| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 1851 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2009. Március 6. Péntek, 17:59 Hozzászólás témája: |
|
|
| temesed írta: | hu, koszi Tovi!
elolvastam, sot a tajekoztatot is, DVLA-tol mar beszereztunk. az azonositassal kapcsolatban csak annyi lenne a kerdesem: hogy igazoljam magam, be kell kuldenem az utlevelemet (amiben szerepel az angol vizumom)...vagy csatolhatok egy kepet, amit valakinek ala kell irnia, hitelesitenie...
gondolom az utlevelet mindenkeppen be kell kuldenem?
meg valami: szetomra hihetetlennek tunik, h ha ezt elkuldtem, akkor ezek utan mar lehet is vezetni, ha kiteszem az L betut es van mellettem tapasztalt vezeto...van e annak hatarideje, hogy mennyi idon belul kell letenni a kresz vizsgat, majd a forgalmit? |
Jobban jarsz, ha besetalsz a DVLA-hoz. A postan is szoktak hitelesiteni, a jelentkezesi lapon rajta van, hogy ez hogyan megy (a postas neni megnezi az utleveledet es o zarja le a boritekot)
Igen, hihetetlen. 2 eved van, hogy letedd a vizsgakat. Ha nem, akkor uj provisional
Es meg valami, ami azert lenyeges!
5 dolog kell:
1. provisional license
2. L-plate elol-hatul
3. belso plusz tukor a melletted ulonek
4. 2+ eves jogsi a melletted ulonek
5. (es ez talan a leglenyegesebb) rajta kell, hogy legyel az auto biztositasan [ez ugy havi 50 font koruli osszeg]
Azert en elobb megtanulnam a kreszt, aztan elmennek tanpalyara. De hat mindenki a sajat baleseti statisztikajanak a kovacsa
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
temesed Újonc

|
Elküldve: 2009. Március 6. Péntek, 19:34 Hozzászólás témája: |
|
|
kosz seci...ujjonan hasznos informaciokkal lattal el. holnap adjuk fel a cuccost postan! remelem minden rendben lesz, en nem dobjak vissza, mivel a mai napon nem sikerult bankszamlat nyitnom sehol (meg a Lloydsban sem), mivel az angol vizumom juniusig ervenyes, es ez nem elegendo....de ha megvan a provisional, azon szerepel az itteni lakcimem, es az mar eleg lehet, h nyissanak egy egyszeru basic folyoszamlat...bar ezt azert nem ertem-egy alap szamlarol lenne szo, aminek ahavi koltsege 8 font, csak penzt raknek-vennek le, nem lenne hitelkerete=tehat ezzel a bank penzt keresne, megis az uj biztonsagi eljarasok miatt.....
ja, egy kerdes-utolso, igerem-szerintetek lesz e kihatassal a prov licensere az, h juniusig szol az angol vizumom? ez okot adhat arra, h visszautasitsak? ennek ertelmeben a penzt gondolom nem kapnam vissza |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Guru

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 1452 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2009. Március 6. Péntek, 19:40 Hozzászólás témája: |
|
|
| temesed írta: | kosz seci...ujjonan hasznos informaciokkal lattal el. holnap adjuk fel a cuccost postan! remelem minden rendben lesz, en nem dobjak vissza, mivel a mai napon nem sikerult bankszamlat nyitnom sehol (meg a Lloydsban sem), mivel az angol vizumom juniusig ervenyes, es ez nem elegendo....de ha megvan a provisional, azon szerepel az itteni lakcimem, es az mar eleg lehet, h nyissanak egy egyszeru basic folyoszamlat...bar ezt azert nem ertem-egy alap szamlarol lenne szo, aminek ahavi koltsege 8 font, csak penzt raknek-vennek le, nem lenne hitelkerete=tehat ezzel a bank penzt keresne, megis az uj biztonsagi eljarasok miatt.....
ja, egy kerdes-utolso, igerem-szerintetek lesz e kihatassal a prov licensere az, h juniusig szol az angol vizumom? ez okot adhat arra, h visszautasitsak? ennek ertelmeben a penzt gondolom nem kapnam vissza |
Most csak tippelni tudok, ne vedd készpénznek, de szerintem meg fogod kapni a prov. licence-t, valószínüleg nem függ a vízumtól. Persze a hivatal malmai néha tudnak érdekes dolgot művelni.....
A bankszámláról annyit, hogy passport account-ot tudsz nyitni, viszont az havidíjas. (kb Ł5 havonta.) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
temesed Újonc

|
Elküldve: 2009. Március 6. Péntek, 19:49 Hozzászólás témája: |
|
|
koszi a valaszt Tovi, holnap probaljuk!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Guru

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 1250 Tartózkodási hely: Samorin, Slovakia
|
Elküldve: 2009. Március 6. Péntek, 21:20 Hozzászólás témája: |
|
|
| temesed írta: | | bar ezt azert nem ertem-egy alap szamlarol lenne szo, aminek ahavi koltsege 8 font, csak penzt raknek-vennek le, nem lenne hitelkerete=tehat ezzel a bank penzt keresne, megis az uj biztonsagi eljarasok miatt..... |
A basic számla azért basic számla, mert nem kell 8 fontot kicsengetni érte havonta. 8 fontért már Silvert lehet nyitni, aminek sok előnye és ingyenes szolgáltatása van cserébe. Ha jól tudom, az alapszámla nem kerül semmibe (de ennek jobb lenne a Bank c. topikban utánanézni), viszont ez, hogy a vízumod csak júniusig szól, megriaszthatja a bankokat... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
whiteteam Újonc

Csatlakozott: Oct 22, 2008 Hozzászólások: 15 Tartózkodási hely: Northampton
|
Elküldve: 2009. Március 14. Szombat, 19:34 Hozzászólás témája: Re: motor jogsi |
|
|
| whiteteam írta: | Sziasztok!
Most szeretném letenni a jogosítványt nagymotorra itt Angliában, Northamptonban.
Az lenne a kérdésem, hogy van -e már valakinek tapasztalata ez ügyben? Mi a menete, mennyi idő, mennyibe kerül, stb...
Előre is köszi.
Tamás |
Hali mindenkinek!
Ahogy látom sok hozzászólás nincs a nagymotor témában.
Örömmel jelentem, hogy én már túl vagyok minden vizsgán úgyhogy szívesen megosztom bárkivel a tapasztalatokat. Már ha érdekel valakit...
Üdv,
Tamás |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
besantcapri Újonc

|
Elküldve: 2009. Április 25. Szombat, 10:35 Hozzászólás témája: Busz "D" jogsi csereje |
|
|
Sziasztok
Nekem az a problemam hogy rendelkezem magyar BCD jogositvannyal amit ki szeretnek itt cserelni, elso probalkozasnak tudatlansagbol D1 formot kuldtem be amire kb 2 het mulva visszakuldtek hogy kuldjek be D2-t. Es csatoltak hozza egy levelet is amibol nekem az jott le hogy mivel new residident vagyok, a C es a D kategoriakbol csak provisionalt igenyelhetek es le kell tennem az itteni vizsgat is. Errol meg itt a forumon nem olvastam. Most beadtam a D2 formot, de nem a provisional-t hanem az exchange kategoriat jeloltem be. Olvastam errol egy leaflet-et is miben szinten erre utalnak:
Vocational licences
You cannot drive medium-sized or large vehicles or passenger-carrying vehicles until you have passed the relevant GB driving test. If you hold
7a full Gibraltar vocational licence you can drive these vehicles for 12 months and can exchange a valid vocational licence within five years of starting to live in GB.
Ti esetleg hallotatok errol valamit? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Guru

|
Elküldve: 2009. Április 25. Szombat, 12:51 Hozzászólás témája: |
|
|
| Nem. Nem kell vizsgát tenni, simán cserélik, kicsit elfordítottad a leaflet-et. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Pkriszta Újonc

Csatlakozott: Nov 11, 2008 Hozzászólások: 23 Tartózkodási hely: Holloway
|
Elküldve: 2009. Április 25. Szombat, 18:11 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. A páromnak BC magyar jogsija van. Akkor ehhez D2 nyomtatványt kell kitöltsünk. A kérdésem a digital tacho kártyával kapcsolatos. Neki van egy német digi tacho kártyája. Azt ki tudjuk cseréltetni angolra, vagy elfogadják a németet, vagy újat kell igényeljünk???
Köszi a segítséget!!!
Tovihoz szólna a kérdésem: sofőri munkát merre keressünk. Olyan ami megbízható. Köszi. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Guru

|
Elküldve: 2009. Április 25. Szombat, 18:54 Hozzászólás témája: |
|
|
| Pkriszta írta: | Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. A páromnak BC magyar jogsija van. Akkor ehhez D2 nyomtatványt kell kitöltsünk. A kérdésem a digital tacho kártyával kapcsolatos. Neki van egy német digi tacho kártyája. Azt ki tudjuk cseréltetni angolra, vagy elfogadják a németet, vagy újat kell igényeljünk???
Köszi a segítséget!!!
Tovihoz szólna a kérdésem: sofőri munkát merre keressünk. Olyan ami megbízható. Köszi. |
Nem nagyon fogadják el a német digi card-ot (ahogy más országokból valót sem), mert nem tudják leellenőrizni egy telefonhívással az érvényességét.
Cseréltetni ugyanúgy kell, ahogy a jogosítványt, csak a D777B form kell hozzá.
Online is kérhetsz a DVLA honlapján, pár nap alatt kiküldik postán. De adni is tudok, dobj egy telefont vagy privit, végülis szomszédok vagyunk
Megbízható meló.... manapság nehéz dolog, ügynökségekhez kell menni, regisztrálni. Fix, permament melót csak oltári nagy szerencsével lehet kifogni. Ügynökségek nevét tudok adni, viszont azok Enfield-ben és wembley-ben vannak, tehát gépkocsi szükséges a munkábajáráshoz.
Sajnos Colindale és Edgware nem egy ipartelep, itt nincs sok lehetőség, talán a council.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Pkriszta Újonc

Csatlakozott: Nov 11, 2008 Hozzászólások: 23 Tartózkodási hely: Holloway
|
Elküldve: 2009. Április 25. Szombat, 19:08 Hozzászólás témája: |
|
|
Wow ez volt a gyors válasz kedves szomszéd
Köszi! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
besantcapri Újonc

|
Elküldve: 2009. Máj 6. Szerda, 18:09 Hozzászólás témája: CPC |
|
|
Sziasztok
Koszonom az elozo kerdesemre a valaszt. Valoban minden tovabbi nelkul kicsereltek a b,c,d, kategorias jogositvanyt, de amit valoszinuleg felreforditottam a vocational license" az a CPC?
Szerettem volna elhelyezkedn buszsoforkent, de miutan kicsereltettem a magyar (frissen szerzett (1 honapos)) jogositvanyomat, elkezdtem hivni a buszos cegeket es mindenki azt kerdezte hogy van e CPC licensem.
Esetleg tud valaki valami bovebbet mondani errol a licence tipusrol.
Egy par dolgot megtalaltam rolla az interneten de sajnos nem eleget.
Peldaul nem tudom hogyha meg akarom csinalni a CPC tesztet, akkor kell e elotte tanfolyamra mennem, vagy eleg ha megveszem magamnak a konyvet otthon megtanulom es csak a vizsgadijjat fizetem?
Azt talaltam hogy fuggoen attol hogy mondjuk belfoldon vagy nemztkoziben akarok buszt vezetni kulonbozo modul-jait kell a vizsganek letenni?
Mar talaltam egy oldalt ahol a CPC tankonyvet official aruljak £10-ert, de akkor ez azt jelenti vajon hogy nem is kell mennem tanfolymra es otthon meg lehet tanulni?
Vagy nem ertem pontosan hogy mik ezek a modulok amibol osszeall egy teljes vizsga?
Ha barkinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban azt szivessen meghalgatnam.
Koszonom |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Guru

|
Elküldve: 2009. Máj 6. Szerda, 21:46 Hozzászólás témája: Re: CPC |
|
|
| besantcapri írta: | Sziasztok
Koszonom az elozo kerdesemre a valaszt. Valoban minden tovabbi nelkul kicsereltek a b,c,d, kategorias jogositvanyt, de amit valoszinuleg felreforditottam a vocational license" az a CPC?
Szerettem volna elhelyezkedn buszsoforkent, de miutan kicsereltettem a magyar (frissen szerzett (1 honapos)) jogositvanyomat, elkezdtem hivni a buszos cegeket es mindenki azt kerdezte hogy van e CPC licensem.
Esetleg tud valaki valami bovebbet mondani errol a licence tipusrol.
Egy par dolgot megtalaltam rolla az interneten de sajnos nem eleget.
Peldaul nem tudom hogyha meg akarom csinalni a CPC tesztet, akkor kell e elotte tanfolyamra mennem, vagy eleg ha megveszem magamnak a konyvet otthon megtanulom es csak a vizsgadijjat fizetem?
Azt talaltam hogy fuggoen attol hogy mondjuk belfoldon vagy nemztkoziben akarok buszt vezetni kulonbozo modul-jait kell a vizsganek letenni?
Mar talaltam egy oldalt ahol a CPC tankonyvet official aruljak £10-ert, de akkor ez azt jelenti vajon hogy nem is kell mennem tanfolymra es otthon meg lehet tanulni?
Vagy nem ertem pontosan hogy mik ezek a modulok amibol osszeall egy teljes vizsga?
Ha barkinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban azt szivessen meghalgatnam.
Koszonom |
A cpc egy komoly vizsgasorozat, szimulátoros vizsgával, tanfolyamokkal, mindenképpen kell tanfolyamra menni. 35 órás egyébként az egész tanfolyam.
Itt kapsz némi információt:
http://driverscpc.parisatech.com/portal/alias__driverscpc/lang__en/tabid__2281/default.aspx |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
riple Újonc

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 23 Tartózkodási hely: london totenham
|
Elküldve: 2009. Máj 12. Kedd, 0:35 Hozzászólás témája: |
|
|
üdv helló
menyibe kül kint le tenni a jogsit
idő/pénz/kategoria
(engem motor és személy autó érdekel leginkább)
köszi a válasz előre is |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 1851 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2009. Máj 12. Kedd, 6:01 Hozzászólás témája: |
|
|
| riple írta: | üdv helló
menyibe kül kint le tenni a jogsit
idő/pénz/kategoria
(engem motor és személy autó érdekel leginkább)
köszi a válasz előre is |
Azert legalabb a topikcimeket elolvashatnad...
http://magyaroklondonban.com/ftopict-445.html
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|