Elküldve: 2008. Máj 7. Szerda, 18:56 Hozzászólás témája: au-pair, babysitter
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Ősszel készülök ki London környékére au-pair-ként. Érdekelne kinek milyen tapasztalata volt ezzel kapcsolatban. Már napok óta keresgélek a fórumok között, de sehol semmi. Eddig csak jót olvastam, persze azok az ügynékség oldalán voltak. Naná, hogy csak a jókat közlik, különben nem menne hozzájuk senki. Jó lenne néhány véleményt olvasni az au-pair munkával kapcsolatban, mert az ügynökségek csak az előnyöket közlik.
Azért persze a jó tapasztalatokat is szívesen olvasom, sőt...
Elküldve: 2008. Máj 8. Csütörtök, 22:08 Hozzászólás témája:
Szia Hajnal28
Igaz en nem bebysitterkent dolgozom de sok lanyt ismerek akik igy keztek. Van aki szereti van aki utalja. Legtobbje azert mindig csak panaszkodik. Ehesek, nem furodhetnek, a haziasszony nem elegedett a hazimunkaval. Kiszolgaltatott rabszolgak. Persze van aki szereti, csak a zsebpenz keves, ez pedig egy draga orszag.
Azert fogadj el egy jo tanacsot. Probalj meg rendes munkat tallalni.
Elküldve: 2008. Máj 8. Csütörtök, 22:54 Hozzászólás témája:
Ohh...bocsi de ehhez muszáj hozzászólnom...azért ennyire nem rossz a helyzet...természetesen ki lehet fogni rossz családot is ha nem vagy elővigyázatos...de ajánlani tudom neked az au-pair közvetítők közül azt amelyik nem akar tőled pénzt lenyúlni a szolgáltatásért. Pl. a Vigi Au-pair ha esetleg még nem hallottál róla. Mert ott ha valamiért nem tetszik a család akkor elvileg csak szólnod kell és kiközvetítenek másikhoz.
Amúgy meg szerintem ha van nyilt őszinte kommunikáció az au-pair és a család közt akkor nem lehetnek ekkora gondok, mert ők is azt szeretnék hogy jól érezd magad, családtagként kezelnek (természetesen megint az extrém eseteket kivéve).
A zsebpénz...tényleg nem sok, de ki lehet belőle jönni...nem rosszul...átlagosan a legkevesebb amit kaphatsz 60-70 font. Ennél kevesebbért ne vállald el Ebből végülis max. az utazásra kell költened, ami például 13 font (heti busz bérlet) meg a telefonálásra.
Nagyjából ennyi a tapasztalatom
Elküldve: 2008. Máj 29. Csütörtök, 23:44 Hozzászólás témája:
Szia!
Én aupairként dolgozok jelenleg már majdnem egy éve (szóval lassan abba is hagyom:) és el kell mondanom, hogy annyira nem rossz meló, de iszonyat nagyban függ a családtól. A pénz hát nem valami sok, na de lesz egy csomó szabad időd míg a gyerekek suliban vannak hogy vállalj pluszmelókat (amelyik család ezt nem engedi onnan lépni kell, de gyorsan) illetve, hogy eljárj suliba. Ha nem beszélsz jól angolul szerintem a legjobb formája, hogy megtanulj. És egyébként 1 év után kereshetsz magadnak más melót, sőt van hol laknod amíg keresed a melót, már persze ha itt akarsz maradni. Még a pénzről annyit, hogy az rajtad áll, hogy mennyi mindenre elég ill. hogy tudsz-e spórolni.
Gyerekek: jobban jársz, ha olyan családhoz mész, ahol nagyobbak a gyerkőcök:
1. kevesebb hiszti
2. kevesebb meló, hiszen a nagyobb gyerekek elvannak a tv-vel, számítógép, stb... és nem kell állandóan társasoznod (persze, ha te erre vágysz hajrá)
Szóval szerintem megéri!
Ha még van kérdésed akkor írj és igyekszem válaszolni.
Elküldve: 2008. Július 5. Szombat, 17:17 Hozzászólás témája:
Én is au-pair vagyok, 2 hete Londonban. Nagyon kedves családot sikerült kifognom! Ha jó a család már te sem érezheted magad olyan rosszul, úgyhogy ne hamarkodd el a döntést!! Én kb 3 hétig leveleztem velük, majd még folyamatosan, miután eldőlt, hogy hozzájuk megyek. Ismerd meg őket rendesen, beszéljetek telefonon, bátran tegyél fel 1000 kérdést, kérj képket róluk, a házról, szobádról, stb. Sok szerencsét!
Elküldve: 2008. Július 10. Csütörtök, 11:11 Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Én is au-pairkedéssel szeretnék próbálkozni.
Tudna nekem mondani valaki arról véleményt, hogy kevés nyelvtudással milyenek az esélyeim? Csak 1 éve tanulok angolul, de szeretném fejleszteni. Van ehhez általában türelme a családnak?
Én most a Vigi au-pair szervezettel próbálkozom. Elég szinpatikusak, nincs közvetítési díj, csak azt mondták, gyenge nyelvtudással necces.
Egyébként most vasárnap akarnak egy angol nyelvű interjút csinálni skipe-on. Eléggé parázom. Esetleg volt már valakinek dolga ilyesmivel? Hogy mégis mire lehet számítani egy ilyen interjún?
Ha valaki ismeri ezt a szervezetet légyszi írjon.
És bármilyen véleményt, tapasztalatot szívesen fogadok.
Köszi
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban