Motorkerékpár szerviz Londonban
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

NI szám azaz National Insurance Number
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
amber
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Június 29. Vasárnap, 22:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

sziasztok!

azt szeretném megkérdezni, hogy hallott-e már valaki olyanról, hogy ha az ember au-pair-ként dolgozik, akkor az NI number igényléséhez jó, ha a család ír egy levelet, hogy ők foglalkoztatják 10 vagy 20 órában.
nekem ezt a tanácsot adták, de őszintén kicsit furcsa, hisz az au-pair-ség köztudottan nem egy hivatalos munka. valaki hallott már ilyenről? esetleg próbálta már? és ha a család ír is egy ilyen levelet, akkor nem fognak munkaszerződést vagy valamit kérni mellé?
köszönöm előre is, ha valaki információval vagy tanáccsal tud segíteni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Június 29. Vasárnap, 22:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

amber írta:
sziasztok!

azt szeretném megkérdezni, hogy hallott-e már valaki olyanról, hogy ha az ember au-pair-ként dolgozik, akkor az NI number igényléséhez jó, ha a család ír egy levelet, hogy ők foglalkoztatják 10 vagy 20 órában.
nekem ezt a tanácsot adták, de őszintén kicsit furcsa, hisz az au-pair-ség köztudottan nem egy hivatalos munka. valaki hallott már ilyenről? esetleg próbálta már? és ha a család ír is egy ilyen levelet, akkor nem fognak munkaszerződést vagy valamit kérni mellé?

Nincs olyan kategoria, hogy nemhivatalos munka. Az NI number interview-n elfogjak fogadni azt a levelet. Ha nem, akkor majd megmondjak, hogy mit kernek...

-peetee-
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Június 29. Vasárnap, 22:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Meg egy tipp: ebben az orszagban az ismeretek hianyaban is meg kell kezdeni egy ugyintezest, mert itt nem hajtanak el, hanem megkezdik az ugyet es ha hianyzik valami, akkor visszarendelnek. Folosleges idot pocsekolni annak kideritesevel, hogy mit kernek.... Ötlet

-peetee-
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Június 30. Hétfő, 4:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

peetee írta:
amber írta:
sziasztok!

Nincs olyan kategoria, hogy nemhivatalos munka. Az NI number interview-n elfogjak fogadni azt a levelet. Ha nem, akkor majd megmondjak, hogy mit kernek...

-peetee-

De bizony van. Az au-pair nem számít munkavállalónak az Egyesült Királyságban, a család "vendége"-ként tevékenykedik, és ezért zsebpénzt kap. Nem fizetést ami után adózik.
De amber valóban próbáld meg nyugodtana családtól kapott levéllelaz NI szám igénylését...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Június 30. Hétfő, 7:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Tovi írta:

De bizony van. Az au-pair nem számít munkavállalónak az Egyesült Királyságban, a család "vendége"-ként tevékenykedik, és ezért zsebpénzt kap. Nem fizetést ami után adózik.
De amber valóban próbáld meg nyugodtana családtól kapott levéllelaz NI szám igénylését...

Hihetetlen, mindig tanul az ember. Koszonom a kiegeszitest, de nem, azt hiszem felreertettel. Nincs olyan kategoria, hogy nemhivatalos munka. Az, hogy az aupair az munka, vagy sem nem tesz kulonbseget. A nemhivatalos munkat buntetik, az aupair pedig hivatalos vendeg... Azt hiszem ez igy helyes.
-peetee-
Vissza az elejére
amber
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Július 1. Kedd, 8:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

köszönöm szépen a tippet, tanácsokat! és azt hogy ilyen gyorsan érkezett reagálás a kérdésemre. azt, hogy az au-pair nem egy hivatalos munka én is úgy értettem, hogy itt ez munkának sem minősül.
de megpróbálom ezt a lehetőséget, majd kiderül mi lesz!
köszönöm mégegyszer.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 1. Kedd, 14:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

amber írta:
köszönöm szépen a tippet, tanácsokat! és azt hogy ilyen gyorsan érkezett reagálás a kérdésemre. azt, hogy az au-pair nem egy hivatalos munka én is úgy értettem, hogy itt ez munkának sem minősül.
köszönöm mégegyszer.

Pontosan, ebben az értelemben írtam én is.
Azért írd le légyszives hogy sikerült az NI interjúd, gondolom másnak is hasznára válik az információ.

Good Luck! Nagyon boldog
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 2. Szerda, 20:14    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

amber írta:
köszönöm mégegyszer.

Ertem, tehat nem munka. Nem kaphatsz NI szamot au-pairkent.
Idézet:
http://www.dwp.gov.uk/lifeevent/benefits/ni_number.asp#where

-peetee-
Vissza az elejére
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 2. Szerda, 20:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

folyt.: Au-pairkent az alabbiak egyike sem igaz rad, tehat nem kaphatsz idopontot NI number interview-ra.
Idezet az elobbi linkelt oldalrol -
Idézet:
You should apply for a NI number if:

you will be making a claim for benefit, or
your partner is claiming benefit for you.
This should be done through your local Jobcentre Plus office. You can find your local office on the Jobcentre Plus website.

You should also apply for a NI number if:

you have started or are about to start work
you are self-employed, or
you want to pay voluntary NI contributions and would benefit from paying them.

-peetee-
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 3. Csütörtök, 12:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Miért görcsöltök ezen már ennyit, hogy munka vagy nem munka, kaphatsz-e NIN-t vagy nem? amber, hívd fel azt a számot, ami a topik elején van, mondd meg az emberkének a vonal másik végén, hogy mi a helyzet, és ő majd megmondja, hogy kaphatsz-e vagy sem. Valószínűleg ő jobban fogja tudni, mint itt bárki.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 3. Csütörtök, 13:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

erus írta:
Miért görcsöltök ezen már ennyit, hogy munka vagy nem munka, kaphatsz-e NIN-t vagy nem? amber, hívd fel azt a számot, ami a topik elején van, mondd meg az emberkének a vonal másik végén, hogy mi a helyzet, és ő majd megmondja, hogy kaphatsz-e vagy sem. Valószínűleg ő jobban fogja tudni, mint itt bárki.

Nem gorcsolunk rajta, az amber kerdezett valamit, nyilvanvaloan tisztesseges valaszt vart, nem azt, hogy menj azt' kerdezd meg magad... Koszonom jol vagyok es szivesen segitek masoknak, bongeszek a neten, hogy en is tanuljak. Kart nem okoztam sem en, sem Tovi a hozzaszolasaval, de a te hozzaszolasod nem valami szivelyes, legalabbis nem a forum celjat szolgalja. Megint oda lyukadunk ki, hogy ki az okosabb... Nem kellene. Szomorú

-peetee-
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 3. Csütörtök, 13:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát én nem veszekedést akartam szítani, csak eléggé ellentétes dolgokat írtatok szegény ambernek, éppen ezért nekem az a véleményem, hogy igenis az a legokosabb, ha megkérdezi egy illetékestől. És ez az én véleményem, nem kell mindjárt lehúzni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Tovi
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 3. Csütörtök, 13:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

erus írta:
Hát én nem veszekedést akartam szítani, csak eléggé ellentétes dolgokat írtatok szegény ambernek, éppen ezért nekem az a véleményem, hogy igenis az a legokosabb, ha megkérdezi egy illetékestől. És ez az én véleményem, nem kell mindjárt lehúzni.

Visszaolvastam, nem látom az ellentétet....
Megpróbálni mindenképpen megpróbálhatja az NI interjút, az au-pair státusza pedig adott, ott nem lehet ellentét.
Vissza az elejére
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 3. Csütörtök, 14:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Off:

Evekkel ezelott, amikor kezdett kibontakozni az online forum tarsadalom, letezett egy forum almanach, linkekkel, leirasokkal es ami a legfontosabb jatekszabalyokkal. Eszerint pl.:

'A' feldob egy temat, ami a peldaban egy ceruza volt. 'B' atveszi a ceruzat es hegyez rajta, mert tompanak talalja. 'C'-hez kerul, aki jol megnezi es talal rajta tompa reszt, tovabb hegyezi.... igy tovabb, mig a ceruza olyan hegyes lesz, hogy ha tovabb hegyezik, letorik a hegye. Ez az a pont, amikor a hegyezot le kell tenni, hogy a ceruzat kihegyezve orizzuk meg....

A fenti esetben csupan a ceruzat hegyeztuk. Mosoly

-peetee-
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 3. Csütörtök, 14:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

én meg ezennek ünnepélyesen leteszem a hegyezőt, ok? Kacsintó
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Következő
12 / 16 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban