| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
adam60i Újonc

|
Elküldve: 2008. Augusztus 21. Csütörtök, 19:45 Hozzászólás témája: bankkártya előfizetés |
|
|
Sziasztok!
Másfél hónapja nyitottam bankszámlát a Lloyds banknál, csak egy cash account, tehát fizetni nem tudok vele boltban, és pénzt is csak saját automatákból vehetek fel, igazából örültem hogy tudtam bankkártyát csináltatni mivel még nem volt munkám sem. Ezt még el is viseltem volna, de amikor mobilelőfizetést akartam csinálni a vodafonenál és visszautasítottak azzal hogy még nincs elég rég óta bankkártyám ahhoz hogy előfizethessek kicsit elegem lett a Lloydsból, főleg hogy nem is lehet váltani csomagot, hanem 2 évet kell várni és utána automatikusan vált.
Most úgy tervezem hogy csináltatok máshol egy másik bankkártyát így hogy már van munkám csak előtte még érdekelne egy két dolog.
Igazából nagyrészt telefonnal kapcsolatos, de a bankkártya is nagy szerepet játszik benne
Minden előfizetéshez szükség van bankkártyára és ha igen akkor mindenhol feltétel-e az hogy egy bizonyos ideje rendelkezzél vele ( 3-6 hónap )?
Ugyanis én egy évig szeretnék maradni és a legrövidebb szerődések 12 hónaposak... tehát később nem biztos hogy megérné.
Előre is köszönöm a segítséget! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 235 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Augusztus 22. Péntek, 12:36 Hozzászólás témája: |
|
|
A Lloyds-nak ahhoz az ég-világon semmi köze nincs, hogy nem írhattál alá szerződést a vodafonnal... Angliában ez így működik: ha nem tartózkodol az országban legalább 2-3 éve, akkor egyszerűen ez nem lehetséges, nekem sem sikerült. És nemcsak a vodafonnál, hanem mindegyik szolgáltatónál. Pár lengyel ismerősöm azt tanácsolta, hogy szemrebbenés nélkül mondjam be a vodafon vagy akármilyen szolgáltató boltjában, hogy 3 éve itt vagyok, és elhiszik - nekik összejött.
Miért akarod feltétlenül a cash account-odat felváltani current account-ra? Teljesen ingyenes egy újat nyitnod, amivel már fizethetsz is, a régit meg hagyd úgy, ahogy van, vagy mondd fel. Én is a Lloyds-nál vagyok, teljesen meg vagyok vele elégedve, majd egy éve náluk van számlám. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vicu22 Újonc

|
Elküldve: 2008. Szeptember 7. Vasárnap, 9:20 Hozzászólás témája: HSBC Passport |
|
|
Sziasztok,
Szeretném megosztani a bankszámlanyitással kapcsolatos tapasztalataimat! A lényeg, hogy a HSBC-nél a passport csomagot a magyar adataimmal tudtam megnyitni!
Nanny-ként dolgozom már fél éve, de mivel fizetésem több, mint az adómentes, ezért a család egyáltalán nem járult hozzá, hogy adataikat, mint munkaadó, megadjam a banknak. (Persze az nem derült volna ki, hogy én mennyi pénzt kapok tőlük, de mindegy. Azt mindenki tudja, hogy furák.)
Aki au pair-ként csak heti Ł80-ért dolgozik, és a család is segítőkész, csak besétál a bankba, és a család címével és adataival nyithat számlát.
Én ezt nem tehettem meg, ezért az itt olvasott vélemények alapján besétáltam az útlevelemmel, magyar lakcímkártyával, és egy OTP-s bankszámlakivonattal a HSBC-be. Elmondtam, hogy csak jövőre szeretnék munkát vállalni állandó lakcímmel (ami igaz is), de jelenleg még nem tartózkodom Angliában. A nő nagyon segítőkész, tündéri volt,de nagy szemekkel nézett rám, hogy miért akarok számlát! Nem mondhattam, hogy már itt vagyok a családnál, mert onnantól kezdve az ő adataik szükségesek. Kérdezett egy-két dolgot, hogy mit csinálok otthon (főiskoli hallgató), kérte a suli nevét, adószámot stb.
Hosszas fontolgatás után a manager-rel kifundálták, hogy megnyitják nekem a számlát, de a kártyát csak akkor kapom meg, ha már vissza akarok jönni dolgozni! De akkor minek kéne számla, ha a pénzt nem tudom használni, mondtam én, erre egy újabb kérés a manager-től, és végül 5 napom belül a kártyám is megjön.
Biztos vagyok benne, ha máshova megyek, elküldenek, hogy jöjjek vissza később!!!! Ez egy kisvárosban volt.
Ha itt nem sikerült volna, szerintem a Barclay's, NatWest, Lloyds-ban is megpróbálható!
Sok sikert mindenkinek!
Vica |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
szabina30 Újonc

|
Elküldve: 2008. Szeptember 7. Vasárnap, 15:35 Hozzászólás témája: |
|
|
sziasztok!
Tudjátok használni Magyarországon a HSBC
bankkártyát? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 422 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Szeptember 7. Vasárnap, 15:51 Hozzászólás témája: |
|
|
| szabina30 írta: | sziasztok!
bankkártyát? |
Igen, arról vásároltam, és fizettem az üzemanyagért.
Kézpénzt mondjuk nem vettem fel vele, de az sem probléma. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 235 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Szeptember 7. Vasárnap, 17:58 Hozzászólás témája: |
|
|
Így van ez, a kisvárosokban sokkal készségesebbek a bankárok, eladók, egy szóval: mindenki... saját tapasztalat...  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 923 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2008. Szeptember 7. Vasárnap, 21:05 Hozzászólás témája: |
|
|
| Tovi írta: | | szabina30 írta: | sziasztok!
bankkártyát? |
Miert ne tudnad? Rendes Maestro-card, nem?
Fehetsz fel penzt, fizethetsz vele, nem lehet semmi gond.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2008. Szeptember 7. Vasárnap, 22:06 Hozzászólás témája: |
|
|
| seci írta: | | Tovi írta: | | szabina30 írta: | sziasztok!
bankkártyát? |
Miert ne tudnad? Rendes Maestro-card, nem?
Fehetsz fel penzt, fizethetsz vele, nem lehet semmi gond.
-seci |
Egy esetben lehet gond, ha Service Card-ja van, néha azt adják a basic accounthoz pár hónapig, én is olyat kaptam az első 2 hónapra.
De ez ha jól tudom nagyon nem jellemző.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ritchie Újonc

|
Elküldve: 2008. Szeptember 10. Szerda, 13:29 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Nem rég jöttem ki Londonba és szeretnék bankszámlát nyitni, mert nem szívesen tárolok ennyi pénzt a szállásomon. Nincsenek nagy igényeim vele kapcsolatba, fizetni nem akarok vele sehol, annyi, hogy a bank automatákból tudjak pénzt ki venni és jó lenne ha teljesen ingyenes lenne. Szóval ahogy olvasgattam ez valami basic account lesz. A Lloyds van elég közel hozzám, meg arról hallottam jókat. Szóval ott szeretnék egy számlát nyitni. Csak az a baj, hogy mivel még nem dolgoztam (erősen munkát keresek) nincs munkáltatói papírom, mivel még semmit nem fizettem nincs semmi közüzemi számlám. Amivel rendelkezek az útlevél és magyar személyi. Kérdésem ha bemegyek a Lloydsba, hogy "Hello! I would like to open a basic account". Akkor ilyen feltételek mellett menni fog. Minél hamarabb szükségem lenne egy számlára, mivel vannak beváltatlan csekkjeim. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2008. Szeptember 10. Szerda, 13:53 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ritchie írta: | Sziasztok!
Nem rég jöttem ki Londonba és szeretnék bankszámlát nyitni, mert nem szívesen tárolok ennyi pénzt a szállásomon. Nincsenek nagy igényeim vele kapcsolatba, fizetni nem akarok vele sehol, annyi, hogy a bank automatákból tudjak pénzt ki venni és jó lenne ha teljesen ingyenes lenne. Szóval ahogy olvasgattam ez valami basic account lesz. A Lloyds van elég közel hozzám, meg arról hallottam jókat. Szóval ott szeretnék egy számlát nyitni. Csak az a baj, hogy mivel még nem dolgoztam (erősen munkát keresek) nincs munkáltatói papírom, mivel még semmit nem fizettem nincs semmi közüzemi számlám. Amivel rendelkezek az útlevél és magyar személyi. Kérdésem ha bemegyek a Lloydsba, hogy "Hello! I would like to open a basic account". Akkor ilyen feltételek mellett menni fog. Minél hamarabb szükségem lenne egy számlára, mivel vannak beváltatlan csekkjeim. |
Útlevéllel és Magyar személyivel esélytelen a dolog, csak egy passport account jöhet szóba (vagyis annak a Lloyds-os megfelelője).
Nincs lakcímigazolásod, bemondás alapján nem fognak felvinni adatokat, ez érthető is. Továbbá munkahely hiányában nem látszik biztosítottnak a bank számára a költségeinek megtérülése (pénzforgás).
Megpróbálni meg lehet, nincs vesztenivalód, talán a behelyezni kivánt pénz kicsit változtat a hozzáálláson, bár kétlem. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mary0227 Haladó

Csatlakozott: Feb 23, 2008 Hozzászólások: 50 Tartózkodási hely: Manchester,Sale
|
Elküldve: 2008. Szeptember 10. Szerda, 16:15 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!
Én annyit tudok mondani hogy meg kell probálni.mi pénteken megérkeztünk szombaton már meg volt nyitva a számlánk!!se közüzemi.se rent,se munkahely.meg kell probálni.lehet szerencséd lesz neked is és pont jó napja lesz az illetőnek.nekünk sikerült.mármint most a lloyds-ról beszéltem!!próba szerencse:) |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

|
Elküldve: 2008. Szeptember 10. Szerda, 20:44 Hozzászólás témája: |
|
|
| Szerintem is pénz beszél, kutya ugat... ha van mit beraknod a számlára, akkor nekik már megéri megnyitni azt az accountot. Próbáld meg! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2008. Szeptember 11. Csütörtök, 17:01 Hozzászólás témája: |
|
|
| erus írta: | | Szerintem is pénz beszél, kutya ugat... ha van mit beraknod a számlára, akkor nekik már megéri megnyitni azt az accountot. Próbáld meg! |
Jééé, egy erus Látod, otthon sem tudsz meglenni nélkülünk
Érezzétek jól magatok!! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

|
Elküldve: 2008. Szeptember 11. Csütörtök, 23:01 Hozzászólás témája: |
|
|
Hihi, köszi, pillanatnyilag is jól érzem magam idehaza, kár hogy vissza kell menni... semmi kedvem... Puszi nektek!!!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ritchie Újonc

|
Elküldve: 2008. Szeptember 21. Vasárnap, 17:12 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszi. Mindenkinek végül is sikerült megoldanom.
Lehet, hogy hülyén hangzik a kérdésem, de egy bankkártyán fel van tüntetve a számlaszám? Mert nem hoztam ki magammal minden pénzem és most szeretném átutaltatni. De fogalmam nincs melyik a számlaszám. Valaki tud segíteni? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|