Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Orvosi ellátás
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 22. Kedd, 22:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tovi írta:
Valóban, ez mindenki szívügye hogy fizetni szeretné-e vagy sem.

Nekünk, illetve a feleségemnek azért jól jött, hogy amikor hazautaztunk, otthon el tudott menni a nőgyógyászához, és mammográfiára (ezt nagyon nem szerettem volna az itteni távgyógyítókra bízni), valamint a gyerek manduláját is otthon vették ki egy hónapja, nem itt. És ez mellett a fogorvoshoz is eljutott a család.
Ha ezt összeszámoljuk, akkor már nagyon-nagyon túl vagyunk az évi fizetett 50.000 Ft-tól. Sajnos nem mindig csak egy fogkőleszedésből áll az ember ellátása. Jó is lenne.....

Csupán azért írtam le ezt a gondolatot, hogy mások is reálisabban mérlegeljenek. Természetesen itt is milliók élnek, és gyógyulnak meg (vagy nem) az itteni ellátás keretében, de elég csak beleolvasni az itteni orvosi topikba, hogy elkezdjen gondolkodni az ember fia-lánya

Természetesen igazad van Tovi. Én sem úgy gondoltam, hogy egy családnak nem éri meg. Ott már el kell gondolkodni a dolgon. A gangliont meg azért hoztam fel példának, mert azt én is otthon műtettem meg. De azt te is tudod, hogy legalább 6 hónapot kell fizetned mire érvényes lesz az otthoni biztosításod, ha nem fizetted korábban folyamatosan. Valamint itt a kérdés eleve csak fogorvosi kezelésről szólt, amit itt senkinek sem ajánlok az NHS-en keresztül, otthon meg a legtöbb ember eleve privát megy fogorvoshoz, mert az állami kezelésekért (a húzást kivéve) is fizetni kell. Már amennyire visszaemlékszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
mislok
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Július 27. Vasárnap, 7:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy az E 106-os nyomtatvány hol szerezhető be, és ha megvan mi vele a teendő.
Tobábbá azt szeretném megtudni, hogy ez a nyomtatvány ahhoz kell, hogy az otthoni adóhivatalnál be tudjam regisztráltatni magam és fizessem a havi kb. 4000ft díjat?

Köszönettel:
Mislok
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 28. Hétfő, 1:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

mislok írta:
Sziasztok!

Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy az E 106-os nyomtatvány hol szerezhető be, és ha megvan mi vele a teendő.
Tobábbá azt szeretném megtudni, hogy ez a nyomtatvány ahhoz kell, hogy az otthoni adóhivatalnál be tudjam regisztráltatni magam és fizessem a havi kb. 4000ft díjat?

Köszönettel:
Mislok

Én nem tudom pontosan mi az az E106-os nyomtatvány. Ha itt dolgozol és itt vagy az NHS-szel szerződésben, akkor neked European Health Insurance Card-ot kell kiváltanod:
http://www.nhs.uk/EHIC/Pages/About.aspx
Ezen a címen mindent megtudhatsz.

Ha otthon is akarsz egészségügyi biztosítást, akkor még véletlenül sem szabad tudniuk, hogy te idekinn élsz és vagy biztosítva (ezt azt hiszem Tovi már korábban megírta valahol).
Vissza az elejére
Johnny87
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 27. Szerda, 5:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Helló

nemsokára utazok ki Angliába hosszabb időre munkavállalás céljából, a kérdésem az lenne átolvasva a topikot(de nem teljesen megértve:D), hogy most akkor nekem itthon ki kell-e váltanom az európai egészségbiztosítási kártyát, vagy nem ?

a helyzet az, hogy tanulmányaimat megszakítottam, tehát nem halasztásról van szó, így megszűnik szeptembertől a tanulói jogviszonyom is, így elvileg a TAJ kártyám is érvényét veszti...

ha nem, akkor elégséges-e egyből pár nappal a szobafoglalás után bejelentkezni az ottani körzeti orvoshoz(már amennyiben ez lehetséges pusztán útlevéllel, NI nélkül), és majd ha megvan az NI number, akkor amit tothz ír itt felül ez az EHIC kártya kiváltása neten ?
Vissza az elejére
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 27. Szerda, 9:37    Hozzászólás témája: TB Hozzászólás az előzmény idézésével

Lenne nekem is egy kérdésem. Számomra az egészségügyi kártya világos, én ki is váltottam mielőtt ide jöttem. Közben nekem fizették otthon a TB-t, amíg itt Londonban nem találok munkahelyet. Most már van regisztrált munkahelyem, NI számom. Mit kell tenni, hogy otthon bejelentsem, hogy itt vonják a TB-t? Mert hallottam, hogy sok embernek visszamenőleg is ki kell fizetni, ha ezt nem közlik az Apeh-kel. Van erre valami formanyomtatvány? Vagy valami munkáltatói igazolást kell küldeni? Másrészt ugye ezért nem kell hazautaznom, hogy elintézzel...
Vissza az elejére
Nyanyus
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 28. Csütörtök, 18:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Eu-kártyával kapcsolatosan: Az egészségbiztositási pénztáraknál irásos tájékoztató található, ki jogosult Eu-kártya kiváltására... és szerintem a honlapjukon is megtalálható... Biztosan minden válasz a legjobb szándékkal iródik itt, de amit meg tudtok nézni néhány kattintással, vagy le-átsétálni a legközelebbi hivatalba, netán telefonálni, az azért sokkal hitelesebb... arról nem beszélve, hogy a hivatalokban ezzel foglalkoznak, az itteni segitőtársak pedig nyilván ezer mással...
Szerintem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Rekuh
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 4. Csütörtök, 15:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Kérlek segítsetek nekem, mert már tényleg nem értem, hogy hogyan működik kint az orvosi ellátás. Tehát mi októberben megyünk ki Londonba, 3an, én a párom, akivel nem vagyunk összeházasodva, és a kisfiúnk. Az lenne a kérdésem, hogy mi a teendőnk, kössünk itthon biztosítást, vagy váltsuk ki az E111-es nyomtatványt, vagy semmit nem kell? Mert azt is olvastam, hogy a háziorvosnál csak akkor tudunk regisztrálni, ha van NI számunk, azt meg akkor tudunk beszerezni, ha van munkánk Angliában, vagy ha már aktív munkakeresők vagyunk. Az E111-es pedig csak akkor tudjuk kiváltani, ha Magyaro.-on van munkánk, de az már nincs... A másik, amit nem tudok, hogy ha a párom elkezd dolgozni, én is biztosított leszek-e, mert én otthon fogok vigyázni a kisfiunkra, úgy tudom, hogy a munkavállaló családtagjai biztosítottak, de ha nem vagyunk összeházasodva akkor is? Előre is köszönöm a segítséget, mert nem szeretném, hogy kint, ha esetleg megbetegszik a 2,5 éves kisfiúnk, ne lássanak el minket, és azt sem szeretném, hogy horribilis összegeket kelljen fizetnem az orvosnak.
Réka
Vissza az elejére
Niki89
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 4. Csütörtök, 15:28    Hozzászólás témája: NI Hozzászólás az előzmény idézésével

NI szám: TN+születési időd+M / F ( Male vagy Female. értelemszerűen)
pl: TN26031979M
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 4. Csütörtök, 18:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Rekuh írta:
Sziasztok!
Kérlek segítsetek nekem, mert már tényleg nem értem, hogy hogyan működik kint az orvosi ellátás. Tehát mi októberben megyünk ki Londonba, 3an, én a párom, akivel nem vagyunk összeházasodva, és a kisfiúnk. Az lenne a kérdésem, hogy mi a teendőnk, kössünk itthon biztosítást, vagy váltsuk ki az E111-es nyomtatványt, vagy semmit nem kell? Mert azt is olvastam, hogy a háziorvosnál csak akkor tudunk regisztrálni, ha van NI számunk, azt meg akkor tudunk beszerezni, ha van munkánk Angliában, vagy ha már aktív munkakeresők vagyunk. Az E111-es pedig csak akkor tudjuk kiváltani, ha Magyaro.-on van munkánk, de az már nincs... A másik, amit nem tudok, hogy ha a párom elkezd dolgozni, én is biztosított leszek-e, mert én otthon fogok vigyázni a kisfiunkra, úgy tudom, hogy a munkavállaló családtagjai biztosítottak, de ha nem vagyunk összeházasodva akkor is? Előre is köszönöm a segítséget, mert nem szeretném, hogy kint, ha esetleg megbetegszik a 2,5 éves kisfiúnk, ne lássanak el minket, és azt sem szeretném, hogy horribilis összegeket kelljen fizetnem az orvosnak.
Réka

Mar elmondtuk nehanyszor az orvosi ellatasnak semmi, de semmi koze az NI szamhoz. Egyszeruen be kell regisztralni a korzeti rendelobe. Ehez mindossze egy utlevel es lakcim igazolas kell semmi mas.
A parod ha mar dolgozik akkor igenyel NI szamot. Ha ez megvan beadhatjatok az igenyt a Child benefit-re (csaladi potlek) es akkor a Job Centre automatice kell hogy intezze neked az NI interjut hogy te is kapjal szamot. En se dolgozom es en is igy kaptam meg. De mint mondtam az orvosi ellatashoz az NI-nak nincs koze. Nagyon boldog
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 4. Csütörtök, 21:05    Hozzászólás témája: Re: NI Hozzászólás az előzmény idézésével

Niki89 írta:
NI szám: TN+születési időd+M / F ( Male vagy Female. értelemszerűen)
pl: TN26031979M

Ez csak az ideiglenes Ni számra vonatkozik, tehát amit a munkáltatód generál az adóhatóságnak, amíg meg nem kapod a véglegeset.

Amit véglegesként kap az ember, az teljesen más logikájú betű-szám kombináció
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Rekuh
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 5. Péntek, 14:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi a választ! Igen én is olvastam, de már annyi fórum hozzászólást elolvastam, hogy kezdenek kavarogni az információk a fejemben Mosoly Akkor majd minnél hamarabb megpróbálunk regisztrálni az orvoshoz.
Mégegyszer köszi. Réka
Vissza az elejére
mxp08
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Szeptember 17. Szerda, 1:17    Hozzászólás témája: Angol-Magyar TB Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Olvasom a hozzászólásokat, de sajnos azt kell hogy mondjam, hogy sajnos nem igy van, hogy UK-ból kikéred ezt az EUs kártyát és műtik a vakbeled. Bár igy lenne...Szeretnék secinek hinni! Mosoly Bár igy lenne, annak nagyon örülnék. De az alábbiakat olvasva...hááát...már elvesztettem a fonalat.

Van egy magyar honlap, ahol az EUval kapcsolatban feltehetitek a kérdéseiteket. www.euvonal.hu Én onnan kaptam a kérdésemre választ, ugyanis nem vagyok megelégedve az angol egészségügy munkájával és nem bizok meg egy pakisztáni orvosban, aki haza küldött összezúzott vállal, miután leestem a lépcsőről. Persze mai napig nem gyógyult meg a vállam.

Amit találtam ebben az ügyben és érdemes tanulmányozni:
Ez az EU vonal levele:

"Egészségügyi ellátás az Európai Unióban

Az Európai Unió alapvetően nem szabályozza a szociálpolitika, a társadalombiztosítás kérdését, ez minden ország saját hatáskörébe tartozik. Ezen a területen az EU koordinációra törekszik. A társadalombiztosításra (egészségbiztosításra) jogosultak, illetőleg az igénybe vehető ellátások körének meghatározására alapvetően minden tagállamban továbbra is a nemzeti (tagállami) jogszabályok érvényesek.

Főszabályként elmondható, hogy abban a tagállamban vagyunk jogosultak az egészségügyi ellátás igénybevételére (ez esetben az Egyesült Királyságban), ahol a járulékokat fizetjük.

Egy személy csak egy országban rendelkezhet társadalombiztosítással, mivel az uniós szabályok szerint senki nem lehet egyszerre két tagállamban biztosított.

Ilyenkor Magyarországon, illetve más tagállamban az orvosilag szükséges ellátást úgy tudja igénybe venni, ha a biztosított tagállamban a lakhelye szerinti illetékes egészségbiztosítótól igényli az ún. Európai Egészségbiztosítási Kártyát. A brit egészségbiztosítási kártya Magyarországon nem érvényes.

Az Európai Egészségbiztosítási Kártyával rendelkező, ellátásra jelentkező személyek a tervezett tartózkodásukra való tekintettel orvosilag szükségessé váló szolgáltatásokban részesülhetnek az adott tagországi biztosítottaknak megfelelő feltételekkel. Az orvosi szükségesség fennállásáról elsődlegesen - a körülmények mérlegelésével - a kezelőorvos dönt. " (2008.09.05)

"Orvosilag szükséges ellátás igénybevétele külföldi biztosítás esetén:

Amennyiben egy EU (akár magyar) állampolgár egy másik uniós tagállamban dolgozik, ott is biztosított, az adott tagállamban veheti igénybe a teljes körű egészségügyi ellátásokat. Ilyenkor Magyarországon, illetve más tagállamban az orvosilag szükséges ellátást úgy veheti igénybe, ha a biztosítása szerinti tagállamban, a lakhelye szerinti illetékes egészségbiztosítótól igényli az ún. Európai Egészségbiztosítási Kártyát.

Általánosságban elmondható, hogy az Európai Egészségbiztosítási Kártya az orvosilag szükséges betegellátásra jogosít más tagállamban való ideiglenes tartózkodás esetén a helyi biztosítottakkal azonos feltételek mellett. Az orvosi szükségesség fennállásáról elsődlegesen - a körülmények mérlegelésével - a kezelőorvos dönt. Orvosilag szükségesnek azonban nem csak az azonnal nyújtandó (sürgősségi) szolgáltatások minősülhetnek.

Amennyiben az igényelt ellátást - a beteg állapotára való tekintettel - nem feltétlenül szükséges rövid időn belül nyújtani, a szolgáltatónak figyelembe kell vennie, hogy az illető személy milyen hosszú időt kíván Magyarországon, illetve más tagállamban tölteni.
További fontos tudnivaló, hogy a szolgáltatásokat csak az egészségbiztosítás illetékes szerveivel szerződésben lévő szolgáltatótól lehet az egyenlő elbánás elvének megfelelően - tb-támogatással - igénybe venni. A szerződés nélküli magánszolgáltató által nyújtott ellátás költségeit a beteg saját maga fizeti. Ez utóbbi esetben az Európai Egészségbiztosítási Kártyával utólag sincsen lehetőség a költségek megtéríttetésére.

Egy uniós tagállamban kiváltott Európai Egészségbiztosítási Kártya azonban csak abban az esetben jogosítja fel tulajdonosát az orvosilag szükséges ellátás igénybevételére, amennyiben a másik tagállamban történő, illetve magyarországi tartózkodása alatt a járulékfizetése folyamatos az adott tagállamban.

Egyes EGT tagállamokban (Bulgária, Olaszország, Litvánia, Luxemburg, Németország, Ausztria, Szlovénia, Svédország, Szlovénia, Egyesült Királyság, Liechtenstein) az Európai Egészségbiztosítási Kártya, illetve a nemzeti betegkártya (TAJ kártya) egy kártyán található.
Az azonos elbírálás elvéből fakadóan az Európai Egészségbiztosítási Kártyával rendelkező személy minden olyan egészségügyi ellátásra jogosult, amelyre a Magyarországon biztosítottak ingyenesen jogosultak. Azon ellátásokért viszont, amelyekért a Magyarországon biztosítottak is maguk fizetnek, a kártyával rendelkezőnek is fizetnie kell.

E 106-os nyomtatvány:

Amennyiben egy EGT tagállam területén dolgozó, és ott biztosított személynek Magyarországon van az állandó lakóhelye, az illetékes - külföldi - biztosító által kiállított E 106-os nyomtatvány alapján, Magyarországon is teljes körű természetbeni egészségügyi ellátásra jogosult.

Az E 106-os nyomtatványt a külföldi biztosító küldi meg a lakóhely szerint illetékes megyei egészségbiztosítási pénztárnak. Az E 106-os nyomtatvány rögzítését követően a külföldi biztosított a magyar TAJ-szám alapján veheti igénybe az ellátást Magyarországon.

A nyomtatvány kiállításának feltételeiről az illetékes - külföldi - biztosító nyújt felvilágosítást.
Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a lakóhely fogalmát az illetékes állam a saját jogszabályai szerint értelmezi.
Tapasztalatok szerint az E 106-os nyomtatvány kiállítására Nagy-Britanniában, Írországban, illetve Olaszországban munkát vállaló magyar állampolgárok esetében éppen a lakóhely fogalomnak a magyar jogszabályoktól eltérő értelmezése miatt nem kerül sor.
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya azonban az orvosilag szükséges mértékig feljogosít az ellátások igénybevételére.
Az E 106-os nyomatatványt a határmenti ingázóknak, illetve a kiküldetésben dolgozók számára általában kiállítják. "

Egészségügyi szolgáltatási járulék önként történő fizetése:

Amennyiben egy személy Magyarországon, illetve másik uniós tagállamban sem biztosított (nem dolgozik, nem tanul, nem regisztrált munkanélküli), annak érdekében, hogy biztosított maradjon Magyarországon, önként kell fizetnie az egészségügyi szolgáltatási járulékot.
2008. január 1-től az egészségügyi szolgáltatási járulék összege havi 4.350 Ft. (napi 145 Ft.) E járulékfizetési kötelezettség az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megszűnését követő naptól a biztosítási kötelezettséggel járó jogviszony (jogosultság) első napjáig áll fenn.
Magyarországon 2000. óta minden járulékot az APEH részére kell befizetni, azaz az önkéntes egészségügyi szolgáltatási járulék befizetéséről az adóhatósággal kell megállapodást kötni."

De én akkor sem tudok ezeken a jogszabályokon eligazodni, hiszen nem lehetek két helyen biztositott, de itt meg nem szeretnék orvosi ellátást, hiszen otthon vannak az orvosaim. Most legyek okos. De aki ezen kiigazodik, és üzen nekem, annak nagyon hálás lennék. És ha én értelmeztem félre ezeket a szabályokat akkor elnézést!
Köszönettel

mxp08

Amennyiben érdekel méllyebben a téma ugy minderről a témárol olvashattok:

Az Egészségbiztosítási Kártya Angliában való igénylésével kapcsolatos további információ az alábbi oldalakon olvasható:
http://www.dh.gov.uk/en/Policyandguidance/
Healthadvicefortravellers/Gettingtreatmentaroundtheworld/
EEAandSwitzerland/DH_4114793
https://www.ehic.org.uk/Internet/home.do

Az Európai Egészségbiztosítási Kártyáról, illetve az egészségügyi ellátásra való jogosultságról bővebben az alábbi oldalakon olvashat:
http://www.euvonal.hu/index.php?op=egeszsegugy&id=127
http://www.euvonal.hu/index.php?op=egeszsegugy&id=152

Illetve ha van még kérdésed:

OEP - Nemzetközi Osztály
Tel: 06-1-350-2001/ 1706, 1710, 1711
Infóvonal: 06 40 200 347
E-mail: nemzetk@oep.hu
Web: http://www.oep.hu

Nemzeti Egészségügyi Szolgáltató (National Health Service)
http://www.nhs.uk/Pages/homepage.aspx

(forrás: Euvonal)

seci írta:
avnire írta:
Kapunk mi majd otthon ingyenes egeszsegugyi ellatast, akik itt fizetunk kinn NI-t?

Ha nem voltal magyarorszagi rezidens (azaz itt dolgoztal es itt fizetted az NI-t), akkor eddig is csak a surgossegire voltal otthon jogosult, mas kerdes, hogy ezt senki sem ellenorizte... Eztan ellenorizni fogjak, talan. Viszed az itten E-111-et, bemutatod es maris operaljak a vakbeledet!

Ha kettos biztositast akarsz, akkor erre van lehetoseg, otthon be kell jelentkezni az adohivatalnal, hogy te magan-TB-t akarsz, a havi dij a minimalber 15%-a (ha jol emlekszem). Fizeted es ettol kezdve ervenyes marad az otthoni TAJ kartyad is, nekunk igy van 6+ eve.

-seci
Vissza az elejére
bagoj
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Október 28. Kedd, 10:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Huh, ez igazan alapos volt.
Mas.
Tud valaki normalis GP-t Cricklewood (NW2) kornyeken?
Arra gondolok a normalissal, hogy voltam ket hete walk-in centre-ben es adtak nekem torokgyulladasra asztma elleni pumpat. Igy elosegitette, hogy azt erezzem 1, az idomet vesztegettem, miutan vegre raszantam magam, hogy dokihoz menjek, 2, ha barmi bajom van nekem lottek mert nincs ember aki meg tudna allapitani, hogy mi bajom.
(nem diagnosztizalok a doki helyett, de veletlenul eu-t vegeztem meg anyukam is asztmas ugyhogy azt tudnam ha az lennek)
Szoval ezek utan nem akarok elmenni valakihez aki adni fog nekem mandulagyulladasra valami talpkenocsot.
bertie
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. November 9. Vasárnap, 16:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mindenki szidja az angol egeszsegugyi rendszert, de azert valamiert itt kb 8-9 evvel elnek tovabb az emberek, mint pl Magyarorszagon. Tudom, ez nem csak az egeszsegugytol fugg, de akkor is...
Vissza az elejére
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. November 9. Vasárnap, 17:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

bertie írta:
Mindenki szidja az angol egeszsegugyi rendszert, de azert valamiert itt kb 8-9 evvel elnek tovabb az emberek, mint pl Magyarorszagon. Tudom, ez nem csak az egeszsegugytol fugg, de akkor is...

Ez egyaltalan nem az egeszsegugytol fugg. Lattal te mar itt embert, akinek a munkahelye mellett 2 mellekallasa van? Vagy ha stressszes, mint allat, akkor nem iratja ki magat 2 hetre a GP-vel?
Ezek roviditik meg az eletet: a tulhajtas es a tuzott idegeskedes.
A tobbi mellekes.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Következő
13 / 14 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban