Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

NI szám azaz National Insurance Number
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 5. Szombat, 12:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziszie írta:
Otthon is ez van, aki nem fizet TB-t, adot attol meg van TB szama.
En ertem, de akkor sem egy szam a ketto, mert ez jott kibelole, anak itt meg uj es zavaro.
Otthon sincs maskent a rendszer.

Ez így van, viszont otthon külön vonják az adót, és a Tb járulékot a bérből. Itt viszont egyben, az Ni szám alapján.
Az NHS szám az csak a nyilvántartási szám, a Te személyes azonosító számod.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 5. Szombat, 17:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

[quote="Tovi
Ez így van, viszont otthon külön vonják az adót, és a Tb járulékot a bérből. Itt viszont egyben, az Ni szám alapján.
Az NHS szám az csak a nyilvántartási szám, a Te személyes azonosító számod.[/quote]

Igy igaz, kiegeszitenem; ugyis fogalmazhatnank, hogy az NHS kartyan szereplo szam az a hazai TAJ=tarsadalombiztositasi AZONOSITO JELnek felel meg, az NI szam az pedig jobban inkabb a hazai adoazonositonak. Funkciojaban teljesen eltero a ketto...

-peetee-
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 5. Szombat, 17:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Odahaza sehogy sem tudtam eligazodni a berlistaimon, mindig talaltam ellentmondast, vagy ertelmezhetetlen adatokat. Nagyon szeretem az angliai berlistaimat nezegetni Nagyon boldog tetszik, hogy keves adat van rajta, de az egyertelmu es erdekes, hogy mindig 'jol szamolnak' Mosoly ...

-peetee-
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Sziszie
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Július 5. Szombat, 19:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Koszi,

az otthoni berszalag nemelyik eleg gazos, de szerencsere en kigoboztam az enyemeimet es utana szamoltam. Mosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gyongy_sz
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Július 15. Kedd, 10:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Tudnátok nekem abban segíteni, hogy tul. képp mi ez a WRS szám ? Mert erről ahogy végig olvastam a forumot nem találtam semmit. 11-én indulok Surrey-be és szeretném tudni mire is kell ponosan ez. Az NI-ről mar hallottam és tudom mi az. És az igaz, hogy a WRS igényléshez lekell adni az útlevelem vagy a személyimet? Ez jogos? Mert szerintem nem. Az nem a magyar állam tuléajdona amit nem adhatok ki? Előre is köszönöm ha segítetek!!!

Gyöngy
Vissza az elejére
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 15. Kedd, 10:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gyongy_sz írta:
Sziasztok!

Tudnátok nekem abban segíteni, hogy tul. képp mi ez a WRS szám ? Mert erről ahogy végig olvastam a forumot nem találtam semmit. 11-én indulok Surrey-be és szeretném tudni mire is kell ponosan ez. Az NI-ről mar hallottam és tudom mi az. És az igaz, hogy a WRS igényléshez lekell adni az útlevelem vagy a személyimet? Ez jogos? Mert szerintem nem. Az nem a magyar állam tuléajdona amit nem adhatok ki? Előre is köszönöm ha segítetek!!!

Gyöngy

Ez a topik pont ezzel foglalkozik, ha a legelső hozzászólást elolvasod, minden kérdésedre választ kapsz.:

http://www.magyaroklondonban.com/ftopict-765.html

És valóban, el kell küldened az útleveled, vagy a személyidet, de 2 héten belül visszakapod.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
gyongy_sz
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Július 15. Kedd, 12:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi Tovi! És biztos visszaküldik? Szerintetek ha a lakásom biztosítva van ez első hónapra elég kivinnem kb. Ł250-300?
Vissza az elejére
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 15. Kedd, 12:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gyongy_sz írta:
Köszi Tovi! És biztos visszaküldik? Szerintetek ha a lakásom biztosítva van ez első hónapra elég kivinnem kb. Ł250-300?

Biztos visszaküldik, még nem hallottam, hogy valakiét elvesztették volna...

Elég annyi, ha nem kell a lakást fizetni, a közlekedést és az élelmiszert és az egyéb kiadásokat bőven fedezi.
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 15. Kedd, 23:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát nekem ez az ötödik hét, hogy náluk van... Asszem itt az ideje írni nekik pár sort, hogy visszaküldhetnék már...

A párom kapott egy levelet egy hét múlva, hogy nemsokára visszaküldik az útlevelét és elbírálják a kérelmét, másnap meg is kapta... Én egy héttel hamarabb küldtem be, mint ő, mégis nekem még mindig nem jött se levél, sem az útlevelemet nem kaptam még vissza. Zavart
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 16. Szerda, 7:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

erus írta:
Hát nekem ez az ötödik hét, hogy náluk van... Asszem itt az ideje írni nekik pár sort, hogy visszaküldhetnék már...

A párom kapott egy levelet egy hét múlva, hogy nemsokára visszaküldik az útlevelét és elbírálják a kérelmét, másnap meg is kapta... Én egy héttel hamarabb küldtem be, mint ő, mégis nekem még mindig nem jött se levél, sem az útlevelemet nem kaptam még vissza. Zavart

Hát igen, egy telefon lassan aktuális lehet....
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 20. Vasárnap, 22:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

erus írta:

Mindenkinek ajánlom, hogy hivatalos levelet csak is és kizárólag recordedként (sárga cimkés lap a postán) adjatok fel. Remélem Erus, te is így adtad fel, mert a hivatalok előszeretettel letagadják, hogy ők bármit is kaptak volna.
Vissza az elejére
judit78
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Július 21. Hétfő, 7:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A vállalkozószám mennyi idő után jön meg ha az NI szám már megvan?Állítólag csak a vállk.sz.után fizet a munkáltató.Ez igaz?
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 21. Hétfő, 9:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

judit78 írta:
A vállalkozószám mennyi idő után jön meg ha az NI szám már megvan?Állítólag csak a vállk.sz.után fizet a munkáltató.Ez igaz?

Mi az a vállalkozó szám? Nekem tudtommal nem volt és a munkáltató az NI szám után fizet. Ha az adókódra gondolsz, akkor a munkáltató generál egyet és a legmagasabb sáv után adózik, majd ha megjön az Inland Revenue-tól, akkor kezdi el aszerint vonni az adódat. Olyan nincs, hogy valakinek van NI száma, dolgozik és nem kap fizetést!
Vissza az elejére
judit78
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Július 21. Hétfő, 10:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mi az utier namber?
Vissza az elejére
judit78
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Július 21. Hétfő, 10:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen kapna csak 30%-át levonná.állítólag ha ez a szám megvan akkor nem.Nem tudom.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16  Következő
14 / 16 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban