Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

6 honapos szabaly, autozas kulfoldi rendszammal Angliaban

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Dumaparti, bármiről ami az eszedbe jut
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Lionking
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 23. Szombat, 21:09    Hozzászólás témája: 6 honapos szabaly, autozas kulfoldi rendszammal Angliaban Hozzászólás az előzmény idézésével

Ugy tudom, hogy van egy olyan szabaly, miszerint kulfoldi rendszamu auto csak 6 honapig futhat ingyen az utakon, azutan pedig ugyan ugy meg kell venni a road tax-ot? Hogyan lehet ezt kicselezni? Hogyan ellenorizhetik konkretan, hogy miota hasznalom az automat Angliaban? Esetleg vegyek megint egy kompjegyet csak ideutra, es azzal tudom igazolni, hogy en kimentem az orszagbol, vagy, hogy eppenseggel csak nemregiben jottem, ha ellenorzest kapok?[/url]
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 24. Vasárnap, 7:23    Hozzászólás témája: Re: 6 honapos szabaly, autozas kulfoldi rendszammal Angliaba Hozzászólás az előzmény idézésével

Lionking írta:
Ugy tudom, hogy van egy olyan szabaly, miszerint kulfoldi rendszamu auto csak 6 honapig futhat ingyen az utakon, azutan pedig ugyan ugy meg kell venni a road tax-ot? Hogyan lehet ezt kicselezni? Hogyan ellenorizhetik konkretan, hogy miota hasznalom az automat Angliaban? Esetleg vegyek megint egy kompjegyet csak ideutra, es azzal tudom igazolni, hogy en kimentem az orszagbol, vagy, hogy eppenseggel csak nemregiben jottem, ha ellenorzest kapok?[/url]

En ugyan nem szeretem a cselezgeteseket... de... ha arra kenyszerulnek, hogy magyar rendszamu autot vezessek itt, akkor

Nem cserelnem ki a jogsimat angolra. Ekkor ugyanis azt mondok, amit akarok a rendornek (turistakent vagyok itt, stb), nem fog csunyan nezni.
Ha viszont angol a jogsid, akkor feltetelezi, hogy te mar jo regen itt elsz (igen, a jogsit NEM lehetne az elso napokban angolra cserelni, mas kerdes, hogy ezt a szabalyt egyik fel sem tartja be). Ha meg jo regen itt elsz, akkor mit keres itt egy magyar auto??? Es innen kezdve az egyebkent abszolut joindulatu rendor atmehet "szemet-fakabat"-ba.

A szabaly ugyanis az, hogy egy even belul max 1/2 evet lehet az auto egy masik orszag teruleten anelkul, hogy ott regisztralnad. Ez ezt NEKED kell bizonyitani. Ami neheny esetben nyugos lehet, pl. kertel ra parkolasi engedelyt, lefotoztak 8 honapja, megbirsagoltak parkolasert, stb, szoval a rendszamod valamiert benn van a rendszerben, es azt ugye jol tudjuk, hogy itt a rendszerek ossze vannak kapcsolva egymassal.

Itt van olvasnivalonak: http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/BuyingAndSellingAVehicle/ImportingAndExportingAVehicle/DG_10014623

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
tvmacilaci
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 4. Csütörtök, 0:19    Hozzászólás témája: Re: 6 honapos szabaly, autozas kulfoldi rendszammal Angliaba Hozzászólás az előzmény idézésével

Lionking írta:

Nem tudom megkapod e nos amikor belépsz doverben a kamera regisztrál és amikopr kilépsz nem nagyon genycsáznak ha átlépted a 6 hónapot de 10 hónap után már seggbe rúgnak és rádvernek minden taxot ha szerencséd van és tiz perc mulva indul a kopmpod szarnak rá csak menjél, egyébként meg tudom ajánlani amit mi csinálunk, át megyünk franciahonba bevásár olcsoért általában 3család és leszarjuk a road taxot mert ott bevásár -40%
auto new register 6 hónap nyugi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
tvmacilaci
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 4. Csütörtök, 0:32    Hozzászólás témája: Re: 6 honapos szabaly, autozas kulfoldi rendszammal Angliaba Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
Lionking írta:

En ugyan nem szeretem a cselezgeteseket... de... ha arra kenyszerulnek, hogy magyar rendszamu autot vezessek itt, akkor

Nem cserelnem ki a jogsimat angolra. Ekkor ugyanis azt mondok, amit akarok a rendornek (turistakent vagyok itt, stb), nem fog csunyan nezni.
Ha viszont angol a jogsid, akkor feltetelezi, hogy te mar jo regen itt elsz (igen, a jogsit NEM lehetne az elso napokban angolra cserelni, mas kerdes, hogy ezt a szabalyt egyik fel sem tartja be). Ha meg jo regen itt elsz, akkor mit keres itt egy magyar auto??? Es innen kezdve az egyebkent abszolut joindulatu rendor atmehet "szemet-fakabat"-ba.

A szabaly ugyanis az, hogy egy even belul max 1/2 evet lehet az auto egy masik orszag teruleten anelkul, hogy ott regisztralnad. Ez ezt NEKED kell bizonyitani. Ami neheny esetben nyugos lehet, pl. kertel ra parkolasi engedelyt, lefotoztak 8 honapja, megbirsagoltak parkolasert, stb, szoval a rendszamod valamiert benn van a rendszerben, es azt ugye jol tudjuk, hogy itt a rendszerek ossze vannak kapcsolva egymassal.

Itt van olvasnivalonak: http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/BuyingAndSellingAVehicle/ImportingAndExportingAVehicle/DG_10014623

-seci

Nos gyerekek! Az Angliai törvények szerint 6 hónap után road taxot köterles fizetni minden külföldi aki az angol utakat használja, ezt nagyon szépen tudják ellenörizni mikor belépsz a kamera regisztrál mikor kilépsz és letelt a 6 hónap szopsz
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Lionking
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 11. Csütörtök, 16:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Koszonom a valaszokat! Sajnos nincs internetem, igy kenytelen vagyok neha-neha egy mc donald's-bol netezni, mint ahogyan most is teszem. A regisztracio azt jelenti, hogy csak roadtax-ot fizetek es kesz? Vagy ilyenkor kapok valami ideiglenes rendszamot, vagy angol rendszamot es mindent fizetnem kell, mint amit itt fizetnek, beleertve a biztositast is?
En nem tudom lecserelni az automat angol autora, de hasznalni akarom, mert auto nelkul nem tudok lepni, letezni. Mind1 miert, ez had legyen az en dolgom. Szoval akkor most mit tegyek? Vegyek egy oda-vissza kompjegyet, vagy ennek semmi ertelme, mert a rendszer a belepeskor automatikusan regisztralt es tudjak, hogy tovabb vagyok, mint hat honap? Amugy a rendszerrol csak annyit, hogy itt, az egyik Sainsbury-ben mukodik egy rendszamleolvaso rendszer, ami folyamatosan I betunek nezi a magyarorszagi rendszamban talalhato elvalasztojelet, ami a H betu es a rendszam kezdete kozott van, es folyamatosan I betuvel kezdi meg leolvasni a rendszamot. Nem tudom, hogy a ferry-nel milyen kifinomultsagu rendszer mukodik, de ha ilyesmi, akkor lehet, hogy rosszul olvasta le alapbol a rendszamot. Nem is ez a lenyeg, mert ezt pontosan nem tudhatom, hanem az, hogy vennem kell roadtax-ot, vagy vennem kell oda-vissza kompjegyet? Vagy az egesz regisztracio hogyan megy, megis? Koszi a valaszokat, es igyekszem minnel hamarabb elolvansi oket.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Dumaparti, bármiről ami az eszedbe jut Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban