| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 236 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Július 24. Csütörtök, 10:26 Hozzászólás témája: |
|
|
Hát akkor teszek egy próbát a postánál. És szerinted segít ez valamit az ügyemen, tothz? És a Post Office-ba menjek be, vagy a csomagkiadó részbe? Két külön épület, azért kérdezem.
Köszi szépen! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 402 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2008. Július 24. Csütörtök, 13:07 Hozzászólás témája: |
|
|
| erus írta: | | Hát akkor teszek egy próbát a postánál. És szerinted segít ez valamit az ügyemen, tothz? És a Post Office-ba menjek be, vagy a csomagkiadó részbe? Két külön épület, azért kérdezem. |
Hát ezt sajna nem tudom, mifelénk egy épület. Én oda mennék, ahol a tértivevényes leveleket lehet átvenni. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 236 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Július 25. Péntek, 10:08 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszi szépen, akkor ma intézkedem.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

|
Elküldve: 2008. Július 27. Vasárnap, 22:46 Hozzászólás témája: |
|
|
Hát betojok ezen az angol bürökrácián!!! Elmentem a helyi postára, onnan elküldtek a raktárépületbe, onnan meg elküldtek, hogy a neten töltsek ki egy nyomtatványt, amiben megadom a részleteket, blabla, mert úgy jobban nyomon tudják követni az eseményeket.
Persze a nyomtatványt azt nem nagyon találom, meg aztán lehet, hogy csak be kellett volna mennie a pasasnak egy ajtón, és ott is vannak a leveleim... csak kihozza nekem, és szevasz tavasz, de neeem... ilyen egyszerűen nem lehet itt dolgokat megoldani...  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

|
Elküldve: 2008. Augusztus 2. Szombat, 21:23 Hozzászólás témája: |
|
|
Nah, ez a talány is megoldódott, nem a posta volt a hibás...
A Home Office nem írta rá a komplett címet a borítékra, ezért a postás nem tudta, melyik épületben lakom az adott utcán. A párom nevét meg már ismerte, mert minden héten hozza neki a payslipet.
Meg aztán végül az is kiderült, hogy a levelemet visszaküldték a Home Office-hoz, azok pedig elküldték a munkáltatómhoz, aki volt olyan köcsög, hogy nem szólt...
Ennyi volt a mese mára, remélem tanulságos volt. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
amber Újonc

Csatlakozott: Feb 08, 2007 Hozzászólások: 18 Tartózkodási hely: stamford
|
Elküldve: 2008. Augusztus 6. Szerda, 20:11 Hozzászólás témája: |
|
|
sziasztok!
megigértem, hogy megírom mindenki tanulságára, hogy egy családtól származó levél elegendő-e az ni számhoz, ha az ember au-pair. végülis beszereztem egy eltasító levelet is, egy hotelből, ahol housekeeper munkát ajánlottak. bár igzából az egy levélpapír volt a hotel emblémájával, amire a recepciós kézzel ráfírkantott két mondatot. még dátum sem volt rajta. ezzel rendelkeztem, meg a család kétmondatos levelével, hogy náluk élek as an au-pair. ez inkább szerintem a lakcímem igazolására volt alkalmas.
igazából viszont az ügyintéző csak azt kérdezte meg, hogy csak ez az egy van? meg el kellett magyaráznom, hogy ebben az egy évben akkor mit is csináltam, és még azt is megkérdezte, hogy hány órát dolgozok.
de nem mondták hogy nem kapom meg. igazából rögtön töltötte ki az űrlapot. és hogy majd 6 hét után postázzák
ez ügye azt jelenti hogy megkapom? ha nem találtak volna alkalmasnak rá, akkor megmondja a hölgy ugye? akkor ki sem tölti a papírt?
szóval végülis mégsem tudok biztosat mondani, hogy elég-e a család levele az au-pairek számára.
de azt gyanítom nem. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 430 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Augusztus 6. Szerda, 21:43 Hozzászólás témája: |
|
|
Valószínüleg megkapod, ha a procedúra elindult.. Nem a család levele volt a döntő, hanem az elutasító levél, mégha nem is volt hivatalos formátumú. Ugyanis az is elegendő indok az NI szám megadásához, hogy ha igazolod, hogy aktív munkakereső vagy.
Sok minden múlik az ügyintézőn is egyébként, mennyire laza és szabálytisztelő.
| amber írta: | sziasztok!
megigértem, hogy megírom mindenki tanulságára, hogy egy családtól származó levél elegendő-e az ni számhoz, ha az ember au-pair. végülis beszereztem egy eltasító levelet is, egy hotelből, ahol housekeeper munkát ajánlottak. bár igzából az egy levélpapír volt a hotel emblémájával, amire a recepciós kézzel ráfírkantott két mondatot. még dátum sem volt rajta. ezzel rendelkeztem, meg a család kétmondatos levelével, hogy náluk élek as an au-pair. ez inkább szerintem a lakcímem igazolására volt alkalmas.
igazából viszont az ügyintéző csak azt kérdezte meg, hogy csak ez az egy van? meg el kellett magyaráznom, hogy ebben az egy évben akkor mit is csináltam, és még azt is megkérdezte, hogy hány órát dolgozok.
de nem mondták hogy nem kapom meg. igazából rögtön töltötte ki az űrlapot. és hogy majd 6 hét után postázzák
ez ügye azt jelenti hogy megkapom? ha nem találtak volna alkalmasnak rá, akkor megmondja a hölgy ugye? akkor ki sem tölti a papírt?
szóval végülis mégsem tudok biztosat mondani, hogy elég-e a család levele az au-pairek számára.
de azt gyanítom nem. |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
amber Újonc

Csatlakozott: Feb 08, 2007 Hozzászólások: 18 Tartózkodási hely: stamford
|
Elküldve: 2008. Augusztus 23. Szombat, 12:59 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
ma kaptam kézhez a levelet, most már biztos hogy megkapom az ni számot. this letter made my day! nagyon örülök neki, és köszönöm akik itt tanácsokat és tippeket adtak.
üdv. mónika |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ritchie Újonc

|
Elküldve: 2008. Szeptember 28. Vasárnap, 11:11 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Lehet, hogy már felmerült a kérdés de én nem találtam, sajnos nincs időm végig lapozni mind a 16 oldalt. Ezért ha lenne valaki és válaszolna a kérdésemre nagyon örülnék. A NI szám igénylése pénzbe kerül és mennyibe? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2008. Szeptember 28. Vasárnap, 16:05 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ritchie írta: | Sziasztok!
Lehet, hogy már felmerült a kérdés de én nem találtam, sajnos nincs időm végig lapozni mind a 16 oldalt. Ezért ha lenne valaki és válaszolna a kérdésemre nagyon örülnék. A NI szám igénylése pénzbe kerül és mennyibe? |
Csupán a legelső hozzászólásig kellett volna elmenned...
Nem kerül pénzbe. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Ritchie Újonc

|
Elküldve: 2008. Szeptember 28. Vasárnap, 16:08 Hozzászólás témája: |
|
|
Azt olvastam, de az ugye már elég régi. Szóval azt gondoltam lehet az már nem aktuális, köszi szépen. Akkor engem ismét átvertek mert azt mondták, hogy 40 font.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2008. Szeptember 28. Vasárnap, 16:20 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ritchie írta: | Azt olvastam, de az ugye már elég régi. Szóval azt gondoltam lehet az már nem aktuális, köszi szépen. Akkor engem ismét átvertek mert azt mondták, hogy 40 font.  |
Cseréld le az informátorodat....... Kicsit drága lesz neked a "segítsége"  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Jocoo79 Újonc

Csatlakozott: Oct 04, 2008 Hozzászólások: 1 Tartózkodási hely: Cambridge
|
Elküldve: 2008. Október 25. Szombat, 14:32 Hozzászólás témája: N.I |
|
|
Sziasztok !
Most jottem ki angliaba es otthon felejtettem a N.I kartyamat, es a szamomat sem tudom. Az otthoniak meg egyszeruen nem talaljak a kartyat. Tud valaki segiteni hogy tudnam az N.I szamom kinyomozni?
Elore is koszi! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
lebowsky77 Újonc

|
Elküldve: 2008. Október 30. Csütörtök, 15:06 Hozzászólás témája: NI nummber |
|
|
Sziasztok!!!!
Szeretnék egy ki segítséget kérni Tőletek!
Nekem nincsen kártyás személyim csak útlevelem idekint az interjúra elég ha az útlevelemet elviszem meg a munkaszerződésemet??
Ha szeretném a személyimet átcseréltetni itt Angliában megtehetem???
várom válaszotokat!
Üdv: gy |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

|
Elküldve: 2008. Október 30. Csütörtök, 18:25 Hozzászólás témája: |
|
|
| Az NIN interjúra tökéletes az útlevél, a személyidet pedig kicseréltetheted a Magyar Nagykövetségen. Valamelyik topikban valaki nemrég belinkelte a címüket is, sajna most nincs időm megkeresni Neked. Bocsi. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|