| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 937 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2008. Június 3. Kedd, 14:17 Hozzászólás témája: |
|
|
| Eszter81 írta: | Köszi a gyors választ. Igazad van, nem is erőlködöm rajta, hogy vegyek kaját.
Kicsit úgy tűnhet, mintha hülyeségeket kérdezek (valóban így is van), de annyira be vagyok parázva, mint a menyasszony a nászéjszaka előtt.
Viszek ki kp-ben 1000 Ł-ot, de most gondolkodom rajta, hogy én ezt a pénzt ugyan hova tegyem? Teszek valamennyit a pénztárcámba, de utána valahová biztonságos helyre kellene tenni. De hol van biztonságos hely? |
Viszel ki magyar lakcimkartyat, bankszamlakat, elmu szamlakat (amin cim van) es besetalsz az elso nap az elso szembejovo HSBC bankba es nyitsz egy passport account-ot. Igaz ez penzbe kerul (havi 6 font talan), de en nem setalnek 1000 fonttal a zsebemben, szallason szinten nem hagynam.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Yula Újonc

|
Elküldve: 2008. Június 7. Szombat, 9:29 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Nagy segítséget szeretnék kérni!
Sopronyi Gyula fotóriporter vagyok és június 13-20-ig London keleti részén a 2012-es olimpia helyszínén fogok anyagot készíteni a Magnum fotóügynökség mesterkurzusára.
Olyan magyarokat keresek, akiknek az életében a 2012-es olimpia valamilyen szerepet tölt be. Akár az építkezésen dolgoznak, akár más közvetlen vagy közvetett kapcsolatban vannak. Szeretném akár az ő életükön keresztül bemutatni a változást, a fejlődést. A képek nem kerülnek a sajtóban közlésre. Ez egy tanulmányút.
Minden segítséget, kontaktot nagyon szívesen vennék, akihez fordulhatnék.
Köszönettel, Gyula.
elérhetőség: sopronyi@hotmail.com
|
| Vissza az elejére |
|
 |
rainy Újonc

|
Elküldve: 2008. Június 12. Csütörtök, 13:30 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Július elején megyünk a barátnőmmel Londonba. Az ... cégen keresztül foglalunk szállást Manor House környékén a Harringay Roadon.
Az érdekelne, hogy milyen ez a környék és tud e valaki valamit erről a cégről?
xxx
Előre is köszönöm
Bori |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Eszter81 Újonc

|
Elküldve: 2008. Június 14. Szombat, 8:32 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Erdekelne a velemenyetek abban, hogy kaptam ket honap fizetes nelkuli szabit es addig kijottem dolgozni. Szerintetek megmondjam a munkakozvetito csajnak, hogy ez a helyzet vagy ne? Teny, hogy mindenkeppen haza kell mennem a jovo honap vegen.
Igy meg nem tudom, hogy akar-e majd valaki alkalmazni, ha tudja, hogy biztosan el fogok menni. De ha nem arulom el, akkor az nem szemetseg?
Legyszi, aki tud segiteni, irjon. Surgos. koszi. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 451 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Június 14. Szombat, 13:32 Hozzászólás témája: |
|
|
| Eszter81 írta: | Sziasztok!
Erdekelne a velemenyetek abban, hogy kaptam ket honap fizetes nelkuli szabit es addig kijottem dolgozni. Szerintetek megmondjam a munkakozvetito csajnak, hogy ez a helyzet vagy ne? Teny, hogy mindenkeppen haza kell mennem a jovo honap vegen.
Igy meg nem tudom, hogy akar-e majd valaki alkalmazni, ha tudja, hogy biztosan el fogok menni. De ha nem arulom el, akkor az nem szemetseg?
Legyszi, aki tud segiteni, irjon. Surgos. koszi. |
Szerintem elmondhatod, annyira pörög itt a munkaerőpiac, hogy nem valószínű, hogy érdekelni fogja különösebben.
Mostanában jönnek a diákok is dolgozni Angliába a világ minden pontjáról, ők is csak 1-2 hónapra jönnek.
Viszont ha nem mondod neki, az sem a szemétség kategória, mindenki keresi itt a jobbat, és ha talál valamit, azonnal odébbáll.
Ez a temporary work státusz előnye....... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
daxvid Újonc

|
Elküldve: 2008. Június 21. Szombat, 23:11 Hozzászólás témája: cegalapitas infok SOS!!! |
|
|
Helló!!
Érdekelne, hogy valaki tudna nekem segíteni abban, hogyha a barátommal szeretnénk indítani egy éttermet... a hely megvan, csak hivatalossá szeretnénk tenni, mikor nyitunk, hol és hogyan lehet céget alapítani, mennyibe kerül, hol olvashatok infókat az itteni cégformákról...
Előre is köszönöm:
Dávid
0788-56-14-437
daxvid@citromail.hu |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gyongy_sz Újonc

|
Elküldve: 2008. Július 15. Kedd, 21:50 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok! Én 11-én indulok ki. Megtudja nekem valaki mondani, hogy
- mennyi az angol minimálbér ( brutto )
- miket kell intéznem a kiutazás után és milyen sorrendben érdemes?
Állásom már van és szállásom is !
Köszi! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2008. Július 16. Szerda, 7:58 Hozzászólás témája: |
|
|
| gyongy_sz írta: | Sziasztok! Én 11-én indulok ki. Megtudja nekem valaki mondani, hogy
- mennyi az angol minimálbér ( brutto )
- miket kell intéznem a kiutazás után és milyen sorrendben érdemes?
Állásom már van és szállásom is !
Köszi! |
Minimálbér:
22 éves kor felett – £5.52/óra
18–21 éves kor - £4.60/óra
16–17 éves kor - £3.40/óra
És októbertől emelkedni fog a minimálbér, ez LESZ majd (még ne üssétek a főnök fejét, korai):
New National Minimum Wage rates from 1 October 2008
Workers aged 22 and over - £5.73 per hour
Workers aged 18-21 - £4.77 per hour
Workers aged 16-17 - £3.53 per hour
Intéznivalók kb ebben a sorrendben:
-sim kártya az általad preferált szolgáltatótól, hogy elérjenek (persze kódoltasd ki otthon a telefont, vagy itt is megcsinálja bármelyik indiai boltos, nagy hagyománya van neki, és legális)
-oyster kártya vásárlás, feltöltés, közlekedni csak kell....
- ha magyar jogsid, cseréltesd ki angolra
- bankszámlanyitás (ha kevés a papirod akkor akár passport account)
- Ni szám igénylés
- ha elkezdtél dolgozni, akkor 1 hónapon belül Home Office regisztráció
Hirtelen ennyi, biztos valamit kifelejtettem.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gyongy_sz Újonc

|
Elküldve: 2008. Július 16. Szerda, 9:42 Hozzászólás témája: |
|
|
| Köszi Tovi! Jó hogy rád mindíg lehet számítani! Miért kell kicserétletnem a jogsimat ? Magyar nem jó? ( plasztik kártyás ) ? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2008. Július 16. Szerda, 13:53 Hozzászólás témája: |
|
|
| gyongy_sz írta: | | Köszi Tovi! Jó hogy rád mindíg lehet számítani! Miért kell kicserétletnem a jogsimat ? Magyar nem jó? ( plasztik kártyás ) ? |
Nem kell kicseréltetni, csak célszerű, ugyanis itt a fő dokumentum a jogosítvány, ezen van a lakcímed és az adataid, csupán leegyszerűsít sok mindent az ügyintézésekben. Nem kell külön proof of address papírt beszerezned (közüzemi számla, Tv license, stb)
De természetesen kihagyható lépés. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2008. Július 16. Szerda, 15:05 Hozzászólás témája: |
|
|
Egyébként mindenkinek nagyon hasznos olvasnivaló, minden szükséges információ benne van ebben a dokumentumban.
A szerzőnek maximális tisztelet.
http://www.k64.org/London/I_SPEAKSUM_GOD.html |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
csutkaroza Újonc

|
Elküldve: 2008. Augusztus 28. Csütörtök, 17:33 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Bocsika előre is, mert nem tudom hogy jó helyre írtam-e, de nem nagyon találtam ilyen problémához tartozó topikot!
Egy kis(nagy) eligazításra lenne szükségem! Párommal október elején indulnánk Londonba. A közvetítő cégről nem sokat tudunk , mert jövőhéten találkozunk az illetékes magyar tanácsadóval, a kulfoldimunka.net -en találtunk rájuk, továbbá a londonportal.hu oldalt adja meg hivatkozásnak. Főként azért kérem a segítségeteket, mert amit ígér elég jól hangzik: 65 font/hét személyenként a szoba kettőnk részére egy két ill. 3 szobás családi házban. 1 hét lakbér és két hét kaoució, 10 font kulcs kaució. Cserébe viszont már az első találkozáskor, jövőhéten, ki kell fizetni a tanácsadónak 20000 forintot, és kiérkezéskor a kint munkasegítőknek 150 fontot kell fizetnünk, fejenként.Feleslegesen pedig nem szeretnénk kidobni ezt a pénzt. Viszont munkát majd csak kint keresnének nekük. Elméletileg eljönnek velünk minden állásinterjúra és segítenek elintézni minden papírt.
Végülis azért hezitálunk rajta ilyen sokat, mert itt azt mondták nekük, hogy egyáltalán nem probléma hogy nem tudjuk a nyelvet, mert én bár éppen megértem mit magyaráznak nekünk és meg is megértetem magam, de sajnos párom egyáltalán nem. Emiatt nem léptünk kapcsoltaba más közvetítökkel, mivel mindenhol minimum alapfokú nyelvtudást várnak el.
Kérlek segítsetek!
Bocsika a kicsit összevissza fogalmazásért, csak sietek!  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
mary0227 Haladó

Csatlakozott: Feb 23, 2008 Hozzászólások: 50 Tartózkodási hely: Manchester,Sale
|
Elküldve: 2008. Augusztus 28. Csütörtök, 19:57 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia!!
Nézd én abszulot nem akarlak elkeseríteni,nekem is minden vágyam volt h kijöjjek és végre itt vagyok kint,mást sem szeretnék megfosztani az örömtől,de semmi jot nem irhatok a magyar munkaközvetitökről!!!nekem is többször a fülemben rágták h nehogy hozzájuk forduljak.mi 15-én jöttünk ki a párommal,szabad akaratból:)tehát nem közvetitőn keresztül.ugyanezen a napon anyukám barátnője is jött,csak ő londonba még a feri hegyen össze is futottunk vele.ő is magyar munkaközvetitő által jött ki.fizetett 60.000ft-ot még otthon nekik.iazt mondták h megvan a szállás meg munka is kint.nem kell nyelvtudás csak annyit kell tudnia h hol lakik ha netán eltévedne stb...mire kijött már semmi nem igy volt ahogy otthon elmondták.a 250.000ft-os fizetésből itt kint már csak 100.000ft volt 8 hónapon keresztül.addig vendég munkás.a szállást nő létére férfiakkal kellett megosztania dupla pénzért.augusztus 20.-ra már otthon volt.480.000 ft-ja bánta ezt az egészet.a fele sem volt igaz amit otthon ezek a munkaközvetitők elmondtak.ez csak az én véleményem.nem egyet halottam h igy járt,de azthiszem h valahol itt a forumon olvastam már többektől is h átverés az egész.én elmeséltem e tapasztalatom.nem szeretnék befolyásoló tényező lenni,de nagyon jol gondoljátok meg.abbol a pénzből amit ki kell fizetnetek ennek annak az illetőnek,saját magatok is meg tudjátok oldani h kijöttök.csak hát a munka az ami gázosabb.ugyhogy nagyon nagyon jol gondoljáok meg. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Nyanyus Újonc

Csatlakozott: May 08, 2007 Hozzászólások: 7 Tartózkodási hely: Hungary - Vác
|
Elküldve: 2008. Augusztus 29. Péntek, 18:57 Hozzászólás témája: Közvetitőnek fizetni? |
|
|
Szia, Csutkaroza! Csak az előttem szólót tudom megerősiteni: előre, látatlanban semmiképpen nem szabad fizetni, semmilyen jogcimen! Egyrészt törvénytelen, másrészt egészen biztosan csalás az egész! Én is nem egy "közvetitőnél" "segitőnél" jártam, akik 20-60 ezer forint, ill. akár 250-350 fontot is elkértek - volna - közvetitésért. A munkaügyi központban van az egyik beépitett emberük, aki a pénzedért kiközvetit ide-oda - amig a házában laksz... Itt a fórumon is olvashatod, kint is létezik ingyenes munkaközvetités, itt is találhatsz olcsó szállást, sőt a honlap üzemeltetője napi kétórás ingyenes nyelvtanfolyamot ad, segit az iratok beszerzésében, ügyintézésben, tehát minden olyan dolgot ingyen megkaphatsz, amiért vadidegeneknek előre kéne fizetned - a nagy semmiért. A pénz beszél, némely ember nem ismer sem Istent sem embert, csak add oda a pénzed. Még akkor se higgy, ha keveset kérnek előre. Egyszerűen kudarccal kezdheted a kinti életet, ha ennyire rábizod magad másokra.
Sok sikert kivánok és okvetlenül ird meg, hogyan döntöttetek és mi lett veletek!
Nyanyus |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
csutkaroza Újonc

|
Elküldve: 2008. Augusztus 29. Péntek, 19:25 Hozzászólás témája: |
|
|
Nagyon szépen köszönöm, hogy elmondtátok ezt. Valójában én sem akartam meg nen is fogok ilyen szolgáltatást igénybe venni, csak párom aggályoskodik folyton hogy a bizonytalanra kimenni hülyeség! Már előre is bocs, de hát pasiból van, inkább fizet valamiért ami enm is kell. Na mindegy szerencsére sikerült tuljutni rajta, hála a gyors válaszotoknak, és találtunk egy olyan szállásadót aki ugyanúgy mint ahogy te is leírtad Nyanyus ingyen segít mindeben! Úgyhogy remélem októberben személyesen is megköszönhetem nektek!
Köszönöm és mindenképpen aktív tagja leszek a fórumnak!
 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|