| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
Konstanz Újonc

|
Elküldve: 2007. Augusztus 19. Vasárnap, 22:38 Hozzászólás témája: magyar ízek rendelése |
|
|
Nem rég hallottam Walesben van egy magyar cég kérésre tuti friss magyar árút küld ki házhoz. Paprika , kolbász, szem szájnak ingere....
Egy haverom nagyon elégedett volt, napok óta eszi a hazait elfogadható áron. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Csotke Újonc

Csatlakozott: Jun 21, 2008 Hozzászólások: 14 Tartózkodási hely: London - Lee Green
|
Elküldve: 2008. Június 23. Hétfő, 15:02 Hozzászólás témája: rantott hus |
|
|
sziasztok!!
Hat nem reg ota vagyok itt, es szeretnek tanacsot kerni, rantott hus ugyben.Hogy lehet itt helyettesiteni a zsemlemorzsat????????????Mert nem talaltam:(((((( |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
seci Guru

Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 858 Tartózkodási hely: Farnborough
|
Elküldve: 2008. Június 23. Hétfő, 15:42 Hozzászólás témája: Re: rantott hus |
|
|
| Csotke írta: | sziasztok!!
Hat nem reg ota vagyok itt, es szeretnek tanacsot kerni, rantott hus ugyben.Hogy lehet itt helyettesiteni a zsemlemorzsat????????????Mert nem talaltam:(((((( |
Breadcrumb-nak hivjak es minden szupermarketben van.
http://www.mysupermarket.co.uk/Shopping/FindProducts.aspx?Query=breadcrumb&SortBy=3
Avagy veszel feherkenyeret (leginkabb baguette-et), kiszaritod es ledaralod
-seci |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 196 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Június 23. Hétfő, 21:31 Hozzászólás témája: |
|
|
A breadcrumb sajnos meg sem közelíti az igazi zsemlemorzsát, viszont egy-két boltban lehet kapni, ahol szlovák élelmiszert árulnak!!! A neve: "Strúhanka" - na ez igazi otthoni zsemlemorzsa. Igaz, még csak egy boltban láttam High Barnet-ban... Én otthonról hoztam magammal jó sokat, meg otthoniak küldtek nekem csomagban.  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Christine Mester

Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 317 Tartózkodási hely: United Kingdom
|
Elküldve: 2008. Június 24. Kedd, 4:55 Hozzászólás témája: |
|
|
Szerintem "eheto" a bolti is es ha valakinek nincs mas lehetosege a semminel ez is tobb no es tenyleg mindenhol kaphato. Az en ferjem rantotthust eszik rantotthussal es bar eleg finnyas megis szereti. Megsulve egykutya ez mind.  _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Csotke Újonc

Csatlakozott: Jun 21, 2008 Hozzászólások: 14 Tartózkodási hely: London - Lee Green
|
Elküldve: 2008. Június 24. Kedd, 13:53 Hozzászólás témája: |
|
|
Jaaaaaj!
Koszonom szepe.Rajta leszek, hogy talaljak Szoval akkor van remeny  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 349 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Június 24. Kedd, 16:38 Hozzászólás témája: |
|
|
| Csotke írta: | Jaaaaaj!
Koszonom szepe.Rajta leszek, hogy talaljak Szoval akkor van remeny  |
A remény hal meg utoljára
Egyébként nálunk Edgware-ben az ASDA-ban van lengyel áruknak egy komplett sor, ott is van zsemlemorzsára emlékeztető valami.... Én nem értek hozzá, csak enni szeretem  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Csotke Újonc

|
Elküldve: 2008. Június 25. Szerda, 12:57 Hozzászólás témája: |
|
|
ASDA-ba?Remek, majd megnezem, mert odajarunk vasarolni(Greenwich)
Azert hianyoznak a jo kis hazai izek, meg a jo kis turos gomboc (valoban itt mas a turo.Amikor kijottunk, megprobalkoztam turos tesztat csinalni, de nagyon szaraz lett Azota nem foztem.)
Annyibol azert erdekes, hogy uj izeket is ki lehet probalni.Sokkal tobb szoszt, meg ilyeneket lehet kapni, ami nagyon tetszik.
A masik , ami gondot okozott nekem, hogy itt pintbe, meg mas egyebbe mernek dolgokat, es az otthoni recepjeimhez(suti) nem passzoltak. Aztan csak hosszas szamolgatas utan azert jutok neha vmire  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2008. Június 25. Szerda, 13:18 Hozzászólás témája: |
|
|
| Csotke írta: | ASDA-ba?Remek, majd megnezem, mert odajarunk vasarolni(Greenwich)
Azert hianyoznak a jo kis hazai izek, meg a jo kis turos gomboc (valoban itt mas a turo.Amikor kijottunk, megprobalkoztam turos tesztat csinalni, de nagyon szaraz lett Azota nem foztem.)
Annyibol azert erdekes, hogy uj izeket is ki lehet probalni.Sokkal tobb szoszt, meg ilyeneket lehet kapni, ami nagyon tetszik.
A masik , ami gondot okozott nekem, hogy itt pintbe, meg mas egyebbe mernek dolgokat, es az otthoni recepjeimhez(suti) nem passzoltak. Aztan csak hosszas szamolgatas utan azert jutok neha vmire  |
Egy kis segítség az átváltáshoz, remélem hasznát veszed. Itt mindent át tudsz váltani mindenre
http://hauser.pmmf.hu/mertekegyseg/megysegvalto/index.htm
Az új ízekkel egyetértek, mi is gyakran próbálkozunk (nekünk) egzotikus kajákkal. Szerencsére itt van a közelünkben egy hatalmas oriental bevásárló és gyorsétterem központ, itt a létező összes keleti konyha termékeit lehet izlelgetni..... Hát nagyon kellemes, itt ettem előszőr cápauszonylevest  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Csotke Újonc

|
Elküldve: 2008. Június 26. Csütörtök, 13:07 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Tovi!
Ismet koszonom a segitseget
Eddig eszembe sem jutott, hogy a neten mindent meg lehet nezni
Most leginkabb a kinai konyhaval ismerkedem, mert keleti a fonokom
Neha furcsan nez ki a kajci, de nem utasitom soha vissza, es altalaban izlik is  |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

|
Elküldve: 2008. Június 26. Csütörtök, 18:45 Hozzászólás témája: |
|
|
| Csotke írta: | Szia Tovi!
Ismet koszonom a segitseget
Eddig eszembe sem jutott, hogy a neten mindent meg lehet nezni
Most leginkabb a kinai konyhaval ismerkedem, mert keleti a fonokom
Neha furcsan nez ki a kajci, de nem utasitom soha vissza, es altalaban izlik is  |
A kínai, de általában a keleti kajáknak a lényege, hogy sose kérdezd miből készült Amíg nem tudod, jóízüen falatozhatsz belőlük... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
tolmacs Mester

Csatlakozott: Feb 13, 2008 Hozzászólások: 119 Tartózkodási hely: London
|
Elküldve: 2008. Június 26. Csütörtök, 21:18 Hozzászólás témája: |
|
|
| Csotke írta: |
Most leginkabb a kinai konyhaval ismerkedem, mert keleti a fonokom |
Greenwich-be a Woolwich Road-on van egy jo kinai bufe. Wing-wah a neve, nekem nagyon izlik az ottani kaja. Ha arra jarsz erdemes benezni!
Nem elso osztalyu hely, de nagyon jol foznek es mindig friss az etel. Szemelyenkent max. 10 GBP a kaja es annyit eszel amennyit akarsz/birsz.
Eva |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
james31 Újonc

Csatlakozott: Aug 02, 2008 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Oxford Belfry
|
Elküldve: 2008. Augusztus 2. Szombat, 19:16 Hozzászólás témája: Nagyon rossz az angol kaja!!!!!!!!!! |
|
|
Sziasztok!
Én és a párom már fél éve itt vagyunk oxford mellett! Egy 4csillagos szállodában dolgozunk! El kell hogy mondjam nektek undorito az angol kaja! Se ize se szine! Mi magyarok sokal de sokal jobban főzünk mind ezek itt! Bár az is igaz hogy lengyelek tulnyomo részben a szakácsok de hát ennyi erövel én is lehetnék itt szakács! Na egy szonak is száz a vége nagyon nagyon rossz a kaja angliában! Ajálom olyan embereknek ezt az országot akik szeretnének sokat fogyni!!
Mindenkinek minden jot! Sziasztok James |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 196 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Augusztus 2. Szombat, 21:31 Hozzászólás témája: |
|
|
Mondon te, aki még nem ettél igazi, JÓ angol szakács által készített Sunday Roast-ot. Nekem az egyik angol ismerősöm kiváló szakács, olyan báránysültet összedobott vacsorára, hogy a fülem is ketté állt tőle, márpedig én nem eszek meg akármit.
Ha lengyelek a szakácsok, ne csodálkozz, nem ismerik az angol ízesítési trükköket. Az tény, hogy az angolok nem sóznak, de helyette használnak más fűszereket, amiktől isteni lesz a kaja, egészen más, mint otthon.
erus |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
orshy82 Újonc

|
Elküldve: 2008. Augusztus 29. Péntek, 13:19 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Mi egy vidéken élő fiatal házaspár vagyunk, egy 10 hónapos babával. Már régóta fontolgatjuk a kiköltözést, de eddig nyuszik voltunk feladni a biztosat. Nem mondom, hogy az éhhalál fenyeget bennünket, de előre sem nagyon haladunk, pedig már 10 éve együtt vagyunk, tanulunk, dolgozunk, és mégis napról napra élünk. Tudjuk, hogy kint sem könnyű az élet, főleg nem gyerekkel, de egy próbát megér. Viszont van veszteni valónk, az én biztos (?) állásom. Pedagógus vagyok egy helyi nevelési tanácsadóban dolgozom gyógypedagógusként, mellette óvónői diplomám van, középfokú angolom, dolgoztam másfél évet hotelben, recepciósként, ahol elég sok külföldi vendég volt. A párom is most fog diplomázni, biztonság szervező szakon, és elektrotechnikusi végzettsége van, illetve villanyszerelő az alap szakmája.
Szeretném felvenni a kapcsolatot kinti magyar pedagógusokkal, vagy örülnék minden tapasztalatnak. Gondolom eleinte én nem tudnék melózni a baba mellett, de Gyedet kapnánk itthonról, tényleg, akkor a kinti támogatás nem járna?? (17 fontot olvastam valahol)..
A párom nem tud angolul, így eleinte gondolom minimál bérből kéne élnünk, szerintetek kicsi gyerekkel meg lehet élni így kint? Persze spórolva, nem vagyunk bulizósak..
Aztán később én is dolgoznék, kíváncsi lennék, hogy mennyire keresett szakma kint a gyógypedagógus, és milyen esélyekkel lehet elhelyezkedni? Tanítani még nem tanítottam és hát anyanyelvi angol nélkül ezt nem is tudom elképzelni, hogy hogyan lehetne,de azt szívesen csinálnám, amit itthon, vagy valami hasonlót. Azt sem tudom, kint van e nevelési tanácsadó, vagy hogyan működik ott a gyerekek ellátása. Jó lenne valami magyar nyelvű, vagy angol oldal..
A tervünk egyenlőre az, hogy a párom lediplomázik, pár hónapon belül, addig mindketten ráfekszünk az angolra, és tűz ki. A hugom már egy éve kint van, ő segítene nekünk, csak az a gond, hogy ő Londonban van és mi inkább vidékre mennénk, úgy olvastam, könnyebb ott talán.
A nagynénémék is készülnek ki, ők is elhatározták magukat, állást keresnek, de ott is van két kicsi gyerek, 2, 4 évesek. A nagynéném pszichológus, a férje gyerekorvos, élt már kint. Ha sikerülne, eleinte egy házban laknánk, és én az ő gyerekeikre is vigyáznék, amiért adnának valamennyit.
Jó lenne, ha valaki megerősítene,hogy nem felelőtlen, elvetemült ötlet gyerekkel nekivágni és nem fogunk éhen halni...köszi
Bocsi, ha rossz helyre írtam...még új vagyok.. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|