Londoni Magyarok
Keresés     
Tower Bridge
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - jogsi nélkül hogyan kell???
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

jogsi nélkül hogyan kell???

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Mazsi0001
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Március 19. Vasárnap, 11:45    Hozzászólás témája: jogsi nélkül hogyan kell??? Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!!

Egy hónap múlva indulnánk ki, de szeretném megtudni, hogy jogsi nélkül hogyan kell odakint elintézni a banszlmlaszámot, NI szám stb, ami kell.

nagyon örülnék neki, ha valaki tudna segíteni, és lépéslől lépésre, mint a hülyegyereknek Vicces Vicces leírnátok nekem, mivel mit és hogyan...

nagyon szépen köszönöm!!!

ja,é s valaki ismeri Tottenham Hale és Seven Sisters - 3 zóna környéket? ott kapnánk szállást, csak nem tudom hogy az mennyire külváros...

és még valami a kinti tömegközlekedési eszközökre nem lehet úgy havi bérletet venni, hogy csak egy-két -három mertóvonalra? mert ahogy nézegettem a bérletárakat, elég borsos áruk van. vagy valami tipp, ötlet ezzel kapcsolatban?

szóval tényleg köszönném a segítséget!!!!!!!!!! Nagyon boldog Mosoly

Mazsi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
fuligjimmy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásElküldve: 2006. Március 19. Vasárnap, 12:22    Hozzászólás témája: Re: jogsi nélkül hogyan kell??? Hozzászólás az előzmény idézésével

Mazsi0001 írta:
Sziasztok!!

Egy hónap múlva indulnánk ki, de szeretném megtudni, hogy jogsi nélkül hogyan kell odakint elintézni a banszlmlaszámot, NI szám stb, ami kell.

nagyon örülnék neki, ha valaki tudna segíteni, és lépéslől lépésre, mint a hülyegyereknek Vicces Vicces leírnátok nekem, mivel mit és hogyan...

nagyon szépen köszönöm!!!

ja,é s valaki ismeri Tottenham Hale és Seven Sisters - 3 zóna környéket? ott kapnánk szállást, csak nem tudom hogy az mennyire külváros...

és még valami a kinti tömegközlekedési eszközökre nem lehet úgy havi bérletet venni, hogy csak egy-két -három mertóvonalra? mert ahogy nézegettem a bérletárakat, elég borsos áruk van. vagy valami tipp, ötlet ezzel kapcsolatban?

szóval tényleg köszönném a segítséget!!!!!!!!!! Nagyon boldog Mosoly

Mazsi

Helo
A jogsi hiánya jelentősen megnehezíti majd a dolgod. A következőkre lesz szügséged: útlevél, és két darab három három hónapnál nem régebbi közületi számlára(gáz, villany, vonalas telefon). A számláknak a Te nevedre kell, hogy szóljanak, ezzel igazolod a lakhelyed.
Az NI számhoz kell, hogy legyen munkahelyed, fizetésszalagok, regisztrálásod a Workers Registration Scheme-mel, Nevedre szóló lakásbérleti szerződésed, bankszámla sem árt, de azt hiszem nem feltétel. Ha magánvállalkozóként működsz itt, akkor annak regisztrálásáról kell igazolás, nem a WRS.

A Seven sisters közlekedés szempontjából jó környék, közbiztonság szempontjából nem jó.

A tömegközlekedési bérleteket sajnos csak zónák szerint osztják fel, nem metróvonalak szerint. Választhatod a buszt, jóval olcsóbb, de jóval lassúbb is.
Sok sikert
Mazsi0001
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Március 19. Vasárnap, 13:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Jimmy!!

köszönöm a gyors választ!!

de ez nem olyen egyszerű Nagyon boldog
ugyanis nevemre szóló közüzemit nem tudok bemutatni, mivel semmi nincs még a nevemen...
jelenleg kollégiumban élek, nemrég fejeztem be a sulit, így még a szüleim lakhelyén kívül nincs másik bejelentett lakcímem...

nos, ilyenkor mi a helyzet???

köszi!
Nagyon boldog Vicces
Vissza az elejére
xtazi
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Március 19. Vasárnap, 15:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mazsi0001 írta:
Szia Jimmy!!

köszönöm a gyors választ!!

de ez nem olyen egyszerű Nagyon boldog
ugyanis nevemre szóló közüzemit nem tudok bemutatni, mivel semmi nincs még a nevemen...
jelenleg kollégiumban élek, nemrég fejeztem be a sulit, így még a szüleim lakhelyén kívül nincs másik bejelentett lakcímem...

nos, ilyenkor mi a helyzet???

köszi!
Nagyon boldog Vicces

Szia

Lehet tanulo jogsit kerni...azt is elfogadjak jo par bankban...
mas lehetoseg nem nagyon van:((( persze ha sikerul munkat talanod es ok adnak igazolast...akkor azzal is tudsz nyitni szamlat...

Fuligjimy...
Az NI szam igenylesnel nem kerik hogy regisztralva legyel a Workers Registration Scheme-mel....persze minnel tobb papirt viszel annal jobb..de siman meg szoktak adni aki mar oda jut...
ha nincs munkad akkor is meg lehet igenyelni...csak be kell szerezni par elutasito levelet...kell a jobcentertol is regisztacio...viszed a berleti szerzodes...mi pl kinyomtatott elutasito leveleket is vittunk, amit mailben kaptunk...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
ntamas
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Március 20. Hétfő, 0:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mazsi0001 írta:

ugyanezzel a parával vagyok én is itt, én szobát bérlek jelenleg Southfields-ben, tehát éppúgy nincs semmilyen közüzemi számla a nevemen. konkrétan a jövő hét elején megyek körbekilincselni a bankokat, hogy ilyenkor mit lehet tenni, nem hiszem, hogy én vagyok az első, aki ezzel a kérdéssel megkeresi őket. ha megtudok valamit, írok.
Vissza az elejére
kisvakond
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Április 10. Hétfő, 19:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Milyen igazolást kell vinni a munkáltatótól, amit elfogadnak? Úgy értem, mit kell tartalmaznia?
(Ugyanis én kértem amunkáltatómtól egyet, rajta volt a magyar címem, a munkahelyem címe, és az, hogy ott dolgozom. Ha finoman akarom kifejezni magam, akkor csak annyit mondok, hogy miután 1 és negyed órán keresztül cseverészett velünk a kedves personal banker a Barclaysban, le se sz..ta, hogy milyen igazolásom van, azt mondta, arról ne is álmodjak, hogy így , magyar ID, passport és igazolás birtokában bárki is nyit számlát nekem. Merthogy a magyar IDn külön kártyán van a lakcím,és ez így elfogadhatatlan.....Ja, és I am so sorry...)
Vissza az elejére
ntamas
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Április 10. Hétfő, 20:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kisvakond írta:

Milyen igazolást kell vinni a munkáltatótól, amit elfogadnak? Úgy értem, mit kell tartalmaznia?

nekem valami ilyen szoveg volt rajta:

"To *bank neve ide*.

This is to confirm that *nevem*, of *utcanév, házszám*, *városrész*, London *irányítószám* is currently employed at *munkahely neve* from *dátum*. Should you have any questions, feel free to contact me at *munkaadód telefonszáma, emailcíme*"

ezt elfogadták. állítólag jó az is, ha rajta van, hogy effektíve mennyi a fizetésed, de nekem elhitték bemondásra.

kisvakond írta:
Barclaysban, le se sz..ta, hogy milyen igazolásom van, azt mondta, arról ne is álmodjak, hogy így , magyar ID, passport és igazolás birtokában bárki is nyit számlát nekem.

hát igen, a bankban ugye kétfajta igazolást kérnek, egyet a személyazonosságodra, egyet a lakcímedre. a lakcím igazolására jó a fenti levél a munkáltatótól. személyazonosság igazolására nekem a magyar útlevelem elfogadták a Lloyds-ban, de jó rá az angol jogsi is (ha azt nem használod lakcímigazolásra). más nekem nem kellett, mondom, két papír volt nálam, a munkáltatótól kapott fenti levél meg az útlevelem. ha a Barclaysnél f*szkodnak, szerintem menj te is a Lloyds-hoz, nekem ott nem szívóztak sokat, de állítólag még egy szimpla au-pair fizetésre is nyitnak számlát, csak nem adnak hozzá debit cardot, csak cash cardot.
Vissza az elejére
kisvakond
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2006. Április 10. Hétfő, 20:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ja, lehet, hogy azzal kavartam be a rendszerükbe, hogy megmutattam a személyimet is (ami ugye 2részes, ezzel meg is állt a tudomány, mer' ilyet még nem láttak Kacsintó))))

No, holnap bepróbálkozok másnál is, remélem, több sikerrel...

Köszi, "ntamas"!

Jaj, mégegy kérdés: A saját bérelt címed volt rajta az igazoláson, vagy csak a munkahely címét igazolhatja a munkáltató (mint számlázási és tartózkodási címet)?
Vissza az elejére
ntamas
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Április 10. Hétfő, 21:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kisvakond írta:

Jaj, mégegy kérdés: A saját bérelt címed volt rajta az igazoláson, vagy csak a munkahely címét igazolhatja a munkáltató (mint számlázási és tartózkodási címet)?

azt a cimet igazolhatja, amit megadtal nekik lakcimkent, amikor kitoltotted az adatlapod a munkahelyeden. tehat nekem ez a rendes lakcimem volt, ahol a szobat berlem.
Vissza az elejére
Frenky
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2006. Április 11. Kedd, 14:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Jogsi nélkül kicsit "érdekes" lessz !
Vissza az elejére
ntamas
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2006. Április 11. Kedd, 16:12    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Frenky írta:
Jogsi nélkül kicsit "érdekes" lessz !

miert? nekem nem kellett jogsi, anelkul is megcsinaltak. ma kuldtek meg a csekkfuzetemet.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Munka Londonban Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban