| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
bela522 Újonc

|
Elküldve: 2008. Június 26. Csütörtök, 2:56 Hozzászólás témája: auto biztositas |
|
|
hali
elore szolok, ez nem lesz szep par ember szemeben, ugyhogy akit zavar attol elnezest kerek!
szoval az a tema, hogy igen draga a biztositas a kocsikra, pedig mar az osszes internetes oldalt bejartam, es meg a legolcsobb is rohejes...
arra gondoltam, hogy az otthoni 2 eves bonusz papiromat "atirom" b10re
a kerdes az hogy az itteni biztosito vajon leeellenorzi e, hogy valosak e az adatok? lekeri a magyar biztositotol faxon, vagy barhogy...
remelem tud vki ebben tanacsot adni
koszi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 369 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Június 27. Péntek, 19:39 Hozzászólás témája: Re: auto biztositas |
|
|
| bela522 írta: | hali
elore szolok, ez nem lesz szep par ember szemeben, ugyhogy akit zavar attol elnezest kerek!
szoval az a tema, hogy igen draga a biztositas a kocsikra, pedig mar az osszes internetes oldalt bejartam, es meg a legolcsobb is rohejes...
a kerdes az hogy az itteni biztosito vajon leeellenorzi e, hogy valosak e az adatok? lekeri a magyar biztositotol faxon, vagy barhogy...
koszi |
Hogy itt elfogadják a bonusz-malusz besorolásod, az otthoni biztosítótól angol nyelvű igazolást kell kérned, abban szerepel hivatalos formában hogy melyik kategóriába tartozol.
Ezt átírni viszont magánokirathamisitás kategóriát igencsak meghaladja, úgyhogy szerintem ne tedd.
Bár ahogy olvasom igen komfortosak az angol börtönök, még PS3 is van a cellákban. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 863 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2008. Június 28. Szombat, 5:29 Hozzászólás témája: Re: auto biztositas |
|
|
| Tovi írta: | | bela522 írta: | hali
koszi |
Hogy itt elfogadják a bonusz-malusz besorolásod, az otthoni biztosítótól angol nyelvű igazolást kell kérned, abban szerepel hivatalos formában hogy melyik kategóriába tartozol.
Ezt átírni viszont magánokirathamisitás kategóriát igencsak meghaladja, úgyhogy szerintem ne tedd.
Bár ahogy olvasom igen komfortosak az angol börtönök, még PS3 is van a cellákban. |
Es csak azt az igazolast fogadjak el, amin az szerepel, hogy otthon lemondtad a biztositast es azert allitjak ki a papirt, hogy at tudd vinni mas biztositohoz a dolgot.
Persze probalkozni lehet, de en nem ajanlanam, hogy void (aka ervenytelen) biztositassal vezess, mert az borton errefele, plusz masodlagosan az auto elkobzasa.
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tothz Mester

Csatlakozott: Aug 01, 2007 Hozzászólások: 362 Tartózkodási hely: Manchester
|
Elküldve: 2008. Július 4. Péntek, 16:48 Hozzászólás témája: Re: auto biztositas |
|
|
| bela522 írta: | hali
koszi |
Nemrég sikeresen összetörtem az autónkat, ráadásul a saját hibámból. Újat vettünk és én is beírtam mindenféle keresőbe az adataimat és rendre 600 font körüli összeget mutatott. Mivel takarékos gyerek vagyok, hát felhívtam azt a biztosítót (Zurich), amelyiknél az előző autónk volt biztosítva, évi 300 font körüli összeggel. Legnagyobb meglepetésemre közölték, hogy fizessek 50 fontot, mert ennyivel lesz drágább a biztosítás a káresemény miatt és folytatólagosan él a biztosításom. Így nem csak hogy évi 250 fontot spóroltam meg, hanem az előzőleg már kifizetett biztosításom három negyedét (márciusban fizettem ki a teljes éves biztosítást) is betudták.
Fentiek tükrében azt tudom tanácsolni, hogy hívjad fel valamelyik biztosítót, hátha kedvezőbb ajánlatot fogsz kapni, mint interneten keresztül. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 369 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Szeptember 29. Hétfő, 1:13 Hozzászólás témája: |
|
|
Én is végigjártam a "melyik biztosító" kálváriát, a tapasztalataimat megosztom veletek, hátha segít valakinek:
Szóval Egy Nissan Almera 1.8 SE Automat autóra kellett biztosítást kötnöm.
A gocompare.co.uk oldalon minden verziót ki lehet próbálni.
Ha a saját nevemre vettem az autót, és csupán én vagyok biztosítva, akkor nagyon drága volt, a legolcsóbb is évi 700 font felett volt jóval.
Addig variáltam, amig megtaláltam a legoptimálisabb megoldást, ami nekem a leglogikátlanabb is egyben.
A biztosítást a feleségem nevére kötöttem, Ő a main driver, Én a secondary driver lettem, így 470 font lett a Comprehensive biztosítás.
Sokat számít a foglalkozás és az pl, hogy hol parkol az autó, valamint milyen régóta van jogsid.
Érdekes módon ha kamionsofőrt (HGV Driver) adtam meg, akkot évi 35 fonttal drágább lett volna, mit egy IT consultant-nak, így az lettem
A feleségem is ha experienced nurse szakmáját jelöltem meg, ugyanúgy drágította, mintha könyvelő lett volna a szakmája..... Érdekes dolgok ezek.... Egy IT szakember kevésbé töri az autókat, mint egy gépkocsivezető???
Végül javaslom a yesinsurrance céget, nagyon korrektek és a legolcsóbbak, a fentiek figyelembevétele mellett. -- Női policy holder, és main driver, férfi másodlagos vezető.
Simán egy személyre nem érdemes kötni, minden esetben drágább...
Számolgattam, mert sokan írták, hogy drága itt a biztosítás, ami numerikusan igaz, de ebben a 470 fontban benne van a third party (kötelező) biztosítás, valamint az általunk CASCO-nak nevezett biztosítás, lopás és tűzkár is. A "CASCO"-ra 250 font önrész van.
Ha mindenáron forintosítani akarok (amit nagyon utálok), akkor ez havi 12.000 Ft-nak felel meg, kössetek otthon full biztosítást ennyi pénzért.... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|