| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Fcsaba Újonc

|
Elküldve: 2008. Július 7. Hétfő, 19:42 Hozzászólás témája: |
|
|
| Köszönöm az infót Tovi! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Assad Újonc

|
Elküldve: 2008. Október 21. Kedd, 8:03 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Mi a barátnőmmel most tervezzük h Londonba költözünk, és ezzel kapcsolatosan szeretnék megkérdezni pár dolgot:
Kb. mekkora az az összeg amit vigyünk magunkkal ameddig nem találunk munkát?
Közép szintű angollal kb. mennyi idő alatt lehet munkát találni?
A szállással kapcsolatosan itt a honlap nyitólapján találtam egy számomra teljesen jónak tűnő hirdetést. Erről mi a véleményetek?
Előre is köszi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 236 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Október 21. Kedd, 14:28 Hozzászólás témája: |
|
|
Lehet, hogy a főoldal szerkesztéséből nem annyira világos, de a MagyarokLondonban elsősorban szálláskiadással foglalkozik, és csak utána jön a fórum, illetve a tanácsadás. Tehát aki ezt az oldalt, illetve magát a fórumot is szerkeszti, hirdeti a szállásokat a főoldalon. Nyugodtan bízd rájuk magad, Enciék nem fognak becsapni.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Blobzang Haladó

Csatlakozott: Jan 17, 2008 Hozzászólások: 84 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2008. Október 22. Szerda, 8:35 Hozzászólás témája: |
|
|
| Assad írta: | Sziasztok!
Kb. mekkora az az összeg amit vigyünk magunkkal ameddig nem találunk munkát?
|
Ez leginkább attól függ, hogy mennyi idő alatt találtok munkát. Én úgy számolgattam, hogy 1 személynek 500.000 forintból kb 3 hónapig el lehet lenni munka nélkül is, persze ez is nagyban függ attól, hogy mennyiért találtok szállást, milyen életmódot folytattok, stb. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 236 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Október 22. Szerda, 14:59 Hozzászólás témája: |
|
|
Szerintem 1 hónap alatt simán lehet találni valamiféle munkát, ha mást nem, hát takarító vagy utcaseprő melót, de hát az elején mindent be kell vállalni. Az is igaz, hogy most a válság idején annyira nem egyszerű a munkakeresés sem, páromnak se nagyon akar összejönni sajna...  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Times Haladó

|
Elküldve: 2008. November 4. Kedd, 6:17 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Köszi mindenkinek az elmúlt időszakban adott tanácsokat, hasznos volt.
Szóval a férjem már 4 hónapja kinnt van Londonban, kamionsofőr kb:1800 at keres havonta, legkésőbb karácsonyra már szeretnénk a 2 lányunkkal kinnt lenni vele. Most lakást keresgél amikor van egy kis ideje, de így ahogy olvasgatom elég nehéz és igen sok plussz költség taxok meg egyebek vannak, tehát nem kevés és én az elején nem biztos hogy találok munkát. Tehát a véleményeteket szeretném kérni, hogy milyen lakást tudnánk reálisan bérelni 2 gyerekkel, vagy valakivel közösen béreljünk? bár azt nem akartam
Mindegy kiváncsi vagyok a véleményetekre, aki ráér írjon nekem.
Köszönöm  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 402 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2008. November 5. Szerda, 1:19 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ha a férjed egyedüli eltartó, akkor kérhető kedvezmény a local taxből. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Times Haladó

|
Elküldve: 2008. November 7. Péntek, 17:31 Hozzászólás témája: |
|
|
És ez a Local Tax hogyan kérhető? valami nyomtatványon vagy a bérlőtöl vagy hogy? nem tudom még sajnos, bocs az értetlenkedésért..  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 402 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2008. November 8. Szombat, 1:36 Hozzászólás témája: |
|
|
| Times írta: | És ez a Local Tax hogyan kérhető? valami nyomtatványon vagy a bérlőtöl vagy hogy? nem tudom még sajnos, bocs az értetlenkedésért..  |
Local Taxot neked kell, mint bérlőnek fizetned a helyi councilnak. Ha nem fizeted, akkor az büntethető. Nos ebból az összegből kérhetsz kedvezményt, azaz ennyivel kevesebbet kell majd fizetned. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
CALEB Haladó

Csatlakozott: Jun 01, 2006 Hozzászólások: 97 Tartózkodási hely: East Croydon
|
Elküldve: 2008. November 17. Hétfő, 17:38 Hozzászólás témája: |
|
|
Helo!
Lasd a mi peldankat. 2 bedroomos studio flat, eleg jo helyen,Kozel van minden. 900 a rent es olyan 300 font korul van a rezsi TELEN!
tehat olyan 1200 font plussz kaja. Mi a parommal heti 50 fontbol megusszuk a kajat.ebben hus minden van....2 fore 50 font per het.tehat 200 font nekunk kettonkre a kaja 1 honapban. Mivel mi 4 en vagyunk,ket par , az alberletben igy osztodnak a koltsegek...heti szinten 100 font per fo kajaval adoval,,,isten nyilaval mindennel a megelhetes....az nem sok sztem.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Amb123 Újonc

Csatlakozott: Nov 18, 2008 Hozzászólások: 3 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2008. November 22. Szombat, 12:59 Hozzászólás témája: |
|
|
| tothz írta: | | Times írta: | És ez a Local Tax hogyan kérhető? valami nyomtatványon vagy a bérlőtöl vagy hogy? nem tudom még sajnos, bocs az értetlenkedésért..  |
Local Taxot neked kell, mint bérlőnek fizetned a helyi councilnak. Ha nem fizeted, akkor az büntethető. Nos ebból az összegből kérhetsz kedvezményt, azaz ennyivel kevesebbet kell majd fizetned. |
A gumtree-n nézegettem szállásokat és ott láttam hogy az ár mindent tartalmaz. Ezen felül kell még fizetnem local taxot? vagy csak akkor ha nem úgy írják a hirdetést hogy tartalmazza az adókat?
Még egy kérdés ha interneten vagy bárhol állás hirdetést nézek akkor bruttó összegekröl van szó? A fizetésem általában bruttó vagy nettó kapom készhez. Feltételezem, hogy legális hivatalos munkát találok. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|