Klub 18-40 társkereső portál. Társ és bulikeresés, fórumok, chat, naponta friss hírek.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Bankkártya
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
alliL
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 26. Szerda, 23:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok,

Jajj dejó, hogy ez a téma!
Egy kérdés: nekem ugyan itthon (Mo-n) nyitott Citibank-os számlám van és hozzá dombornyomott (MasterCard) kártyám de én úgy csináltam meg hogy legyen egy HUF alapú és egy GBP alapú számlám és ha kimegyek Londonba dolgozni akkor a kártyát átkapcsoltatom a GBP-s számlához. Ez is "külföldinek" számít amire nehéz utalni a londoni munkáltatónak? Mert akkor felesleges volt az egész... Sokkolt

Előre is köszi,

Lilla
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
alliL
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Március 26. Szerda, 23:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ohh...most látom hogy ennek van külön topik is...bocsi... Zavarban levő
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Március 27. Csütörtök, 12:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Minden külföldön nyitott számla külföldinek számít, még ha GBP alapú is. Ugyanannyi macera van a pénzutalással, szal szerintem felesleges volt. Ráadásul minden egyes utalás kb. 20 fontodba fáj.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Suti
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 8. Csütörtök, 21:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha valaki bank kartyat akar Angliaban en az HSBS-t ajanlom. Elloszor adnak egy un Pasport Accauntot, Ingyen Mobil word SIM kartya is jar hozza. Fel ev mulva mar lehet dombornyomasu kartyad is amit mar az interneten es a boltokban is tudz hasznalni. Kell egy munkaltatoi igazolas, valamilyen szamla, amin ralyta van a cimed es a neved.(ez a leg fontosabb, fel er egy utlevellel) es persze az utlevel.A mobil Worddel 7peny/perc egy vonalas hivas haza. Angliaban egyebkent dolgozhatsz 4 hetig papirok nelkul, ez elegendo ido, hogy mindent el intez.

Suti
Vissza az elejére
Babe45
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 16. Péntek, 10:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok, egy kis segítség kellene. Júniusban érkezünk Angliába, van egy kis kezdőtőkénk aminek a segítségével elkezdenénk az új létet. Először pár napig hotelben szállunk meg, majd szobát keresünk, aztán munkát és végül lakást. Remélem ez lezajlik 1-1,5 hónap alatt. Tehát van cash, el kéne helyeznünk valamelyik bankba, amelyik lehetőleg dombornyomott (vásárlásra is alkalmas) kártyát ad. A kérdés az lenne, hogy melyik fázisban tudunk már bankszámlát nyitni? Jó lenne még a szállodás időszakban, de persze akkor még csak itthoni címmel rendelkezünk.
Vissza az elejére
radika
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 16. Péntek, 12:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia Babe!

En most ugy nyittattam egy ismerosnek szamlat, hogy bevittem a sajat szamlavezeto fiokomba es kozoltem veluk, hogy velem lakik es kell neki szamla. Szoval ha van ismeros, akkor en ajanlanam, hogy ezt probaljatok meg. Persze a bank egy bol kerdezi, hogy hol dolgozol,meg mennyi lesz a szamla havi forgalma kb? Szoval meg igy is maceras.

Ha nincs ismeros es nincs mit mondani a melorol, akkor tenyleg a mar emlitett HSBC marad, de hozza kell tennem, hogy ezek a Passport szamlak hosszu tavon eleg koltsegesek a szamlafenntartasi dij miatt. De ha egyszer mar van allas, akkor tudtok valtani konnyen.

Egyebkent errol a Passport account-rol itt talaltok tobb infot:
http://www.hsbc.co.uk/1/2/personal/current-accounts/passport;jsessionid=00000H_vgunsMp--TjxTIDMRLll:11j74lc1v

Sok sikert nektek!

Babe45 írta:
Tehát van cash, el kéne helyeznünk valamelyik bankba, amelyik lehetőleg dombornyomott (vásárlásra is alkalmas) kártyát ad. A kérdés az lenne, hogy melyik fázisban tudunk már bankszámlát nyitni? Jó lenne még a szállodás időszakban, de persze akkor még csak itthoni címmel rendelkezünk.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése MSN Messenger
Babe45
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 17. Szombat, 4:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nagyon köszönöm!Mosoly Ismerős híján a passport számlát fogjuk választani. Jaaaaj... megyünk bele a nagy semmibe, de borzasztó izgalmas feladat!Mosoly)))
Vissza az elejére
mary0227
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 17. Szombat, 12:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Látom rajtam kivül más is izgalomba van!mi is a nagy semmibe vágunk bele!meglátjuk mi lesz!sok sikert nektek
Vissza az elejére
Babe45
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 18. Vasárnap, 5:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Köszi, Mary, nektek is sikereket!Mosoly Hiába, itthon nincs sok esélyünk. Bristolba megyünk és azért partizánkodom erre, mert a bristoliak nem oly segítőkészek, mint a londoniak. Ki tudja miért? Köszönet még egyszer a hasznos infóért!
Vissza az elejére
mary0227
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 18. Vasárnap, 9:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát igen,valóban nincs itthon semmi esélyünk!ezért megyünk mi is ki,bár mi manchesterbe megyünk.valamit majd csak összehozunk!!Mosoly
Vissza az elejére
attus
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Június 11. Szerda, 16:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Egy kis segítség az ujjonan érkezőknek banszámla ügyben.
Múlt hét csütörtökön csináltattam a számlát a Lloyds TSB banknál és csak útlevél kellet hozzá meg személyi, ezért cserében kaptam egy debit kártyát amit mindenre fel lehet használni.5 nap múlva meg érkezett a kártyám + rá egy napra a PIN-em.
Vissza az elejére
Dori21
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Június 12. Csütörtök, 14:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy most igényeltem Visa Classic kártyát, és azt is lehet mindenre használni kint?

Dóri
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Június 12. Csütörtök, 14:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Még otthon vagy? Lehet használni, de mivel itt külföldi kártyának számít, egy rakás pénzt levesznek plusszba kezelési költség gyanánt. Inkább gyere ki, nyiss itt egy számlát INGYEN, egy hét múlva már használhatod is a kártyádat, amit automatikusan adnak hozzá INGYEN.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Dori21
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Június 12. Csütörtök, 14:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igen itthon vagyok a tervek szerinte aug. 15-én megyünk. Persze kint is szeretnék nyitni számlát, mert ahogy olvastam mást a munkáltatók nem is nagyon fogadnak el, csak mivel az itthoni számlámon lesz a pénz amit a kezdeti költségekre szánok kellett egy olyan kártya amit Londonba tudok használni. Aztán majd átutalom az ottani számlára, ha megnyitottam ott és azt fogom használni.

Üdv: Dóri
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Június 12. Csütörtök, 14:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ez szinte teljesen felesleges pénzkidobás, szerintem. Én igenis a zsebemben 800 fonttal mentem ki, első héten nyitottam számlát, beraktam amenyit jónak láttam, és kész. Azt a sok kezelési költséget, meg az utalás költségét a kezdeti időkben sok más hasznos dologra költhetnéd.

Persze nyilvánvalóan a te döntésed, csak tanácsot adtam. Fontold meg.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Okoska Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3, 4  Következő
3 / 4 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban