Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

megélhetés költségei
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 18, 19, 20

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Fcsaba
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Július 7. Hétfő, 19:42    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm az infót Tovi!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Assad
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Október 21. Kedd, 8:03    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Mi a barátnőmmel most tervezzük h Londonba költözünk, és ezzel kapcsolatosan szeretnék megkérdezni pár dolgot:
Kb. mekkora az az összeg amit vigyünk magunkkal ameddig nem találunk munkát?
Közép szintű angollal kb. mennyi idő alatt lehet munkát találni?
A szállással kapcsolatosan itt a honlap nyitólapján találtam egy számomra teljesen jónak tűnő hirdetést. Erről mi a véleményetek?

Előre is köszi
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Október 21. Kedd, 14:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lehet, hogy a főoldal szerkesztéséből nem annyira világos, de a MagyarokLondonban elsősorban szálláskiadással foglalkozik, és csak utána jön a fórum, illetve a tanácsadás. Tehát aki ezt az oldalt, illetve magát a fórumot is szerkeszti, hirdeti a szállásokat a főoldalon. Nyugodtan bízd rájuk magad, Enciék nem fognak becsapni. Kacsintó
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Blobzang
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Október 22. Szerda, 8:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Assad írta:
Sziasztok!

Kb. mekkora az az összeg amit vigyünk magunkkal ameddig nem találunk munkát?

Ez leginkább attól függ, hogy mennyi idő alatt találtok munkát. Én úgy számolgattam, hogy 1 személynek 500.000 forintból kb 3 hónapig el lehet lenni munka nélkül is, persze ez is nagyban függ attól, hogy mennyiért találtok szállást, milyen életmódot folytattok, stb.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Október 22. Szerda, 14:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szerintem 1 hónap alatt simán lehet találni valamiféle munkát, ha mást nem, hát takarító vagy utcaseprő melót, de hát az elején mindent be kell vállalni. Az is igaz, hogy most a válság idején annyira nem egyszerű a munkakeresés sem, páromnak se nagyon akar összejönni sajna... Szomorú
Vissza az elejére
Times
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. November 4. Kedd, 6:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Köszi mindenkinek az elmúlt időszakban adott tanácsokat, hasznos volt.
Szóval a férjem már 4 hónapja kinnt van Londonban, kamionsofőr kb:1800 at keres havonta, legkésőbb karácsonyra már szeretnénk a 2 lányunkkal kinnt lenni vele. Most lakást keresgél amikor van egy kis ideje, de így ahogy olvasgatom elég nehéz és igen sok plussz költség taxok meg egyebek vannak, tehát nem kevés és én az elején nem biztos hogy találok munkát. Tehát a véleményeteket szeretném kérni, hogy milyen lakást tudnánk reálisan bérelni 2 gyerekkel, vagy valakivel közösen béreljünk? bár azt nem akartam Szomorú
Mindegy kiváncsi vagyok a véleményetekre, aki ráér írjon nekem.
Köszönöm Mosoly
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. November 5. Szerda, 1:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha a férjed egyedüli eltartó, akkor kérhető kedvezmény a local taxből.
Vissza az elejére
Times
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. November 7. Péntek, 17:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

És ez a Local Tax hogyan kérhető? valami nyomtatványon vagy a bérlőtöl vagy hogy? nem tudom még sajnos, bocs az értetlenkedésért.. Nagyon boldog
Vissza az elejére
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. November 8. Szombat, 1:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Times írta:
És ez a Local Tax hogyan kérhető? valami nyomtatványon vagy a bérlőtöl vagy hogy? nem tudom még sajnos, bocs az értetlenkedésért.. Nagyon boldog

Local Taxot neked kell, mint bérlőnek fizetned a helyi councilnak. Ha nem fizeted, akkor az büntethető. Nos ebból az összegből kérhetsz kedvezményt, azaz ennyivel kevesebbet kell majd fizetned.
Vissza az elejére
CALEB
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. November 17. Hétfő, 17:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Helo!
Lasd a mi peldankat. 2 bedroomos studio flat, eleg jo helyen,Kozel van minden. 900 a rent es olyan 300 font korul van a rezsi TELEN!
tehat olyan 1200 font plussz kaja. Mi a parommal heti 50 fontbol megusszuk a kajat.ebben hus minden van....2 fore 50 font per het.tehat 200 font nekunk kettonkre a kaja 1 honapban. Mivel mi 4 en vagyunk,ket par , az alberletben igy osztodnak a koltsegek...heti szinten 100 font per fo kajaval adoval,,,isten nyilaval mindennel a megelhetes....az nem sok sztem....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Amb123
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. November 22. Szombat, 12:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tothz írta:
Times írta:

Local Taxot neked kell, mint bérlőnek fizetned a helyi councilnak. Ha nem fizeted, akkor az büntethető. Nos ebból az összegből kérhetsz kedvezményt, azaz ennyivel kevesebbet kell majd fizetned.

A gumtree-n nézegettem szállásokat és ott láttam hogy az ár mindent tartalmaz. Ezen felül kell még fizetnem local taxot? vagy csak akkor ha nem úgy írják a hirdetést hogy tartalmazza az adókat?
Még egy kérdés ha interneten vagy bárhol állás hirdetést nézek akkor bruttó összegekröl van szó? A fizetésem általában bruttó vagy nettó kapom készhez. Feltételezem, hogy legális hivatalos munkát találok.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 18, 19, 20
20 / 20 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban