| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 430 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Július 5. Szombat, 12:39 Hozzászólás témája: |
|
|
| Sziszie írta: | Otthon is ez van, aki nem fizet TB-t, adot attol meg van TB szama.
En ertem, de akkor sem egy szam a ketto, mert ez jott kibelole, anak itt meg uj es zavaro.
Otthon sincs maskent a rendszer. |
Ez így van, viszont otthon külön vonják az adót, és a Tb járulékot a bérből. Itt viszont egyben, az Ni szám alapján.
Az NHS szám az csak a nyilvántartási szám, a Te személyes azonosító számod. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

Csatlakozott: Apr 04, 2008 Hozzászólások: 168 Tartózkodási hely: Bedfordshire
|
Elküldve: 2008. Július 5. Szombat, 17:45 Hozzászólás témája: |
|
|
[quote="Tovi
Ez így van, viszont otthon külön vonják az adót, és a Tb járulékot a bérből. Itt viszont egyben, az Ni szám alapján.
Az NHS szám az csak a nyilvántartási szám, a Te személyes azonosító számod.[/quote]
Igy igaz, kiegeszitenem; ugyis fogalmazhatnank, hogy az NHS kartyan szereplo szam az a hazai TAJ=tarsadalombiztositasi AZONOSITO JELnek felel meg, az NI szam az pedig jobban inkabb a hazai adoazonositonak. Funkciojaban teljesen eltero a ketto...
-peetee- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

Csatlakozott: Apr 04, 2008 Hozzászólások: 168 Tartózkodási hely: Bedfordshire
|
Elküldve: 2008. Július 5. Szombat, 17:50 Hozzászólás témája: |
|
|
Odahaza sehogy sem tudtam eligazodni a berlistaimon, mindig talaltam ellentmondast, vagy ertelmezhetetlen adatokat. Nagyon szeretem az angliai berlistaimat nezegetni tetszik, hogy keves adat van rajta, de az egyertelmu es erdekes, hogy mindig 'jol szamolnak' ...
-peetee- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Sziszie Újonc

Csatlakozott: Nov 14, 2007 Hozzászólások: 19 Tartózkodási hely: London (West Ealing)
|
Elküldve: 2008. Július 5. Szombat, 19:09 Hozzászólás témája: |
|
|
Koszi,
az otthoni berszalag nemelyik eleg gazos, de szerencsere en kigoboztam az enyemeimet es utana szamoltam.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gyongy_sz Újonc

|
Elküldve: 2008. Július 15. Kedd, 10:04 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy tul. képp mi ez a WRS szám ? Mert erről ahogy végig olvastam a forumot nem találtam semmit. 11-én indulok Surrey-be és szeretném tudni mire is kell ponosan ez. Az NI-ről mar hallottam és tudom mi az. És az igaz, hogy a WRS igényléshez lekell adni az útlevelem vagy a személyimet? Ez jogos? Mert szerintem nem. Az nem a magyar állam tuléajdona amit nem adhatok ki? Előre is köszönöm ha segítetek!!!
Gyöngy |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2008. Július 15. Kedd, 10:20 Hozzászólás témája: |
|
|
| gyongy_sz írta: | Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy tul. képp mi ez a WRS szám ? Mert erről ahogy végig olvastam a forumot nem találtam semmit. 11-én indulok Surrey-be és szeretném tudni mire is kell ponosan ez. Az NI-ről mar hallottam és tudom mi az. És az igaz, hogy a WRS igényléshez lekell adni az útlevelem vagy a személyimet? Ez jogos? Mert szerintem nem. Az nem a magyar állam tuléajdona amit nem adhatok ki? Előre is köszönöm ha segítetek!!!
Gyöngy |
Ez a topik pont ezzel foglalkozik, ha a legelső hozzászólást elolvasod, minden kérdésedre választ kapsz.:
http://www.magyaroklondonban.com/ftopict-765.html
És valóban, el kell küldened az útleveled, vagy a személyidet, de 2 héten belül visszakapod. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gyongy_sz Újonc

|
Elküldve: 2008. Július 15. Kedd, 12:35 Hozzászólás témája: |
|
|
| Köszi Tovi! És biztos visszaküldik? Szerintetek ha a lakásom biztosítva van ez első hónapra elég kivinnem kb. Ł250-300? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2008. Július 15. Kedd, 12:49 Hozzászólás témája: |
|
|
| gyongy_sz írta: | | Köszi Tovi! És biztos visszaküldik? Szerintetek ha a lakásom biztosítva van ez első hónapra elég kivinnem kb. Ł250-300? |
Biztos visszaküldik, még nem hallottam, hogy valakiét elvesztették volna...
Elég annyi, ha nem kell a lakást fizetni, a közlekedést és az élelmiszert és az egyéb kiadásokat bőven fedezi. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 236 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Július 15. Kedd, 23:01 Hozzászólás témája: |
|
|
Hát nekem ez az ötödik hét, hogy náluk van... Asszem itt az ideje írni nekik pár sort, hogy visszaküldhetnék már...
A párom kapott egy levelet egy hét múlva, hogy nemsokára visszaküldik az útlevelét és elbírálják a kérelmét, másnap meg is kapta... Én egy héttel hamarabb küldtem be, mint ő, mégis nekem még mindig nem jött se levél, sem az útlevelemet nem kaptam még vissza.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2008. Július 16. Szerda, 7:32 Hozzászólás témája: |
|
|
| erus írta: | Hát nekem ez az ötödik hét, hogy náluk van... Asszem itt az ideje írni nekik pár sort, hogy visszaküldhetnék már...
A párom kapott egy levelet egy hét múlva, hogy nemsokára visszaküldik az útlevelét és elbírálják a kérelmét, másnap meg is kapta... Én egy héttel hamarabb küldtem be, mint ő, mégis nekem még mindig nem jött se levél, sem az útlevelemet nem kaptam még vissza.  |
Hát igen, egy telefon lassan aktuális lehet.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 402 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2008. Július 20. Vasárnap, 22:55 Hozzászólás témája: |
|
|
| erus írta: | Hát nekem ez az ötödik hét, hogy náluk van... Asszem itt az ideje írni nekik pár sort, hogy visszaküldhetnék már...
Mindenkinek ajánlom, hogy hivatalos levelet csak is és kizárólag recordedként (sárga cimkés lap a postán) adjatok fel. Remélem Erus, te is így adtad fel, mert a hivatalok előszeretettel letagadják, hogy ők bármit is kaptak volna. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
judit78 Újonc

|
Elküldve: 2008. Július 21. Hétfő, 7:42 Hozzászólás témája: |
|
|
| A vállalkozószám mennyi idő után jön meg ha az NI szám már megvan?Állítólag csak a vállk.sz.után fizet a munkáltató.Ez igaz? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 402 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2008. Július 21. Hétfő, 9:23 Hozzászólás témája: |
|
|
| judit78 írta: | | A vállalkozószám mennyi idő után jön meg ha az NI szám már megvan?Állítólag csak a vállk.sz.után fizet a munkáltató.Ez igaz? |
Mi az a vállalkozó szám? Nekem tudtommal nem volt és a munkáltató az NI szám után fizet. Ha az adókódra gondolsz, akkor a munkáltató generál egyet és a legmagasabb sáv után adózik, majd ha megjön az Inland Revenue-tól, akkor kezdi el aszerint vonni az adódat. Olyan nincs, hogy valakinek van NI száma, dolgozik és nem kap fizetést! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
judit78 Újonc

|
Elküldve: 2008. Július 21. Hétfő, 10:20 Hozzászólás témája: |
|
|
| Mi az utier namber? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
judit78 Újonc

|
Elküldve: 2008. Július 21. Hétfő, 10:24 Hozzászólás témája: |
|
|
| Igen kapna csak 30%-át levonná.állítólag ha ez a szám megvan akkor nem.Nem tudom. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|