Elküldve: 2008. Máj 23. Péntek, 17:58 Hozzászólás témája:
Nagyon gyakran esik, de általában nem az a szakadó eső, hanem ilyen finoman permetező tipikus "light wet rain", amiben nem ázol meg, csak ha sokáig tartókodol kint. Egy idő után megszokja az ember. De az esernyő szerintem létfontosságú, mert még akkor is eleredhet az eső, ha délelőtt hétágra süt a nap. Nagyon-nagyon változékony az időjárás.
Csatlakozott: Feb 12, 2006 Hozzászólások: 827 Tartózkodási hely: Farnborough
Elküldve: 2008. Máj 24. Szombat, 6:45 Hozzászólás témája:
fine77 írta:
Üdv.
"Véleményed"...., /Londoni 'ESŐ'/
Mennyire igaz a legenda?! : 'szinte mindig esik'
Kintiek....?
Atlagban ugyanannyi esik erre, mint otthon. De ez az eves atlag.
Otthon ha esik, akkor esik rendesen.
Itt meg permetez (no azert lattunk itt felhoszakadast villamlas-menydorgessel is!)
Masreszt nezd meg pl ezt: http://www.bbc.co.uk/weather/24hr.shtml?id=1222
Nehany orankent valtozik, erdemes elmelyedni a "finom" megnevezesekben:
sunnyi intervals, light rain, heavy rain, light rain shower, medium level cloud, heavy rain shower, stb
Es meg valami: a Cornwall-Cambridge "tengely"-tol eszakra sokkal rosszabb az ido, mint attol delre.
Csatlakozott: Aug 27, 2006 Hozzászólások: 302 Tartózkodási hely: Edgware
Elküldve: 2008. Máj 24. Szombat, 20:26 Hozzászólás témája:
fine77 írta:
Üdv.
"Véleményed"...., /Londoni 'ESŐ'/
Mennyire igaz a legenda?! : 'szinte mindig esik'
Kintiek....?
Nekem semmi gondom nincs vele, tényleg a finoman permetező, szemerkélő eső a legáltalánosabb, azt meg el lehet viselni.
Van még egy régi mondás, a "ködös Albion". Nos itt vagyok már több mint egy éve, de ködöt nagyon ritkán láttam, pedig kamionsofőrként éjjel-nappal vezetek. Szóval ez is urban legend kategória.
Csatlakozott: Feb 04, 2006 Hozzászólások: 305 Tartózkodási hely: Chesham/Buckinghamshire
Elküldve: 2008. Máj 25. Vasárnap, 8:00 Hozzászólás témája:
Tovi írta:
[.
Van még egy régi mondás, a "ködös Albion". Nos itt vagyok már több mint egy éve, de ködöt nagyon ritkán láttam, pedig kamionsofőrként éjjel-nappal vezetek. Szóval ez is urban legend kategória.
Inkabb csak nem jartal meg olyan reszen ahol van.
Itt nalunk rendszeresen ejjel 11-12 kozott szokott erkezni es szoszerint "jon" a kod. Lathatoan halad, terjed, hompolyog. Leginkabb a regi klasszikus horror filmre emlekeztet amit rola neveztek el. Az mondjuk igaz hogy reggelig ritkan tart ki. Nappali kodot talan haromszor-negyszer lattam itt eddig. De a "kodos Albion" kifejezes nekem mindig kompozaskor jut eszembe hisz mig a tulparton het agra sut a nap addig a sziget rendszerint felhokbe burkolozik es lathatatlan messzirol.... _________________ Nem az a nagy dolog ha leviszel egy lovat a folyóhoz, hanem az ha ráveszed hogy háton ússzon.
Elküldve: 2008. Máj 30. Péntek, 22:08 Hozzászólás témája:
Hohóóó, találtam féldarás lisztet!!! Ezt most csak azért írom ide, mert a második oldalon kérdeztem tothz-től, hogy lehet-e ilyet kapni. Ma találta meg a párom az interneten, hogy néhány off licence-ben kapható otthoni áru (szlovákiai), és volt féldarás liszt, mustár, majonéz, csokik, kekszek, minden!!! Bevásároltunk rendesen...
Elküldve: 2008. Máj 30. Péntek, 23:11 Hozzászólás témája:
Húha!
Gyógyszerek,cigi,ruha,lapot(és tartozékok),pénzmag,útlevél(na meg az iratok) és persze repjegy.Asszem minden megvan!Ha nincs majd küldik... Holnap ilyenkor már kint leszek én is!!!!!
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban