Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Versek a piacra - szabadversek, gondolatok, kritika
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Dumaparti, bármiről ami az eszedbe jut
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
sincomi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 5. Kedd, 15:36    Hozzászólás témája: A szégyen és a titok Hozzászólás az előzmény idézésével

A szégyen ereje

Miért a nagy titoktartás? A cél a védekezés.

Néha nagyon fontos elérni azt hogy valaki megértsen bennünket és azt hogy valaki hibázott ellenünk. Ez a gondolat olyan mértékû is lehet hogy minden erônket arra irányítjuk hogy erre felfigyeljenek de a szégyen visszatart. A Zsófia – most 24 éves - életében ez annyira fontos lett hogy többszöri öngyilkosságot követett el ennek az érdekében, hogy megértse.... De mindannyiszor megmentették és most végül – évek multán - azt mondja hogy: most már élni szeretnék. - Fogalmunk sincs sem a környezetének hogy belsôleg - 14-éves korától - min ment keresztül. Hogy miért lett drogos és...

De egy hosszú kínos folyamat vége vezetett ide amíg megtudtuk hogy mi történt vele. Eddig ugyanis nagy titokban tartotta a dolgot. És csak most tudtuk meg hogy miért ez a nagy bensô kényszer – amely a titoktartás miatt önmagára marad - azt bizonyítani hogy hibáztak ellene? Miért ez a majdnem elveszett élet? Valami végtelen erôs oka csak lehet ennek, és miért ez a nagy titok, ennél a különben rendes család lányánál. Most elárulja hogy: a titok ereje a szégyenben rejlik.

"14-éves voltam és egyszer amikor egy 18-éves fiúval kedvesen csevegve barangoltunk hazafelé egyszer csak váratlanuk a földre tiport letépte a ruháimat és megerôszakolt. Mintha lehengerelt volna... Fájt mindenem, véreztem, és amikor végzett menekülök, sírok, miután a fiú utánam kiállt.
Tudd meg hogy te vagy az oka mindennek!
De ezt mondania sem kellet volna mert igazán úgy éreztem hogy ennek szégyennek én vagyok az egyedüli oka, amit minden áron titokba kell tartanom. Itt kezdôdött a problémám mert nehéz volt a titkot megtartani és feldolgozni a történteket stb. Külsöleg vidám voltam de belsôleg sírtam és küzködtem és kínódtam. - Nemvagyok érdemes hogy valaki szeressen engem gondoltam de lassan felgyülelmet bennem az az érzés is hogy itt én egyedül igazságtalanul szenvedek. Hogy az ami történt velem nem az én hibám volt. De hogyan tudtul adni és bizonyítani hogy megértsék. A legjobb módszer az öngyilkosság gondoltam. Ezután megértik majd hogy miért tettem és ezzel megterhelem majd a lelkiismeretüket is."

Mi történhet tehát egy nemi erôszak esetén? A nô nullára értékeli önmagát, pedig ô az áldozat. Magára veszi a felelôséget és a szégyen miatt tart sokáig a titoktartása. Amikor valamennyire feldolgozza a történteket csak akkor képes beszámolni az érzéseirôl.

Azonban kevés ilyen vallomásokról olvashatunk a férfiak oldaláról az ilyen esetekrôl. Aki tud ilyenrôl szívesen számoljon be az olvasóinknak. Mi történik ilyenkor a fiúkban/férfiak lelkében és hogyan gondolkodnak ôk egy ilyen eset után? Van-e tudatuk e hatalmas kínokról amit a nô ilyenkor elszenvedhet? - Férfiak, ti hogyan gondolkodtok?!

netkobzos
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sincomi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 6. Szerda, 18:37    Hozzászólás témája: Mi a baj fiacskám? Hozzászólás az előzmény idézésével

Egy kisiskolás gondjai

Ki gondolná hogy a kicsi ilyen nagy gondokkal küzködik

Az iskola csapnivaló;
egy veritábilis pokol,
a békediktátumok sora
- csak tudnád mi folyik itt -
a szorongásaim oka.
felettem a mindenttudó
tanítóm dirigál
körülöttem az éretlenek
érvényesülési ingere
engem piszkál
mint egy játékszert
ekkor gyakorta
a céjai érdekében
röhögve kihasznál.
a többi felnött is különben buta
nert nem tudja
hogy nem az osztályzatok miatt
folyit itt
a konkurencia,
hanem az a lány
ki engem valaha
- ez aggaszt a legjobban -
majd szeretni tudna.
mert nem vagyok olyan
mint az
akit most imád.
megfelelni nehéz,
és harcolni naponként kell
azért hogy észre vegyenek,
de csendben hogyan?!
ha izmaim kicsinyek
és ekkor, randírozni sem lehet.
vajon meglát ma is
majd a csaj?
mert ha nem verekszek
olyanná leszek elötte
szeplös arcommal
mint a vaj

netkobzos
Vissza az elejére
sincomi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 8. Péntek, 9:01    Hozzászólás témája: Minden késô Hozzászólás az előzmény idézésével

Minden késô

A legcsúnyább szó a világon

Nincs igazad! ne tedd!
és egy segítségkiáltásnak se vedd.
öngyilkosnak lenni az más
mert akkor nincs folytatás.
ordítani ordíthatsz,
- mert az olyan -
amíg elveszted hangodat
de senki sem segít;
magadnak kéne,
de már nem tudod
s az eredményt
meg sem tudhatod.
hiszed, hogy
semmit sem ér az életed;
de nincs igazad!
ne tedd!
egy hónap múlva, egy hét
vagy csak néhány nap
egy év múlva talán
minden másképpen
alakul minden ám
és legyét majd ott te is
magadat ne hagyd
ha meghalsz
minden késô lenne majd

Bodil
svéd vers
fordította
netkobzos
Vissza az elejére
sincomi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 11. Hétfő, 16:50    Hozzászólás témája: Sok konfliktus oka Hozzászólás az előzmény idézésével

A félelemrôl

Sokak a konfliktusaid?

A félelem elôször is
bezár téged
a saját börtönödbe,
valaki/valami által
ott leszel
méghozzá megkötve;
ugyanakkor
egy csomó
elvárásokkal
megterhelve;
magad és
mások ellen is
sok és nagy
konfliktusokat
szülve.

netkobzos
Vissza az elejére
sincomi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 13. Szerda, 7:57    Hozzászólás témája: Palóc vers Hozzászólás az előzmény idézésével

Paprikás császárnôm

Egy turista esete

A pihenésem legyen
élményekkel teli
Balaton mellett
a vízben lubickolni

a reptéren vártam
nem tudtam hogy sztrájk van
de lettem bizakodó
bár kezdetnek ez nem jó

aztán megtaláltam
sok paprikást zabáltam
a nagy örömömben
amikor megláttam

ahogy fôz mesteri
a szívem is kedveli
paprikás császárnôm
most nevemet viseli

netkobzos
Vissza az elejére
sincomi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 14. Csütörtök, 10:33    Hozzászólás témája: Kulcskérdés Hozzászólás az előzmény idézésével

A helyzet kulcsa
Csak egy apróság és mégis teljesen kizökkent

Fáradt vagyok
testem lelkem
kifáradtam
jaj a kulcsom
hová tettem

átneztem már
minden zsebem
de nincsen sehol
és elôállt
egy vészhelyzet
ezt hogyan oldom?

a szivem ver
a vérnyomásom...
csak kapkodok
már nem normális
az észjárásom

küzdelmes az
egyéni sors
a helyzet kulcsa?
ha elveszett
lettem mint korcs

netkobzos
Vissza az elejére
sincomi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 15. Péntek, 7:43    Hozzászólás témája: Hyper Island Hozzászólás az előzmény idézésével

Hyper Island

Egy új trend – egy újfajta iskola.

Egy iskola
ahol képességeket
nevelnek

ahol nem félelmek
hanem
képességek tüntetnek

itt nincs tanító
és nincs osztályterem
tanulni aktivitással kell

itt a projektekben
képzôdik a képesség
az iskola a valóságba lép

netkobzos
Vissza az elejére
sincomi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 15. Péntek, 8:36    Hozzászólás témája: Képességfejlesztés Hozzászólás az előzmény idézésével

Képességfejlöesztô gyárak kellenek

A képességek – ma már aranyvaluta. Megindult a vadászat a képességek felé. A fejlôdés feltételei lettek a képességek. Új iskolák – képességfejlesztô gyárak – indulnak. De mit jelent a képesség? "A képesség az egész életen való tanulást tudja fontosnak" – M Hansson, VD Hyper Island

De ki törôdik velük?

Rengeteg a felfedezetlen képesség az országban. Részben azért mert az egyének nem ismerték még fel ezt magukban. És valami különös módon mások sem ismerik fel ezt. Persze nincsenek képessségfejlesztôk sem. Pedig az idô sürget. Ide kellene invesztálni most a legjobban.

A mai iskola elrontja a képességeket csak a legfeltünôbbeket ismeri fel sajnos. Másra nincsen módja. És ugyanakkor a képességek tömegét elsorvassza.

Most Olympia van de hiába minden mert ebbôl sem tanulunk semmit. Nem mindenki alkalmas bármelyik sportágra. Az iskolában néhány kitûzött sportág van és azokban kell teljesíteni. Az iskolások legtöbbje úgy érzi hogy sokszor és csak hibázik. Egy a hibákat termelô intézmény persze nem érhet el jobb eredményeket. A diákok 90% sokkal többet tudna teljesíteni más helyzetben.

"Mindenkinek szügsége van legalább egyre aki azt mondja neki hogy jól telesítel. A többi 99% úgyis azt fogja mondja hogy rosszul." - M Hansson

netkobzos
Vissza az elejére
sincomi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 17. Vasárnap, 6:46    Hozzászólás témája: Képességfejlesztés Hozzászólás az előzmény idézésével

Képességfejlöesztô "gyárak" kellenek

A képességek – ma már aranyvaluta. Megindult a vadászat a képességek után. A fejlôdés feltételei lettek tbk a képességek. Új iskolák – képességfejlesztô "gyárak" – vannak/indulnak. De mit jelent a képesség? "A képesség az, amely az egész életen való tanulást tudja fontosnak" – M Hansson, VD Hyper Island

De ki törôdik velük?

Rengeteg a felfedezetlen képesség az országban. Részben azért mert az egyének nem ismerték még fel ezt magukban. És valami különös módon mások sem ismerik fel azt hogy jelen vannak. Persze nincsenek elég sok képességfejlesztôk sem. Pedig az idô sürget. Ide kellene invesztálni most a legjobban. A valuta a fejekben van.

A mai iskola sokszor elrontja a képességeket csak a legfeltünôbbeket ismeri fel sajnos. Másra nincsen módja és nem alkalmas. És ugyanakkor a képességek tömegét elsorvassza.

Most Olympia van de hiába minden mert ebbôl sem tanulunk eleget. Nem mindenki alkalmas bármelyik sportágra. Az iskolában néhány kitûzött "sportág" van és azokban kell teljesíteni. Az iskolások legtöbbje úgy érzi hogy sokszor és csak hibázik – ezek rossz élmények. Egy a mintha csak hibákat termelô intézmény lenne persze nem érhet el jobb eredményeket. A diákok 90% sokkal többet tudna teljesíteni más helyzetben.

"Mindenkinek szügsége van legalább egyre aki azt mondja neki hogy jól telesítel. A többi 99% körülötte úgyis azt fogja mondja hogy rosszul." - M Hansson

netkobzos
Vissza az elejére
sincomi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 17. Vasárnap, 7:39    Hozzászólás témája: Képességek hol vannak Hozzászólás az előzmény idézésével

Legyél képességvadász

Aki felismeri a fejlôdô képes fiatalokat és...

A Hyper Island egy másfajta kiképzés – nem is közönséges iskola - amit fel kellene ismerni. Több mind 90%-a a tanulóknak lesz munkája a végzés után.

Amunkavilág sikere a válallkozások sikere ma már ismert hogy a munkavállalók képességén (nem a kiképzésén) múlik. Ha egy vállalatban képességek vannak és mûködnek, akkor lesz igazán sikeres.

De hol vannak ezek a képességek? Ki fedezi fel ôket? És ki fejleszti tovább ôket?

Amikor elvégzik az iskolát akkor talán már késô vagy pedig nehezebb. A vadászatnak korán kell beindulni de ehhez a folyamathoz képességvadászok kellenek.

A képességek már sokan ott vannak a vállalatoknál is és ott dolgoznak. Talán valami eldugott helyen kihasználatlanul ami a kapacitásukat illeti. Micsoda vesztesség a vállalat számára ha nem ismeri fel ezeket az elérhetô képességeket.
Én miért ne lehetne úgy tekinteni minden dolgozóra mint egy eldugott képesség. Mert bizonyára az is mert régen egy helyen dolgozik, különben nem dolgozna ott. De minden dolgozót tehetségesnek tekinteni ahhoz is egyfajta tehetség kell. - Több tehetségvadászra van szügség!

"A dolgozók is jobb eredményeket produkálnak ha fejlôdhetnek a munkahelyen." - L Kry.

netksobzos
Vissza az elejére
sincomi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 18. Hétfő, 9:46    Hozzászólás témája: Pihenj jót! Hozzászólás az előzmény idézésével

Maindfullness

Ha pihenni akarsz
akkor elôször is
pihentesd a
gondolataidat

a multról...
az már elmúlt
befolyásolni
azt ne akaragasd

a jövörôl viszont
keveset tudsz
és... jobb nemtudni
ha kell aludni

pihenni legjobban
a mostanband lehet
a gondolat nem aggaszt
a jelent érezheted

netkobzos
Vissza az elejére
sincomi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 18. Hétfő, 10:32    Hozzászólás témája: Egy napos iskola Hozzászólás az előzmény idézésével

Csak egy napot hetente
sincomi - 2008.08.18 11:03

Csak egy napot hetente az iskolában

Igen, jól olvastad! Egy napot az ikolában és négyet a gyakorlati valóságban. És ezt a lehetôséget fiatalok maguk válasszák.

Valami történik a világon, a gyakorlati tudás felértékelôdik. Most a konkrét eredmények számítanak többet. Ez ami elkészül számit most tudásnak igazán.

Akik csak beszélni tudnak az már nem imponál. Csak az igazi tudás számít azaz amikor az elmélet a gyakorlati valósággal párosul. Ezt a tudatot kell fejleszteni a diákokban.

Valami történik a világon. A képességek ott vannak a szemünk elött.És elég, ha csak engedjük kibontakozni ôket, akkor ezt a elmélet/gyakorlati utat tanulók is akarják/vállalják. A gyakorlati kiképzés majdnem jobban érdekli öket mint az elméleti, mert úgye a tanulás úgyis egy életen át történik.
- Miért mindent az iskolába sûríteni - hiszen úgysem lehet.

A tudás az más

Ujjra kell fogalmazni a tudás fogalmát.

Tudni valamit
az iskolában?
elmondani
leírni
a kérdésre feleni
kiszámolni

Tudni valamit
a valóságban?
azt jelenti
hogy megcsinálni
a képességedet
manifesztálni tudni

netkobzos

Egy ujság beindítása lenne szügséges. Nem a "napi hírek" cimén hanem a NAPI LEHETÖSÉGEK cimmel. - Ki fogja ezt beindítani? A szerkesztôségét vállalom.
Vissza az elejére
sincomi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 28. Csütörtök, 15:12    Hozzászólás témája: Törekvéseink Hozzászólás az előzmény idézésével

Törekvéseink eredménye

Végül is minden mindhiába

Elôre gratulálok
ha majd
nyolcvan éves
is tán leszel
s ha pénzed maradt
azt a bankban
rejtetted el

sokat dolgoztál
s a tudásod is
jól kamatoztattad
- az apád mondta -
senki sem veheti
tôled el így
majd azt

és végül
csak egy probléma
maradt hátra
feledékeny lettél
és semmi
sem maradt sajnos
meg így mára

netkobzos
Vissza az elejére
sincomi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 29. Péntek, 20:06    Hozzászólás témája: Kincsem Hozzászólás az előzmény idézésével

Még azt mondják...

Mindenre van magyarázat

"Még azt mondják
nem illik
a tánc a magyarnak"
és sohasem illik
ha mások most
több fizetést kapnak

az asszony kérdi
hát ez hogyan lehet?
te mindég azt mondtad
hogy nem vagy olyan
mint a szomszéd
olyan buta gyerek

csak szerencse kérem
az nekem is volt régen
amikor te lettél...
és most itt vagy velem
úgy örülök neked
azért nincsen pénzem

netkobzos
Vissza az elejére
sincomi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 30. Szombat, 9:53    Hozzászólás témája: A tapasztalat csillogása Hozzászólás az előzmény idézésével

A tapasztalat csillogása

Az élet estéjén éppen amikor a legnagyobb szükség van rá kerül elô.

Ott ülnek ketten
kéz a kézben
válasszunk
magunknak csillagot
a sokaságból
ott az égen

távol még a csillag
halvány most a fénye
majdnem elfeledték
felváltotta most öt
a gondokkal teli
gyermekek zenéje

most már mindég ott van
a csillagos égen
ha lesztek jó barátok
az élet estéjén
szépen ragyog rátok
s éltek a fényében

netkobzos
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Dumaparti, bármiről ami az eszedbe jut Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 17, 18, 19, 20, 21  Következő
18 / 21 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban