| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Times Újonc

|
Elküldve: 2008. Július 4. Péntek, 6:47 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Gondolom a magánrendelések iszonyú drágák? De ha a kórházakban tényleg ilyen kaotikus állapotok vannak?? nem is hittem volna..rámísztő.
Már előre aggódok, főleg hogy mikor kimegyünk még meglesznek az epeköveim is!! De azokat nem igazán tudom most kivetetni amig szedem a szteroid gyulladáscsökkentőt, tehát csak remélhetem hogy megúszom és kibírja jövő nyárig...
A másik a gyerekorvosoknál is nehézkesen mennek a dolgok? Az a baj, hogy az én lányaimnak pillanatok alatt szokott kialakulni egy tüszős mandulagyulladás, este lefekszenek, semmi reggelre meg 39 fokos láz hófehér hólyagos torok! Ők is időpontot kapnak majd? Vagy ez hogyan működik?
Bocsánat, hogy ennyit aggodalmaskodom, de ezek nekem nagyon fontosak.
Köszönöm a válaszokat. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 863 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2008. Július 4. Péntek, 9:32 Hozzászólás témája: |
|
|
| Times írta: | Sziasztok!
Gondolom a magánrendelések iszonyú drágák? De ha a kórházakban tényleg ilyen kaotikus állapotok vannak?? nem is hittem volna..rámísztő.
Már előre aggódok, főleg hogy mikor kimegyünk még meglesznek az epeköveim is!! De azokat nem igazán tudom most kivetetni amig szedem a szteroid gyulladáscsökkentőt, tehát csak remélhetem hogy megúszom és kibírja jövő nyárig...
A másik a gyerekorvosoknál is nehézkesen mennek a dolgok? Az a baj, hogy az én lányaimnak pillanatok alatt szokott kialakulni egy tüszős mandulagyulladás, este lefekszenek, semmi reggelre meg 39 fokos láz hófehér hólyagos torok! Ők is időpontot kapnak majd? Vagy ez hogyan működik?
Bocsánat, hogy ennyit aggodalmaskodom, de ezek nekem nagyon fontosak.
Köszönöm a válaszokat. |
Ez itt pont annyira kaotikus, mint otthon, csak otthon ismered a trukkoket, itt meg nem.
Otthon sem a helyi korhazba megy az ember fia (ahol az elb@szott mutetek aranya irtozatos), hanem megkeresi az X klinika Y professzorat. Legalabbis aki teheti.
Gyerekorvosrol meg annyit, hogy normalis GP-nel van olyan, hogy ha valaki nagyon rosszul van es aznapi ellatast igenyel, akkor reggel telefonal es kap idopontot aznapra.
Mandulagyuszira meg hozzal Faringoseptet (tudom, otthon mar nincs, Erdelyben meg van, fillerekert!). De van itt Strepsil cukorka is, az sem rossz. Mast a doki sem fog felirni.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Times Újonc

|
Elküldve: 2008. Július 5. Szombat, 6:20 Hozzászólás témája: |
|
|
Strepsils cukorka tüszősmandulagyulladásra???!!
Na az tényleg érdekes lesz.....
nem baj jó tudni ezeket, felvértezem magam gyógyszerekkel, szerencsére ezek a homeopátiás szerek elég jók és elvileg mindehol kaphatóak.
Csak átvészeljük valahogy az influenzás időszakot.
Köszi a választ.
Szép napot. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

Csatlakozott: Apr 04, 2008 Hozzászólások: 168 Tartózkodási hely: Bedfordshire
|
Elküldve: 2008. Július 5. Szombat, 17:56 Hozzászólás témája: |
|
|
| Times írta: | | Strepsils cukorka tüszősmandulagyulladásra???!! |
Haaat sajnos a 'mandulagyuszit' egyfelekeppen gyogyitjak, ugy, hogy kitepik a mandulat, addig meg csak tuneti kezelest kap gyuszika, amire ezek a mindenfele torokantiszeptikak kivaloan alkalmasak..
-peetee- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 206 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Július 7. Hétfő, 11:18 Hozzászólás témája: |
|
|
Lehet, hogy kinevettek érte, de tényleg működik...
Mandulagyulladás ellen tökéletes megoldás, ha icipici vattapamacsot gyömöszölsz mélyen a füledbe, ugyanis a torok és a fül összeköttetésben áll az Eustach-féle csövön keresztül.
Nekem egyszer volt egy olyan mandulagyulladásom, hogy három napig enni, egy napig pedig inni sem tudtam miatta... Következő alkalommal, mikor éreztem, hogy kezdenek fájni a manduláim, vatta a fülbe, és egy nap alatt átment rajtam. Hihetetlen, de tényleg működik...  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
raciani Újonc

|
Elküldve: 2008. Július 13. Vasárnap, 18:01 Hozzászólás témája: orvos |
|
|
nekem olyan gondom lenne,hogy a bokám be van dagadva már kb. másfél honapja. el kéne mennem vele egy dokihoz, hogy mondjon rá valami okosságot, de nem tudom mi tévő legyek. menjek el a körzetihez, és majd ő elküld pl. reumatologushoz, vagy menjek el a korházba vele. a sürgősségire nem tudom hogy van e értelme elmennem, mert végülis már több mint egy honapja bajom van, és ez igy nem igazán sürgős eset.
utlevelem és NI számom van ( kártyát még nem kaptam ) , de lakcim igazolásom nincs. igy is tudok regisztrálni? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 362 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2008. Július 13. Vasárnap, 23:37 Hozzászólás témája: Re: orvos |
|
|
| raciani írta: | nekem olyan gondom lenne,hogy a bokám be van dagadva már kb. másfél honapja. el kéne mennem vele egy dokihoz, hogy mondjon rá valami okosságot, de nem tudom mi tévő legyek. menjek el a körzetihez, és majd ő elküld pl. reumatologushoz, vagy menjek el a korházba vele. a sürgősségire nem tudom hogy van e értelme elmennem, mert végülis már több mint egy honapja bajom van, és ez igy nem igazán sürgős eset.
utlevelem és NI számom van ( kártyát még nem kaptam ) , de lakcim igazolásom nincs. igy is tudok regisztrálni? |
Itt a kórházban csak sürgőségi ellátásra mehetsz. Ezzel, pláne hogy már több mint egy hónapja együtt élsz vele, a GP-dhez menjél és kérj egy időpontot. Ha kell majd Ő elküld kivizsgálásra (arra azért számítsál, hogy ha kivizsgálásra kell menned, az újabb heteket, hónapokat jelent), ha nem akkor felírja a megfelelő hatóanyagot és a patikusnál megveheted a gyógyszert. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
raciani Újonc

|
Elküldve: 2008. Július 14. Hétfő, 20:02 Hozzászólás témája: orvos |
|
|
| köszi a tanácsot.igy akkor marad a körzeti illetékes. remélem nem lesz tul sok idő. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
judit78 Újonc

|
Elküldve: 2008. Július 18. Péntek, 13:02 Hozzászólás témája: |
|
|
| Sziasztok!Ma beszéltem a tb-vel,azt mondták,hogy mivel a párom kint dolgozik hivatalosan igy itthon nem biztosított.Van eu kártyája,de itt azt olvasom,hogy az csak sürgősségire jó.Tehát ha megbetegszik akkor nem tud elmenni orvoshoz?De ha hazajön akkor se,mert ugye nem biztosított.Nekem is mondták,hogy kérni kell a E-106-os nyomtatványt,de nem fogja megkapni.Nem mondta,hogy ha fizetünk x összeget havonta akkor biztosítva lesz.Ez létezik még?Azt mondta menjen el kint fogorvoshoz hamár fizeti a járulékot. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 369 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Július 18. Péntek, 13:55 Hozzászólás témája: |
|
|
| judit78 írta: | | Sziasztok!Ma beszéltem a tb-vel,azt mondták,hogy mivel a párom kint dolgozik hivatalosan igy itthon nem biztosított.Van eu kártyája,de itt azt olvasom,hogy az csak sürgősségire jó.Tehát ha megbetegszik akkor nem tud elmenni orvoshoz?De ha hazajön akkor se,mert ugye nem biztosított.Nekem is mondták,hogy kérni kell a E-106-os nyomtatványt,de nem fogja megkapni.Nem mondta,hogy ha fizetünk x összeget havonta akkor biztosítva lesz.Ez létezik még?Azt mondta menjen el kint fogorvoshoz hamár fizeti a járulékot. |
Ne kérdezz semmit, csak menj be a legközelebbi APEH kirendeltségbe, kérj egy nyomtatványt, töltsétek ki, és fizesd a havi 4000 (kb) forintot.
Csak ne beszélj külföldi munkáról.
Természetesen itt is elmehet fogorvoshoz a párod, de az igen hosszadalmas lesz, és ahogy olvasom az itteni tapasztalatokat, meg sem kockáztatnám. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

|
Elküldve: 2008. Július 20. Vasárnap, 23:16 Hozzászólás témája: |
|
|
| judit78 írta: | | Sziasztok!Ma beszéltem a tb-vel,azt mondták,hogy mivel a párom kint dolgozik hivatalosan igy itthon nem biztosított.Van eu kártyája,de itt azt olvasom,hogy az csak sürgősségire jó.Tehát ha megbetegszik akkor nem tud elmenni orvoshoz?De ha hazajön akkor se,mert ugye nem biztosított.Nekem is mondták,hogy kérni kell a E-106-os nyomtatványt,de nem fogja megkapni.Nem mondta,hogy ha fizetünk x összeget havonta akkor biztosítva lesz.Ez létezik még?Azt mondta menjen el kint fogorvoshoz hamár fizeti a járulékot. |
Kedves Judit, amit írtál egy kicsit zavarosra sikeredett.
1. Ha férjed itt (Anglia) dolgozik, akkor kell lennie NI számának, amivel jogosult az itteni NHS-en belüli ellátásra.
2. Az iiteni NHS-nél kiválthatja (ingyen) a "European Helth Insurance Card"-ot, amivel az EU-n belül bárhol jogosult az egészségügyi ellátásra, ha megbetegszik. Ez egyedül olyan műtétekre nem jogosítja fel, ami nem sürgősségi. Például, ha torokgyulladása van és lázas, nyugodtan elmehet orvoshoz, ha viszont ganglionja (izületi kiboltosulás, ami nem igényel azonnali ellátást) van, akkor azt nem műtetheti meg otthon a TB keret terhére (magán igen, kb. 50.000 Ft), csak itt.
3. Én otthon járok fogorvoshoz, persze magán, mert sokkal jobb az ellátás és sokkal olcsóbb is mint idekint. Itt csak az igazán szegény emberek járnak NHS fogorvoshoz. Nemrég találkoztam idekint egy angollal, aki könyvet írt arról, hogy hogyan csináltatta meg a neje fogait (beültetés, műtétek) Budapesten, egy külön erre szakosodott céggel az itteni ár harmadáért, úgyhogy ebben benne volt az uti- és szállásköltség is. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

|
Elküldve: 2008. Július 20. Vasárnap, 23:23 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ja és még annyit, hogy szerintem nem éri meg az a havi 4000 körüli összeg (évi 50.000) mert nekem pl. egy egy órás fogorvosi vizit, fog tisztítás és egy fog érzéstelenítéses fúrása, tömése 3000-be került, azaz 16 alkalmat fedezne az éves összeg. Én minden évben elmegyek fogorvoshoz, hogy megelőzzek minden bajt. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

|
Elküldve: 2008. Július 20. Vasárnap, 23:29 Hozzászólás témája: |
|
|
| Ja és még annyit, hogy szerintem nem éri meg az a havi 4000 körüli összeg (évi 50.000) mert nekem pl. egy egy órás fogorvosi vizit, fog tisztítás és egy fog érzéstelenítéses fúrása, tömése 3000-be került, azaz 16 alkalmat fedezne az éves összeg. Én minden évben elmegyek fogorvoshoz, hogy megelőzzek minden bajt. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
judit78 Újonc

|
Elküldve: 2008. Július 22. Kedd, 13:48 Hozzászólás témája: |
|
|
| Igen,tényleg utólag olvasva elég zavaros.Már értem a rendszert,és köszi.Nem gondoltam volna a kinti eü-ről,hogy ilyen.igazából attól féltem (mert én mindig a legroszabbra gondolok),hogy ha nincs itthon bizt. akkor valami súlyos esetben ha itthon megy kórházba akkor a gatyánk is rá megy.Tudom nem így kell gondolkozni.Amúgy igazad van.Nem éri meg fizetni.Köszi. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 369 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Július 22. Kedd, 22:44 Hozzászólás témája: |
|
|
Valóban, ez mindenki szívügye hogy fizetni szeretné-e vagy sem.
Nekünk, illetve a feleségemnek azért jól jött, hogy amikor hazautaztunk, otthon el tudott menni a nőgyógyászához, és mammográfiára (ezt nagyon nem szerettem volna az itteni távgyógyítókra bízni), valamint a gyerek manduláját is otthon vették ki egy hónapja, nem itt. És ez mellett a fogorvoshoz is eljutott a család.
Ha ezt összeszámoljuk, akkor már nagyon-nagyon túl vagyunk az évi fizetett 50.000 Ft-tól. Sajnos nem mindig csak egy fogkőleszedésből áll az ember ellátása. Jó is lenne.....
Csupán azért írtam le ezt a gondolatot, hogy mások is reálisabban mérlegeljenek. Természetesen itt is milliók élnek, és gyógyulnak meg (vagy nem) az itteni ellátás keretében, de elég csak beleolvasni az itteni orvosi topikba, hogy elkezdjen gondolkodni az ember fia-lánya |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|