Londoni Magyarok
Keresés     
Stonhenge
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Óvoda - bölcsőde
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Óvoda - bölcsőde
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... , 14, 15, 16  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
kiskrisz
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Június 23. Hétfő, 12:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:
seci írta:

Akkor azon is gondolkozz el, hogy itt meg miert nincs gyermekorvos.
Nem lehet egy orszagban minden gombolyu Mosoly
-seci

Lehet hogy itt is van gyerekorvos csak "szakorvonak" szamit ahova kulon beutalo kell? Kanadaban igy van es ok ugye az angolokat majmoljak leginkabb. Nagyon boldog

Tényleg köszi a segítséget! Elképesztő a gyorsaságotok!
Csak kell lennie már valami gyerekorvosnak, hamár vannak iskolák. Remélem! Nyomozok én is. Átolvasom még az eastborne-i angol oldalakt.
Lennének kérdéseim, de azokat más topikban teszem fel.

Szép napot!
Kriszti
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Június 23. Hétfő, 12:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kiskrisz írta:
Christine írta:
seci írta:

-seci

Lehet hogy itt is van gyerekorvos csak "szakorvonak" szamit ahova kulon beutalo kell? Kanadaban igy van es ok ugye az angolokat majmoljak leginkabb. Nagyon boldog

Csak kell lennie már valami gyerekorvosnak, hamár vannak iskolák. Remélem! Nyomozok én is. Átolvasom még az eastborne-i angol oldalakt.

Szép napot!
Kriszti

Mi koze az iskolanak a gyerekorvoshoz ?
Ha nem tudnad, itt pl. nincs karanten. Gyerek megkapja a kanyarot, lemegy a laza es mar hopp, mehet is iskolaba. Hogy meg fertoz? Istenem.

Kanyarot helyettesitsd barmivel, ami tetszik: baranyhimlo, tifusz, kolera, hajtetu, stb. Nagyon boldog

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
kiskrisz
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Június 23. Hétfő, 13:15    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
kiskrisz írta:
Christine írta:
seci írta:

-seci

Szép napot!
Kriszti

Mi koze az iskolanak a gyerekorvoshoz ?
Ha nem tudnad, itt pl. nincs karanten. Gyerek megkapja a kanyarot, lemegy a laza es mar hopp, mehet is iskolaba. Hogy meg fertoz? Istenem.

Kanyarot helyettesitsd barmivel, ami tetszik: baranyhimlo, tifusz, kolera, hajtetu, stb. Nagyon boldog

-seci

Parszti ésszel gondoltam, hogy ha van több iskola, akkor van sok gyerek, és akkor már azért elkél a gyerekorvos. Butaság? Akkor bocsi, nem értek én ehhez, vidéki vagyok. Itthon évente járnak a gyerekek osztályostól a gyerekorvoshoz, hogy megnézze a tetűt, megnézze a súlyukat, kilóikat, stb., általános felmérés.
De akkor ott nem biztos, hogy van ilyen, vagy ha van, akkor lehet, hogy a szülőnek kell külön elvinnie.
Igazából, tök lényegtelen ez a dolog.
Nem ezen fog bukni vagy állni a dolog, hogy kimegyünk vagy nem.

Kriszti
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Június 23. Hétfő, 13:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Seci. Igazad van. Korzeti gyerekorvos az tuti nincs. Nagyon boldog Mert engem azota biztos atiranyitottak volna hozza csak hogy megszabaduljanak tolem, illetve a gyerekemtol. Nagyon boldog Nagyon boldog
Karanten. Iiigen a fiam is igy lett baranyhimlos. Szerintem ugy vannak vele igy a gyerkocok letudjak az elso par evben az osszes fertozo betegseget aztan utanna nincs veluk gond. De amugy is....iszonyat allapotba is kepesek iskolaba kuldeni a gyerekeket. S en vagyok a rossz mert en otthon tartom az enyimet ha beteg. Kacsintó Mar varom mikor kuldik ram a gyamugyiseket, merthogy szerintuk tul sokat hianyzik a gyerek....ja mert hogy beteg....az ugye kit erdekel....
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Június 23. Hétfő, 13:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kiskrisz írta:

Parszti ésszel gondoltam, hogy ha van több iskola, akkor van sok gyerek, és akkor már azért elkél a gyerekorvos. Butaság? Akkor bocsi, nem értek én ehhez, vidéki vagyok. Itthon évente járnak a gyerekek osztályostól a gyerekorvoshoz, hogy megnézze a tetűt, megnézze a súlyukat, kilóikat, stb., általános felmérés.
De akkor ott nem biztos, hogy van ilyen, vagy ha van, akkor lehet, hogy a szülőnek kell külön elvinnie.

Kriszti

Mikor beregisztralsz a korzeti rendelobe ott a nurse majd megmericskeli a gyereket, aztan idoszakonkent mikor bementek valamirt akkor ujra mericskeli. De ennyi. Tul sokra ne szamits itt egeszsegugy teren. Nagyon boldog
Amugy a sok gyerekhez sok felnott is tartozik es jar hozzajuk sok korzeti rendelo, csak korzeti gyerekorvos nem. Kacsintó Viszont fogaszat van boven.....
Neha igazabol nem tudom sirjak vagy rohogjek az itteni rendszeren. De sokan inkabb haza mennek orvoshoz, ha olyan gondjuk van ami rendes ellatast igenyel.
kiskrisz
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Június 23. Hétfő, 14:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:
kiskrisz írta:

Kriszti

Mikor beregisztralsz a korzeti rendelobe ott a nurse majd megmericskeli a gyereket, aztan idoszakonkent mikor bementek valamirt akkor ujra mericskeli. De ennyi. Tul sokra ne szamits itt egeszsegugy teren. Nagyon boldog
Amugy a sok gyerekhez sok felnott is tartozik es jar hozzajuk sok korzeti rendelo, csak korzeti gyerekorvos nem. Kacsintó Viszont fogaszat van boven.....
Neha igazabol nem tudom sirjak vagy rohogjek az itteni rendszeren. De sokan inkabb haza mennek orvoshoz, ha olyan gondjuk van ami rendes ellatast igenyel.

Elég furi, de ez csak enyhe kifejezés. Ez azért elgondolkodtató, és kicsit elrémíszt, hogy merjek-e így neki vágni a gyerekekkel külföldnek? Sosem tudni mi történik a gyerekkel. Persze, nem úgy indulunk neki, hogy biztos tök betegek leszenek állandóan, és eltörik kezük-lábuk, de mindig fel kell készülni az eshetőségükre, és ha nincs nagyon segítség, akkor annak a gyerek láthatja kárát.

Nagyon tanácstalan vagyok, mindennap kapok pozitív és kapok negatív infókat, össze vagyok kavarodva, hogy mi lenne a jó. Azért gyerekkel a "hátunkon" nem mindegy milyen megoldást választunk.

Kriszti
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Június 23. Hétfő, 14:22    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kiskrisz írta:

Elég furi, de ez csak enyhe kifejezés. Ez azért elgondolkodtató, és kicsit elrémíszt, hogy merjek-e így neki vágni a gyerekekkel külföldnek? Sosem tudni mi történik a gyerekkel. Persze, nem úgy indulunk neki, hogy biztos tök betegek leszenek állandóan, és eltörik kezük-lábuk, de mindig fel kell készülni az eshetőségükre, és ha nincs nagyon segítség, akkor annak a gyerek láthatja kárát.

Nagyon tanácstalan vagyok, mindennap kapok pozitív és kapok negatív infókat, össze vagyok kavarodva, hogy mi lenne a jó. Azért gyerekkel a "hátunkon" nem mindegy milyen megoldást választunk.

Kriszti

Nezd ezt nektek kell eldonteni. De szerintem a gyerek meg senkit nem tartott vissza. Vagyunk itt tobben kisgyerekkel. A korzeti rendeloben ellatjak oket ugyanugy mint a felnotteket es kesz. Persze van hogy nehezkesek, olyankor a nyakukra kell jarni tobbszor. Ha surgos eset van akkor pedig irany a korhaz emergency reszlege. Az hogy a csemete allergias aszthmas azt mindjart az elejen kozolni kell a korzeti rendeloben, illetve azt is hogy milyen gyogyszereket szed erre. S ok szepen felirjak ami kell. Annyi hogy itt a Ventolin helyett a Salamolt/Sabutamolt favorizaljak az orvosok a kek inhalatorbol, de a narancsbol ugyanugy a Flixotide-t irtak fol mint odahaza nekunk is.

Szoval ha otthon nagy gaz van es itt latjatok a jovot akkor meg kell probalni. De azzal szamoljatok hogy itt a gyerkocoket 12-13 eves korukig nem illik magukra hagyni azaz a suliba hozni-vinni kell. Ez a legtobb szulonek gondot okoz. Persze gyereke valogatja, de pl. az enyemet nem lehet egyedul elereszteni semmikepp mert olyan mint egy kiskutya.
tolmacs
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Június 23. Hétfő, 14:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kiskrisz írta:

Kriszti

Annyi aszthmas es/vagy allergias gyerek van Angliaban, mint csepp a tengerben. Nem is nagyon tudnek Neked az ismeroseim kozul olyan csaladot felhozni peldanak, ahol nem szenved vki a fentiek kozul vmelyiktol.

Ha tenger melle valo koltozes nagyon jo otlet!

Ne aggodj tul sokat! Ugyanazokat a gyogyszereket itt is megkapja majd a gyerek, Te pedig gondolom mar sok tapasztalattal rendelkezel, ami az gyermeked otthoni ellatasat illeti. Az igaz, hogy itt nincs korzeti gyermekorvos, viszont megprobalhatsz olyan haziorvost talalni, aki "paediatrician" vagyis gyermekgyogyaszatra specializalodik. Ha olyan rendelobe regisztralsz, ahol tobb orvos is praktizal, nagyon nagy eselye van annak, hogy talalsz olyan orvost, aki gyerekorvos.

Ha korhazi szakrendelesre valo latogatasokra kerul sor, ott minden alkalommal megmerik a betegek magassagat es sulyat, a haziorvosnal pedig kerheted Te, hogy ellenorizzek.

Fel a fejjel, nezd a dolgok pozitiv oldalat! Kacsintó

Eva
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kiskrisz
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Június 23. Hétfő, 15:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszönöm a nyugtató szavakat. Igen, tudom, hogy nekünk kell eldönteni, hogy mit tegyünk. Végülis kockázat így is úgy is van mindenben.
Kiutat nem nagyon látni itthon, de kint azért összetudnánk szedni magunkat, bár nem élnénk nagylábon, főleg az elején, de mindenünk meg lenne adósságok nélkül, és nekünk ez a lényeg.

Ha minden jól megy én otthon tudok maradni a gyerkőcökkel, interneten dolgozgatok most is, így a gyes mellett, és ez kint is megoldható lesz szerintem, de attól sem fogok megijedni, ha az elején takarítanom kellene, vagy ilyesmi. Tervezünk még egy lurkót, Ő már előbb tervbe volt véve, mint a kiutazás, szóval semmi köze Angliához.
A párom már idén kimenne, mi csak jövőre, ha vége a sulinak itthon.
Olvastam már erről itt, de már nem is tudom hol, és ha jól emlékszem csak érintettétek a témát, így ne haragudjatok, hogy arról kérdezek, hogy 3 gyerek után kedvezőbb támogatások vannak ott is, és ott lehet az anya háztartásbeli, amiért kap fizetést, mint itthon?

Kriszti
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Június 23. Hétfő, 16:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kiskrisz írta:

Olvastam már erről itt, de már nem is tudom hol, és ha jól emlékszem csak érintettétek a témát, így ne haragudjatok, hogy arról kérdezek, hogy 3 gyerek után kedvezőbb támogatások vannak ott is, és ott lehet az anya háztartásbeli, amiért kap fizetést, mint itthon?

Kriszti

Hat en ilyenrol nem tudok. Elso gyerekre jar £18.80 csaladi potlek, minden tovabbi gyerekre £12.55 hetente, valamint a child tax credit ami a csalad jovedelmetol fugg. A work tax credithez neked is kell dolgozni valamennyit. Mas egyeb gyerekre szolo tamogatasrol nem tudok. Es arrol se hallotam hogy nagycsalad eseten plusz tamogatas jarna. Szerintem kimeritik ok azt a child tax credit keretein bellul. Itt erre mifelenk az a normal hogy az anyuka az elso gyerek szuletesetol "haztartasbeli" de ezert itt nem jar plusz juttatas se egy se tobb gyerek eseten csak amiket fentebb leirtam. De szerintem igy is messze tobbet fizet az allam a gyerekekre mint odahaza.
monnalisa
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Július 4. Péntek, 12:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok! Bocs, hogy ide írok, de ez a fórum még aktív valamennyire...
Lenne pár kérdésem, és nem tudok kihez fordulni. (Neten nem nagyon találtam hasznos információt.)

Kérdéseim a következők lennének:

1. Ha vki kisbabát vár Angliában, mikortól lehet v. lehet-e egyáltalán szülés előtt "táppénzre" menni? (Mozgássérült gyerekekkel foglalkozom, tehát emelni kell őket...és ez fizikailag nagyon megterhelő.)

2. Mekkora ennek az összege?

3. HA úgy döntünk, hazaköltözünk, és otthon születik meg a baba, akkor jár-e otthon a gyed az itteni munkám alapján? (Vagy semmit nem kapok otthon, de akkor már Angliából sem, mivel hazaköltöztem?)

4. Ha itt dolgozunk, attól születethetne-e otthon egyáltalán a baba? (Úgy értem, ha itt fizettem az adót, otthon ugye nem a TB-t, jogosult vagyok-e ellátásra?)

Elnézést a hosszú hsz-ért. Ha vki esetleg tud ajánlani egy jó oldalt ahol erről tájékozódhatnék, nagyon megköszönném.
Köszi,M

Üdv, M
Vissza az elejére
bettinacz
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Július 16. Szerda, 19:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

MAGYAR NYÁRI PROGRAMOK GYEREKEKNEK
Személyiségfejlesztés, képesség kibontakoztatás
3-6 éves korú gyerekeknek

Óvónő 30 éves óvónői gyakorlattal, pedagógiai tapasztalattal, sok sok türelemmel
és szeretettel foglalkozásokat tart magyar gyermekek számára.

2008 aug 11 és aug 22 között (napi 2 órás foglalkozások)
Észak Londonban.
Max. Csoportlétszám: 5 fő

Sünibarát napok
3-5 éves korú gyerekeknek játék, mese, vers, ének foglalkozások keretében történik
a személyiségük fejlesztése, képességeik kibontakoztatása.

Macilaci suliba
5 év felett a személyiségfejlesztés és képességfejlesztés során a foglalkozásokon nagyobb súllyal történik a szókincsfejlesztés, tanulási képességek, feladattudat erősitése, valamint az irás olvasás alapjainak előkészitése mesével, énekkel, játékkal, feladatokkal, feladatlapokkal.

További információért kérlek lépj velünk kapcsolatba aug 8-ig.
Email: bettinacz@freemail.hu
Tel: +447525622643
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
dia83
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 6. Szerda, 20:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Én kb egy év mulva szeretnék kimenni és munkát vállalni,de van egy 3 éves fiam és őt is szeretném vinni magammal.Hány éves kortól lehet beíratni az óviba és milyen feltételekkel?
Elöre is köszi a választ.
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 7. Csütörtök, 6:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

dia83 írta:
Sziasztok!
Én kb egy év mulva szeretnék kimenni és munkát vállalni,de van egy 3 éves fiam és őt is szeretném vinni magammal.Hány éves kortól lehet beíratni az óviba és milyen feltételekkel?
Elöre is köszi a választ.

Ha elolvasod a topic indito hozzaszolast szerintem valaszt kapsz a kerdesedre. Kacsintó
mellitta
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Augusztus 9. Szombat, 21:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!Olvasgattam a fórumot, én még új vagyok az oldalon. Szeretnék kimenni dolgozni, és jó lenne gyerekekkel foglalkozni, mivel az itteni magyar végzettségem szerint óvónő vagyok. Láttam hogy ott nektek ez az óvoda és bülcsode kérdés nehezen megoldható, és rendkívül drága. Engem viszont érdekelne a dolog, és ha esetleg közületek is bárkit, aki szivesen venné, ha egy magyar lány (22éves) óvodapedagógus végzettséggel, és gyakorlttal vigyáznak a gyerekére, gyerekeire, az keressen meg, vagy ha tud valakit szóljon, kérem! Szállást megoldanám én, tehát ez nem szükséges h feltétel legyen.
mellitta@citromail.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Bolcsi, ovi és suli kérdések Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... , 14, 15, 16  Következő
15 / 16 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban