| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
gluki Újonc

|
Elküldve: 2008. Április 21. Hétfő, 0:55 Hozzászólás témája: |
|
|
| Személyit adtam be, nem az útlevelet. Először az igazolvány jőtt meg, és rá 1 napra a dokumentum. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

Csatlakozott: Apr 04, 2008 Hozzászólások: 168 Tartózkodási hely: Bedfordshire
|
Elküldve: 2008. Április 21. Hétfő, 9:21 Hozzászólás témája: Re: Regisztrációmmal kapcsolatos "kálvária" |
|
|
| gyongyviri írta: |
Na a lényeg... annyit megtudtam a budapesti nyugdij intézettől,hogy egy éves kinti hivatalos munka után az adott országból jár nyugdij az eu előirásai szerint.. de nem tudom, hogy miért küldték vissza a regisztrációs beadványom és a pénzt, azt sem tudom, hogy az ápolási díjból vonnak-e nyudijjárulékot, adót, vagy azt külön kell-e fizetnem.
Mivel nekem nem mindegy, főképp, mert anno.."Ratkó gyerekként születtem" és Magyarországon a 39 éves munkaviszonyomra max. csak nyögdijat fogok kapni:)
Örülnék, ha tudnátok némi tanáccsal szolgálni és előre is köszönöm. |
Szia gyongyviri, azok kedveert,akik nem ertenek a Ratkó gyerek-et: | Kód: | | http://index.hu/gazdasag/magyar/nygd080221/ |
Neked pedig: a carer's allowance-bol - mert ugye azt kapod - igen tesznek be a nyugdijadba is, tehat neked kulon nem kell fizetned. Van NI numbered azt irtad... Az oldal cime, ahol az info talalhato: | Kód: | http://www.direct.gov.uk/en/CaringForSomeone/MoneyMatters/
DG_10012529 |
ha esetleg nincs aki leforditsa, jelezd privatban, ha van szabadidom majd megteszem. Ingyen.
-peetee- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Lioengland Újonc

|
Elküldve: 2008. Április 24. Csütörtök, 12:19 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Három éve dolgozunk angliában a párommal.
Szeretnénk az adónkat visszaigényelni és a szülési segélyt(nincs rá jobb szavam)is igénybe venni DE NINCS HOME OFFICE-unk még!
Most tudtuk meg hogy kötelező.A munkáltatónk azt mondta az elején hogy nem fontos.
Ha most befizetjük akkor még kell dogozni 12 hónapot hogy igénybe vehessük!
Tud valaki valami megoldást mert már decemberben jön a baba és a párom otthon szeretne szülni és én se akarok itt maradni de amit lehet azt szeretnénk innen megkapni!?
Előre is köszönjük! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gerike Újonc

|
Elküldve: 2008. Április 28. Hétfő, 10:46 Hozzászólás témája: |
|
|
| sziasztok! Segitséget szeretnék kérni home office és cis ügyintézésében. 2007 aug. óta vagyok kint, és eddig egy magyar építőipari vállalkozónál dolgoztam hivatalosan,(vonta az adómat, és kaptam havonta a fizetési elszámolásokat is)de a home office-t nem intéztem, mert szerinte nem kell. Én meg mindenhol azt olvasom,hogy kötelező! Augusztus már nem most volt. Ha most intézném, akkor lehet belőle valami bajom? Munka kezdésnek jó ha aug.-t írom? Ráadásul el akarok innen menni, mivel a munka elég akadozó. Ha valaki tud valamit írni a cis-el kapcsolatban(hol kell intézni, és hogy pontosan hogy is müködik) azt is megköszönném. Sorry, a tudatlanságomért és várnám a segítségeteket! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Április 28. Hétfő, 11:30 Hozzászólás témája: |
|
|
| gerike írta: | | sziasztok! Segitséget szeretnék kérni home office és cis ügyintézésében. 2007 aug. óta vagyok kint, és eddig egy magyar építőipari vállalkozónál dolgoztam hivatalosan,(vonta az adómat, és kaptam havonta a fizetési elszámolásokat is)de a home office-t nem intéztem, mert szerinte nem kell. Én meg mindenhol azt olvasom,hogy kötelező! Augusztus már nem most volt. Ha most intézném, akkor lehet belőle valami bajom? Munka kezdésnek jó ha aug.-t írom? Ráadásul el akarok innen menni, mivel a munka elég akadozó. Ha valaki tud valamit írni a cis-el kapcsolatban(hol kell intézni, és hogy pontosan hogy is müködik) azt is megköszönném. Sorry, a tudatlanságomért és várnám a segítségeteket! |
Szia gerike!
Munkaviszonyod torvenybe utkozo, mert a magyaroknak meg kotelezo regisztralni, ha nem regisztralsz 30 napon belul ( a munkaviszony kezdetetol szamitva), akkor akar meg is szuntetheto az. Nem akarok tippeket adni, de komolyan kapcsolatba kell lepni a home office-szal es mondd el nekik, hogy a munkaltatod lebeszelt rola. Esetleg elnezik a tudatlansagod idejet...mindenestre a late registration penalty az £100. Tovabbi infoert toltsd le a magyar leirassl ellatott nyomtatvanyt, a nyomtatvany vegen talalhato a leiras es olvasd vegig, rajossz.: | Kód: | http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/
wrs/hungarianwrs.doc |
A Cis-hez: | Kód: | | http://www.hmrc.gov.uk/cis/index.htm |
Remelem segitett.
Ui.: Ezek a hagynemongyam mikor kitelepult jo 'hazafi'magyar munkaltatok baromira nem erdekeltek abban, hogy neked mi kell, vagy nem kell, eloszeretettel lesajnalnak, mer' ugye mar regebben vannak kinn'. Na hat csak ne kerdezzel te semmit, hanem jarjal utana magad mindennek. En soha nem kerdeztem a munkaadomat, hogy szerinte mit kene csinalnom. Itt angol foldon ezt a jo magyar szokast le kell vetkozni.
-peetee- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
gerike Újonc

|
Elküldve: 2008. Április 28. Hétfő, 16:39 Hozzászólás témája: |
|
|
| Peetee! Köszi a segítségedet!Remélem nem lesz nagy gond abból, hogy lassan 9hónapja már dolgozok. Én azt hittem, hogy ha már ő szorgalmazta a NI-t, bankkártyát stb, ebben is képben van. Lehet én nekem kellett volna ezeknek utánna járni, csak azt hittem így már legálisan dolgozok.Még egyszer köszi! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Április 28. Hétfő, 16:55 Hozzászólás témája: |
|
|
| Lioengland írta: | Sziasztok!
Három éve dolgozunk angliában a párommal.
Szeretnénk az adónkat visszaigényelni és a szülési segélyt(nincs rá jobb szavam)is igénybe venni DE NINCS HOME OFFICE-unk még!
Most tudtuk meg hogy kötelező.A munkáltatónk azt mondta az elején hogy nem fontos.
Ha most befizetjük akkor még kell dogozni 12 hónapot hogy igénybe vehessük!
Tud valaki valami megoldást mert már decemberben jön a baba és a párom otthon szeretne szülni és én se akarok itt maradni de amit lehet azt szeretnénk innen megkapni!?
Előre is köszönjük! |
1. Mit ertetek 'Home Office' alatt? - a Worker Registration Scheme-et, vagy a kek kartyat?
2. Feltetelezem, hogy az NI szamot rogton a legelejen megigenyeltetek, igy nem kellett benyujtani meg a Worker Registration Scheme igazolo kartyajat...
Amennyiben a WRS-re gondoltok, akkor egy kicsit le vagytok maradva es nem kevesbe illegalisan dolgoztatok 3 evig. Persze ezt nem felettebb divat ellenorizni meg, de egyre jobban az lesz, tehat eddig szerencsetek volt, mert bizony egy szaftos ellenorzes alkalmaval kiderult volna, aztan meg is buntetnek, meg ki is toloncolhatnak.
Olvassatok el az elobbi hozzaszolast, sok hasznos info-val szolgal!
Egyebkent meg sajnos nincs mas utja a segelyekhez valo hozzajutasnak, minthogy vartok, ez a gyemant probaja itt, jol megvaratnak, hogy tenyleg itt 'elsz'-e, vagy csak lopni akarsz a kormanytol? Hat ez van...
-peetee- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
vbala Újonc

|
Elküldve: 2008. Máj 27. Kedd, 23:10 Hozzászólás témája: |
|
|
| Sziasztok! Tudjátok mi a teendő egy év után? Azt tudom ,hogy nem vagyok köteles már bejelenteni magam.... mi a következő lépés? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Máj 27. Kedd, 23:15 Hozzászólás témája: |
|
|
| vbala írta: | | Sziasztok! Tudjátok mi a teendő egy év után? Azt tudom ,hogy nem vagyok köteles már bejelenteni magam.... mi a következő lépés? |
Kek kartya.
| Idézet: | | http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/eea/eea1.pdf |
-peetee- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Adryyyenn Újonc

Csatlakozott: Mar 12, 2008 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Dombóvár
|
Elküldve: 2008. Június 16. Hétfő, 10:27 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Szeretném kitölteni a Home office ürlapot de egyszerüen nem találom, segitenétek?
Előre is köszi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Christine Mester

Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 317 Tartózkodási hely: United Kingdom
|
Elküldve: 2008. Június 16. Hétfő, 11:29 Hozzászólás témája: |
|
|
| Adryyyenn írta: | Sziasztok!
Szeretném kitölteni a Home office ürlapot de egyszerüen nem találom, segitenétek?
Előre is köszi |
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/applicationforms/wrs/forms _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
timi19750323 Újonc

|
Elküldve: 2008. Június 17. Kedd, 14:45 Hozzászólás témája: Személyi Igazolvány |
|
|
Sziasztok!
Kérem,h segítsen valaki,ha tud.Most igényeljük a férjemmel a WRS kártyánkat.Mi az a National Identity Card?Ilyen a mi magyar személyink is?Tehát azt is elküldhetem,mert útlevelünk nincs.
Köszi a segítséget. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
erus Mester

Csatlakozott: Sep 20, 2007 Hozzászólások: 248 Tartózkodási hely: London, East Finchley
|
Elküldve: 2008. Június 17. Kedd, 18:18 Hozzászólás témája: |
|
|
Nincs útleveletek??? Mégis mivel fogjátok igazolni magatokat, amíg a személyitek a Home Office-nál lesz? Ajánlott levélben küldessétek ki az otthoniakkal a biztonság kedvéért.
A National Identity Card a magyar személyi igazolványod. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Matteo Újonc

|
Elküldve: 2008. Július 2. Szerda, 13:36 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok,
Lassan hazamegyünk végleg, itthagyjuk Angóliát. (bocs de nekem nem tetszik a hely )
Azt szeretném kérdezni, hogy zárásként a home office nál jelenteni kell e hogy hazavándorlunk? (valamint az NI nél?)
K0syi |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Július 2. Szerda, 14:08 Hozzászólás témája: |
|
|
| Matteo írta: | Sziasztok,
Lassan hazamegyünk végleg, itthagyjuk Angóliát. (bocs de nekem nem tetszik a hely )
Azt szeretném kérdezni, hogy zárásként a home office nál jelenteni kell e hogy hazavándorlunk? (valamint az NI nél?)
K0syi |
Szerintem nem art. Inland Revenue es HM Revenue ezeknel kell, ha jol csalodnak erzekeim. Egy-egy telefonhivas. Hat minden jot nektek.
-peetee- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|