| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
tmartinka Újonc

|
Elküldve: 2006. Február 20. Hétfő, 23:28 Hozzászólás témája: Segítség |
|
|
Sziasztok!
márciusban mennénk ki Londonba és szeretném valaki segítségét kérni hogyan tudok a Stansted-i repülőtérről a Gatwick-re átjutni . Köszönöm |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ntamas Haladó

Csatlakozott: Feb 06, 2006 Hozzászólások: 57 Tartózkodási hely: Southfields, London
|
Elküldve: 2006. Február 20. Hétfő, 23:38 Hozzászólás témája: Re: Segítség |
|
|
| tmartinka írta: | Sziasztok!
márciusban mennénk ki Londonba és szeretném valaki segítségét kérni hogyan tudok a Stansted-i repülőtérről a Gatwick-re átjutni . Köszönöm |
Ami így eszembe jut: a JetLink-nek van közvetlen transzfer járata Stansted és Gatwick között (http://www.airwise.com/airports/europe/STN/STN-lgw.html), kb 2 és fél óra, és 18 font egy irányba (oda-vissza 24). Vagy bemehetsz Stanstedről a Victoriára, és onnan vonattal tovább Gatwickre (a Brighton Line-on). |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Fruzsi Újonc

Csatlakozott: Feb 23, 2006 Hozzászólások: 6 Tartózkodási hely: Reading
|
Elküldve: 2006. Február 23. Csütörtök, 14:31 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok,
egy szemet angol bacsi azert nem adott nekem munkat, mert meg nincs NI numberom.En ugy tudom, hogy csak akkor tudok jelentkezni a szamert, ha van employerem, hat akkor most mi lesz?Nincs szam ha nincs munkaadom, ha nincs munkaadom nem lesz szam?Mit tegyek?Szerintetek erdemes a magyar kovettseghez fordulni, mert szerintem ez Durva Diszkriminacio, mikor minden application form-on ott van, hogy nationality, meg stb-tol fuggetlenul valasztjak ki a munkaerot......engem meg vissza is hivtak, csak a kis buzi nem kepes kivarni amig megerkezik a szamom..... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
ntamas Haladó

Csatlakozott: Feb 06, 2006 Hozzászólások: 57 Tartózkodási hely: Southfields, London
|
Elküldve: 2006. Február 23. Csütörtök, 15:14 Hozzászólás témája: |
|
|
| Fruzsi írta: |
egy szemet angol bacsi azert nem adott nekem munkat, mert meg nincs NI numberom.En ugy tudom, hogy csak akkor tudok jelentkezni a szamert, ha van employerem, hat akkor most mi lesz?Nincs szam ha nincs munkaadom, ha nincs munkaadom nem lesz szam? |
az én munkaadóm pl simán felvett NI number nélkül, azt mondta, majd igényeljek utólag. mivel a Home Office-nál amúgyis be kellett regisztrálnom magam munkavállalóként, gondoltam, majd utána elintézem. a Home Office közben simán adott nekem egy NI numbert anélkül, hogy külön igényeltem volna.
de: elvileg lehet NI number-ed akkor is, ha még nincs munkád, de tudod bizonyítani, hogy iszonyatosan keresel, vagy már éppen felvennének valahova. lásd itt: http://www.dwp.gov.uk/lifeevent/benefits/ni_number.asp
idézek a fenti oldalról (kiemelés tőlem): "If one of the following applies to you, you can apply for a NI number:
* you want to claim benefit
* you are starting work
* you are self-employed
* you are looking for work
* your partner is claiming benefit for you
* you want to pay voluntary NI contributions and would benefit from paying them."
szerintem a követségre rohangásznod felesleges, nem ér ez meg annyit. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Cassie Újonc

Csatlakozott: Feb 16, 2006 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2006. Március 17. Péntek, 23:48 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok! Még elég új vagyok, segítséget szeretnék azügyben kérni, hogy kit, hogyan tudok nyárra olyan szállást, transzfert szerezni, ami tényleg egy diék számára is elérhető áron van. Szeretnék kint tanulni, a nyelvtudáson a felsőfokhoz közelít, eléggé feltalálom magam, de a szüleim nem igazán engednének el minden előzetes foglalások nélkül. 16 éves vagyok, és Anglia bármelyik területe jó, megbízható forrást keresek. Előre is nagyon köszönöm.
Nem nagyon szeretnék belföldi nyelviskolákkal kiutazni, túl költségesek és eléggé behatároltak.
A másik dolog, hogy áprilisban, a tavaszi szünetben életemben először megyek ki Angliába, Londonba és bár megvan a program, és elég sűrű, ha valakinek van kedvenc kajáldája, kicsi boltja, teázója, bármi, amit nem lehet kihagyni:D Természetesen nem londoni lakosok is:) Köszi előre is:) _________________ "The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return." |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|