| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
hapiszti Haladó

|
Elküldve: 2008. Április 7. Hétfő, 18:18 Hozzászólás témája: Re: |
|
|
köszönök szépen mindent igy már tudom hogy mit is nyissak és hogyan:)
már csak az a kérdésem hoyg vajon melyik banknál érdemes és mindenképpen olyat szeretnék ahol ingyenes a szolgáltatás???? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 422 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Április 7. Hétfő, 18:21 Hozzászólás témája: Re: |
|
|
| hapiszti írta: | köszönök szépen mindent igy már tudom hogy mit is nyissak és hogyan:)
már csak az a kérdésem hoyg vajon melyik banknál érdemes és mindenképpen olyat szeretnék ahol ingyenes a szolgáltatás???? |
Szerintem a HBSC bankot környékezd meg elsőnek, Én meg vagyok velük elégedve teljesen. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

Csatlakozott: Apr 04, 2008 Hozzászólások: 168 Tartózkodási hely: Bedfordshire
|
Elküldve: 2008. Április 7. Hétfő, 19:10 Hozzászólás témája: |
|
|
Szinten HSBC, egyetertek.
Lemasoltak a kartyamat a bunozok, banditak, betyarok! Mielott ez kiderult volna kaptam egy telefonhivast, egy hangpostat es egy sms-t a HSBC-tol (a Fraud prevention team), hogy azonnal hivjam a bankot es zarassam le a kartyamat. Megtettem. Alighogy ez megtortent, megneztem a szamlamat es lattam, hogy volt egy kartyahasznalat a Halfordsban Lutonban, majd rogton ugyanabban a percben ezt a bank vissza is vonta. En nem jartam a Halfordsban... Azert ez nem semmi.
Ugyhogy tenyleg, meg vagyok veluk elegedve. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
hapiszti Haladó

|
Elküldve: 2008. Április 7. Hétfő, 21:50 Hozzászólás témája: Re: |
|
|
köszi mindent HSBC-t meg fogom akkor érdeklödni és ök adnak ki debit cardot??
ingyenes a kártyahasználat? és a tranzakciok?
Én a Barcleyt hallottam hogy jo bank.......
jahh és még csak annyi hogy olyan bankot szeretnék ahol sok kihelyezett fiokja van és sok automatája hasting környékén vagy az országban.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2008. Április 7. Hétfő, 22:14 Hozzászólás témája: Re: |
|
|
| hapiszti írta: | köszi mindent HSBC-t meg fogom akkor érdeklödni és ök adnak ki debit cardot??
ingyenes a kártyahasználat? és a tranzakciok?
Én a Barcleyt hallottam hogy jo bank.......
jahh és még csak annyi hogy olyan bankot szeretnék ahol sok kihelyezett fiokja van és sok automatája hasting környékén vagy az országban.... |
Teljesen meg fog felelni a HBSC szerintem, minden tranzakció ingyenes, a pénzkivéttől a kártyás fizetésig, a csekkhasználattal bezárólag.
Debit kártyát adnak a Basic számlához, ha láják hogy van pénzforgalmad, vagy beteszel pénzt akár azonnal.
És nem mellesleg az Internetes Bank-juk is teljesen használható minden tranzakcióra.
Ezzel kapcsolatban egy kérdés aki próbálta már: Küldtetek már pénzt haza az Internet Bankon keresztül a "Send Money Overseas" menüponttal? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Április 7. Hétfő, 22:52 Hozzászólás témája: |
|
|
| Idézet: | | Ezzel kapcsolatban egy kérdés aki próbálta már: Küldtetek már pénzt haza az Internet Bankon keresztül a "Send Money Overseas" menüponttal? |
Igen, £15-ba kerul, az osszegtol fuggetlenul (Magyarorszagra), de be lehet allitani, hogy ki allja a dijakat; mind a magyart, mind az angolt. Kb.2-3 munkanap es kapsz egy A4-es levelet is abanktol a tranzakcio reszleteivel.
peetee |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 235 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Április 8. Kedd, 16:55 Hozzászólás témája: |
|
|
| hapiszti, itt szinte minden banknak van minden kis városban, minden főutcán legalább bankautomatája, ha nem fiókja. Abban a kisvárosban, ahol eddig dolgoztam, a főutcán egymást érték a bankok (HSBC, Lloyds, Abbey, Barcley, NatWest, stb... Minden bankban minden ingyenes, csak a küföldre való transzakció nem az. Szóval nyugodtan válogass csak, egyik bank jobb, mint a másik, nem úgy, mint otthon... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
viktorf1 Újonc

|
Elküldve: 2008. Máj 4. Vasárnap, 21:25 Hozzászólás témája: Sikeres számlanyitás |
|
|
Sziasztok!
Mi a párommal múlt héten érekztünk ki Angliába, pontosabban Coventry-be. Először a Natwest bankba mentünk be, hát itt nem volt szerencsénk, az ügyintéző mindenféle papírt kért, 3 hónapra visszamenőleg közüzemi számlát, papírt a lakhelyünkről, szóval mindent így hát kifaroltunk a bankból Mellette ott volt a Lloyds TSB bank, hát bementünk. Nagyon aranyos kedves volt az ügyintéző (Beverly-nek hívták), semmi papírt nem kért, csak az útlevelet fénymásolta le, kellett neki a cím ahol épp lakunk, pár kérdés és 20 perc múlva ugy jöttünk ki a bankból, hogy megvan a számlaszámunk. 2 napra rá küldték a debit cardot. Szóval ez egy pozitív tapasztalat a Lloyds bankról |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Roberto24 Újonc

|
Elküldve: 2008. Június 29. Vasárnap, 13:24 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Én szeretnék bankszámlát nyitni egy banknál (szerintem az HSBC-nél),van munkahelyem (az első havi fizumat a haverom számlájára utalták).Az lenne a kérdésem,hogy lakcímet igazoló papírt kell vinnem a bankba (amit a -nevezzük főbérlőnek- ad nekem)?
A másik kérdésem/kérésem az lenne,hogy valaki legyen már olyan szives,és magyarázza el nekem,hogy pontosan hogy nyithatok számlát.Menjek be egy személyivel,és zúzzak oda a bankoshoz,hogy szeretnék nyitni egy Basic Account-ot?Mindenképp kell pénzt rakni rá nyitáskor?És egyéb papír mi szükséges hozzá?
Elég egy szimpla személyi igazolvány?
Bocsi,hogy ilyeneket kérek,csak nem sok időm van végigolvasni minden hozzászólást.Biztos ezerszer leírtátok már.
Köszönöm előre is segítségeteket.
Roberto24 |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Június 29. Vasárnap, 13:34 Hozzászólás témája: |
|
|
| Roberto24 írta: | Sziasztok!
Én szeretnék bankszámlát nyitni egy banknál (szerintem az HSBC-nél),van munkahelyem (az első havi fizumat a haverom számlájára utalták).Az lenne a kérdésem,hogy lakcímet igazoló papírt kell vinnem a bankba (amit a -nevezzük főbérlőnek- ad nekem)?
A másik kérdésem/kérésem az lenne,hogy valaki legyen már olyan szives,és magyarázza el nekem,hogy pontosan hogy nyithatok számlát.Menjek be egy személyivel,és zúzzak oda a bankoshoz,hogy szeretnék nyitni egy Basic Account-ot?Mindenképp kell pénzt rakni rá nyitáskor?És egyéb papír mi szükséges hozzá?
Bocsi,hogy ilyeneket kérek,csak nem sok időm van végigolvasni minden hozzászólást.Biztos ezerszer leírtátok már.
Roberto24 |
Basic account nyitasahoz nem kell munkaltato, ha megis kerik, akkor hangsulyozd, hogy basic-et akarsz nem current account-ot (nagy hagyomanya van a hard selling-nek). Utlevel, v. jogsi esetleg nhs kartya, vagy berleti szerzodes, vagy szamla a lakcimhez... Valamennyi talan vagy 10 font kell; Ennyi.
-peetee- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2008. Június 29. Vasárnap, 13:41 Hozzászólás témája: |
|
|
| Roberto24 írta: | Sziasztok!
Roberto24 |
Igen, egész pontosan odamész az ügyintézőhöz, és mondod neki, hogy szeretnél nyitni egy Basic account-ot. Pénzt nem szükséges vinni, ha legalább van egy bérpapirod, és mondod, hogy a fizetésed a bankszámládra fog menni. (bár ez elég bankfiók és ügyintézőfüggő is lehet)
Lakcímigazolás lehet a Landlordtól egy igazolás, vagy az angol jogsid (ha van), vagy akármilyen hivatalos irat, amin szerepel a neved és a lakcímed. (TV licence, BT számla, stb...)
Magyar személyi igazolvány.... hát passz, jobban szeretik az útlevelet, fogalmam sincs hogy elfogadják-e a személyit. Nem igazán kedvelik ilyen hivatalos helyen.
Még egy valami, hogy elkerüld a kellemetlen pillanatokat. Előre számold ki, hogy mennyi a havi bevételed (fizetés) és a kiadásod, mert azt be kell vinni az ügyintézőnek a bankban a számítógépbe, és elég váratlan kérdés tud lenni.
Legutóbb Tovi szerkesztette (2008. Június 29. Vasárnap, 14:20), összesen 1 alkalommal |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Roberto24 Újonc

|
Elküldve: 2008. Június 29. Vasárnap, 13:42 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszi peetee a gyors választ.
Csak annyi még a nyűgöm,hogy se jogsi,se útlevél,csak egy magyarországi személyi igazolványom van.Bérleti szerződés van.Plusz van egy szerződésem a munkahelyemről.Gondolom ennyi csak elég. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Június 29. Vasárnap, 13:55 Hozzászólás témája: |
|
|
| Roberto24 írta: | Köszi peetee a gyors választ.
Csak annyi még a nyűgöm,hogy se jogsi,se útlevél,csak egy magyarországi személyi igazolványom van.Bérleti szerződés van.Plusz van egy szerződésem a munkahelyemről.Gondolom ennyi csak elég. |
Ahogy Tovi is irta en is megerositem, nem szeretik a szemelyit. Utanajartam mar ennek, hivatalosan el kellene, hogy fogadjak, sajnos a bankok autonom intezmenyek es azt fogadnak el, amit akarnak. Velem is az utlevel miatt eroszakoskodtak annak idejen, bar en current account-tal kezdtem, nem basic-kel. Probald meg eloszor, lehet, hogy 2005 ota egy kicsit oldodott a bizalmatlansag.
-peetee- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
missapocok Haladó

Csatlakozott: Apr 13, 2008 Hozzászólások: 33 Tartózkodási hely: Newquay
|
Elküldve: 2008. Június 29. Vasárnap, 16:17 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok,
Elsőre olyan számlát szeretnék nyitni, ami olyan kártyát ad, amivel tudok neten vásárolni (ebay pl.). Mi az ilyen account tipisnak a neve? Passport-ot láttam HSBC-nél, nála havi 6fontot kell fizetni. Természetesen gondolom a többinél is kell. Most jön a kérdésem, hogy van e olyan más account (a passporton kívül) ami olyan bankkártyát ad, amivel lehet vásárolni? Illetve milyen más opciók vezethetnek el ehhez a kártyához (debit card a neve...talán...nem tudom...keverem őket...)?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
U.i.: Anno tényleg végig olvastam a topikot, de más miatt és erre már nem emlékszem.
Üdv, Tamás _________________ Ska-Reggae music all night long! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Június 29. Vasárnap, 16:29 Hozzászólás témája: |
|
|
| missapocok írta: | Sziasztok,
Elsőre olyan számlát szeretnék nyitni, ami olyan kártyát ad, amivel tudok neten vásárolni (ebay pl.). Mi az ilyen account tipisnak a neve? Passport-ot láttam HSBC-nél, nála havi 6fontot kell fizetni. Természetesen gondolom a többinél is kell. Most jön a kérdésem, hogy van e olyan más account (a passporton kívül) ami olyan bankkártyát ad, amivel lehet vásárolni? Illetve milyen más opciók vezethetnek el ehhez a kártyához (debit card a neve...talán...nem tudom...keverem őket...)?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
U.i.: Anno tényleg végig olvastam a topikot, de más miatt és erre már nem emlékszem.
Üdv, Tamás |
Hat nezd Tamas, a hsbc ad egy un. solo kartyat kezdetben, aztan kesobb feltuningolja az ugyfelet egy switch nevezetuvel - mindketto maestro kartya - ellenben pl. a lloyds-os visa kartyaval ezeket csak az uk-ban fogadjak el az online boltok. Kulfoldi website-oknak visa, vagy mastercard kell. Az ebay az egy mas tortenet, en regi ebay-es vagyok azt egyertelmuen tudom javasolni, hogy nyiss egy paypal accountot es azt linkeld az ebay accountodhoz. Ahhoz jo a solo kartya is. Ezen az alapon tehat mindegy milyen szamlat nyitsz a hsbc-nel. Egyebkent nemzetkozi felmeresek szerint a vilag legjobb 5 bankjanak egyike.
-peetee- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|