helyiséget, stb.-t.

An SLA, eh? Very clever indeed... Szoval igy akarja kikerulni a berszamfejtesi kotelezettseget. Ezzel egyebkent szabalysertest kovet el.

Viszont az SLA-ben benne kell lennie, hogy mennyit fizet es mikor. Szerintem idokozben kezdj el masik allas utan nezegetni.... Milyen munkat keresel?

Ugy tunik, a magyar konyvelo klienseinek a szama szepen novekszik... Talan megis erdemes lenne konyveloirodat nyitnom egy par ev mulva...

Heni
Vissza az elejére
Olsen
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Máj 4. Csütörtök, 10:59    Hozzászólás témája: Kérdés Hozzászólás az előzmény idézésével

Kérdésem:
Beutazáshoz, munkavállaláshoz elég-e a magyar személyi igazolvány, vagy útlevél is kell?
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra 1, 2  Következő
1 / 2 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban