| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
peetee Mester

Csatlakozott: Apr 04, 2008 Hozzászólások: 168 Tartózkodási hely: Bedfordshire
|
Elküldve: 2008. Április 28. Hétfő, 17:04 Hozzászólás témája: |
|
|
| attus írta: | Sziasztok!
2 kérdésem lenne: 1.Megkaptam a DVLA formanyomtatványt postán és ez után mi a teendő?Elkell mennem wimbledonba az office-ba vagy meg tudom igényelni a jogsi cserét postán is?
2.Mivel CE jogsim van, mindeféle képpen meg kell igényelnem a digi tacho cardot vagy anélkül is eltudok lenni?Gondolom kamionra mindenképpen kell?És hol tudok ehhez beszerezni nyomtatványt?
Előre is köszönöm! |
Szia,
nem tanacs, csak elmondom, hogy en elmentem anno Wimbledonba es nem bantam meg, aznap legalabbis gyors ugyintezes zajlott, 1 ora alatt minden le volt zsirozva, csak vartam, hogy kuldjek, egy het mulva kuldtek a jogsit. Fizess ra egy kicsit - ha nem gond -, es ott helyben lecsekkelik az utleveledet es nem kell bekuldened. A digi tacho-t erdemes megigenyelni, mert mindenkeppen boviti a lehetosegeid koret. Habar se jelenlegi munkahelyemen, sem pedig az elozoeknel nem kellett, mert hagyomanyos papirtacho-t hasznaltunk/hasznalunk.
-peetee- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
attus Újonc

Csatlakozott: Apr 08, 2008 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: Hersham,Surrey
|
Elküldve: 2008. Április 28. Hétfő, 17:14 Hozzászólás témája: |
|
|
| peetee írta: | | attus írta: | Sziasztok!
2 kérdésem lenne: 1.Megkaptam a DVLA formanyomtatványt postán és ez után mi a teendő?Elkell mennem wimbledonba az office-ba vagy meg tudom igényelni a jogsi cserét postán is?
2.Mivel CE jogsim van, mindeféle képpen meg kell igényelnem a digi tacho cardot vagy anélkül is eltudok lenni?Gondolom kamionra mindenképpen kell?És hol tudok ehhez beszerezni nyomtatványt?
Előre is köszönöm! |
Szia,
nem tanacs, csak elmondom, hogy en elmentem anno Wimbledonba es nem bantam meg, aznap legalabbis gyors ugyintezes zajlott, 1 ora alatt minden le volt zsirozva, csak vartam, hogy kuldjek, egy het mulva kuldtek a jogsit. Fizess ra egy kicsit - ha nem gond -, es ott helyben lecsekkelik az utleveledet es nem kell bekuldened. A digi tacho-t erdemes megigenyelni, mert mindenkeppen boviti a lehetosegeid koret. Habar se jelenlegi munkahelyemen, sem pedig az elozoeknel nem kellett, mert hagyomanyos papirtacho-t hasznaltunk/hasznalunk.
-peetee- |
Köszönöm a gyors választ.
Ugyanitt tudom meg kérvényezni a tacho cardot is? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Április 28. Hétfő, 19:14 Hozzászólás témája: |
|
|
| attus írta: | Köszönöm a gyors választ.
Ugyanitt tudom meg kérvényezni a tacho cardot is? |
Ezen az oldalon mindent megtudsz rola: | Kód: | http://www.transportoffice.gov.uk/crt/busandcoachoperators/
drivershoursandtachographs/digitaltachographinformationforoperators/
operatorandcompanysmartcardfaqs.htm |
Digitacho card-ot pedig lehet rendelni (pl.) a kovetkezo weboldalon talalhato telefonszamok egyiken: | Kód: | http://www.transportoffice.gov.uk/crt/lorryandvanoperators/
drivershoursandtachographs/digitaltachographinformationforoperators/
digitaltachographinformationforoperators.htm |
-peetee- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
attus Újonc

|
Elküldve: 2008. Máj 3. Szombat, 14:38 Hozzászólás témája: |
|
|
Üdv.
Még egy dolog lenne. A D2-es nyomtatványon csak C; C1; C1+E szerepel. Nekem C+E van akkor ez most melyik? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Máj 3. Szombat, 14:44 Hozzászólás témája: |
|
|
| attus írta: | Üdv.
Még egy dolog lenne. A D2-es nyomtatványon csak C; C1; C1+E szerepel. Nekem C+E van akkor ez most melyik? |
Jo kerdes, ezen annak idejen tobben fennakadtak. Zold pottyokkel vannak jelolve:
-Provisional
-duplicate
-exchange !! na ez kell neked es oda ird be a kategoriaidat! A fenti kategoriakat hagyjad...
-peetee- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
zubug Újonc

|
Elküldve: 2008. Máj 4. Vasárnap, 22:15 Hozzászólás témája: |
|
|
Csak egy kis információmorzsa:
Lejárt a magyar jogsim orvosi érvényessége, és úgyis kicserélték angolra..
Ennyi!!! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
attus Újonc

|
Elküldve: 2008. Máj 6. Kedd, 9:56 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszönöm petee a válaszaidat.
Te vagy valaki esetlag tud valamit az otthon szerzett villástargonca engedélyről?Használható itt is vagy ugyan úgy van mint a jogsi és cserélni kell? |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Máj 6. Kedd, 13:26 Hozzászólás témája: |
|
|
Forklift jogositvanyom az nincs, ra google-oztam a temara es ugy latom, hogy ez is egyike azoknak a teruleteknek, ahol ragaszkodnak a brit standardhoz, vagyis le kell vizsgaznod.
Mindnesetre varjuk egy kompetens forumozo valaszat....
-peetee- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
attus Újonc

|
Elküldve: 2008. Máj 12. Hétfő, 14:52 Hozzászólás témája: |
|
|
| Köszönöm peetee! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peetee Mester

|
Elküldve: 2008. Máj 12. Hétfő, 15:03 Hozzászólás témája: |
|
|
| attus írta: | | Köszönöm peetee! |
Not at all.
-peetee- |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Atttila Újonc

Csatlakozott: Apr 08, 2008 Hozzászólások: 13 Tartózkodási hely: Reading
|
Elküldve: 2008. Máj 17. Szombat, 17:39 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok!
Korabban olvastam aD1 D2 D4-gyel kapcsolatos dolgokat a topicban.
Evvel kapcsolatos tapasztalataimat osztanam meg veletek, igaz alig 3 hete erkeztem.
Readingben csakis D1 van a postakon, tobbirol "nem is hallottak".
Helyi DVLA office-ban is (Theale) minden okmany fellelheto mint azt mar korabban irtatok.
Otthoni hivatasos jogsi honositasaval kapcsolatban szembesultem en is a kerdessel, vagyis hogy kell-e D4 (orvosi) vagy sem? A doki £100-ert toltotte volna ki/vegezte volna el a vizsgalatot.
Ismerosok 50-50%aranyban mondtak h kell illetve hogy nem. DVLA call centere szerint nem kell, a korom miatt (36).
Meglepeteskent ert, hogy az ugyintezo viszont azt mondta a szemelyes erdeklodesem alkalmaval hogy kell...
Nos, masnap Theale-ban masik ablakhoz menve csak a D2-t adtam be az utlevelemmel, es a magyar jogsimmal egyutt.(2nd May)
Ma viszont kezhez kaptam az UK jogsim, es a reg nem latott utlevelem...
Koltsegek: DVLA £50, okmanyellenorzes, es doki 0-0£, es egy kis telefonalgatas...
Udv, Mindenkinek!
Atttila _________________ Attila |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
peter29 Újonc

|
Elküldve: 2008. Máj 20. Kedd, 7:30 Hozzászólás témája: vezetés angliában |
|
|
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,aki gépkocsit,kis teherautót vezet Londonban,milyen tapasztalatai vannak a londoni forgalommal kapcsolatban.
Mennyire más a baloldali közlekedés szerint vezetni?
Válaszotokat előre is köszönöm |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Atttila Újonc

|
Elküldve: 2008. Máj 23. Péntek, 22:41 Hozzászólás témája: |
|
|
| Tovi írta: | | Calibra írta: | Sziasztok!
Én meg azt kérdezném, ha a postán kérek formanyomtatványt ott van valami neve, száma? Vagy egyszerűen elmondom hogy mihez kell és már adják is? |
D1 formanyomtatvány a neve, ezt kérd a postahivatalban. A sima személyautójogsihoz ez kell.
Aki dolgozni szeretne teherautón, kamionon, az a D2 nyomtatványt kérje, és hozzá mindjárt a Digital Tachograph Card nyomtatványt, ennek nem emlékszem a számára.... |
D777B, es 38 font melle.
A. _________________ Attila |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Tovi Mester

Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 445 Tartózkodási hely: Edgware
|
Elküldve: 2008. Máj 24. Szombat, 20:07 Hozzászólás témája: Re: vezetés angliában |
|
|
| peter29 írta: | Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,aki gépkocsit,kis teherautót vezet Londonban,milyen tapasztalatai vannak a londoni forgalommal kapcsolatban.
Bal oldalon vezetni csupán megszokás kérdése, utána ugyanolyan természetessé válik, mint az otthoni rendszer.... Nekem már az okozott gondot néha, a barátok vicceltek is néha hogy "pántlika a jobbkézre"
Konkrétan Londonban vezetni... Hatalmas forgalom, szűk utcák, magasság, súly és szélességkorlátozások mindenfelé... Megállni nagyon nehéz, alig van parkolóhely.
Persze Én nyergessel járok sokat a belvárosba, kisteherautóval ezek azért nem akkora problémák. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Atttila Újonc

|
Elküldve: 2008. Máj 25. Vasárnap, 10:40 Hozzászólás témája: Re: vezetés angliában |
|
|
| Tovi írta: | | peter29 írta: | Sziasztok!
Bal oldalon vezetni csupán megszokás kérdése, utána ugyanolyan természetessé válik, mint az otthoni rendszer.... Nekem már az okozott gondot néha, a barátok vicceltek is néha hogy "pántlika a jobbkézre"
Konkrétan Londonban vezetni... Hatalmas forgalom, szűk utcák, magasság, súly és szélességkorlátozások mindenfelé... Megállni nagyon nehéz, alig van parkolóhely.
Persze Én nyergessel járok sokat a belvárosba, kisteherautóval ezek azért nem akkora problémák. |
Hello,
ha mar az erzesekkel lehet offolni...
nyergessel kb menni ido az atallas arra, hogy az ember erezze a manoverezest? (elsosorban tolatas, rampara allas, a szokasos dolgok).
Tizen par ev beidegzodeseit kellene legyurni...
szemelyautoval meg kuzdok egyelore:).
Erdekelne a velemenyed, tapasztalatod Tovi.
Bocs az offert.
Londonban kezdeni azert nem lehet semmi, sok sikert hozza peter29!!!
A. _________________ Attila |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|