Londoni Magyarok
Keresés     
Tower Bridge éjszaka
    Regisztráció

Online Élelmiszer Shop
Motorkerékpár szerviz Londonban
Magyarok Londonban :: Téma megtekintése - Valoban diszkriminaljak a magyar betegeket Londonban?
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Üzeneteid olvasásához jelentkezz beÜzeneteid olvasásához jelentkezz be   BelépésBelépés 

Valoban diszkriminaljak a magyar betegeket Londonban?

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
7791
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 27. Vasárnap, 11:10    Hozzászólás témája: Valoban diszkriminaljak a magyar betegeket Londonban? Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Nem tudom hallottatok e, hogy ket fiatal honfitarsunk is meghalt nemreg Nagy-Britaniaban, es nem kizart az orvosi mulasztas!
Sajnos nekem is csak rossz tapasztalatom van orvosokkal es korhazakkal kapcsolatban. Igaz hogy mar majdnem 2 eve elek Londonban , de a heten voltam eloszor orvosnal igaz haromszor is az ugyeleti korhazba.
Megfazassal kezdodott, kis hoemelkedessel, majd jott az izomfajdalom, es nagyon szapora szivveres 120 feletti percenkent.Az arcom bepirosodott, remegett a kezem. Elmentem a korhazba, irtak paracetamolt csinaltak ekg-t,megmertek a vernyomasom, amit en egyebknet is tudtam mert van itthon vernyomasmerom. Menjek haza es fekudjek le az infulenzatol magas a pulzusom, vagy mert ideges vagyok. Meg ketszer mentem vissza a heten mert mar erossodtek a panaszaim a vernyomasom is felszokott 150 fele, a nyelvem teljesen feher lett es nem termelodott a nyalam egyaltalan,remegtem,lefeheredtem.Ujra csinaltak ekg-t majd vartam 3 ora hosszat(ejszaka) az orvosra. Kerdezte mire gondolok mert fogalma sem volt mi lehet a bajom, de en akkor mar mergezesre, allergiara gyanakodtam, de a doktorno azt mondta kizart!An infulenzatol van menjek haza es ne merjem a vernyomasomat majd jovoheten pedig menjek a korzetihez.(infulenzatol foleg ha nincs laz nem megy fel a pulzus ennyire, sem a vernyomas).NEM KERT VERVETELT! egyik orvos sem amibol esetleg kiderult volna mi a bajom.Sot meg en ereztem magam kellemetlenul mert azt ereztettek mit hisztizek mikor rendben van az ekg-m, minek jarkalok vissza a korhazba ketnaponta. A megoldasra vegul en jottem ra, egy csokor viragot vettem meg het elejen az ASDA-bol, ami mergezo anyagot bocsajtott ki, ill en allergias voltam ra es az okozta ezeket a durava panaszokat, de ez egyik orvosban sem merult fel egy pillanatra sem,hogy allergia vagy mergezes.Kidobtam a viragot, es jobban vagyok,sajnos ezek utan fentartasokkal vagyok az itteni orvosok irant! Hallottam hogy magyar orvosok jonnek ki ugyelni Londonba majustol, nem tudja valaki melyik korhazba?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
krisz77
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Április 27. Vasárnap, 11:28    Hozzászólás témája: magyar orvosokat keresünk Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Az előttem szólóhoz csatlakoznék!
Ha tudja valaki hol találunk magyar orvosokat GYEREK ORVOST IS
Tegye fel a fórumra!
Köszi mindenkinek
Vissza az elejére
tolmacs
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 12. Hétfő, 20:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kerdesedre valaszolva, hogy diszkriminaljak-e a magyarokat, szerintem nem. Mindenkivel ugyanolyan rosszul bannak! Szomorú

Legyen az magyar, azsiai, amerikai vagy eppen angol. Baratnom, aki angol (nem brit, hanem feherboru szamtalan generacios angol) es egeszsegugyben dolgozik eppen a napokban meselte el a legfrissebb "elmenyet" a korhazi ellatassal kapcsolatban.

15 hetes terhes, nehany honapja elvetelt az elozo babaval. Mult heten ismet elkezdett verezni, atment a munkahelye (del-kelet londoni korhaz) A&E osztalyara, ahol tok hulyenek neztek, mit keres ott. Masnap, mikor szabadnapos volt, elment abba a korhazba, ahova lakohelye szerint tartozik, szinten hasonlo modon kezeltek. A vegen annyit sikerult elernie, hogy egy hettel kesobbre kapott idopontot az ante-natal klinikan. Addig persze vegig izgult, hogy el-e meg a baba.

Szoval szerintem nem csak a bevandorlokat vagy kizarolag a magyarokat kezelik embertelen modon.

Annak viszont orulok, hogy sikerult ugyesen meggyogyitanod magad! Nagyon boldog
Vissza az elejére
gyongyviri
Újonc
Újonc

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 21. Szerda, 19:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Sajnos nekem sincs jó tapasztalatom.. orvosi ellátás terén.
Egyrészt a Londonban régóta élő rokonaim egészségi állapotán is látszik, hogy nem foglalkoztak velük. Rheumára semmi kezelést nem adnak, az egyik rokon már tiszta nyomorék lett ezáltal, keze lába eldeformálódott és a lábtörését is ugy elszurták, hogy azóta közel 10 cm-rel rövidebb lett az egyik lába, merev lett a térde, csak háttal tud leszállni a buszokról.
Az idős, 85 éves rokonom elvittem orvoshoz, mert nagyon vizes volt a lába, amit én laikusként is láttam. Nem fogadott az orvos és nem adtak vízhajtót... appointment nélkül, amit 2 héttel későbbre kaptunk.
Csak a szerencsén mulott, hogy nem érte el szívét a víz, mert akkor ma már nem élne.
Bátyám, aki tavaly szívbillentyűcsere műtéten esett át otthon, mikor kijött Londonba pár hétre, nagyon megfázott, magas láza volt, köhögött.
Közölték vele, hogy egy évig nem kaphat orvosi ellátást,menjen haza Magyarországra.
Én megmondom őszintén.. ezekután nem is akarok Angliában orvoshoz menni, amikor szükséges inkább hazamegyek.
Vissza az elejére
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Máj 22. Csütörtök, 16:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Én is jól pofára estem a Walk-in-Centre-ben. Akinek esetleg nem mond semmit ez a megnevezés, ez ilyen sürgősségi, de nem a kórházban, hanem az NHS-nél.

Asztmás vagyok, az inhalátoromat szerettem volna előíratni, sürgősen, és még nem voltam beregisztrálva az új GP-nél, a régi meg London másik felén van. Nem láttak el ingyenesen, mert még nem élek egy éve Angliában, és Európai Egészségügyi Kártyám sincs. Hiába van NIN-m, NHS számom, nem kaptam ellátást, csak ha kiperkálok 50 fontot, plussz a gyógyszerért a gyógyszertárban ugye kb. 7 fontot... Ha nem tetszik, menjek a kórházba a sürgősségire. Nekem meg arra sem volt időm, mert 2 óra múlva melóban kellett lennem. A hétvégét meg gyakorlatilag végigmelóztam, hétfőn Bank Holiday... Úgyhogy nagyon kellett spórolnom a maradék gyógyszerrel, így is alig kaptam levegőt egész hétvégén...

Tanulság: előre ki kell íratni annyi gyógyszert, amennyit csak lehet, vészhelyzetre.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Zsolessz
Haladó
Haladó

HozzászólásElküldve: 2008. Július 9. Szerda, 23:57    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

én úgy tudom az Ue Eü kártya az itteni NI-t helyettesíti csak,
tehát az alsóbbrendű.
erus
Mester
Mester

HozzászólásElküldve: 2008. Július 10. Csütörtök, 13:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát épp ezaz, ezért néztem én is nagy szemekkel, de hiába erősködtem, nem láttak el...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
Hozzászólások megtekintése elölről:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Jó és rossz tapasztalatok Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban