| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
CALEB Mester

Csatlakozott: Jun 01, 2006 Hozzászólások: 103 Tartózkodási hely: East Croydon
|
Elküldve: 2008. Március 21. Péntek, 11:44 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Aki tudja igenyelje meg ezt az eu kartyat,mert akinek nincs es valami baj eri hazalatogataskor otthon,akkor annak teljes arat kell fizetnie az ellatasert. ( tores elerheti akar a 300 ezer forintot) Ingyenesen meg lehet rendelni,nincs havidija. Reszletek
http://www.dh.gov.uk/en/Healthcare/Healthadvicefortravellers/Gettingtreatmentaroundtheworld/EEAandSwitzerland/DH_4114795
Ha jol olvastam akkor neten is meg lehet rendelni,meg telefonon is. Jah es az osszes eu orszagba ervenyes. Az oke hogy itt elsz dolgozol,stb. De valamikor mesz nyaralni ,latogatoba es akkor ne adj isten de meg jol johet.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Trek Újonc

|
Elküldve: 2008. Március 24. Hétfő, 19:45 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Nekem év elején azt mondták,mikor felhívtam az OEP-et,hogy itt kérjem ki az E 106-ost,küldjem el nekik ,ők felviszik gépre,és így Mo-on is biztosított leszek.
Ez a kártya elég pl.egy gyógyszer kiváltásához ?Vagy végig kell csinálni ezt a procedúrát?
Köszi a választ,szép napot mindenkinek! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CALEB Mester

|
Elküldve: 2008. Március 25. Kedd, 11:30 Hozzászólás témája: |
|
|
Bocsanat,de ez nem igaz. Edeanyam a korhazban dolgozik. Jottek hollandok hogy baj van stb...Baleset....Ilyen olyan hiper szuper biztositas....NEM nem fogadjak el otthon csak ezt az eu kartyat. Mivel magyar vagy ezert eloszor a taj kartyat kerik ami pirosan fog villogni,mivel nem melozol otthon. Es csak az eu kartyat fogadjak el. Nem kell hozza semmi csak felmutatod ennyi. Bocsanat,de ez a tapasztalat. Szoval hiaba kotsz te akarmilyen biztositast,tojnak ra otthon.Es ha nincs eu kartyad 300 forint is lehet egy tores. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 451 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Március 25. Kedd, 18:07 Hozzászólás témája: |
|
|
| CALEB írta: |
Bocsanat,de ez nem igaz. Edeanyam a korhazban dolgozik. Jottek hollandok hogy baj van stb...Baleset....Ilyen olyan hiper szuper biztositas....NEM nem fogadjak el otthon csak ezt az eu kartyat. Mivel magyar vagy ezert eloszor a taj kartyat kerik ami pirosan fog villogni,mivel nem melozol otthon. Es csak az eu kartyat fogadjak el. Nem kell hozza semmi csak felmutatod ennyi. Bocsanat,de ez a tapasztalat. Szoval hiaba kotsz te akarmilyen biztositast,tojnak ra otthon.Es ha nincs eu kartyad 300 forint is lehet egy tores. |
Nem tudom, a törés az nem sürgősségi ellátás? Azzal nem szoktak időpontot adni nagyon pár héttel későbbre  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2008. Március 28. Péntek, 22:10 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ezt nevezem gyorsaságnak, 4 napja online megrendeltem az European Health Insurrance Card-omat a saját és a feleségem nevére is, és ma meg is jött. 4 nap alatt, hát valahogy így kellene mindenhol ügyeket intézni a hivatalokban.. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CALEB Mester

|
Elküldve: 2008. Március 29. Szombat, 17:40 Hozzászólás témája: |
|
|
| Nekem ugyanez volt a szituacio. 4 nap alatt megjott.....Ez igen. Jah es neten rendeltem. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 427 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2008. Március 31. Hétfő, 14:32 Hozzászólás témája: |
|
|
| CALEB írta: |
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. A sügősségi ellátást mindenképpen el kell végezni, a különbség csak annyi, hogy fizetned kell-e vagy sem. Ha speciális biztosításod van, akkor a biztosításon mindig kell szerepelnie egy ingyenesen hívható számnak, amit felhívva el fogják mondani, hogy mi a teendő. Ettől még lehet hogy fizetni kell a helyszínen, de azt a biztosítás később megtéríti.
Az eu kártyával mindezzel nem kell törődnöd, viszont csak tényleg az alapellátást kaphatod érte, ami az életmentéshez szükséges. Utána fáradj haza és a további ellátást vedd igénybe a területileg illetékes orvosnál.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hullaho Újonc

|
Elküldve: 2008. Július 21. Hétfő, 19:55 Hozzászólás témája: kerdes |
|
|
sziasztok,
a szuleim otthon kaptak egy levelet az egeszsegugytol, hogy merre van az o csemetejuk, azaz en. tudni akarjak fizetek e biztositast. A kovetkezo adatokra van szukseguk:
- kulfoldi egeszsegbiztosito megnevezese es cime
- biztositas szama
- nemzetkozi szervezet megnevezese
- kulfoldi biztositasi jogviszony kezdete
a kerdesem: hol talalom meg en ezekre a szamukra teljesen kielegito valaszokat?
elore is koszonom a segitseget.
a EHIC-ot egy perce rendeltem meg. remelem nekem is megjon minel hamarabb.
koszi a segitseget elore is
Gabor |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Mogyesz Újonc

|
Elküldve: 2008. Október 4. Szombat, 7:02 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Akkor momentán úgy áll a helyzet, hogy jó ha van EUTB, de kell NI és nem árt ha fizetünk magunk után itthon is, csak mindenütt szigorúan egyet kell bevallani?
Mi novemberben utazunk, nekem magyar tb - még egy hónapig - hugomnak eus van. Felhívtuk OEP, Apeh, eredmény ellentmondásos, az illetékesek sem tudtak válaszolni. OEP-ben bevallották, hogy voltaképpen lövésük sincs, hogy melyiket kérjük, és hol, hogy minden tuti legyen. Hugi eu-s kártyája ELVILEG jó itthon is, de még szerencse, hogy fizették párhuzamosan a magyart, mert amikor hazajött, és elment az orvoshoz, furán néztek rá, mi az az eu-kártya, és nem tudták elfogadhatják-e. Arról nem beszélve, hogy hollandiában is érdekesen zajlanak a dolgok. Elment dokihoz, kezelés végén közölték 170 euro, de nem kell most kifizetni, mert ugyis kiküldik a számlát. Egy hét múlva a számla megérkezett, annyi változással, hogy már 270 euro szerepelt rajta.
Aki ezt átlátja, az előtt kalapot emelek!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2008. Október 4. Szombat, 11:54 Hozzászólás témája: |
|
|
| Mogyesz írta: | Sziasztok!
Akkor momentán úgy áll a helyzet, hogy jó ha van EUTB, de kell NI és nem árt ha fizetünk magunk után itthon is, csak mindenütt szigorúan egyet kell bevallani?
Mi novemberben utazunk, nekem magyar tb - még egy hónapig - hugomnak eus van. Felhívtuk OEP, Apeh, eredmény ellentmondásos, az illetékesek sem tudtak válaszolni. OEP-ben bevallották, hogy voltaképpen lövésük sincs, hogy melyiket kérjük, és hol, hogy minden tuti legyen. Hugi eu-s kártyája ELVILEG jó itthon is, de még szerencse, hogy fizették párhuzamosan a magyart, mert amikor hazajött, és elment az orvoshoz, furán néztek rá, mi az az eu-kártya, és nem tudták elfogadhatják-e. Arról nem beszélve, hogy hollandiában is érdekesen zajlanak a dolgok. Elment dokihoz, kezelés végén közölték 170 euro, de nem kell most kifizetni, mert ugyis kiküldik a számlát. Egy hét múlva a számla megérkezett, annyi változással, hogy már 270 euro szerepelt rajta.
Aki ezt átlátja, az előtt kalapot emelek!  |
A legelső mondatod teljesen megállja a helyét, szerintem az az optimális megoldás, és úgy számíthatsz az otthoni (job szinvonalú talán) ellátásra is, meg az ittenire is.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2008. Október 4. Szombat, 11:59 Hozzászólás témája: |
|
|
Hová tünt a szerkesztés gomb??? A job az jobb akart lenni.
Még valami, az EU-s TB kártya csak alap egészségügyi ellátásokat finanszíroz, gyakorlatilag a sürgősségi és életmentő orvosi dolgokat. tehát nem helyettesíti az adott ország TB (NHS) finanszírozási rendszerét.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hapiszti Haladó

|
Elküldve: 2008. Október 11. Szombat, 9:55 Hozzászólás témája: |
|
|
nahh várjatok én ezt akkor nem látom világosan. itt élek Angliaba és majd decemberben fogok hazautazni 2 hétre és majd lehet hogy nyaralgatni is fogok menni valamikor! szoval eddig azt irtatok hogy kellene ez az EU-s tb card amit online is rendelhetek. namármost az elöttem lévö Úriember irta
EU-s TB kártya csak alap egészségügyi ellátásokat finanszíroz, gyakorlatilag a sürgősségi és életmentő orvosi dolgokat. tehát nem helyettesíti az adott ország TB (NHS) finanszírozási rendszerét....
ez annyit jelent hogy ha fogdokihoz megyek otthon nem lát el vagy fizetnem kell? vagy ha a barátnöm nögyogyászhoz megy gyogyszert feliratni akkor megfelelö? vagy ha megbetegszem lázas vagyok blabla akkor elmehetek bmelyik orvoshoz hogy megvizsgaljon MAGYARORSZÁGON?
vagy ezek a dolgok nem tartoznak bele a a sürgősségi és életmentő orvosi dolgokba?????,
kérlek adjatok valami ninfot erröl..... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2008. Október 11. Szombat, 11:44 Hozzászólás témája: |
|
|
| hapiszti írta: | nahh várjatok én ezt akkor nem látom világosan. itt élek Angliaba és majd decemberben fogok hazautazni 2 hétre és majd lehet hogy nyaralgatni is fogok menni valamikor! szoval eddig azt irtatok hogy kellene ez az EU-s tb card amit online is rendelhetek. namármost az elöttem lévö Úriember irta
EU-s TB kártya csak alap egészségügyi ellátásokat finanszíroz, gyakorlatilag a sürgősségi és életmentő orvosi dolgokat. tehát nem helyettesíti az adott ország TB (NHS) finanszírozási rendszerét....
ez annyit jelent hogy ha fogdokihoz megyek otthon nem lát el vagy fizetnem kell? vagy ha a barátnöm nögyogyászhoz megy gyogyszert feliratni akkor megfelelö? vagy ha megbetegszem lázas vagyok blabla akkor elmehetek bmelyik orvoshoz hogy megvizsgaljon MAGYARORSZÁGON?
vagy ezek a dolgok nem tartoznak bele a a sürgősségi és életmentő orvosi dolgokba?????,
kérlek adjatok valami ninfot erröl..... |
Egész pontosan erről van szó, az alap, a sürgősségi és baleseti ellátáson kívül mindenért fizetned kell. Miért is támogatná a magyar TB a külföldön fizetett járulék után a magasabb szintű ellátást?
Akkor minden angol ott gyógyítaná magát. Nameg fél európa...
Hogy mi tartozik pl. a sürgősségi ellátásokba, azt rendelet írja elő, de az orvosnak is van mérlegelési jogköre. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 427 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2008. Október 13. Hétfő, 12:26 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ha lázas beteg vagy el kell látni. Ha csak gyógyszert akarsz feliratni azt is megteheted, de csak teljes áron válthatod ki, bár ezt a kérdésfelvetést nem igazán értem, mivel itt ingyenes az antibébi tabletta, tehát jobb innen vinni. Alapjában véve a sűrgősségi azt jelenti, hogy az akut problémáddal elmehetsz az orvoshoz és Ő eldönti, hogy szükség van-e azonnali beavatkozásra vagy sem. Ez jelenleg nincs pontosan szabályozva, mivel a diagnózis felállítása teljesen eltér az angol módszertől (az otthoni sokkal inkább épít az intuícióra és a tapasztalatra, míg az itteni az előre megkoreografált kérdezz felelek módszert használja). |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hapiszti Haladó

|
Elküldve: 2008. Október 22. Szerda, 17:43 Hozzászólás témája: |
|
|
köszönöm a segitségeteket, és még egy utolso kérdés...nekem mint 25 éves fejjel érdemes ezt megcsinaltatnom vagy hagyjam?? Nem látom sok elönyét...vagy mégis van neki?
jah és ezt az antibébi rendszert itt még nem hallottam. Hogyan lehet ingyenesen hozzájutni a csajomnak:) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|