Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Londonban szulni
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
tolmacs
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 31. Vasárnap, 22:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

monnalisa írta:
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem, és nem tudok kihez fordulni. (Neten nem nagyon találtam hasznos információt.)

Kérdéseim a következők lennének:

1. Ha vki kisbabát vár Angliában, mikortól lehet v. lehet-e egyáltalán szülés előtt "táppénzre" menni? (Mozgássérült gyerekekkel foglalkozom, tehát emelni kell őket...és ez fizikailag nagyon megterhelő.)

2. Mekkora ennek az összege?

3. HA úgy döntünk, hazaköltözünk, és otthon születik meg a baba, akkor jár-e otthon a gyed az itteni munkám alapján? (Vagy semmit nem kapok otthon, de akkor már Angliából sem, mivel hazaköltöztem?)

4. Ha itt dolgozunk, attól születethetne-e otthon egyáltalán a baba? (Úgy értem, ha itt fizettem az adót, otthon ugye nem a TB-t, jogosult vagyok-e ellátásra?)

Elnézést a hosszú hsz-ért. Ha vki esetleg tud ajánlani egy jó oldalt ahol erről tájékozódhatnék, nagyon megköszönném.
Köszi,M

Üdv, M Kacsintó

Szia!

1. Kerheted a fonokodtol, hogy olyan munkat biztositson, amely nem veszelyeztet sem teged-sem a babat. Megszokott gyakorlat a kismamak terhesseg alatt valo athelyezese.

Legkorabban a szules varhato napja elott 11 hettel kezheted a SMP-t (Statutory Maternity Pay), amely osszesen 9 honapra jar. Tehat nem kell megvarnod, hogy megszulessen a baba ahhoz, hogy szulesire menj.

2. Ha az SMP-re gondoltal, az az elso 6 hetre a fizetesed 90%-a. Az azt koveto 33 hetre pedig a fizetesed 90%-a vagy heti 117.18 GBP, a ketto kozul azt fizetik amelyik alacsonyabb.

3. Ha hazakoltoztok, akkor jar a csaladi potlek (egygyermekes csalad eseten 12 200 Ft) es a gyermekgondozasi segely (28 500 Ft). Az egyszeri anyasagi tamogatasra (64 125 Ft) csak akkor leszel jogosult, ha a terhesseg ideje alatt legalabb negy alkalommal terhesgondozason vettel reszt. A csaladi potlek igenylesekor alairatnak majd veled egy nyilatkozatot, hogy Angliaban nem kapod a juttatast a gyermek utan.

4. Szulethetni szulethet, de lehet, hogy a korhazi ellatasert fizetned kell?!

Nincs koztunk veletlenul egy TB szakerto???
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
goncza
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 15. Hétfő, 16:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Én új vagyok itt,és lenne egy-két kérdésem,amiről nem olvastam itt.
Úgy kezdődött a dolog hogy juni.elején kimentünk a párommal dolgozni(harlow-ba kötöttünk ki).1,5 hónap után kiderült hogy terhes vagyok,akkor sajna pár héten bellül haza kellett jönnöm,hogy a juttatásokat megkapjam itthon.
A próblémám az,hogy a párom kint maradt,és én most okt. kimennék hozzá,mivel itthon úgyis táppénzen vagyok,és ha ott bármi gondom van(rosszul leszek,vagy bármi)akkor kihez fordulhatok.
A másik kérdésem,a repülőre csak engedéllyel(orvosi)lehet felszállni a terheseknek,azt én honnan zudok szerezni?(30 hetes leszek)
Köszönöm
Vissza az elejére
kivancsi
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 17. Szerda, 6:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Goncza!

Kerdes,hogy abban a masfel honapban amig itt voltal regisztratal-e GP-nel.Ha igen akkor veluk vedd fel a kapcsolatot ha nem csak surgossegei ellatast tudsz kapni.Bar sokkal jobb lenne ha rendszeresen tudnal felulvizsgalatra jarni.
Engedelyt a repuleshez a kezeloorvosodtol tudsz kerni bar azt nem tudom,hogy ezesetben kitol a nogyogyasztol vagy a haziorvosodtol.Kerdezd meg oket talan mar volt a praxisukban hasonlo eset.Azonban ha a szules elott haza akarsz menni innet is kerned kell engedelyt a repulesre marxsakezert is jo lenne a GP.Sok szerencset.
Vissza az elejére
goncza
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 17. Szerda, 11:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok
Amíg kint voltam nem regisztráltattam sehol(ha jól értettem a GP-az a háziorvosnak felel meg).Tehát ha én kimegyek,akkor ott Harlow-ba keressek egy GP-t,és regisztráltassak.A kimenetelhez az én nőgyógyászom ad engedélyt,de mivel 1-1,5hónapot leszek kint akkor a hazajövetelhez kint kéne szereznem.És ez kb mennyibe fog nekem ott kerülni? Bár,miért is kell engedély mikor 30 hetes leszek,és 33 hétig engedik a repülőtársaságok. Vagy rosszul tudom?
Köszönöm a segítséget.
Vissza az elejére
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 17. Szerda, 15:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

goncza írta:
Sziasztok
Amíg kint voltam nem regisztráltattam sehol(ha jól értettem a GP-az a háziorvosnak felel meg).Tehát ha én kimegyek,akkor ott Harlow-ba keressek egy GP-t,és regisztráltassak.A kimenetelhez az én nőgyógyászom ad engedélyt,de mivel 1-1,5hónapot leszek kint akkor a hazajövetelhez kint kéne szereznem.És ez kb mennyibe fog nekem ott kerülni? Bár,miért is kell engedély mikor 30 hetes leszek,és 33 hétig engedik a repülőtársaságok. Vagy rosszul tudom?
Köszönöm a segítséget.

A Ryanair-nál ezek a szabályok vonatkoznak a terhes hölgyekre:

28. hét után kérik a levelet a nőgyógyásztól, és 36. hétig engednek repülni (kivétel az ikerterhes, stb, az 32. hét)

Más légitársaságnál eltérők lehetnek a szabályozások.

Pregnancy

* For uncomplicated single pregnancies, Ryanair restricts travel beyond the end of the 36th week, and for twins, triplets etc., beyond the end of the 32nd week. Once your pregnancy has entered its 28th week, we ask that you carry with you a letter from your obstetrician stating the pregnancy is uncomplicated and confirming the expected date of delivery. In this letter, the doctor should state that you are in good health, that he/she is happy for you to fly, and that in his/her opinion there is no reason why you cannot fly.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
tolmacs
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 17. Szerda, 21:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hello!

En 34 hetesen repultem, senki nem kert tolem igazolast. Nem hiszem, hogy barki megtudna mondani ranezesre, hogy hany hetes terhes vagy...

Eva
Vissza az elejére
goncza
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 26. Péntek, 13:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Rehát ha jól értem,akkor kint elemegyek egy háziorvoshoz és tőle kérek egy igazolást. És ez mennyibe fog nekem kerülni?(kötök itthon utas biztosítást és van EU-s tb kártyám). Még nem tudom melyik légitársasággal jövünk haza,de ki fogja ott eldönteni hogy mennyi idős terhes vagyok.A másik, a háziorvos mi alapján adja ki az igazolást mikor elvileg meg sem vizsgált.Vagy meg fog? Bocsi a sok kérdésért,de félejk attól hogy esetleg kint ragadok. Zavarban levő
Vissza az elejére
orshy82
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. November 30. Vasárnap, 14:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Látom, régen nem írt senki!
Én is csak olvasgatok, mivel nemsokára kiköltözünk, és tervezünk majd kistesót a kisfiamnak, nézegetem az infókat, de kicsit megijedtem!
Valahol az elején olvastam, hogy nagyon hamar hazaküldenek a kórházból a szülés után. Én még a 3. napon is csak derékszögben és csigalassan tudtam menni, és a nap 98%-át a wc-n voltam kénytelen tölteni, hogyan látom el a babát? Az apukának jár ilyenkor valamennyi szabadság? És mit jelent, hogy otthon kezelik a sárgaságot? A kisfiam kék fény alatt volt, hozzák az inkubátort, meg a lámpát? És ha valami fertőzést kap, vagy ilyesmi? Ha nagyobb a gond, gondolom beviszik a babát a kórházba nem? Mondjuk második babánál már nem aggódom majd túl a dolgokat, de elsőnél be lettem volna tojva, ha így megy...
Bocs a hülye kérdésekért...
Vissza az elejére
tolmacs
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. November 30. Vasárnap, 23:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

orshy82 írta:
Sziasztok!

Látom, régen nem írt senki!
Én is csak olvasgatok, mivel nemsokára kiköltözünk, és tervezünk majd kistesót a kisfiamnak, nézegetem az infókat, de kicsit megijedtem!
Valahol az elején olvastam, hogy nagyon hamar hazaküldenek a kórházból a szülés után. Én még a 3. napon is csak derékszögben és csigalassan tudtam menni, és a nap 98%-át a wc-n voltam kénytelen tölteni, hogyan látom el a babát? Az apukának jár ilyenkor valamennyi szabadság? És mit jelent, hogy otthon kezelik a sárgaságot? A kisfiam kék fény alatt volt, hozzák az inkubátort, meg a lámpát? És ha valami fertőzést kap, vagy ilyesmi? Ha nagyobb a gond, gondolom beviszik a babát a kórházba nem? Mondjuk második babánál már nem aggódom majd túl a dolgokat, de elsőnél be lettem volna tojva, ha így megy...
Bocs a hülye kérdésekért...

A derekfajas nem nagyon erdekli az orvosokat, szulessel jar szerintuk. Apukanak jar "paternity leave" vagy ha vallalkozo, akkor fizetetlen tavollet. Ami a sargasagot illeti, gyakran valtoztatjak az eljarast. Nehany evvel ezelott hazaengedtek mindenkit, aztan ha nehany nappal kesobb besargult a gyerek visszakuldtek a korhazba vervetelre es ha szukseges volt bent tartottak. Most mar vesznek vert a korhazban a babatol es az eredmenyek alapjan dontik el, hogy hazaengednek-e vagy beteszik a lampa ala.

Ha valami gond van a korhaz A&E reszlegebe barmikor vissza tudsz menni, kerhetsz surgossegi idopontot a haziorvostol vagy bemehetsz a korhaz walk-in reszlegebe is, ami hasonlo az otthoni orvosi ugyelethez. Persze, ha azt akarod, hogy orvos vizsgaljon meg es ne egy nover, akkor elott ajanlatos folhivni Oket es megbeszelni az ugyeletes orvossal, hogy be akarsz menni. Igy nem kell orakig ott ulnod, max. 15 perc a varakozasi ido, sot ujszulottel meg annyi sem. Remeljuk persze, hogy erre a szolgaltatasra nem lesz szukseged!
Vissza az elejére
orshy82
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. December 1. Hétfő, 11:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tolmacs!
Köszönöm az infókat, hát én is remélem, hogy nem lesz annyi gond a másodikkal, mint az elsővel, és talán könnyebben viselem majd én is. Nem akarok panaszkodni, és nem is vagyok az a nyafogós fajta, azt hiszem, mivel maga a szülés egész jól ment, na de utána! Szomorú
Hát nem (csak) a derekam fájt, hanem minden porcikám, mint akit agyonvertek, minden létező nyavaja elővett,izomláz, úgy éreztem a csontjaimat,mintha puzzle lennék, és hozzá olyan utófájásaim voltak, mint a vajúdásnál, főleg, hogy a babát hallottam. Aranyérről ne is beszéljünk, meg a gátsebről, az mindenkinek van.
Zavart
Babás szobában voltam,de még felemelni is alig tudtam a kicsit. A szobatársaimat elnézve nekem nagyon kijutott. Bár való igaz, hogy a legtöbb nő, aki megszült, már aznap tudott ülni, menni, mindent csinálni, és akár haza is mehettek volna, ha a babával is minden okés. Én még a hazainduláskor is alig tudtam menni, ülni a kocsiban, stb.. Zavart
A kisfiam azért sárgult be, mert akkora feje volt, hogy nagyon megnyomódott a szülésnél és lett rajta két vérömleny oldalt (úgy nézett ki, mint egy kis ufó Mosoly ) és várható volt, hogy a vérömleny felszívódása miatt besárgul. Szomorú
Valószínűleg azért viselt meg ennyire, mert 55 kilós, alacsony termetemmel 4210 grammos, 59cm-es bébinek adtam életet.
Remélem a következő kisebb lesz! Sokkolt
Azért megnyugtató, hogy ha gond van, odafigyelnek az emberre!
Kacsintó
Vissza az elejére
kivancsi
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. December 3. Szerda, 18:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia!Csak megnyugtatasul irom le az en tapasztalataimat.Surgossegi csaszarral szultem ami utan itt ,ha nincs problema 3nap utan haza lehet menni.Hat mi nem mentunk haza ,mert sem a kicsi sem az en verkepem nem lett jo es meg 3napot bent toltottunk.Javaslom,hogy amikor kijossz mindenfelekeppen melyen a reszletekbe nyuloan mondj el mindent a dokiknak minden egyes alkalommal.Mert nem mindig ugyanaz az orvos fog latni teged aki eloszor.Egy kicsit nem art panaszkodni,mert ha csak mosolyogsz es azt mondod minden rendben nem fognak odafigyelni rad.Persze ha a leleteid rendben vannak siman haza fognak kuldeni akkor is ha te nem erzed a toppon magad.
Vissza az elejére
orshy82
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. December 3. Szerda, 21:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kíváncsi!

Köszi! Hát remélem, hogy ha gond lenne, tényleg odafigyelnek majd, de bízom benne, hogy nem lesz!
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6
6 / 6 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban