Mozi DVD filmek naprakész információi. Filmes fórumok, Filmes linkek, előzetesek. Bannercsere és partner program. Sztárok, képgalériák, online rádióadók.
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

British Passport
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Következő

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> British passport
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 9. Szerda, 18:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Asszem 60 vagy 90 nap max, kulonben elolrol kezdheted...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
CALEB
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 9. Szerda, 23:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:
CALEB írta:
peetee írta:
CALEB írta:

Koszonom szepen a linket es a valaszt. Jol fogalmaztal,mert megertettem. Szoval akkor 1 ev utan lehetek Residens Permit ez az a kek kartya,,,,,,ha jol ertettem.

Igen, az igenyleshez igazolnod kell 12 honap folyamatos munkaviszonyt, amihez kerik az osszes payslip-et+utlevel+stb.. Aztan azt mondjak, hogy 6 honapig ne vard az utleveled, sot 6 honapig ne is erdeklodj, mert annyi a minimum kivarasi ido, meg hasonlokkal riogatnak, vegul 4-5 het mulva megjon a kartya az osszes beadott dokumentumokkal es a kiserolevellel, amiben leirtak, hogy most mit es mikor tehetsz ezentul. Ennyi.

Akkor vigyuk tovabb....Utana mar hosszabb idore is haza lehetne utazni? ( nem mintha kene) amiutan mar megvan a residens permit ?

Beszelsz zoldseget. Minek az utlevel az utazashoz? Van kis SZIG-ed, nem?
-seci

Ezt most felre ertetted...Amikor mar residens permit vagy akkor tobb idore is haza lehet menni vagy csak max 90 nap? De mar megkaptam a valaszt 90 nap. Es ez folyamatos 90 nap ugy tudom,tehat ha minden honapban hazamegyek 1 hetre az nem baj,csak egyszerre ne legyen tobb 90 napnal 1 latogatas...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 5:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

CALEB írta:

Ezt most felre ertetted...Amikor mar residens permit vagy akkor tobb idore is haza lehet menni vagy csak max 90 nap? De mar megkaptam a valaszt 90 nap. Es ez folyamatos 90 nap ugy tudom,tehat ha minden honapban hazamegyek 1 hetre az nem baj,csak egyszerre ne legyen tobb 90 napnal 1 latogatas...

Azt, hogy mikor vagy itt es mikor nem szinte lehetetlen ellenorizni, ugye az utlevelet, plane a plasztik szemelyit nem pecsetelik, stb.

Az ittlet igazolasa = payslip, azaz dolgoztal. Vagy maskepp igazolod (pl. korhazban voltal, stb.)
Ha van, akkor itt vagy, ha nincs, akkor nem vagy itt (ez kb igy mukodik).
A lapra, amin a kulfoldi tartozkodasokat kell feltuntetni, meg azt irsz, amit akarsz, en kb olyant irtam, hogy itt-es-itt voltam turistakent es itt-es-itt business uton kb ennyi napot, de meg ne kerdezzek, hogy pontosan mikor!

-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 10:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha az ember fia, lánya itt tanul oskolában, majd egyetemen, akkor mi a feltétele az állampolgárság, angol útlevél megkapásának? Lehet-e kettős állampolgárságuk?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
seci
Guru
Guru

HozzászólásElküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 11:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tothz írta:
Ha az ember fia, lánya itt tanul oskolában, majd egyetemen, akkor mi a feltétele az állampolgárság, angol útlevél megkapásának? Lehet-e kettős állampolgárságuk?

Kettos allampolgarsag lehet, legalabbis az EU orszagok kozott altalaban nincs erre nezve korlatozas.

Hogy a tanulo mikor lesz jogosult, nem tudom, passz. Mi mint csalad nyujtottuk be (mindket gyerek 18 alatt volt), igy ok is automatikusan megkaptak.
-seci
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 10. Csütörtök, 11:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

seci írta:

Kettos allampolgarsag lehet, legalabbis az EU orszagok kozott altalaban nincs erre nezve korlatozas.

Hogy a tanulo mikor lesz jogosult, nem tudom, passz. Mi mint csalad nyujtottuk be (mindket gyerek 18 alatt volt), igy ok is automatikusan megkaptak.
-seci

Ezzel csak egy gondom van, hogy én is tanuló vagyok és csak a nejemnek lesz meg az 5 év folyamatos munkaviszonya.

PS: Nem borotválnád meg az egered?
Vissza az elejére
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 11. Péntek, 15:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

A resident card-al kapcsolatban. Mi is elkuldtuk az igenylest a kert dokumentumok kisereteben. Egy honap mulva jott a levelke hogy "vettek az adast". Ujabb egy honap mulva jott megegy level miszerink kerik a gyerek szuletesi anyakonyvi kivonatat, illetve a hazassagi anyakonyvi kivonatunkat. Persze az eredetit mi mast. Nagyon boldog (az utlevel miert nem eleg?)Elkuldtuk nekik. Ujabb egy honap mulva jott meg egy level miszerint a gyerek sulijatol illetve az orvostol kerjunk egy-egy referencia levelet. Megjegyzem a rendelobe penzt kernek ezert a levelert. A suli meg epp zarva van....szoval most itt tartunk.Kivancsi vagyok legkozelebb mit kernek meg?
Nem a temahoz tartozik, de mas is erzekeli az egyre erosodo idegen(bevandrlo) ellenes hangulatot?
tothz
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 11. Péntek, 15:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:

Nem a temahoz tartozik, de mas is erzekeli az egyre erosodo idegen(bevandrlo) ellenes hangulatot?

Igen! Köszönhetően a saját hülyeségüknek, mert elk.ták, nem kicsit, nagyon. A jelzálogpiaci válság ide gyűrűzött be leginkább és nem tudom mi lenne, ha mi bevándorlók nem próbálnánk meg sprórolni. Az eszükbe sem jut, hogy az ő saját, vásárolj csak hitelre rendszerük az oka az egésznek. Persze mindig is a legegyszerűbb másokat okolni.

Nem mellesleg aki most haza szeretne menni, az iszonyú nagyot bukik. Az angol font közel huszonöt százalékot esett a forinthoz képest, 415-ről 315-re. Én nem tudom a FIDESZ szerint mit rontott el az MSZP, egyet biztosan nem, a forintot erősen tudta tartani.
Vissza az elejére
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 11. Péntek, 16:13    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:
A resident card-al kapcsolatban. Mi is elkuldtuk az igenylest a kert dokumentumok kisereteben. Egy honap mulva jott a levelke hogy "vettek az adast". Ujabb egy honap mulva jott megegy level miszerink kerik a gyerek szuletesi anyakonyvi kivonatat, illetve a hazassagi anyakonyvi kivonatunkat. Persze az eredetit mi mast. Nagyon boldog (az utlevel miert nem eleg?)Elkuldtuk nekik. Ujabb egy honap mulva jott meg egy level miszerint a gyerek sulijatol illetve az orvostol kerjunk egy-egy referencia levelet. Megjegyzem a rendelobe penzt kernek ezert a levelert. A suli meg epp zarva van....szoval most itt tartunk.Kivancsi vagyok legkozelebb mit kernek meg?

Igen, en annyival megeloztem ezt a furcsa idohuzasosdit, hogy mielott bekuldtem mindent, felhivtam oket es harom kulonbozo ugyintezot faggattam ki, hogy mi kell vegul is. Minden, ahogy irtad.
A bevandorlo ellenesseghez, annyit, hogy az van Magyarorszagon is, mert mindenki felti a poziciojat. Itt inkabb a gyarmatositott orszagokbol - az elszenvedett serelmek miatti - karpotlas alapon beengedett, kulonfele - inkabb keleti es deli szel altal idefutt - nepek irigysegerol beszelnek. Szerintuk mi, europaiak potyazok vagyunk, ebben a tarsadalomban, amit mar ok jol belaktak es ahol fuszerszaguk elarasztja az utcakat az angolok nem kevesebb bosszusagara. Ne aggodj, a korzeti orvosnal nem egyszer bevagodtak elem eros fatyolos oltozetben, pedig az en gyermekem tenyleg beteg volt. Hat aztan kerek szemekkel felhaborodva nezett ram a recepcios, amikor egyszeruen csak kikertem a papirjainkat, hogy masik orvoshoz vigyem at. stb.,stb., Ne aggodj en amerre jarok, mindenutt biztositom a jo nepet affelol, hogy nem harmadik vilagbol jottem, es pontosan tudom, hogy Nagy Brittania lakossaga 60mila, hogy ki volt Csorcsil, meg, hogy a jet liner (repulo) feltalalasa Hatfield-hez fuzodik (azon belul is az aerodrome-hoz, aminek helyen megboldogult egykori cegem, az Ocado all) stb. ja es hallgasd csak, meg angolul is beszelek.....
Ne torodjunk bele, mert ez csak tortenelem, es politika. Magyar vagy, az is maradsz es erre buszke vagy, ha valakinek nem tetszik, lohatrol hanyatt lenyilazod....
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 11. Péntek, 16:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az elozohoz:

Bocs, nem akartam offolni, de talan belefert a temaba.
Vissza az elejére
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 11. Péntek, 16:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

tothz írta:

PS: Nem borotválnád meg az egered?

tothz, ime a borotvalt valtozat:

Kód:
http://lazarus.elte.hu/~saman/vakeger/logo.gif
Vissza az elejére
CALEB
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 12. Szombat, 0:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:

Tehat akkor ez a sztori a tanulokra vonatkozik,,,Remelem hogy megoldodik a problemad,meg azt is remelem,hogy a dolgozoknak egyzserubb lesz vagy nekik is ennyi adatot kell szolgaltatni ?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése MSN Messenger
Christine
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 12. Szombat, 14:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

CALEB írta:

Tehat akkor ez a sztori a tanulokra vonatkozik,,,Remelem hogy megoldodik a problemad,meg azt is remelem,hogy a dolgozoknak egyzserubb lesz vagy nekik is ennyi adatot kell szolgaltatni ?

Tolunk szuloktol is kertek mindenfelet. Utlevelet, vallalkozoi kartyat, bankszamla kivonatokat, hazassagi anyakonyvi kivonatot, stb.
Hogy mi johet meg azt nem tudom mar ezek utan. Egyenlore azon agyalok hogy a most kert referencia leveleket vissza tudom e kuldeni idoben, mert ha nem akkor torlik az egeszet ugy ahogy van. A suli meg zarva....
peetee
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Április 12. Szombat, 17:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Christine írta:

Tolunk szuloktol is kertek mindenfelet. Utlevelet, vallalkozoi kartyat, bankszamla kivonatokat, hazassagi anyakonyvi kivonatot, stb.
Hogy mi johet meg azt nem tudom mar ezek utan. Egyenlore azon agyalok hogy a most kert referencia leveleket vissza tudom e kuldeni idoben, mert ha nem akkor torlik az egeszet ugy ahogy van. A suli meg zarva....

Talan hivjatok fel oket... Nalam ez mindig bejott. Forgó szemek
Vissza az elejére
alex6171
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 27. Vasárnap, 18:24    Hozzászólás témája: szeva Hozzászólás az előzmény idézésével

Udv mindenkinek

Regota olvasgatlak benneteket es ugy gondolom egy-ket kiegeszitesre szorul a tema ,mivel magam is erintett vagyok igy utannajartam en is. Mindem tiszteletem Sneci-e es a hasonlo segitokesz embereke akik megprobalnak informacioval segiteni azokat akiknek az itteni elet szabalyai nem egeszen eggyertelmuek.

Tehat a link (hivatalos infot a hivatalos helyrol):

http://www.ind.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/eligibility/naturalisation/standardrequirements/

Es a rank vonatkozo bekezdes:

European Economic Area nationals and Swiss nationals

If you are a European Economic Area (EEA) national or a Swiss national or the family member of such a person, you will automatically have permanent residence status if you have exercised EEA free-movement rights in the United Kingdom for a continuous five-year period ending on or after 30 April 2006. You do not have to apply for leave to remain. You should have held permanent residence status for 12 months before you apply for naturalisation.

If you have been outside the United Kingdom for six months or more in any one of the five years of the residence period you will have broken your residence. This does not apply if:

* the absence was due to military service; or
* all absences were for under 12 months and were for important reasons such as pregnancy, childcare, serious illness, study, vocational training or an overseas posting.

If you leave the United Kingdom for a continuous period of two years or more you will lose your permanent residence status.

If you have indefinite leave to remain (ILR) in the United Kingdom you will be considered settled providing you have not been away for two years or more since you received ILR.

Tehat ebbol vilagosan kiderul hogy a jogszabaly megvaltozott 2006-ban 4 evrol 5 evre , valamint a jo valtozas az volt hogy mar nem kell 5 ev utan a Permanent Residencet igenyelni azt automatikusan megadjak, valamint ez utan 1 evvel kezdemenyezheted a neutralizaciodat.

Az 5 even belul nem lehetsz 6 honapnal tobbet tavol az orszagtol mert akkor a jogodat a Permanent Resident-hez elveszited. Ez lenyeges valtozas. Ertelmezesem szerint a fentiek arra vonatkoznak akiknek van mar kek kartyajuk ,hiszen azzal jelentkeztel be az EU-os jog ala.
Egyedul csak az nem vilagos meg hogy az 5 ev az a kek kartya megkapasatol szamit vagy az azt megelozo 1 ev is beleszamit az idoszakba, hiszen mar akkor is itt eltel az oszagban torvenyesen.

Remelem sikerult tisztabba tenni a kepet ,vagy remelem nem kodositettem be sokkal jobban.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> British passport Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás oldalra Előző  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Következő
6 / 11 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban