| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Times Haladó

|
Elküldve: 2009. Március 25. Szerda, 15:36 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Segítsetek légyszi...elakadtam ennél a Tv Licence-nél..miért is kellene nekem 140 fontot fizetnem??? csak azért mert nézek egy képernyőt? jól értelmezem? Gondolom ezt az összeget nem lehet csökkenteni, vagy valami kibújót találni?
Azért ez bosszantó, hogy kifizettünk egy zsák pénzt a rég áhított tv.-ért és ennek örömére fizessek egy csomó pénzt...?
Szóval hogy is van ez?
Timi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
BabaBaba Guru

Csatlakozott: Dec 22, 2008 Hozzászólások: 905 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2009. Március 25. Szerda, 15:44 Hozzászólás témája: |
|
|
| Times írta: | Sziasztok!
Segítsetek légyszi...elakadtam ennél a Tv Licence-nél..miért is kellene nekem 140 fontot fizetnem??? Timi |
Azert mert ez a torveny,ilyen egyszeru!
De ha nem azert veszel TV-t hogy az adast fogd vele,hanem mondjuk jatekhoz kell vagy csak hogy filmezhess,akkor ezt nem kell fizetned...nekem is van egy 42"-es TV-m de nincs semmilyen jelfogom,kabelem,amivel TV adast tudnek fogni igy nem fizetek!.Es ez legalis!
Itt tobbet olvashatsz rola!
http://www.tvlicensing.co.uk/information/index.jsp |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Guru

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 1250 Tartózkodási hely: Samorin, Slovakia
|
Elküldve: 2009. Március 25. Szerda, 16:12 Hozzászólás témája: |
|
|
| Times írta: | Sziasztok!
Segítsetek légyszi...elakadtam ennél a Tv Licence-nél..miért is kellene nekem 140 fontot fizetnem??? csak azért mert nézek egy képernyőt? jól értelmezem? Gondolom ezt az összeget nem lehet csökkenteni, vagy valami kibújót találni?
Azért ez bosszantó, hogy kifizettünk egy zsák pénzt a rég áhított tv.-ért és ennek örömére fizessek egy csomó pénzt...?
Szóval hogy is van ez?
Timi |
Miért, otthon talán nem kellett fizetni?  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
BabaBaba Guru

Csatlakozott: Dec 22, 2008 Hozzászólások: 905 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2009. Március 25. Szerda, 23:16 Hozzászólás témája: TV ado |
|
|
Nekunk Magyarorszagon mar evek ota nem kell fizetni TV adot!
"....Az üzembentartási díj 1998 óta létezik, biztos emlékszünk még néhányan rá, hogy magánszemélyként is kellett ilyet fizetni néhány évig és az szja-bevallásban kellett számot adnunk arról, hogy van-e tévénk. A díjat a médiatörvény szabályozza, és az adott évre fizetendő összegét a költségvetési törvény állapítja meg minden évben. Szépen emelkedett is ez évente, csakhogy 2002-től a Kormány nagylelkűen átvállalta befizetését....." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Guru

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 917 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2009. Március 26. Csütörtök, 0:02 Hozzászólás témája: |
|
|
| Itt ha veszel egy új tévét, vagy akár csak egy TV tuner USB sticket, akkor automatikusan fogod kapni, hogy fizessed a TV license-t. Ha már fizeted, akkor elég csak felhívnod őket és elmondanod ezt. Ha nem fizeted és nézed az ingyenes csatornákat, akkor az csalás (cheating) és borsos büntetést róhatnak ki ha rájönnek. Itt ez a törvény. A befizetett pénzekből tartják el a műsorszóró rendszert és részben a BBC-t. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Times Haladó

|
Elküldve: 2009. Március 26. Csütörtök, 8:09 Hozzászólás témája: |
|
|
De én nem az ő csatornáikat nézem...hanem upc-t de gondolom ez sem túl legális .na mindegy akkor ezt bekell fizetnem...és semmi költség csökkentés sincs? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bertie Guru

|
Elküldve: 2009. Március 26. Csütörtök, 8:15 Hozzászólás témája: |
|
|
| Times írta: | De én nem az ő csatornáikat nézem...hanem upc-t de gondolom ez sem túl legális .na mindegy akkor ezt bekell fizetnem...és semmi költség csökkentés sincs? |
Ha ne adja Isten vak vagy, vagy fekete/feher TVt nezel, vagy oreg vagy, asszem 70 eves minimum. Na akkor van koltsecsokkentes |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 1851 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2009. Március 26. Csütörtök, 10:55 Hozzászólás témája: |
|
|
| Times írta: | De én nem az ő csatornáikat nézem...hanem upc-t de gondolom ez sem túl legális .na mindegy akkor ezt bekell fizetnem...és semmi költség csökkentés sincs? |
Tekintsd ugy, mint egy kulturalis adot, amit azert fizetsz, hogy normalis musorokat keszitsen a BBC es hogy ne legyen az ott sugarzott filmek kozepen 10 percenkent 15 perc reklam (mint otthon)
Es tessek BBC-t nezni!
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Times Haladó

|
Elküldve: 2009. Március 26. Csütörtök, 12:06 Hozzászólás témája: |
|
|
Rendicsek! Igazatok van, megyek és rendezem a számlát  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Pkriszta Újonc

Csatlakozott: Nov 11, 2008 Hozzászólások: 23 Tartózkodási hely: Holloway
|
Elküldve: 2009. Április 23. Csütörtök, 22:26 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?? Nem találom a Working Tax Credit nyomtatványt. Egy link jól jönne. Illetve milyen egyéb segélyeket, támogatásokat tudnék igénybe venni. Heti 30 órában dolgozom.
Illetve még egy kérdés ezzel kapcsolatban. A párommal nem vagyunk házasok. Le merjem tagadni a nyomtatvány kitöltésekor?? Ugyanis így sokkal többre lennék jogosult.
Köszi előre is a segítséget! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
bertie Guru

|
Elküldve: 2009. Április 23. Csütörtök, 22:54 Hozzászólás témája: |
|
|
| Pkriszta írta: | Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?? Nem találom a Working Tax Credit nyomtatványt. Egy link jól jönne. Illetve milyen egyéb segélyeket, támogatásokat tudnék igénybe venni. Heti 30 órában dolgozom.
Illetve még egy kérdés ezzel kapcsolatban. A párommal nem vagyunk házasok. Le merjem tagadni a nyomtatvány kitöltésekor?? Ugyanis így sokkal többre lennék jogosult.
Köszi előre is a segítséget! |
a www.direct.gov.uk oldalrol
How to claim
To claim tax credits you have to fill in a claim form. You can order a tax credits claim pack from the Tax Credit Helpline on 0845 300 3900 or textphone 0845 300 3909.
The helpline is open from 8.00 am to 8.00 pm every day except Christmas Day, Boxing Day and New Year's Day.
You can fill the form in yourself and send it back by post. If you need any help completing the form you can call the Tax Credit Helpline who will be happy to provide further advice.
If you claim other benefits, such as Income Support, Employment and Support Allowance or Jobseekers Allowance, your Jobcentre Plus - or in Northern Ireland, a Social Security office - will help you with your tax credits claim form.
Who should claim?
If you live with someone as a couple you must make a joint tax credits claim – you can’t decide to claim as a single person. You’ll have to put down information about both of you on the claim form and you'll share responsibility for making sure that this information is correct. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
colik26 Haladó

Csatlakozott: Jan 23, 2009 Hozzászólások: 53 Tartózkodási hely: Worcester
|
Elküldve: 2009. Április 24. Péntek, 16:01 Hozzászólás témája: |
|
|
Fontos lenne. Ha megvan a táppénzes papírom a Gp től. Kinek adjam oda ,vagy hova vigyem ,hogy kapjak táppénzt? Mennyi idő után kapom meg? Köszi sűrgős lenne. Ez juttatás nem orvosi ellátás.
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
sadezso Újonc

|
Elküldve: 2009. Július 22. Szerda, 10:44 Hozzászólás témája: Kérném Segítsetek! |
|
|
Angliába készülök dolgozni a fórumon látom, hogy sok mindenre szükség van az lenne a kérésem tudna-e valaki komplett infót adni tehát hogy minden egy helyen olvasható legyen (Home Office, NI szám, Bank kártya minimál bérek stb)
Előre is köszönöm  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Guru

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 1250 Tartózkodási hely: Samorin, Slovakia
|
Elküldve: 2009. Július 22. Szerda, 12:35 Hozzászólás témája: Re: Kérném Segítsetek! |
|
|
| sadezso írta: | Angliába készülök dolgozni a fórumon látom, hogy sok mindenre szükség van az lenne a kérésem tudna-e valaki komplett infót adni tehát hogy minden egy helyen olvasható legyen (Home Office, NI szám, Bank kártya minimál bérek stb)
Előre is köszönöm  |
Hát nem elég maga a fórum? Minden egy helyen van... Értem én, hogy érted ezt a "minden egy helyen dolgot", de szerintem senki sem olyan bolond, hogy fogja magát, és leírja neked, mert te lusta vagy olvasgatni...
Esetleg tudom ajánlani ezt az olvasmányt:
http://www.k64.org/London/I_SPEAKSUM_GOD.html
Attól függetlenül, hogy két éve íródott, még mindig rengeteg aktuális információval szolgál. Türelmes olvasgatást kívánok!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 1851 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2009. Július 22. Szerda, 13:49 Hozzászólás témája: Re: Kérném Segítsetek! |
|
|
| erus írta: | | sadezso írta: | Angliába készülök dolgozni a fórumon látom, hogy sok mindenre szükség van az lenne a kérésem tudna-e valaki komplett infót adni tehát hogy minden egy helyen olvasható legyen (Home Office, NI szám, Bank kártya minimál bérek stb)
Előre is köszönöm  |
Hát nem elég maga a fórum? Minden egy helyen van... Értem én, hogy érted ezt a "minden egy helyen dolgot", de szerintem senki sem olyan bolond, hogy fogja magát, és leírja neked, mert te lusta vagy olvasgatni...
|
Ha nem a forum, hanem a Nyito oldalt nezed, akkor ott vannak az informacios lapok a bal oldalon... Enciek mar voltak olyan bolondok, hogy osszefoglaltak De ezek szerint hiaba!
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|